Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Μεϊμαράκη - Καραμανλή
  • [02] Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε «ΒΒ-» την Κύπρο
  • [03] Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου στο Κίεβο από τη Μόσχα
  • [04] Γ. Σταθάκης: Η ύφεση μπορεί να είναι μικρότερη του 2% φέτος
  • [05] Σε ανταλλαγή κατασκόπων προχώρησαν η Ρωσία και η Εσθονία
  • [06] Στις κάλπες αύριο οι Καταλανοί για τις τοπικές εκλογές που έχουν λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος
  • [07] Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες η Κεφαλονιά
  • [08] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που δρούσε στη Δυτική Αττική
  • [09] Δικογραφία σε βάρος 52χρονου αστυνομικού, για κλοπή ρεύματος και νερού
  • [10] Επισκέπτες εγκλωβίστηκαν, λόγω της κακοκαιρίας, στο φαράγγι της Σαμαριάς
  • [11] «Είναι σημαντικό οι καλλιτέχνες να επιδεικνύουν θάρρος σε μια χώρα που ζει στον φόβο»
  • [12] Πρ. Παυλόπουλος: Εγρήγορση για να αποφύγουμε τον εφησυχασμό στο Κυπριακό
  • [13] Αναβολή πήραν 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Μεϊμαράκη - Καραμανλή

    Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί οι πιέσεις από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που ζητούν από τον κ. Μεϊμαράκη να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

    Ο ίδιος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του από Δευτέρα.

    [02] Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε «ΒΒ-» την Κύπρο

    Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από το διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor's στο «ΒΒ-», από «Β+», λόγω της άρσης των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων και της ισχυρής δημοσιονομικής απόδοσης , «αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την επανάκτηση της αξιοπιστίας της Κύπρου, αλλά και τη θετική προοπτική που έχει η κυπριακή οικονομία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

    Ταυτόχρονα, σημειώνει, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι «θα πρέπει να συνεχιστεί η ορθή πορεία και η συνετή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία δυόμιση χρόνια».

    Ο οίκος Standard & Poor's έθεσε σε θετικό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας γεγονός που αντικατοπτρίζει την άποψη του οίκου για το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Κύπρου στους επόμενους 12 μήνες, εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη και σταθεροποιηθεί περαιτέρω ο χρηματοπιστωτικός τομέας μέσω της βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και της περαιτέρω μείωσης του δημόσιου χρέους.

    [03] Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου στο Κίεβο από τη Μόσχα

    Η Ρωσία και η Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση φυσικού αερίου στο Κίεβο, η οποία είχε ανασταλεί από την 1η Ιουλίου, για τον χειμώνα 2015-16 σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

    Ο Σέφκοβιτς και οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ και της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ντεμτσίτσιν υπέγραψαν ενώπιον δημοσιογράφων τη σχετική συμφωνία έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις.

    «Μόλις υπογράψαμε μια τριμερή συμφωνία για τον επερχόμενο χειμώνα», δηλαδή ως τον Μάρτιο του 2016, εξήγησε ο Σέφκοβιτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    «Διευθετήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες», πρόσθεσε. Όμως οι τρεις άνδρες διευκρίνισαν ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει από όλες τις επίσημες διαδικασίες προτού υιοθετηθεί οριστικά.

    Όπως δήλωσε ο Νόβακ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει τις αγορές φυσικού αερίου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή μετά το πέρας των συνομιλιών, οι Βρυξέλλες θα προσφέρουν τουλάχιστον περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2015 προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αγοράσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται.

    Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται σε διαμάχη για την τιμή του φυσικού αερίου από τις αρχές του 2014. Έπειτα από μια πρώτη διακοπή των παραδόσεων το 2014 που διήρκησε αρκετούς μήνες και μια προσωρινή συμφωνία για την παροχή αερίου στο Κίεβο κατά τους χειμερινούς μήνες, τον Ιούλιο είχαν ανασταλεί και πάλι οι παραδόσεις.

    [04] Γ. Σταθάκης: Η ύφεση μπορεί να είναι μικρότερη του 2% φέτος

    Ύφεση κάτω από το 2%, ίσως και 1,5% προέβλεψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM. Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ωστόσο: «Δεν τολμώ να δώσω ακριβώς το μέγεθος. Το υπονοήσαμε και πριν δυο βδομάδες ότι θα πάει μάλλον και κάτω από το 2%. Τώρα διαφαίνεται μετά βεβαιότητας ότι θα κινηθεί σε αυτό το πεδίο. Νομίζω θετικό πρόσημο θα έχουμε από το πρώτο εξάμηνο και μετά βεβαιότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2016».

    Για το ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις ανέφερε τα εξής: «Δύο μέρες πριν φύγουμε από την κυβέρνηση υπογράψαμε ένα νέο δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο στοχεύει να καλύψει χρηματοδοτικά κενά του ΕΣΠΑ. Από αυτό το 1 δισ. έδωσαν προκαταβολή 300 εκατ. ευρώ. Άρα έχουμε ακόμα ένα επιπρόσθετο εργαλείο, με το οποίο ξεμπλοκάρουμε εντελώς το ΕΣΠΑ, γι? αυτό και χθες οι ανακοινώσεις μας μιλούσαν για πλήρη απορρόφηση ύψους 4,5 δισ. μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ώθηση που μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή».

    [05] Σε ανταλλαγή κατασκόπων προχώρησαν η Ρωσία και η Εσθονία

    Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB αποκάλυψε σήμερα ότι αντάλλαξε έναν Εσθονό πράκτορα, τον Έστον Κόχβερ που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία από τη Μόσχα, με έναν Ρώσο κατάσκοπο που ήταν κρατούμενος στην Εσθονία.

    Ο Κόχβερ, που καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε κάθειρξη 15 ετών, ανταλλάχθηκε σήμερα με τον Αλεξέι Ντρέσεν, έναν πρώην αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος εξέτιε ποινή 16 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Μόσχας, ανέφερε η FSB σε ανακοίνωσή της.

    Η ανταλλαγή έγινε στη μέση μιας γέφυρας, στον ποταμό Πιούσα, στα σύνορα των δύο χωρών.

    [06] Στις κάλπες αύριο οι Καταλανοί για τις τοπικές εκλογές που έχουν λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος

    Οι ψηφοφόροι της Καταλονίας προσέρχονται αύριο στις κάλπες για να εκφράσουν, για πρώτη φορά μετά το συμβουλευτικό δημοψήφισμα, την άποψή τους στο θέμα της ανεξαρτησίας της περιφέρειάς τους, παρά την αντίθεση της Μαδρίτης, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από μεγάλες εντάσεις.

    Επισήμως, οι κάτοικοι αυτής της βιομηχανικής περιοχής, μεταξύ των Πυρηναίων και της Μεσογείου, καλούνται σε αυτές τις τοπικές εκλογές να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της περιφέρειάς τους. Ωστόσο, οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας έχουν δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην εκλογική διαδικασία. Αναγνωρίζοντας το «ιστορικό» διακύβευμα των εκλογών, προεξάρχοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία έπαιξε ο πρωθυπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

    [07] Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες η Κεφαλονιά

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλονιάς λόγο των μεγάλων ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση, που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες.

    «Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Θεοπεφτάτου, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αποζημιώσεις. Οι επαγγελματίες του νησιού, που οι επιχειρήσεις τους, επλήγησαν από την κακοκαιρία κάνουν τις αιτήσεις σου στην Περιφέρεια ενώ σε όσους έχουν πληγεί οι κατοικίες τους κάνουν αιτήσεις στο Δήμο Κεφαλονιάς».

    Ακόμα η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «από την πρώτη στιγμή, όλοι οι μηχανισμοί της πολιτείας διαχειρίστηκαν άψογα τα προβλήματα από την κακοκαιρία και γι αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

    Ακόμα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την κατάσταση της Κεφαλονιάς, μίλησε ο αντιδήμαρχος του Νησιού Ευάγγελος Κεκκάτος. Ο κ. αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε επιχειρήσεις και σε σπίτια αλλά κύριο μέλημα των αρχών ήταν να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης».

    «Όλοι οι δρόμοι του νησιού έχουν ανοίξει για τα οχήματα και κανένα μέρος της Κεφαλονιάς δεν έχει πρόβλημα. Καταγραφούμε τα αιτήματα των πολιτών για αποζημιώσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Κεκκάτος.

    [08] Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που δρούσε στη Δυτική Αττική

    Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα περιοχών της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η σπείρα από τη δράση της, υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων, πέντε Ρομά, ηλικίας 22, 26, 37, 42 και 53 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και παράνομη οπλοκατοχή.

    Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρακολουθούσαν οικίες και καταστήματα στη Δυτική Αττική και βραδινές ώρες, την στιγμή που θεωρούσαν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας την κύρια είσοδο ή κάποιο παράθυρο.

    [09] Δικογραφία σε βάρος 52χρονου αστυνομικού, για κλοπή ρεύματος και νερού

    Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 52χρονου αστυνομικού, για κλοπή κατ' εξακολούθηση ρεύματος και νερού, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, είχε παρέμβει στους μετρητές της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ στην οικία του, με αποτέλεσμα να προβαίνει συστηματικά σε κλοπή ρεύματος και νερού. Ο αστυνομικός θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να προσδιοριστεί το ύψος της παράνομης υδροληψίας και της κλοπής ρεύματος.

    Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    [10] Επισκέπτες εγκλωβίστηκαν, λόγω της κακοκαιρίας, στο φαράγγι της Σαμαριάς

    Προβλήματα στη λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά προκάλεσε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην περιοχή.Στο φαράγγι εγκλωβίστηκαν το πρωί 57 επισκέπτες καθώς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης ήταν αδύνατο να διασχίσουν τον δρυμό.

    Οι 57 επισκέπτες βρισκόταν στα πρώτα τρία χιλιόμετρα της διαδρομής όταν ξέσπασε η μπόρα, ωστόσο με φροντίδα του προσωπικού του φαραγγιού οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο - φυλάκιο όπου θα παραμείνουν μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην είσοδο του φαραγγιού.

    Νωρίτερα είχαν βγει χωρίς προβλήματα από το φαράγγι και άλλοι επισκέπτες που βρίσκονταν στην αρχή της διαδρομής όταν ξέσπασε η ξαφνική νεροποντή.Λόγω της επιδείνωσης του καιρού το φαράγγι της Σαμαριάς έκλεισε προκειμένου να γίνει έλεγχος της βατότητας του.

    [11] «Είναι σημαντικό οι καλλιτέχνες να επιδεικνύουν θάρρος σε μια χώρα που ζει στον φόβο»

    «Είναι σημαντικό οι καλλιτέχνες να επιδεικνύουν θάρρος σε μια χώρα που ζει στο φόβο» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Εϊτάν Φοξ του «Γιόσι και Τζάγκερ».

    Η ταινία που τον έκανε διεθνώς γνωστό εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία πάθους ανάμεσα σε δύο στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, στην διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο.

    Το αφιέρωμα στο σύνολο του έργου του από τις «Νύχτες Πρεμιέρας», με τη στήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ, δίνει αφορμή στο αθηναϊκό κοινό να ανακαλύψει τις ταινίες του ταλαντούχου σκηνοθέτη αλλά και να συζητήσει μαζί του, αφού ο ίδιος παραβρίσκεται στις προβολές των ταινιών του.

    Συνδετικό νήμα στις ταινίες του Εϊτάν Φοξ είναι το θέμα της ομοφυλοφιλίας, -όντας και ο ίδιος ανοιχτά ομοφυλόφιλος. «Δια μέσου αυτού του θέματος αμφισβητώ την ισραηλινή κοινωνία και ιδιαίτερα τον μύθο της ισραηλινής αρρενωπότητας. Μεγαλώσαμε σε μια άκρως συντηρητική θρησκευόμενη κοινωνία, πιστεύοντας ότι πρέπει να μπαίνεις στο στρατό, να πολεμάς για το Ισραήλ το οποίο απειλείται από τους 'Αραβες κι απ όλο τον κόσμο . Η νοοτροπία και η ψυχολογία ήταν την εποχή εκείνη ότι το Ισραήλ βρισκόταν σε πολιορκία. Εκπαιδευόσουν λοιπόν να κάνεις το σωστό, να καταταγείς στο στρατό στα 18 σου χρόνια, να προστατεύσεις την πατρίδα σου, την οικογένεια σου. Κι εγώ θέλησα με το έργο μου να σπάσω αυτό το στερεότυπο» επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Εϊτάν Φοξ.

    [12] Πρ. Παυλόπουλος: Εγρήγορση για να αποφύγουμε τον εφησυχασμό στο Κυπριακό

    Η επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών δημιουργεί μια θετική προοπτική για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, στο χθεσινό ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

    Ωστόσο σημείωσε ότι είναι «σκόπιμο να μετριάσουμε τις υπερβολικές προσδοκίες, μέχρις ότου διαπιστώσουμε ότι η άλλη πλευρά είναι ειλικρινά διατεθειμένη να συμβάλει, με εποικοδομητικό τρόπο, στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος». «Η καλλιέργεια κλίματος ευφορίας, σε συνδυασμό με την, βεβαίως αδικαιολόγητη, κόπωση που υφέρπει σ' ένα μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με την διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Γι' αυτό θα πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε λύση που δεν θα είναι αμοιβαία αποδεκτή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη», επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε η συμβολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την συμβατότητα της λύσης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι καθοριστικής σημασίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού υπογράμμισε ότι το Κυπριακό παραμένει, 40 χρόνια και πλέον, μια βαθειά πληγή για τον Ελληνισμό κάλεσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής να συνεχίσει, με την ίδια αποφασιστικότητα, τις προσπάθειες ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας και απόδοσης τιμής σ' όλους όσους στέκονται σταθερά στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού και συνηγορούν υπέρ της προώθησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, όπως το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης Γερουσιαστής Charles Schumer.

    Στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε «το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ομογένεια, Ελληνική και Κυπριακή, στον Τόπο αυτόν, όπου την οδήγησαν ιστορικές, κοινωνικές και επαγγελματικές συγκυρίες», έργο το οποίο, όπως συμπλήρωσε, «δεν εξαντλείται στη διατήρηση του ελληνικού της χαρακτήρα μέσω της γλώσσας και της βιωματικής τήρησης ηθών και εθίμων, αλλά και στην οικοδόμηση στέρεων δεσμών με την Χώρα υποδοχής, μέσω της διαρκούς αλληλεπίδρασης των μελών της με την τοπική κοινωνία».

    «Η αλληλεπίδραση αυτή είναι εξόχως σημαντική διότι δεν περιορίζεται σε απλή διάδοση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής παιδείας. Εκτείνεται και στον χώρο της πολιτικής, με την ακούραστη και διαρκή φροντίδα των μελών της Ομογένειας ως προς την ενημέρωση, για τους εθνικούς αγώνες και στόχους, της ευρύτερης κοινωνίας και των πολιτικών θεσμικών παραγόντων στις χώρες διαβίωσης», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

    Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή επιτυχία και συνέχεια στο πολύπλευρο και πολύτιμο για τον Ελληνισμό εθνικό έργο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

    [13] Αναβολή πήραν 13 συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα

    Για την Κυριακή το απόγευμα ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, από τον Εισαγγελέα Κέρκυρας, για να απολογηθούν 13 συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων, σε κύκλωμα σωματεμπορίας αλλά και άλλων αδικημάτων.

    Από τους 13 συλληφθέντες, οι τρεις είναι δημοτικοί υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης έκδοσης αδείας καταστήματος, της πλαστογραφίας και του χρηματισμού, ενώ οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας

    Σύμφωνα με την δικογραφία με περισσότερες από εκατό σελίδες, που έχει συσταθεί, στο κύκλωμα φέρεται να συμμετέχουν 25 άτομα, ορισμένοι εκ των οποίων είναι οι πυρήνες των εγκληματικών δράσεων που εξελίσσονταν στο νησί της Κέρκυρας με σωματεμπορία, από την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 September 2015 - 12:32:18 UTC