Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Το χρέος είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης
  • [02] Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με την πρέσβη της Σουηδίας
  • [03] Την τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2015» θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός
  • [04] Τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Μ. Σαπέν
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο
  • [06] Τουλάχιστον 200.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο
  • [07] Τις τελευταίες 2.000 προσλήψεις για το 2015 δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών
  • [08] Τηλεοπτικό οδοιπορικό του ΑΠΕ - ΜΠΕ: Ασπρόπυργος «δια πυρός και σιδήρου»
  • [09] Το Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Σβετλάνα Αλεξίεβιτς
  • [10] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [11] Ορίστηκαν τα 21 μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
  • [12] Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Μέσι λόγω της φοροδιαφυγής
  • [13] Πάνω από 40.000 οι συμμετοχές στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Το χρέος είναι μεγάλο εθνικό ζήτημα και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης

    Μεγάλο εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το χρέος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real Fm, τονίζοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης και της πιο ανώδυνης διέλευσης της τριετίας μέσα από τη συμφωνία».

    Επισήμανε ότι η πρώτη πρόσκληση συνεννόησης για το θέμα απευθύνθηκε χτες δημοσίως από τον πρωθυπουργό προς την αντιπολίτευση, «δεν αποτυπώθηκε, όμως, από κανέναν κόμμα της αντιπολίτευσης, καμία τάση να το δούμε διαφορετικά αυτό το θέμα». Σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει απόψεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, «και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν συζητήσει κάτι διαφορετικό», και διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε ένας πολιτικός φορέας που θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο να συνεργασθεί με κάποιον άλλον που λέει ότι δεν είναι βιώσιμο. Ακόμη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να διατυπώσουν θέσεις απέναντι στα μεγάλα θέματα που προκύπτουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

    Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που οφείλει η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει έως τις 15 Οκτωβρίου δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ' ανάγκην. Είπε ότι το Ασφαλιστικό, που είναι από τα ανοικτά θέματα, είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα, ότι θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών την άλλη εβδομάδα και πως στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το Ασφαλιστικό να κλείσει τον Νοέμβριο.

    [02] Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με την πρέσβη της Σουηδίας

    Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη, με την πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, Σαρλότ Ράνγκμπεργκ.

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο κυρίως τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης. Παράλληλα, διερευνήθηκε το έδαφος για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ από την πλευρά της η κυρία Ράνγκμπεργκ εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και εργασιακών σχέσεων.

    [03] Την τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2015» θα παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός

    Την τελική φάση της Στρατιωτικής Άσκησης «Παρμενίων 2015» θα παρακολουθήσει αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η Στρατιωτική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει.

    [04] Τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Μ. Σαπέν

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα πως «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο προς το παρόν έχει εγκριθεί μόνο από τους Ευρωπαίους.

    Το ΔΝΤ έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το τρίτο διεθνές πρόγραμμα, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο, εάν οι Ευρωπαίοι δεν δεσμευτούν να απομειώσουν το ελληνικό χρέος.

    «Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι δεδομένο αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι το ΔΝΤ, που συμμετέχει σήμερα, θα συμμετέχει και αύριο», είπε ο Γάλλος υπουργός στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στη Λίμα του Περού.

    «Το ΔΝΤ ήταν εκεί τη στιγμή των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία του Ιουλίου, το ΔΝΤ είναι παρόν στην αξιολόγηση της κατάστασης το ΔΝΤ κάνει προτάσεις σήμερα» συνέχισε ο Σαπέν.

    Λίγο αργότερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η θέση του Ταμείου «δεν έχει αλλάξει» και ότι η ίδια αναμένει πάντα μια δέσμευση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και μια δέσμευση των Ευρωπαίων για το χρέος προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως».

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο

    Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στην τρόπο διοίκησης των τραπεζών ζήτησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από την Λίμα του Περού όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο καθώς η θέση του Ταμείου για τη δαιτηρησιμότητα του χρέους δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και δημοσίευσε την τελευταία έκθεση βιωσιμότητας.

    Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνδράμει την Ελλάδα μετά από το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση της χώρας. Επισήμανε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εγκριθεί βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι το πρόγραμμα προσαρμογής να στηρίζεται σε δύο σκέλη.

    Το πρώτο σκέλος αφορά την υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.

    Το δεύτερο σκέλος αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα το επαναφέρουν σε τροχιά βιωσιμότητας.

    Επαφές για τα ανοικτά θέματα αυτά αναμένεται να έχει με την κ. Λαγκάρντ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

    [06] Τουλάχιστον 200.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο

    Σε 200.000 ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο, με τη συντριπτική τους πλειονότητα απλά να διέρχονται από τη χώρα, συνεχίζοντας -κυρίως- για τη Γερμανία αλλά και τη Σουηδία, τις χώρες τελικού προορισμού τους.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, από το σύνολο των προσφύγων που είχαν φθάσει στην Αυστρία τον περασμένο μήνα, οι 10.000 υπέβαλαν αίτηση χορήγησης ασύλου για την παραμονή τους στη χώρα. Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που είχαν υποβληθεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2014 ήταν, συγκριτικά, 28.000.

    Τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν εκ νέου τους ισχυρισμούς του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για «υπέρογκη μετανάστευση», πάνω στον οποίο στήριξε τον ξενοφοβικό προεκλογικό του αγώνα επιτυγχάνοντας νίκη στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, στις οποίες διπλασίασε τη δύναμή του στο πρωτοφανές 30,4% από το 15,3% που είχε καταγράψει στις εκλογές του 2009.

    [07] Τις τελευταίες 2.000 προσλήψεις για το 2015 δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών

    Περιθώριο για τουλάχιστον 2.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο έχει η χώρα μέχρι το τέλος του 2015. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάλεσε ήδη τα υπουργεία να καταρτίσουν κατάλογο αιτημάτων για την κάλυψη κενών θέσεων.

    Ο αριθμός αυτός υπολείπεται προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαφόν των 15.000 νέων προσλήψεων που έχει τεθεί για φέτος σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, τα κενά θα καλυφθούν από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 2009 - και ζητήθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο, πόσοι από τους επιτυχόντες αυτούς παραμένουν «διαθέσιμοι», ποια η ειδικότητά τους κ.λπ.

    Για τους περίπου 90.000 υπαλλήλους που λαμβάνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» (στην πλειονότητά τους υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών), ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι δεν θα αυξηθεί ο μισθός τους έως το τέλος του 2018 ακόμη κι' αν «ξεπαγώσουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις. Η προσωπική διαφορά αφορά υπάλληλους που με τη θεσμοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου δέχτηκαν μειώσεις πάνω από 25% του μισθού τους.

    Για το νέο σύστημα κινητικότητας, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι θα βασίζεται σε on line διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου και των νομικών προσώπων του. Τα αιτήματα για την κάλυψη κενών θα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή και αυτομάτως θα καλύπτονται από πλεονάζον προσωπικό άλλων υπηρεσιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος υπαλλήλων που ενδιαφέρονται για τις νέες θέσεις.

    [08] Τηλεοπτικό οδοιπορικό του ΑΠΕ - ΜΠΕ: Ασπρόπυργος «δια πυρός και σιδήρου»

    Με μια δίχως προηγούμενο ανεξέλεγκτη λειτουργία των παράνομων ΣΚΡΑΠατζίδικων, που αποδέχονται κάθε λογής λαθραία και κλοπιμαία σίδερα και την εναπόθεση τόνων παράνομων και επικίνδυνων αποβλήτων και μπαζών όπου υπάρχει άδειο οικόπεδο, ο Ασπρόπυργος εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο κέντρο παραβατικότητας και μια «τοξική βόμβα», μερικά μόνο χιλιόμετρα από την Αθήνα. Σε κάποια σημεία η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση, ενώ η δολοφονία με τρεις σφαίρες ενός πολίτη, την Κυριακή το βράδυ, έχει πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα.

    ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησε ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό στην περιοχή και κατέγραψε την κατάσταση. Το τηλεοπτικό υλικό σε καθαρή μορφή (δίχως σπικάζ και με φυσικό ήχο) καθώς και η συνέντευξη του δημάρχου περιλαμβάνονται στις νέες ειδικές υπηρεσίες για τους συνδρομητές μας.

    [09] Το Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Σβετλάνα Αλεξίεβιτς

    Η Λευκορωσίδα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2015, ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Ακαδημία.

    Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, τιμάται για «το πολυφωνικό της έργο, μαρτυρία για τα δεινά και το θάρρος στην εποχή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

    Η Σβετλάνα Αλεξίεβιτς είναι η συγγραφέας συνταρακτικών βιβλίων για την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, απαγορευμένων στη χώρα της που δεν της συγχωρεί τη σύνθεση του πορτρέτου του ανίκανου για την ελευθερία «homo sovieticus».

    Το έργο της 67χρονης δημοσιογράφου και συγγραφέως βασίζεται στη σύνθεση υπομονετικά συγκεντρωμένων μαρτυριών και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και εκδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Το τελευταίο της βιβλίο μεταφρασμένο στα γαλλικά, «Το Τέλος του Κόκκινου Ανθρώπου ή Εποχή του Τέλους των Ψευδαισθήσεων», τιμήθηκε με το βραβείο δοκιμίου Medicis 2013. Η συγγραφέας συνθέτει σε αυτό, 20 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, ένα αμείλικτο πορτρέτο του «homo sovieticus».

    «Τον γνωρίζω αυτόν τον Κόκκινο Άνθρωπο, είμαι εγώ, οι άνθρωποι που με περιστοιχίζουν, οι γονείς μου», δήλωνε στο περιοδικό Ogoniok το 2013. «Ο κόκκινος άνθρωπος δεν έχει εξαφανιστεί. Ο αποχαιρετισμός θα είναι πολύ μακροχρόνιος», έλεγε σε συνέντευξή της πέρυσι στο Μινσκ.

    [10] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με διευρυμένη σύνθεση, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

    [11] Ορίστηκαν τα 21 μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

    Ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα οποία έχουν προταθεί από όλα τα κόμματα.

    H Επιτροπή απαρτίζεται από 21 βουλευτές:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από 10 βουλευτές και είναι οι: Ιωάννης Γκιόλας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Αννέτα Καββαδία, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πάνος Σκουρολιάκος, Αντώνης Συρίγος, Χαρίλαος Τζαμακλής, Βασίλης Τσίρκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    Η ΝΔ από πέντε βουλευτές, τους: Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Τραγάκη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κωνσταντίνο Τζαβάρα.

    Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Θεσμών από έναν βουλευτή: Η Χρυσή Αυγή από τον Ιωάννη Αϊβατίδη, το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, το ΚΚΕ από τον Μανώλη Συντυχάκη, το Ποτάμι με τον Σπύρο Λυκούδη, οι ΑΝΕΛ με τον Νίκο Νικόλόπουλο και η Ένωση Κεντρώων με τον Βασίλη Λεβέντη.

    [12] Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Μέσι λόγω της φοροδιαφυγής

    Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του Χόρχε, υποχρεούνται εκ νέου να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου με την κατηγορία της εξαπάτησης των ισπανικών φορολογικών αρχών κατά τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων ευρώ. Δικαστικά έγγραφα που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας έχουν ζητήσει ποινή φυλάκισης 22 μηνών για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

    Ο δημόσιος κατήγορος της Ισπανίας έχει προτείνει συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και πρόστιμα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον πατέρα του σταρ της Μπαρτσελόνα, επειδή φέρεται να εξαπάτησε το κράτος κατά 4,2 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2007-2009.

    [13] Πάνω από 40.000 οι συμμετοχές στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας

    Κατακόρυφα αναμένεται να αυξηθούν οι συμμετοχές στον φετινό 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 40.000 (οι 16.000 στον Μαραθώνιο), από τους οποίους οι 6.500 δρομείς θα είναι από το εξωτερικό, δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι, ενώ από τα στελέχη της ομοσπονδίας εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι φέτος θα έχουμε έναν ακόμη επιτυχημένο αγώνα.

    Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμιόνη Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ Πετρ Ματεζόφσκι, και εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΕ του Αυθεντικού Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Σταματόπουλος.

    Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή να μην κληθούν φέτος ξένοι αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα ανέβαζαν το μπάτζετ του αγώνα στο Μαραθώνιο, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ΣΕΓΑΣ που προορίζονται για κοινωνικούς σκοπούς.

    Ο κ. Κοντονής από την πλευρά του μετέφερε το χαιρετισμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κι έκανε αναφορά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και τις τεράστιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της σπατάλης στον αθλητισμό. Κάλεσε τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον αθλητισμό να καταβάλουν τα οφειλόμενα από τη χρήση σταδίων και δημόσιων χώρων, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται, δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται. Τέλος είπε ότι στην ομοσπονδία αντιπτέρισης θα διεξαχθεί τακτικός έλεγχος, αφού το πόρισμα που έλαβε σήμερα στα χέρια του δεν ήταν ευχάριστο, ενώ στο μέλλον θα ανταμειφτούν υλικά και ηθικά όλες οι νοικοκυρεμένες ομοσπονδίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2015 - 16:32:16 UTC