Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πολιτικοί αρχηγοί για τις προγραμματικές δηλώσεις
  • [02] Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [03] Ι. Δραγασάκης: Υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος, ύψους 100 δισ. ευρώ
  • [04] ΔΝΤ: Μια αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη
  • [05] Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με φόντο την αυξανόμενη ένταση στη Συρία
  • [06] Συντεταγμένες και λογικές καταστάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ζήτησε η Μέρκελ
  • [07] Ο γερμανικός Τύπος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα
  • [08] Έφυγε από τη ζωή η δασκάλα χορού Μαρία - Κυνηγού Φλάμπουρα
  • [09] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 19 σχέδια ταινιών
  • [10] Διάσκεψη στο Λουξεμβούργο για τις μεταναστευτικές ροές Αν. Μεσογείου - Δ. Βαλκανίων
  • [11] Το πρώτο πανέξυπνο ανθρωποειδές κινητό τηλέφωνο - ρομπότ που περπατά

  • [01] Οι πολιτικοί αρχηγοί για τις προγραμματικές δηλώσεις

    Οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των πτερύγων της Βουλής τοποθετήθηκαν επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    «Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε "ναι" και στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας. Τόσο απλό» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, με έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, καθώς ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα, οδηγεί το λαό μονάχα σε συνεχείς θυσίες.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συμπεριλαμβάνονται και στο Μνημόνιο.

    Να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο.

    [02] Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στη Λευκωσία, από τον οποίο αναμένεται να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στον χώρο της ανασκαφής για τον εντοπισμό των οστών των Ελλήνων καταδρομέων, που σκοτώθηκαν το 1974 . Επίσης, θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη».

    [03] Ι. Δραγασάκης: Υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος, ύψους 100 δισ. ευρώ

    Η υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος, ύψους 100 δισ. ευρώ και η εφαρμογή ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην κοινωνία και το κράτος, ανεξάρτητου εκείνου των δανειστών, είναι οι δυο βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει την ενεργοποίηση και την απελευθέρωση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων, είπε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

    Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το παράλληλο αυτό πρόγραμμα, δεν θα αποσκοπεί μόνο στην άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων των μνημονιακών μέτρων, αλλά και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και των θεσμών της δημοκρατίας όπως επίσης και στην υπέρβαση της κρίσης εκπροσώπησης. Στην προσπάθεια αυτή θα διαμορφωθούν οι νέες διαχωριστικές γραμμές αριστεράς και δεξιάς, αλλά και τα πεδία συγκλίσεων.

    «Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να ανατρέψουμε τα βάθρα στα οποία στηρίχθηκε ο δικομματισμός» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    [04] ΔΝΤ: Μια αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη

    Μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης θα μπορούσε να μεταδοθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητά της, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για την παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα (Global Financial Stability Report), που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Όπως διαπιστώνει το ΔΝΤ, η μόλυνση των χρηματοπιστωτικών αγορών της ζώνης του ευρώ από τις πρόσφατες δυσκολίες στην Ελλάδα ήταν αρκετά περιορισμένη. Προειδοποιεί, ωστόσο ότι σε περίπτωση που οι κίνδυνοι αναζωπυρωθούν, θα μπορούσε να υπάρξει έμμεση διάχυση της κρίσης, μέσω της κατάρρευσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης. Κατά το ΔΝΤ, ο πλέον άμεσος αντίκτυπος θα ήταν η διεύρυνση των spreads των κρατικών ομολόγων άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ, αν και, όπως αναφέρει, πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα περιόριζαν ενδεχομένως τις υπερβολικές πιέσεις.

    Διαβάστε επίσης: Nέες μειώσεις στις συντάξεις προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    [05] Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με φόντο την αυξανόμενη ένταση στη Συρία

    Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται με τη Ρωσία, της οποίας η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία επέτρεψε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση.Η Ουάσινγκτον, επικεφαλής συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επανέλαβε χθες ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ να τους χαρακτηρίζει«θεμελιώδες σφάλμα».

    Ο συνασπισμός κατά του ΙΚ αναγκάστηκε να «αλλάξει την πορεία» τουλάχιστον σε ένα από τα αεροσκάφη του πάνω από τη Συρία προκειμένου να μην πλησιάζει πολύ κοντά σε ρωσικό αεροπλάνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

    Η αμερικανική κυβέρνηση μίλησε εκ νέου πολύ προσεκτικά χθες για την υπόθεση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, όπως έχει ζητήσει η Τουρκία, πυλώνας της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι καμία απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει ληφθεί.

    Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε χθες μεγάλη χερσαία επιχείρηση στον «βορρά της επαρχίας Χάμα», στην κεντρική Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και πλέον του ρωσικού ναυτικού, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας, η οποία έδωσε νέα δυναμική στο καθεστώς της Δαμασκού.

    [06] Συντεταγμένες και λογικές καταστάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ζήτησε η Μέρκελ

    «Συντεταγμένες και λογικές καταστάσεις» στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην ανάγκη για καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των προσφύγων από τη Γερμανία, δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι «θα τα καταφέρουμε». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι Γερμανοί είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν μαζί της αυτόν τον δρόμο και δήλωσε υπερήφανη για το γεγονός ότι η χώρα της υποδέχεται φιλικά τους πρόσφυγες.

    «Έχω σχέδιο, αλλά η όλη υπόθεση δεν εξαρτάται μόνο από μένα», τόνισε η Άγγελα Μέρκελ, σε μια σπάνια εμφάνισή της σε ζωντανό «τοκ-σόου», στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, αποφεύγοντας ωστόσο να προβλέψει τον αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν στη Γερμανία. «Θα είναι πάρα πολλοί άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν εξαρτάται από εμένα το πόσοι θα έρθουν στη Γερμανία, αλλά είναι στο χέρι μας να βάλουμε στη χώρα τα πράγματα σε τάξη... Ως καγκελάριος, πρέπει να δείξω ότι μπορώ να φροντίσω και πάλι για την τάξη», τόνισε η κυρία Μέρκελ και, κληθείσα να σχολιάσει την κριτική που της ασκεί ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία του για το αύριο, αλλά η δική της αποστολή είναι διαφορετική από τη δική του. «Εγώ πρέπει να ακολουθήσω την πορεία μου. Και έχω την αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», επανέλαβε, ενώ διευκρίνισε επανειλημμένα ότι δεν επιθυμεί να υποσχεθεί κάτι που δεν μπορεί να τηρήσει.

    [07] Ο γερμανικός Τύπος για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα

    Η χθεσινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχολιάζεται στον γερμανικό Τύπο σήμερα.

    Η Suddeutsche Zeitung στο άρθρο της με τίτλο «Ο Τσίπρας κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης» σημειώνει ότι με τις 155 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.«Με αυτό τον τρόπο πέτυχε τον στόχο του να διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών. Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές», επισημαίνει η εφημερίδα.

    «Ο Τσίπρας θέλει να σφίξει τα δόντια», τονίζει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine και εξηγεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της Αθήνας και μετά να θέσει το θέμα του χρέους.Το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2016, ενώ και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, σχολιάζει η FAZ.

    Και η Die Welt αναφέρεται στη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού να συζητήσει μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    Παράλληλα ο Τύπος αναφέρεται και στις επικρίσεις που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης εναντίον της κυβέρνησης.

    Όπως επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, η ΝΔ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά όχι την επιβολή νέων φόρων.

    Μάλιστα η φράση του Μεϊμαράκη ότι «ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σκληρός. Ίσως ο πιο σκληρός των τελευταίων ετών» κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο, κυρίως στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

    Το Spiegel καταλήγει τονίζοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα αξιολογήσουν στο τέλος Οκτωβρίου αν η Αθήνα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει βάσει του συμπεφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

    Αντίθετα, τόσο η FAZ όσο και η Handelsblatt προτίμησαν να αναφερθούν στο τέλος των άρθρων τους στις άσχημες προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού χρέους, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 333,5 δισ. ευρώ το 2016, ποσοστό 192,4% του ΑΕΠ.

    [08] Έφυγε από τη ζωή η δασκάλα χορού Μαρία - Κυνηγού Φλάμπουρα

    Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία δασκάλα κίνησης και χορού, συνεργάτιδα του Κάρολου Κουν και του Θέατρου Τέχνης από το 1965, Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα.

    Με σπουδές πιάνου και χορού, διπλωματούχος της σχολής Πράτσικα και μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλές χώρες του εξωτερικού, η Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα εξειδικεύτηκε στη μελέτη των προβλημάτων της ρυθμικής αγωγής και της μουσικής παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και δίδαξε στις περισσότερες ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού. Παράλληλα, εξέδωσε πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

    Επί τριάντα χρόνια δίδαξε κίνηση και μουσική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Η πρώτη της συνεργασία με τον Κάρολο Κουν ήταν στην παράσταση των «Περσών» το 1965, ενώ η τελευταία παράσταση που χορογράφησε στο Θέατρο Τέχνης ήταν το 2006 στο Υπόγειο ο «Λιόντας».

    Η Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα θα κηδευτεί στο Α' Νεκροταφείο σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, και ώρα 3 μ.μ., με πολιτική κηδεία.

    [09] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί 19 σχέδια ταινιών

    Μια ώθηση στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή δίνει η χρηματοδότηση 19 σχεδίων ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) Οι εγκρίσεις που ανακοινώθηκαν δεσμεύουν το συνολικό ποσό των 459.000 ευρώ, σε τρία διαφορετικά προγράμματα.

    Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου «στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 30.4.2014 έως 10.9.2015, ως υποψήφιες χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ενέκρινε 8 προτάσεις δεσμεύοντας το ποσό των 144.000ευρώ.

    Επίσης, το Ε.Κ.Κ., στο πλαίσιο αξιολόγησης προτάσεων κινηματογραφικών έργων που κατατέθηκαν ως υποψήφιες χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ενέκρινε 10 από το σύνολο των 18 υποψηφίων προτάσεων, δεσμεύοντας το ποσό των 240.000ευρώ.

    Τέλος, όσον αφορά την πρόταση του κινηματογραφικού έργου, μεγάλου μήκους, με τον τίτλο PARK (σενάριο - σκηνοθεσία Σοφία Εξάρχου, παραγωγή NEDA FILM), η οποία είχε κατατεθεί στο Ε.Κ.Κ. στο Βασικό Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων, το Δ.Σ. εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση της με το ποσό των 75.000 ευρώ για την αποπεράτωσή της, επαναφέροντας εκ νέου προς εξέταση την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ.

    [10] Διάσκεψη στο Λουξεμβούργο για τις μεταναστευτικές ροές Αν. Μεσογείου - Δ. Βαλκανίων

    Με τρεις βασικούς άξονες, την ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής, την καταπολέμιση των μαφιόζων διακινητών και την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών της προσφυγικής κρίσης, πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τις μεταναστευτικές ροές Ανατολικής Μεσογείου - Δυτικών Βαλκανίων.

    Στην Διάσκεψη η οποία θα διεξαχθεί υπό την προεδρία της υπάτης εκπροσώπου της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και του υπουργού Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Τζ. 'Ασελμπορν εκ μέρους της λουξεμβουργιανής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μαζί με τους ομολόγους του και τους υπουργούς Εσωτερικών/Μετανάστευσης των κρατών-μελών της ΕΕ, των συνδεδεμένων χωρών Σένγκεν (Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία), των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Επίτροποι Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων J. Hahn, Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλος, και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χ. Στυλιανίδης, καθώς και εκπρόσωποι σχετικών οργανισμών της ΕΕ, των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

    Ειδικότερα κατά τη Διάσκεψη θα αναζητηθούν τρόποι για την ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων από τη Συρία (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) και τη στήριξη των χωρών διέλευσης, ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες υποδοχής και καταγραφής αιτημάτων ασύλου. Παράλληλα, θα εξεταστεί η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών της προσφυγικής κρίσης, καθώς και η από κοινού δράση με τις χώρες προέλευσης παράτυπων μεταναστών.

    [11] Το πρώτο πανέξυπνο ανθρωποειδές κινητό τηλέφωνο - ρομπότ που περπατά

    Λέγεται Robohon και είναι ένα κάτι παραπάνω από «έξυπνο» ανθρωποειδές κινητό τηλέφωνο-ρομπότ, το οποίο...περπατά. Πρόκειται για ένα δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας Sharp, που ανοίγει νέους δρόμους στην κινητή τηλεφωνία και τη ρομποτική.

    Η περίεργη συσκευή χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, έχει ύψος 7,7 ιντσών (19,5 εκατοστών), οθόνη δύο ιντσών και ζυγίζει σχεδόν 400 γραμμάρια. Μπορεί να απαντά μόνη της σε τηλεφωνικές κλήσεις, να ανταποκρίνεται στην φωνή του χρήστη, να προβάλει βίντεο από το κεφάλι της και να...χορεύει ανάλογα με την μουσική που παίζει.

    Το τηλέφωνο-ρομπότ μπορεί -με τις κάμερές του- να αναγνωρίσει τα πρόσωπα άλλων ανθρώπων, αλλά και τη φωνή τους, χάρη στο ειδικό λογισμικό αναγνώρισης που διαθέτει. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να μιλούν στο τηλέφωνό τους και να του λένε τι θέλουν να κάνει. Παράλληλα, πάντως, αυτό διαθέτει και οθόνη αφής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2015 - 6:32:18 UTC