Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαινίασε τα γραφεία του στην Αθήνα ο Απόστολος Τζιτζικώστας
  • [02] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει κάποια χρόνια
  • [03] Διαδηλώσεις στη Γαλλία με αίτημα την αύξηση των μισθών
  • [04] Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης
  • [05] ΕΔΕ για τις φωτογραφίες με αστυνομικό που φαίνεται να κλωτσάει πρόσφυγες στη Λέσβο
  • [06] Ανοιχτός τις καθημερινές ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα
  • [07] Ο Μαντζουράκης νέος προπονητής στον Παναιτωλικό

  • [01] Εγκαινίασε τα γραφεία του στην Αθήνα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

    Τα γραφεία του στην Αθήνα εγκαινίασε σήμερα το βράδυ ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσία πολλών πολιτικών του φίλων αλλά και στελεχών της ΝΔ.

    Έχοντας ως σύνθημα το «ξεκινάμε μαζί», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου, όπως είπε, «να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ για να εμπνεύσουμε τη χώρα».

    Αναφερόμενος στο βασικό σύνθημα της καμπάνιας του, που είναι το «τολμάμε, αλλάζουμε, κερδίζουμε», ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως «αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνω καθημερινά από τη βάση και την κοινωνία, που θέλει να απαλλαγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε το ονειρο σε εφιάλτη». Παρόντες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ήταν οι κ.κ. Μηταράκης, Κεδίκογλου και Βεσυρόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Κώστα Ζουράρι με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλιά. Το «παρών» έδωσαν και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος, Μαρκόπουλος, Κιλτίδης και Σαμπαζιώτης.

    [02] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει κάποια χρόνια

    Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει "κάποια χρόνια" εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει "καμία αυταπάτη" στο θέμα αυτό.

    "Αυτή η κρίση των προσφύγων θα διαρκέσει κάποια χρόνια. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι αυτό που ζούμε σήμερα θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν" τόνισε ο Γιούνκερ από το Πασάου της Γερμανίας όπου βρίσκεται.

    [03] Διαδηλώσεις στη Γαλλία με αίτημα την αύξηση των μισθών

    Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη Γαλλία, για να διεκδικήσουν την αύξηση των απολαβών τους αλλά και να αποδοκιμάσουν την πολιτική που εφαρμόζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που πλήττει το 10% και πλέον του πληθυσμού.

    Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, στην οποία κάλεσαν τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις και δύο φοιτητικές οργανώσεις, εξαγγέλθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις σε ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο σε πολλούς κλάδους η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλή (για παράδειγμα λιγότερο από 2% των εκπαιδευτικών συμμετείχε, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας).

    Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού, όπως επίσης τουλάχιστον 3.000 διαδήλωσαν στη Λυών (ανατολικά), 2.400 στη Μασσαλία (νότια) αλλά και τουλάχιστον 1.800 στη Νάντη (δυτικά), σύμφωνα με την αστυνομία.

    [04] Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης

    Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, ο Ινιάτσιο Μαρίνο, παραιτήθηκε, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Eίχε πάρει μέρος στο ταξίδι του Πάπα στις ΗΠΑ χωρίς να έχει προσκληθεί και για τα έξοδά του φέρεται να χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα του Δήμου.

    Ο Μαρίνο, καρδιοχειρουργός διεθνούς φήμης, είχε εκλεγεί πριν από δυόμισι χρόνια δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης με την υποστήριξη κεντροαριστερής πολυκομματικής συμμαχίας.

    Προσπάθησε να συγκρουσθεί με παγιωμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα στον οικοδομικό τομέα και σε εκείνο της αποκομιδής απορριμμάτων, κλείνοντας τον μεγαλύτερο χώρο ταφής απορριμμάτων της Ρώμης, στην Μαλαγκρότα.

    Παράλληλα, όμως, κατηγορήθηκε για αδυναμίες στην καθημερινή διαχείριση, υπερβολικό συγκεντρωτισμό και προβληματικό διάλογο με τα κόμματα που τον είχαν στηρίξει.

    Τις τελευταίες εβδομάδες διέρρευσε ότι μετέβη στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου χωρίς να έχει προσκληθεί από το Βατικανό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον ποντίφικα.

    Προέκυψε θέμα με έξοδα συνολικού ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο Μαρίνο φέρεται να πλήρωσε με πιστωτική κάρτα του δήμου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για θεσμικού χαρακτήρα δαπάνες. Ο δήμαρχος αποσαφήνισε ότι θα επιστρέψει όλα τα χρήματα, αλλά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επέμεινε ότι η λύση της παραίτησης, πλέον, αποτελούσε μονόδρομο.

    [05] ΕΔΕ για τις φωτογραφίες με αστυνομικό που φαίνεται να κλωτσάει πρόσφυγες στη Λέσβο

    Κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τις φωτογραφίες με αστυνομικό, που φαίνεται να κλωτσάει πρόσφυγες στη Λέσβο, διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε μετά τις σχετικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

    [06] Ανοιχτός τις καθημερινές ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα

    Ανοιχτός τις εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 15:00, είναι ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, εκεί όπου συναντιούνται η Ηλεία, η Αρκαδία και η Μεσσηνία.

    Ωστόσο, το πρώτο ελληνικό μνημείο που εντάχθηκε στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, καθώς το προσωπικό που διατέθηκε για τη φύλαξή του δεν δικαιούται αμοιβής για τα Σαββατοκύριακα.

    Το πρόβλημα ανέκυψε πρόσφατα μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου μόνιμου αρχαιοφύλακα του χώρου, ο οποίος εδώ και χρόνια εργαζόταν με αυταπάρνηση, χωρίς να παίρνει άδειες και ρεπό, όπως πληροφορήθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το θέμα γνωστοποίησε χτες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η οποία έκανε λόγο για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη», «με συνέπειες τόσο για το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και για την τοπική κοινωνία», ενώ, όπως ανέφεραν οι αρχαιοφύλακες, μεγάλο είναι και το πρόβλημα που δημιουργείται στην ασφάλεια του μνημείου.

    «Η λύση πρέπει να είναι μόνιμη, καθώς ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα είναι ένα μνημείο απομακρυσμένο, με πολλές ιδιαιτερότητες, οπότε για να λειτουργήσει σωστά και με ασφάλεια χρειάζεται τουλάχιστον έναν μόνιμο φύλακα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια. Η Εφορεία έχει ήδη γνωστοποιήσει το πρόβλημα στην κεντρική υπηρεσία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ενέργειες για την αύξηση του προσωπικού. Στο μεταξύ, για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του χώρου, το κενό καλύφθηκε με μόνιμο προσωπικό άλλων ειδικοτήτων, που εκτελεί χρέη φύλακα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν Σαββατοκύριακο, καθώς δεν καλύπτονται νομικά και ασφαλιστικά, αλλά ούτε και πρακτικά, καθώς δεν μπορούν να πληρωθούν.

    [07] Ο Μαντζουράκης νέος προπονητής στον Παναιτωλικό

    O Γιάννης Μαντζουράκης είναι από ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού. Ο 66χρονος τεχνικός ανέλαβε την ΠΑΕ του Αγρινίου έως το τέλος της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Λιονέλ Πόντες, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά τη συντριβή από την Καλλονή με 5-1 στη Λέσβο. Ακολούθησε νέα πανωλεθρία, με το ίδιο σκορ από τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο.

    Συνεπώς ο «Ρουμάνος» αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ίσως τη δυσκολότερη της σύγχρονης ιστορίας του Παναιτωλικού, από τότε δηλαδή που στον προεδρικό θώκο βρίσκεται ο Φώτης Κωστούλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2015 - 18:32:17 UTC