Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aστυνομική επιχείρηση για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο
  • [02] Δικογραφία σε βάρος 52χρονου αστυνομικού, για κλοπή ρεύματος και νερού
  • [03] Συνελήφθη 71χρονη με «φιξάκια» ηρωίνης
  • [04] Κάτω από το νερό είμαστε όλοι ίσοι, είναι το μήνυμα της υποβρύχιας χορογραφίας Drops of Breath
  • [05] Δεν εγκαταλείπει την πασαρέλα μετά τον γάμο της η Μπαρ Ρεφαέλι
  • [06] Ροχανί: Οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ είναι καλύτερες, αλλά «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη»

  • [01] Aστυνομική επιχείρηση για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο

    Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια ογδόντα επτά άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα ένα και τελικά συνελήφθησαν σαράντα πέντε άτομα.

    Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της πλαστογραφίας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δέκα οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και έξι παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικής, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, εκατοντάδες κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι και διάφορα είδη παραεμπορίου, καθώς κι ένα κυνηγετικό όπλο.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

    [02] Δικογραφία σε βάρος 52χρονου αστυνομικού, για κλοπή ρεύματος και νερού

    Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 52χρονου αστυνομικού, για κλοπή κατ' εξακολούθηση ρεύματος και νερού, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, είχε παρέμβει στους μετρητές της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ στην οικία του, με αποτέλεσμα να προβαίνει συστηματικά σε κλοπή ρεύματος και νερού. Ο αστυνομικός θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να προσδιοριστεί το ύψος της παράνομης υδροληψίας και της κλοπής ρεύματος.

    Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    [03] Συνελήφθη 71χρονη με «φιξάκια» ηρωίνης

    Συνελήφθη χθες στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω μια 71χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενη για παραλαβή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίστηκε η κατηγορούμενη να μεταφέρει δέμα που μόλις είχε παραλάβει από μεταφορική εταιρεία στην Κω, το οποίο περιείχε 60 «φιξάκια» ηρωίνης συνολικού βάρους 21,75 γραμμαρίων.

    Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

    [04] Κάτω από το νερό είμαστε όλοι ίσοι, είναι το μήνυμα της υποβρύχιας χορογραφίας Drops of Breath

    Δυνατό μήνυμα ότι «κάτω από το νερό είμαστε όλοι ίσοι», στέλνουν από το Ακρωτήρι του Σουνίου, από το μεσημέρι της Παρασκευής ώρα 2μ.μ. και για τρεις μέρες (25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου) οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan και Αποστολία Παπαδαμάκη, οι οποίες σε συνεργασία με την Λία Χαράκη και μια πολυσυλλεκτική ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα χώρες παρουσιάζουν για πρώτη φορά στον κόσμο, το Drops of Breath (Σταγόνες Αναπνοής) μια υποθαλάσσια χορευτική-εικαστική παράσταση, με υποβρύχιο κοινό.

    Στην τελική ευθεία, λίγο πριν τις παραστάσεις του το «Drops of Breath» μετά από δύο χρόνια εντατικής προετοιμασίας και στόχο να μεταφέρει ισχυρά ανθρωπιστικά, κοινωνικά και περιβαντολλογικά μηνύματα, επέλεξε, όπως αναφέρουν τα μέλη του «τον τολμηρό, αλλά μαγικό δρόμο μιας υποβρύχιας θαλασσινής παράστασης, ως μείζονα συμβολική κίνηση ενός μικρόκοσμου που προσομοιάζει με την αιώνια μήτρα, το περιβάλλον που αποτελεί την απόλυτη κοινή εμπειρία όλων των ανθρώπων του πλανήτη».

    Με την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει το εγχείρημα, το μήνυμα του «Drops of Breath» προσδίδει άλλες διαστάσεις σε ό,τι θεωρούμε δεδομένο για τις δυνατότητες του ανθρώπου, την καλλιτεχνική του έκφραση, αλλά και τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.

    [05] Δεν εγκαταλείπει την πασαρέλα μετά τον γάμο της η Μπαρ Ρεφαέλι

    Λογικά, οι θαυμαστές της Μπαρ Ρεφαέλι θα πρέπει να νιώθουν απογοητευμένοι.

    Το σούπερ μοντέλο παντρεύτηκε. Το παρήγορο είναι πώς δεν πρόκειται να αποχαιρετήσει την καριέρα της.

    Η Ισραηλινή καλλονή και ο καλός της 'Αντι Εζρά αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ενώπιον 300 συγγενών και φίλων στο υπερπολυτελές Carmel Forest Spa Resort στη Χάιφα.

    Το πλήρες τηλεγράφημα στη νέα συνδρομητική υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Life Style/Ευ ζην»

    Πληροφορίες: sales@ana-mpa.gr| 210 6405 819

    [06] Ροχανί: Οι σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ είναι καλύτερες, αλλά «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη»

    Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί, αν και «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη» προτού εξομαλυνθούν πλήρως.«Η κατάσταση έχει σίγουρα αλλάξει», είπε ο Ροχανί ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Όμως μένει να διανυθεί πολύς δρόμος», πρόσθεσε.

    Ο Ιρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε την ιστορική συμφωνία μεταξύ της χώρας του, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Κίνας «μεγάλη δοκιμασία» για τις ιρανοαμερικανικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης.«Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, ο δρόμος θα είναι σπαρμένος με περαιτέρω συνεργασία», επεσήμανε τονίζοντας ότι «παρατηρήσαμε καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών».

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση μεταξύ του Ροχανί και του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τις επόμενες ημέρες, ενώ και ο Ιρανός Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν πρώιμο να συζητηθεί μια συνάντηση μεταξύ τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 10:32:16 UTC