Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κρυώνουμε!»: Κραυγή αγωνίας από τους πρόσφυγες στη Γερμανία
  • [02] Ν. Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο
  • [03] Συνεδρίαση των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη Βουλή
  • [04] Μολότοφ τη νύχτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Α. Ξανθός: Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

  • [01] «Κρυώνουμε!»: Κραυγή αγωνίας από τους πρόσφυγες στη Γερμανία

    «Κρυώνουμε!»: πρόσφυγες οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση μένουν σε σκηνές στη Γερμανία βγάζουν μια κραυγή αγωνίας καθώς η θερμοκρασία πέφτει και ζητούν από τις αρχές να βρουν μια λύση για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φτάσει στη χώρα.

    «Μας λένε ότι θα κάνουν κάτι, αλλά δεν μας λένε πότε. Ίσως όταν όλοι έχουμε γίνει παγάκια!», κατήγγειλε ο Χουσέιν, ένας Αφγανός 25 ετών, που αρνήθηκε να πει το πραγματικό του όνομα και ο οποίος κοιμάται εδώ και έναν μήνα σε μια από τις μη θερμαινόμενες σκηνές που έχουν στηθεί στο Αμβούργο.

    «Τη νύχτα δεν μπορούμε να μείνουμε περισσότερο από μία ώρα στη σκηνή», συνέχισε.

    Στο Αμβούργο στη βόρεια Γερμανία, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα κάνοντας τις νύχτες χωρίς θέρμανση εφιάλτη. Και ο γερμανικός χειμώνας, γνωστός για τη σφοδρότητά του, δεν έχει ακόμη αρχίσει.

    Στη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, ο Ερυθρός Σταυρός που φροντίζει 10.000 πρόσφυγες, κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου.

    [02] Ν. Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο

    Την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε συνέντευξη στη νέα κυριακάτικη εφημερίδα «Ρεπόρτερ», η οποία κυκλοφόρησε σήμερα, ο Κύπριος πρόεδρος τονίζει ότι δεν βλέπει να μπορεί να γίνει τον Μάρτιο δημοψήφισμα, εκτός, όπως είπε, «εάν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα». Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές στα ακανθώδη θέματα και ότι δεν είναι ο χρόνος που μετρά, αλλά η ουσία.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι τα πιο δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις είναι το περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, οι εγγυήσεις και τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των βασικών ελευθεριών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [03] Συνεδρίαση των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στη Βουλή

    Στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συνεδριάζουν σήμερα στις 11.00 η Διεθνής Γραμματεία, οι Πρόεδροι και οι Εισηγητές των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με αντικείμενο συζήτησης τον απολογισμό της 22ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Βιέννης, 25 - 29 Ιουνίου 2015, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της ΔΣΟ.

    Θα προηγηθεί επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10.00 και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν το απόγευμα όταν και θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή των προκαθημένων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, οι οποίοι αύριο και μεθαύριο θα συμμετάσχουν στο συνέδριο με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, στην Αθήνα.

    [04] Μολότοφ τη νύχτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 04.00 τα ξημερώματα.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες, προσέγγισαν τα γραφεία από την οδό Βαλτετσίου και πέταξαν τις μολότοφ, με αποτέλεσμα να μαυρίσουν από τους καπνούς τα εξωτερικά ρολά.

    Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων.

    Για το περιστατικό δεν συνελήφθη κανείς.

    [05] Α. Ξανθός: Βασική μεταρρυθμιστική μας τομή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

    Στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές και στις προσλήψεις 3.500 μόνιμων υγειονομικών αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

    «Το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι η βασική μεταρρυθμιστική μας τομή στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας είναι να δώσει σε αυτόν τον τομέα ένα αποτύπωμα μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης στη βάση της καθολικότητας», σημείωσε. Αρχικώς, όπως ανέφερε, θα υπάρξει άμεσα μια πιλοτική εφαρμογή σε Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ενώ συνολικά το εγχείρημα θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.

    Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι οι νέοι διορισμοί θα γίνουν στις αρχές και στα μέσα του 2016, ενώ ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα επαναπροκηρυχθούν 500 θέσεις -400 νοσηλευτών και 100 γιατρών- από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις αρχές του 2016 με διετείς συμβάσεις. «Με αυτές τις θέσεις σταθεροποιούμε τα υπάρχοντα κρεβάτια και ανοίγουμε τουλάχιστον 50 επιπλέον», επισήμανε ο υπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 October 2015 - 8:32:12 UTC