Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Σάββατο συγκαλείται η νέα Βουλή
  • [02] Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στη Ν. Υόρκη
  • [03] Κοινή Διακήρυξη στη Νέα Υόρκη για τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
  • [04] «Σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική η προσφυγική κρίση, δήλωσε η Α. Μέρκελ
  • [05] Εντοπίσθηκε και «αποκρυπτογραφήθηκε» το μαύρο κουτί του Norman Atlantic
  • [06] Έργα που έγραψαν ιστορία ανεβάζει φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή
  • [07] Η Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας στο Μέγαρο Μουσικής
  • [08] Το ντοκιμαντέρ «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου προβάλεται στην Ταινιοθήκη
  • [09] Το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασαν τρεις νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες
  • [10] Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  • [11] Ουρές στα ΚΤΕΟ από τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να αποφύγουν τα πρόστιμα

  • [01] Το Σάββατο συγκαλείται η νέα Βουλή

    Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, συγκαλείται η νέα Βουλή, η οποία προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου (Α' Σύνοδος).

    Σύμφωνα με την ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας, στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, στις 4 Οκτωβρίου, στις 11 επίσης το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον νέο της Πρόεδρο. Του Σώματος θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής.

    Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων, που θα απαρτίζουν το νέο προεδρείο του Κοινοβουλίου. Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης.

    Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας. Την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Οκτωβρίου, οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ μιλούν και βουλευτές. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    [02] Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στη Ν. Υόρκη

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Οικοδεσπότης ήταν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου.

    Ο Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση «θεσμό» και είπε πως σήμερα θα κυκλοφορήσει στις ώρες των τριών πρωτευουσών το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε.

    Σε δηλώσεις του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είπε πως οι τρεις υπουργοί προετοίμασαν την τριμερή συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα. Ερωτηθείς αν καθορίστηκε η ημερομηνία της τριμερούς συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο κ. Κοτζιάς είπε πως θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Μάλιστα θα προηγηθεί διμερής επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου Ελ Σίσι, στο οποίο απηύθυνε χθες πρόσκληση ο Ελληνας πρωθυπουργός.

    Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι (Sameh Shukri) εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για τη συνέχιση της παράδοσης των τριμερών συναντήσεων.

    [03] Κοινή Διακήρυξη στη Νέα Υόρκη για τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

    Με μία κοινή Διακήρυξη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, Νίκος Κοτζιάς, Γιάννης Κασουλίδης και Σάμεχ Σούκρυ, σφράγισαν κατά τη συνάντηση που είχαν, χθες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον στρατηγικό χαρακτήρα της τριμερούς συνεργασίας τους, σε όλους τους τομείς και επίπεδα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή εταιρική σχέση και συνεργασία, και τη δέσμευσή τους να εργαστούν σθεναρά για την ενίσχυσή της στην υπηρεσία της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Αποφασιστικότητα εκφράστηκε για την ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών προκειμένου η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την περιφερειακή συνεργασία και ευημερία, ενώ υπογραμμίστηκε ότι αυτή η συνεργασία εδράζεται στον αμοιβαίο σεβασμό εδραιωμένων αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS). Ειδική αναφορά έγινε στη σημασία της πρόσφατης ανακάλυψης του κοιτάσματος φυσικού αερίου "Zohr" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου και συμφωνήθηκε να προβούν αμέσως σε διαπραγματεύσεις επί των εκκρεμών ζητημάτων σχετικά με την οριοθέτηση των παρακείμενων θαλάσσιων ζωνών τους.

    [04] «Σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική η προσφυγική κρίση, δήλωσε η Α. Μέρκελ

    Ως «σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική βλέπει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ την προσφυγική κρίση και εκτιμά ότι η Γερμανία στο τέλος θα είναι ισχυρότερη, όχι ασθενέστερη.

    Η προσφυγική κρίση «θα αλλάξει σημαντικά την πολιτική μας και θα θέσει και πάλι νέες προτεραιότητες. Κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Αν σκεφτούμε τους πρόσφυγες, τότε θα παρατηρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία, στο Αφγανιστάν, δεν συμβαίνει πλέον κάπου μακριά, αλλά στην πόρτα μας. Και μας επηρεάζει», δήλωσε η κ. Μέρκελ. Προσέθεσε δε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά και αναφέρθηκε ειδικά στην καταπολέμηση των αιτίων της φυγής των ανθρώπων από την πατρίδα τους και στην ανάγκη να διατεθούν περισσότερα χρήματα στις περιοχές της κρίσης. «Διότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα στη Γερμανία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και δήλωσε αποφασισμένη να διαχειριστεί την κρίση ώστε στο τέλος η Γερμανία να είναι ισχυρότερη, όχι ασθενέστερη.

    [05] Εντοπίσθηκε και «αποκρυπτογραφήθηκε» το μαύρο κουτί του Norman Atlantic

    «Οι συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου Norman Atlantic αποτελούν ωφέλιμο, καθοριστικό υλικό για την έρευνα σχετικά με το ναυάγιο» γράφει η εφημερίδα Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο.

    Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, το εν λόγω ηχητικό υλικό μπόρεσε τελικά να εντοπισθεί και να «αποκρυπτογραφηθεί» από σειρά ειδικών, και αναμένεται να προσφέρει ουσιαστικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα αίτια του ναυαγίου, το οποίο σημειώθηκε την νύχτα της 27ης προς 28η Δεκεμβρίου του 2014.

    Οι δικαστικοί του Μπάρι κατάφεραν, τελικά, να περισώσουν το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να το έχουν καταστρέψει- το οποίο θα πρέπει να περιέχει τις συνομιλίες του καπετάνιου με τους στενούς του συνεργάτες και με τις λιμενικές αρχές.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νorman Atlantic πριν εννέα μήνες, ενώ το πλοίο είχε πορεία πλεύσης προς την Αγκόνα, έχοντας αποπλεύσει από την Πάτρα, προκάλεσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων, ενώ άλλοι δεκαοκτώ, επισήμως, παραμένουν αγνοούμενοι.

    [06] Έργα που έγραψαν ιστορία ανεβάζει φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή

    «Ανέλαβα μια εθνική όπερα, ένα λυρικό θέατρο που συγκρίνεται και συνεργάζεται με κορυφαία ευρωπαϊκά. Δεν θα επιτρέψω, όσο αυτό περνάει από το χέρι μου, αυτό το ιστορικό θέατρο, η μοναδική λυρική σκηνή της Ελλάδας, να συρρικνωθεί σε ένα επαρχιακό θίασο» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, η οποία είναι η τελευταία όπου η ΕΛΣ θα έχειγια έδρα της το ιστορικό «Ολύμπια» της Οδού Ακαδημίας.

    Λίγο πριν από τη μετάβαση στις νέες εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Εθνική Λυρική Σκηνή επιλέγει να παρουσιάσει έργα που έγραψαν ιστορία και αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το αθηναϊκό κοινό στη σκηνή του θεάτρου «Ολύμπια». Η «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, ο «Κουρέας της Σεβίλλης» του Τζοακίνο Ροσίνι, ο «Ριγολέττος» του Τζουζέππε Βέρντι, ο «Βαφτιστικός» του Θεοφράστου Σακελλαρίδη και η «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι μερικά από τα εμβληματικά έργα τα οποία σε νέες παραγωγές και αναβιώσεις επιστρέφουν φέτος στο «Ολύμπια», ως ένα αφιέρωμα στην πολυετή ιστορία του, η οποία ταυτίζεται με τη μεταπολεμική Ελλάδα.

    [07] Η Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας στο Μέγαρο Μουσικής

    Ένα σπουδαίο φωνητικό σύνολο από την «καρδιά» της ανατολικοευρωπαϊκής χορωδιακής παράδοσης επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως αρχή της φετινής διεθνούς περιοδείας του. Τριάντα πέντε χορωδοί της Kρατικής Χορωδίας Δωματίου της Αρμενίας παρουσιάζουν, υπό τη μουσική καθοδήγηση του μαέστρου Ρόμπερτ Μιλκεγιάν, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», έργα του Κομιτάς, «πατριάρχη» της αρμενικής μουσικής, αλλά και συνθέσεις των Σνίτκε, Μπάρμπερ, Χαλατζιάν και Μιλκεγιάν.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας, περιλαμβάνει, στο πρώτο μέρος, κύκλους συνθέσεων του Κομιτάς (1869-1935), ιδρυτή της Εθνικής Αρμενικής Σχολής και πρωτοπόρου της εθνομουσικολογίας, εμπνευσμένους από αρμενικά λαϊκά τραγούδια του γάμου, παραδοσιακές μελωδίες, τραγούδια και χορευτικούς σκοπούς. Θα ακουστεί επίσης το έργο «St?ndchen» του Φραντς Σούμπερτ (1797-1828), ενώ η πρώτη ενότητα θα κλείσει με το έργο χορωδιακό «Agnus Dei» του μεγάλου Αμερικανού συνθέτη του 20ού αιώνα Σάμιουελ Μπάρμπερ (1910-1981).

    Το δεύτερο μέρος θα αρχίσει με θρησκευτική μουσική του πολυσχιδούς Ρώσου συνθέτη Άλφρεντ Σνίτκε (1934-1998) και θ' ακολουθήσουν οι πολυφωνικές δημιουργίες «Gloria», «Tuba Mirum», «Patrem» και «Sanctus» του σύγχρονου Αρμένιου συνθέτη και μαέστρου Νταβίντ Χαλατζιάν. Για επίλογο της βραδιάς, η Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας επέλεξε έργα για πολυφωνικό σύνολο, διασκευασμένα από τον μαέστρο της Ρόμπερτ Μιλκεγιάν.

    Η Κρατική Χορωδία Δωματίου της Αρμενίας, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πολυφωνικά σύνολα δωματίου στη χώρα της, συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2000. Η αρχική της ονομασία ήταν Αρμενική Χορωδία Δωματίου, αλλά μετονομάστηκε σε State Chamber Choir of Armenia (SCCA) το 2008, οπότε ανέλαβε τη καλλιτεχνική και μουσική της διεύθυνση ο πολυβραβευμένος μαέστρος Ρόμπερτ Μιλκεγιάν. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας, η οποία αποτελείται από 35 τραγουδιστές, περιλαμβάνει έργα Γκαμπριέλλι, Μπαχ, Μπραμς, Βασκς, Σνίτκε, Μπρίττεν, Πουλένκ, Ντεμπυσσύ και άλλων γνωστών συνθετών, καθώς και έργα του Κομιτάς και σύγχρονων Αρμένιων δημιουργών, τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα.

    [08] Το ντοκιμαντέρ «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου προβάλεται στην Ταινιοθήκη

    Το «Μάνα» της Βάλερυ Κοντάκου είναι ένα ντοκιμαντέρ για την πιο ατίθαση συμμορία στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ταινία βγαίνει στην Ταινιοθήκη στις 8 Οκτωβρίου ενώ τον προσεχή Νοέμβριο θα παρουσιαστεί σε ειδική βραδιά στο Johns Hopkins Carey Business School στη Βαλτιμόρη, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αδελφότητα του Λυρείου Παιδικού Χωριού, στο Νέο Βουτζά Αττικής.

    «Το "Μάνα" είναι μια διαφορετική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης», επισημαίνει η Βάλερυ Κοντάκου. Η ταινία της αναφέρεται στην ιστορία τεσσάρων ανηλίκων, το 1962, κοριτσιών που είχαν γίνει πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής καθώς έφυγαν απ' τα σπίτια τους για να κλειστούν σε μοναστήρι. Όμως, κάθε φορά που το έσκαγαν, οι γονείς τους τις έφερναν πίσω με το ζόρι, μέχρι που τελικά τα κατάφεραν στην τρίτη τους απόπειρα. Σκοπός τουΒάλερυ Καντάκους ήταν, περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα στα πρότυπα του Ιδρύματος Πεσταλότσι (Ελβετία) ώστε να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά. Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού στο Νέο Βουτζά Αττικής, συνεχίζουν να περιθάλπουν και να φροντίζουν παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την Εκκλησία.

    [09] Το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασαν τρεις νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες

    Ο Στρατής Σκοπελίτης, η Μαρία Χριστούλια και ο Αλέξανδρος Βαλσαμίδης, τρεις νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, εμπνεύστηκαν από ένα φλέγον ζήτημα της ελληνικής πραγματικότητας, αυτό της αστεγίας, και η λύση που πρότειναν έλαβε την πρώτη θέση σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

    «Πώς μπορεί η Αρχιτεκτονική να απευθυνθεί στους άστεγους;» ήταν το κύριο ερώτημα του διαγωνισμού με τίτλο «Tiny Home Community Competition», που προκήρυξε ο αμερικανικός οργανισμός «Activate14», μια πρωτοβουλία του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και του Κέντρου για την Αρχιτεκτονική και το Ντιζάιν, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της Αρχιτεκτονικής.

    Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε στη δημιουργία ενός τύπου κατοικιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (προκατασκευασμένες, βιώσιμες, οικονομικά προσιτές λύσεις) που θα φιλοξενήσουν τους άστεγους της πόλης Ράλεϊ, στη Βόρεια Καρολίνα. Ζητήθηκε δε από τους συμμετέχοντες να καταθέσουν ιδέες για τον σχεδιασμό δώδεκα μικρών σπιτιών, έκτασης δώδεκα τετραγωνικών μέτρων το καθένα, σε ένα οικόπεδο που βρίσκεται στα περίχωρα του Ράλεϊ. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού ήταν, ότι τα σπίτια αυτά θα έχουν μεταβατικό χαρακτήρα, προκειμένου να είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην αστεγία και στη μόνιμη διαμονή, και άρα να στεγάσουν όσους δεν έχουν πού να μείνουν, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποκατάσταση των σχέσεων των αστέγων με τον κοινωνικό ιστό.

    Η Μαρία Χριστούλια, ο Αλέξανδρος Βαλσαμίδης και ο Στρατής Σκοπελίτης, συνιδρυτές της αρχιτεκτονικής ομάδας«Riza3architects» και μέλη της εταιρείας «ΑΕΝΑΟΣ Α.Τ.Ε.», υπέβαλαν συμμετοχή και κατάφεραν να λάβουν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 100 και πλέον προτάσεις από όλον τον κόσμο.

    [10] Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

    Την απαγόρευση αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προηγούμενο πάροχο, θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη του Κώδικα Προμήθειας.

    Αυτό έγινε γνωστό απόψε από τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνo Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι η σχετική τροποποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή οφειλετών προς εναλλακτικούς παρόχους, χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη τους.

    Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύθηκε ότι οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ που σχεδιάζονται, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν θα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ. Επανέλαβε δε τις θέσεις της κυβέρνησης κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και του σεναρίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ενώ επισήμανε ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

    [11] Ουρές στα ΚΤΕΟ από τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να αποφύγουν τα πρόστιμα

    Ουρές και ταλαιπωρία περιμένει σήμερα -οπότε λήγει η πρώτη προθεσμία- τους οδηγούς που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους.

    Τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια ΚΤΕΟ, οι κάτοχοι οχημάτων έχουν στηθεί σε ουρές πολλών μέτρων έως και αυτή την ώρα. Η αναμονή φτάνει και τις δυο ώρες στους έχοντες ραντεβού ενώ σε όσα ΚΤΕΟ δέχονται εκτός ραντεβού, η αναμονή μπορεί να υπερβαίνει και τις πέντε ώρες.

    Υπενθυμίζεται πως σήμερα έληγε η πρώτη προθεσμία και αφορούσε όσα οχήματα δεν είχαν περάσει τεχνικό έλεγχο, ενώ όφειλαν, έως 30/6/14. Η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/7/14 έως τέλος του '14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 September 2015 - 16:32:13 UTC