Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Θάνου: Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα
  • [02] Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία
  • [03] Φ. Γεννηματά: Κυβέρνηση τετραετίας που θα αφήσει πίσω οριστικά τα μνημόνια και την κρίση
  • [04] Π. Καμμένος: Το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση
  • [05] Κοινοπραξίες: Η δωρεάν διέλευση των διοδίων δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης
  • [06] Πέθανε η συγγραφέας Τζάκι Κόλινς
  • [07] Μ. Γλέζος: Οι εκλογές σήμερα είναι καθοριστικές για την πορεία του τόπου
  • [08] Β. Μεϊμαράκης: Να διώξουμε το γκρίζο, το ψέμα, τους δήθεν
  • [09] Οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμάτα

  • [01] Β. Θάνου: Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα

    «Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στη γενέτειρά της την Χαλκίδα.

    Στο ερώτημα εάν υπάρχουν ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ανέφερε πως «ελλείψεις υπάρχουν πάντοτε», αλλά εξ΄ όσων γνωρίζει σε όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν καλυφθεί κατά το πλείστον και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα ως προς την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

    [02] Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

    Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι στη θέση τους. Η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών.

    Στη θέση τους είναι και το εκλογικό υλικό, όπως οι κάλπες, οι φάκελοι και τα ψηφοδέλτια. Απουσιάζουν μόνο τα στυλό από τα παραβάν, καθώς όπως είναι γνωστό, οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται με λίστα και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται σταυροί προτίμησης σε υποψηφίους. Αν, ωστόσο, βρεθούν ψηφοδέλτια με σταυρούς αυτά θα γίνουν δεκτά ως έγκυρα.

    Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.

    Σε ότι αφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, αυτό εκτιμάται ότι θα το γνωρίζουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε υπολογίζεται θα έχει ενσωματωθεί περίπου το 50% της επικράτειας. Εκτός κι? αν μέχρι τότε υπάρχουν κόμματα κοντά στο 3% και δεν θα έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να έχουμε σαφή εικόνα τις πρωινές ώρες της; Δευτέρας.

    Διαβάστε επίσης: Β. Θάνου: Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα

    [03] Φ. Γεννηματά: Κυβέρνηση τετραετίας που θα αφήσει πίσω οριστικά τα μνημόνια και την κρίση

    Στη Νέα Ιωνία ψήφισε πριν από λίγη ώρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και αμέσως μετά δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται αύριο κιόλας μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας που θα αφήσει πίσω οριστικά τα μνημόνια και την κρίση, χωρίς όμως να συνθλίψουμε τον ελληνικό λαό».

    Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι θα πρέπει σήμερα το βράδυ να τελειώσει αυτή η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επέλεξε να μην εμπλακεί σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. «Τρέξαμε σε όλη την Ελλάδα και μεταφέραμε ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας. Ενότητας πριν από όλα για την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Το κοινό μας σπίτι είναι εδώ. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Καλούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν να μας τιμήσουν και πάλι. Όμως η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες. Εμείς μπορούμε να είμαστε ο εγγυητής για την σταθερότητα, για την συνεργασία, με σχέδιο με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Π. Καμμένος: Το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση

    «Ο σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα που πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει να στείλει. Αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή αν θα δώσει ψήφο ασυλίας στο χθες» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 09:15 το πρωί στο 72ο Εκλογικό Τμήμα, στο χωριό Λαράνι του Δήμου Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου.

    Παράλληλα ο κ. Καμμένος, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση».

    [05] Κοινοπραξίες: Η δωρεάν διέλευση των διοδίων δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης

    Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος, ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων σήμερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή.

    Νωρίτερα, με αφορμή σχετική καταγγελία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το υπουργείο Εσωτερικών σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για το θέμα κατά του Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

    Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου προς το εν λόγω υπουργείο αιτήθηκε τη διαμεσολάβηση του υπουργείου για να ισχύσει η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια, μέτρο που εφαρμόστηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Στο αίτημά του, ωστόσο, σημειώνει πως δεν έλαβε καμία απάντηση.

    Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο υπουργείο Εσωτερικών ανέμεναν τη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχαν την πληροφορία ότι οι εταιρείες διαχείρισης των διοδίων είχαν συμφωνήσει για την ελεύθερη διέλευση, με εξαίρεση αυτές που λειτουργούν την Ιόνια Οδό (Αντίρριο ? Ιωάννινα) και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Η τελευταία, ωστόσο, (Γέφυρα Α.Ε.) παρέχει έκπτωση στους ψηφοφόρους με κάρτα για διέλευση και επιστροφή εντός 10 ωρών με κόστος 13,50 ευρώ.

    [06] Πέθανε η συγγραφέας Τζάκι Κόλινς

    Η συγγραφέας Τζάκι Κόλινς, της οποίας τα βιβλία σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία παρότι το πρώτο της βιβλίο λογοκρίθηκε σε πολλές χώρες λόγω του ερωτικού του περιεχόμενου, πέθανε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 77, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

    «Έζησε μια υπέροχα γεμάτη ζωή και λατρεύτηκε από την οικογένειά της, τους φίλους τους και τα εκατομμύρια των αναγνωστών της για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες», έγραψε η οικογένειά της σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η συγγραφέας έπασχε από καρκίνο μαστού επί έξι και πλέον χρόνια.

    «Ήταν μια πραγματική έμπνευση, μια πρωτοπόρος των γυναικών στον τομέα της φαντασίας και μια δημιουργική δύναμη. Θα συνεχίσει να ζει μέσα από τους χαρακτήρες των βιβλίων της, αλλά ήδη μας λείπει φοβερά», προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι τρεις κόρες της Τρέισι, Τίφανι και Ρόρι.

    [07] Μ. Γλέζος: Οι εκλογές σήμερα είναι καθοριστικές για την πορεία του τόπου

    «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, ανήκουν στο λαό και ασκούνται από τον λαό. Αυτό είναι ένα αξίωμα αιώνων. Σήμερα κρίνεται ακριβώς αυτό το θέμα. Τι καλείται να κάνει ο ψηφοφόρος; Να ψηφίσει το παλιό το καθεστώς, όπου αποφάσιζαν χωρίς να τον ρωτούν; Αυτός που ψηφίζει, απαιτεί και αξιώνει να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ίδιου του λαού. Γι αυτό οι εκλογές σήμερα είναι καθοριστικές για την πορεία του τόπου». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος από το 85ο Δημοτικό Σχολείο στο Βοτανικό.

    [08] Β. Μεϊμαράκης: Να διώξουμε το γκρίζο, το ψέμα, τους δήθεν

    «Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες με την ψήφο τους, για να διώξουν το γκρίζο το ψέμα τη μιζέρια, τους δήθεν. Ο λαός θα φέρει την αλήθεια και τους αυθεντικούς». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 1ο γυμνάσιο Αμαρουσίου.

    [09] Οικογενειακή τραγωδία στην Καλαμάτα

    Μοιραία ήταν η χθεσινή νύχτα για μια τετραμελή οικογένεια που ζούσε σε διαμέρισμα στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, όταν ο ένας γιος μαχαίρωσε και σκότωσε τον αδελφό του, ενώ τραυμάτισε τον 81χρονο πατέρα και την 74χρονη μητέρα του.

    Το περιστατικό συνέβη μετά τις 3 τα ξημερώματα. Ενώ το θύμα παρακολουθούσε τηλεόραση στον καναπέ του σαλονιού, δέχθηκε την επίθεση του αδερφού του, ο οποίος τον αιφνιδίασε και τον μαχαίρωσε επανειλημμένως στο στήθος. Από τις φωνές μεταξύ των δύο αντρών, πριν ο 37χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή, ξύπνησαν οι ηλικιωμένοι γονείς τους, που δέχθηκαν και εκείνοι την επίθεση του γιου τους, ο οποίος τους τραυμάτισε με το μαχαίρι που κρατούσε.

    Από τον πανικό που επικράτησε στο διαμέρισμα αναστατώθηκαν οι περίοικοι, οι οποίοι ειδοποίησαν την Ασφάλεια Καλαμάτας και ασθενοφόρο. Χρειάστηκε αρκετή ώρα μέχρι να συλληφθεί ο 35χρονος, ο οποίος μετά την άγρια επίθεση στα μέλη της οικογένειάς του, ταμπουρώθηκε στο δωμάτιο του. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση για να τον βγάλουν από το δωμάτιο και να τον συλλάβουν, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 37χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός των ηλικιωμένων γονιών του, οι οποίοι δέχθηκαν τη φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού και αποχώρησαν.

    Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Καλαμάτας ο 35χρονος δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν έχει νοσηλευθεί. Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 September 2015 - 10:32:25 UTC