Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 4 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata
  • [02] Π. Καμμένος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν συγκυβέρνηση για να συγκαλύψουν σκάνδαλα
  • [03] Δ. Κουτσούμπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις
  • [04] «Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου» θεωρεί την Ελλάδα ο οικονομικός αναλυτής, Πολ Μέισον
  • [05] Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της κατανομής 120.000 προσφύγων στις χώρες της ΕΕ
  • [06] Στις 23 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό
  • [07] Περισσότερες ευκαιρίες για Έλληνες κινηματογραφιστές στο Berlinale Co-Production Market
  • [08] Π. Λοράν, Γκ. Γκίζι και Π. Ιγκλέσιας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [09] ΥΠΕΣ-Singular Logic: Στις 9.00 το βράδυ η ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος όσον αφορά τον νικητή
  • [10] Κίνηση ανθρωπιάς από τη Χετάφε, που προσέλαβε προπονητή τον Σύρο πρόσφυγα
  • [11] Χωρίς Πέδρο και Γουίλιαν η Τσέλσι κόντρα στην ¶ρσεναλ
  • [12] Μίλερ: «Απίστευτη ατμόσφαιρα, δύσκολα νικάς σε αυτό το γήπεδο»
  • [13] Πρεμιέρα και στο Europa League

  • [01] Προβάδισμα 4 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata

    Με τέσσερις μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 24%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, ?'Αλλο 2%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 15%.

    Μισή μονάδα μπροστά είναι η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αποσπά το 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5%, το Ποτάμι 5%, η Ένωση Κεντρώων 4%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 6%.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου για το Βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, η ΝΔ 28,4%,

    η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ 5,5%, το Ποτάμι 5% η Λαϊκή Ενότητα 3,5%, η Ένωση Κεντρώων 3,2%, οι ΑΝΕΛ 3%.

    [02] Π. Καμμένος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν συγκυβέρνηση για να συγκαλύψουν σκάνδαλα

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά από ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου των στελεχών των ΑΝΕΛ και του ιδίου, έργου για το οποίο εξέφρασε την υπερηφάνειά του, απαντώντας εν συνεχεία στις ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι τήρησε την προεκλογική του δέσμευση να «κρατήσει το τραινάκι της χώρας στις ράγες και όχι των ΑΝΕΛ».

    Ο κ. Καμμένος εξήγησε την σημασία που είχε για την χώρα η υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου και της αποτροπής με αυτόν τον τρόπο του σχεδίου Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδος όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά και από την ΕΕ και την μετατροπή της σε «αποθήκη» ανθρώπων με εκατομμύρια προσφύγων να εγκλωβίζονται εδώ.

    Πρόσθεσε ότι πέραν τούτου, η μη υπογραφή της συμφωνίας θα σήμαινε και οικονομική καταστροφή της χώρας με πρώτο απτό αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας και «εκατομμύρια ανέργων να «παίρνουν τα όπλα» εναντίον των υπολοίπων» και υπογράμμισε ότι αν δεν υπογράφαμε θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

    Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος εξέπεμψε μήνυμα σταθερότητας την οποία εγγυάται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    [03] Δ. Κουτσούμπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο λαός με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

    Στην κάλπη της Κυριακής, ο λαός, «έχοντας πλέον απτά στοιχεία ότι δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, πρέπει να αχρηστεύσει τις παγίδες προκειμένου να τον κάνουν συνένοχο της αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής», τονίζει σε συνέντευξή του στον Γιώργο Μηλιώνη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Προσθέτει ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί διέξοδο για τον λαό η γρήγορη εφαρμογή του Μνημονίου στο όνομα της ταχύτερης απαλλαγής από αυτό.

    Αποσαφηνίζει το περιεχόμενο του όρου "μεταρρυθμίσεις" στο καπιταλιστικό πλαίσιο, και τι πραγματικά χρειάζεται ο λαός, αναφέρεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, ενώ εξηγεί γιατί το ΚΚΕ θεωρεί "ψεύτικες προσδοκίες" τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί "παράλληλου προγράμματος", όσο και τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας.

    Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί την άποψη του ΚΚΕ για την πορεία εξέλιξης της κρίσης σε σύνδεση με το διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

    [04] «Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου» θεωρεί την Ελλάδα ο οικονομικός αναλυτής, Πολ Μέισον

    «Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου» θεωρεί την Ελλάδα ο οικονομικός αναλυτής του Channel- 4 Πολ Μέισον , ο οποίος δέχθηκε να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τις εκλογές, αλλά και την έκδοση του νέου βιβλίου του, «postcapitalism- a guide to our Future», που θα μεταφραστεί και στα ελληνικά.

    Ο Πολ Μέισον εκτιμά ότι ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης «βλέπουμε την αρχή μιας οικονομίας που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε», ενώ ερωτηθεί για το χρέος λέει ότι «δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που να θεωρεί το χρέος βιώσιμο». Ωστόσο επισημαίνει ότι δυνητικοί σύμμαχοι της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, τους οποίους χαρακτηρίζει «εκδικητικούς».

    Ερωτηθείς εξάλλου ποιο θεωρεί σοβαρότερο πρόβλημα για την Ευρώπη- την κρίση χρέους ή το προσφυγικό, ο Πολ Μέισον είναι κατηγορηματικός: «το προσφυγικό πρόβλημα μόλις άρχισε».

    [05] Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της κατανομής 120.000 προσφύγων στις χώρες της ΕΕ

    Οι ευρωβουλευτές, που συνήλθαν σήμερα εκτάκτως, ενέκριναν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποχρεωτική κατανομή 120.000 προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα θέμα για το οποίο τα κράτη μέλη είναι διχασμένα.

    Οι χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να αποφανθούν στις 22 Σεπτεμβρίου, αφού απέτυχαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση στις 14 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια μιας πρώτης συνόδου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπρεπε πρώτα να αποφανθεί επίσημα για το μέτρο αυτό ώστε στη συνέχεια να εγκριθεί από τα κράτη μέλη

    [06] Στις 23 Σεπτεμβρίου η έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό

    Στις 23 Σεπτεμβρίουθα διεξαχθείη έκτακτη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό,ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Η σύνοδος αυτή, που ζητήθηκε κυρίως από τη Γερμανία, θα ξεκινήσει στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) την ερχόμενη Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη νέα έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε ο Τουσκ με μήνυμά του στο Twitter.

    Την Δευτέρα, οι υπουργοί Εσωτερικών των "28" δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους στη Συρία και το Ιράκ.

    [07] Περισσότερες ευκαιρίες για Έλληνες κινηματογραφιστές στο Berlinale Co-Production Market

    Για τρίτη διαδοχική χρονιά, σχέδια ελληνικών συμπαραγωγών υποβάλλονται, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, στο Berlinale Co-Production Market 2016.

    Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), με πρωτοβουλία του διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου Ντίτερ Κόσλικ, σε συνέχεια επαφών με το ΕΚΚ και κινηματογραφικούς φορείς, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012, καταργείται το όριο του ελάχιστου προϋπολογισμού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως προϋπόθεση συμμετοχής ελληνικών σχεδίων στο Berlinale.

    Το ίδιο μέτρο, μέσω του οποίου θα διευκολυνθούν περισσότερες ελληνικές παραγωγές που βρίσκονται σε αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών, θα ισχύσει για την Ισπανία και την Πορτογαλία, που έχουν επίσης πληγεί από την οικονομική ύφεση

    Οι Έλληνες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν σχέδια για νέες μεγάλου μήκους ταινίες στο Berlinale Co-Production Market 2016, μέχρι και την 21η Οκτωβρίου 2015. Τα σχέδια πρέπει να είναι κατάλληλα για διεθνή συμπαραγωγή και να έχουν ήδη εξασφαλίσει το 30% της χρηματοδότησής ή τουλάχιστον το ποσό χρηματοδότησης από τη χώρα προέλευσης της ταινίας.

    [08] Π. Λοράν, Γκ. Γκίζι και Π. Ιγκλέσιας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

    Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, παρευρισκόμενοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

    Συγκεκριμένα, σύντομο χαιρετισμό πριν από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke Γρέγκορ Γκίζι, και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos.

    [09] ΥΠΕΣ-Singular Logic: Στις 9.00 το βράδυ η ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος όσον αφορά τον νικητή

    Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά εκτιμάται ότι θα εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής.

    Στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic υπολογίζουν ότι μετά τις 21:00 θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%, ενώ στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες ανάλογη εικόνα υπήρχε μετά τις 21:30. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου, διαδικασία που ήταν πιο χρονοβόρα. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας?Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας. Η μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά μόνο στις τέσσερις πρώτες περιφέρειες.

    Όσον αφορά τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, ο Αλέξης Δρυμιώτης, αρμόδιος της Singular Logic σε θέματα εκλογών, ανέφερε κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας. Αρκεί να μην υπάρξει θρίλερ με κόμματα που να βρίσκονται στο όριο του 3%, οπότε ή ακριβής εκτίμηση θα μετατεθεί αρκετές ώρες αργότερα.

    Από την πλευρά του υπουργείου, τόσο ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Κώστας Πουλάκης υπογράμμισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

    [10] Κίνηση ανθρωπιάς από τη Χετάφε, που προσέλαβε προπονητή τον Σύρο πρόσφυγα

    Το κοινωνικό και φιλανθρώπινο πρόσωπο δείχνει και πάλι η Χετάφε. Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να προσλάβει ως προπονητή στις σχολές της τον Σύρο πρόσφυγα, που πριν από λίγες μέρες, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την ουγγρική αστυνομία, δέχθηκε τρικλοποδιά από μια οπερατέρ και έπεσε κρατώντας το παιδί του στα χέρια του. Μια σκηνή που έκανε το γύρο του κόσμο και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών εναντίον της συγκεκριμένης Ουγγαρέζας.

    Ο Σύρος πρόσφυγας ονομάζεται Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν και οι άνθρωποι της Χετάφε τον αναζήτησαν όταν έμαθαν πως είναι προπονητής ποδοσφαίρουκαι μάλιστα σε ομάδα Α' κατηγορίας στην πατρίδα του, ενώ στη συνέχεια ο Δήμος της πόλης του βρήκε σπίτι για τον ίδιο και τους δύο γιούς του, τον 18χρονο Μοχάμεντ και τον 7χρονο Ζαϊντ.

    «Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε ένα δικό μας άνθρωπο του αθλητισμού, έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο επικεφαλής της σχολής της Χετάφε, Μιγκέλ Ανχέλ Γκαλάν.

    [11] Χωρίς Πέδρο και Γουίλιαν η Τσέλσι κόντρα στην ¶ρσεναλ

    Χωρίς τους Γουίλιαν και Πέδρο θα υποδεχθεί η Τσέλσι την ¶ρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Premier League. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά το παιχνίδι των πρωταθλητών Αγγλίας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

    Ο Γουίλιαν άνοιξε το σκορ στην άνετη νίκη των «μπλε» (4-0), όμως αποχώρησε λόγω τραυματισμού και σύμφωνα με τον Πορτογάλο προπονητή, δεν προλαβαίνει το σαββατιάτικο ντέρμπι. Ο Πέδρο, από την πλευρά του, δεν αγωνίστηκε απέναντι στους Ισραηλινούς και μάλλον δεν υπολογίζεται ούτε για το επερχόμενο ματς. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Όσκαρ, για τον οποίο τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα ή αύριο.

    Η αναμέτρηση με την ¶ρσεναλ είναι κομβικής σημασίας για την Τσέλσι, η οποία έχει πραγματοποιήσει κάκιστο ξεκίνημα στο αγγλικό πρωτάθλημα, με μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες, που τη φέρνει στη 17η θέση της κατάταξης, 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και 6 από την προσεχή αντίπαλό της.

    [12] Μίλερ: «Απίστευτη ατμόσφαιρα, δύσκολα νικάς σε αυτό το γήπεδο»

    Ο Τόμας Μίλερ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος με την ατμόσφαιρα του δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να παίζεις μπροστά στους φίλους του πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά και αποκάλυψε τη βεβαιότητα ότι δεν είναι για καμία ομάδα εύκολο να νικήσει στο Φάληρο. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε δύο από τα τρία γκολ της νίκης των Βαυαρών στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

    «Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, δεν είναι εύκολο να παίξεις σε ένα στάδιο σαν αυτό», είπε ο Γερμανός επιθετικός μιλώντας στον γερμανικό Τύπο. «Ο Ολυμπιακός κέρδισε τους τελευταίους αγώνες του στο Champions League παίζοντας στην έδρα του και απέναντι σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως η Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που μπορέσαμε να νικήσουμε με 3-0. Ήταν μία δύσκολη συνάντηση και νικήσαμε δίκαια κάνοντας σκληρή δουλειά. Ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να έρχεται και να νικάει εδώ. Είμαστε ευτυχισμένοι που ξεκινήσαμε με μία νίκη την διαδρομή μας στο Champions League».

    [13] Πρεμιέρα και στο Europa League

    Σέντρα και στους ομίλους του Europa League με τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Το ελληνικό ενδιαφέρον μεγάλο και στρέφεται στις αναμετρήσεις του Αστέρα στην Τρίπολη κόντρα στη Σπάρτα Πράγας και του ΠΑΟΚ στο Αζερμπαϊτζάν με την Καμπάλα, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό.

    Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, με κυριότερα τις «μάχες» του ¶γιαξ με τη Σέλτικ, της Μπορντό με τη Λίβερπουλ, της ¶ντερλεχτ με τη Μονακό, της Μπιλμπάο με την ¶ουγκσμπουργκ και της Νάπολι με την Μπριζ, ενώ στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τη Σάλκε.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των 12 ομίλων:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Φενέρμπαχτσε-Μόλντε

    ¶γιαξ-Σέλτικ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μπορντό-Λίβερπουλ

    Σιόν-Ρούμπιν Καζάν

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Καμπάλα-ΠΑΟΚ

    Ντόρτμουντ-FC Κράσνονταρ

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Μίντιλαντ-Λέγκια Βαρσοβίας

    Νάπολι-Μπριζ

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    Ραπίντ Βιένης-Βιγιαρεάλ

    Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Μινσκ

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Σλόβαν Λίμπερετς-Μπράγκα

    Γκρόνινγκεν-Μαρσέιγ

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Ντνίπρο-Λάτσιο

    Σεντ Ετιέν-Ρόζενμποργκ

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Σπόρτινγκ Λισ.-Λοκομοτίβ Μόσχας

    Σκεντέρμπεου-Μπεσίκτας

    9ος ΟΜΙΛΟΣ

    Φιορεντίνα-Βασιλεία

    Λεχ Πόζναν-Μπελενένσες

    10ος ΟΜΙΛΟΣ

    ¶ντερλεχτ-Μονακό

    Τότεναμ-Καραμπάχ

    11ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΑΠΟΕΛ-Σάλκε

    Αστέρας Τρίπολης-Σπάρτα Πράγας

    12ος ΟΜΙΛΟΣ

    Παρτιζάν-¶λκμααρ

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-¶ουγκσμπουργκ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 September 2015 - 14:32:17 UTC