Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντομπρόβσκις: Η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του 2016
  • [02] Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Κ. Δαφέρμος

  • [01] Ντομπρόβσκις: Η ελληνική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του 2016

    Η ελληνική οικονομία είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του επόμενου έτους, εάν η κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την επανάκτηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    «Η τωρινή μας πρόβλεψη είναι πως συνολικά τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί μια μέτρια ύφεση, αλλά κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, σε τριμηνιαία βάση, στο δεύτερο μισό του χρόνου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης» υποστήριξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα.

    «Η πρόβλεψη μας ήταν για ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,5% για την Ελλάδα φέτος, ενώ πλέον αναμένουμε ύφεση 2% με 2,5%», δήλωσε.

    [02] Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

    Πέντε νεαροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού και ανδρών των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, σε τομείς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του θύλακα.

    Πρόκειται για τους πρώτους Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς την 1η Οκτωβρίου.

    Ο Μοχάμεντ αλ Ράκαμπ, 15 ετών, σκοτώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του τείχους το οποίο περικλείει τον θύλακα άνοιξαν πυρ διότι νεαροί Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Οι Άχμεντ αλ Χιρμπάουι, Σάντι Ντάουλα και Άμπεντ αλ Ουαχίντι, όλοι τους 20 ετών, σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια ανατολικά της πόλης της Γάζας. Δεν είναι ακόμη γνωστά τα στοιχεία του πέμπτου νεκρού. Είκοσι ένας άλλοι κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, στα επεισόδια.

    [03] Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Κ. Δαφέρμος

    Στην φυλακή οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, για κακουργηματικές κατηγορίες σχετικά με παράνομες αμοιβές, που φέρονται να διακινήθηκαν για την αγορά των ρωσικών συστημάτων Kornet από το υπουργείο Άμυνας.

    Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας όπλων, κλήθηκε να λογοδοτήσει για ποσό 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έδωσε στον πρώην Διευθυντή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του ΥΕΘΑ και συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση, Αντώνη Κάντα.

    Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο συγκατηγορούμενοι του επιχειρηματία αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση 80 χιλιάδων ευρώ ο καθένας . Πρόκειται για τον γιο του κ. Δαφέρμου και ένα 80χρονο, στελέχη εμπλεκόμενης εταιρίας που συνελήφθησαν την Δευτέρα, όπως και ο επιχειρηματίας, μετά από εντάλματα του ανακριτή. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2015 - 22:32:11 UTC