Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή σύσκεψη ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ την Τρίτη υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα
  • [02] Χαιρετισμός πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή
  • [03] Γ. Σταθάκης προς ΣΕΤΕ: Θα δώσουμε νέα ώθηση στον τουρισμό με βασικό εργαλείο το ΕΣΠΑ 2014-2020
  • [04] Το Ζάγκρεμπ επέτρεψε την είσοδο στην Κροατία χιλιάδων μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Σερβία
  • [05] Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις υπέρ και κατά του PEGIDA στη Δρέσδη

  • [01] Κοινή σύσκεψη ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ την Τρίτη υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

    Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

    [02] Χαιρετισμός πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή

    "Ακόμα και σήμερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση για την χώρα, νιώθουμε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν στις ακτές της χώρας μας" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αποψινή του ομιλία στο δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων στη Διεθνή Διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στοΜουσείο τηςΑκρόπολης.

    "Γι΄αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης για τους λαούς" πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην συνέχεια ότι "στην σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η Ελλάδα είναι στο μέσον μιας κρίσης που αγγίζει την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο σε οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό και πνευματικό επίπεδο", τονίζοντας στην συνέχεια ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει και αυτή την κρίση στην Ευρωζώνη που θέτει αντικειμενικά το ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε στο μέλλον, την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ή την Ευρώπη της λιτότητας και της ανισότητας".

    [03] Γ. Σταθάκης προς ΣΕΤΕ: Θα δώσουμε νέα ώθηση στον τουρισμό με βασικό εργαλείο το ΕΣΠΑ 2014-2020

    Μια νέα ισχυρή ώθηση σχεδιάζει να δώσει στον τουρισμό η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, στην αποψινή ομιλία του στο 14ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) "Τουρισμός & Ανάπτυξη".

    Απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, ότι ο κλάδος δεν μπορεί ν? αντέξει την αύξηση του ΦΠΑ παραπάνω από ένα χρόνο, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε μία «νέα συμφωνία» με τους φορείς του τουρισμού, διότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες - και υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα που παραμένουν αξεπέραστα είναι η μαύρη εργασία, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, οι περιβαλλοντικές παραβάσεις και η χρόνια ανοχή στην αυθαιρεσία». Απαιτείται λοιπόν εκ μέρους όλων, όπως είπε, να ληφθούν αποφάσεις για μονιμότερες λύσεις.

    «Η θεραπεία των προβλημάτων αυτών, επηρεάζει την αύξηση της φορολογίας στον τουρισμό. Η δημοσιονομική πίεση δημιουργεί προβλήματα - αλλά αυτό συναρτάται και με το μεγάλο κομμάτι της οικονομίας που δεν συνεισφέρει ακόμη όσο πρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αλλά με ένα πλαίσιο που φιλοδοξεί να φέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Υπάρχει ένας «οδικός χάρτης» με σημαντικά σημεία, που θα επιτρέψουν τη σταθεροποίηση σε εύλογο διάστημα και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Κομβικά σημεία που θα φέρουν τη σταθερότητα, όπως είπε, είναι η εφαρμογή της συμφωνίας και η πρώτη αξιολόγηση το Νοέμβριο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τα Χριστούγεννα, η διαπραγμάτευση για ένα βιώσιμο χρέος σε μακροπρόθεσμη βάση, η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2016, και η ολοκλήρωση των θεσμικών και άλλων αλλαγών.

    [04] Το Ζάγκρεμπ επέτρεψε την είσοδο στην Κροατία χιλιάδων μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Σερβία

    H Κροατία επέτρεψε σήμερα αργά το απόγευμα την είσοδο σε χιλιάδες μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα με τη Σερβία, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    «Η αστυνομία της Κροατίας άνοιξε τα σύνορα και όλοι οι πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα εισήλθαν» στην Κροατία, δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιαν Πινός, ένας Τσέχος εθελοντής που βρίσκεται στην περιοχή.

    Μετά το κλείσιμο από την Ουγγαρία των συνόρων της με την Κροατία, οι πρόσφυγες πρέπει να διέρχονται από τη Σλοβενία, μετά τη Σερβία και κατόπιν την Κροατία, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

    Η Λιουμπλιάνα γνωστοποίησε σήμερα ότι θα περιορίσει την είσοδο στην επικράτειά της επιτρέποντας σε μόλις 2.500 ανθρώπους να εισέρχονται ανά ημέρα, λιγότεροι από τους μισούς από όσους ζητά το Ζάγκρεμπ.

    Ως αποτέλεσμα επικράτησε συμφόρηση στα σύνορα Σερβίας-Κροατίας και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη Σερβία για πολλές ώρες σήμερα, προτού τελικά η Κροατία επιτρέψει σε χιλιάδες εξ αυτών να περάσουν στο έδαφός της.

    [05] Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις υπέρ και κατά του PEGIDA στη Δρέσδη

    Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του λαϊκιστικού δεξιού κινήματος PEGIDA συγκεντρώθηκαν στη Δρέσδη, στην επέτειο της δημιουργίας του, εν μέσω του κλίματος έντονης δυσαρέσκειας για τη μαζική εισροή προσφύγων στη Γερμανία.

    Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και στοιχεία που έδωσε ένα πανεπιστήμιο της πόλης, περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο κέντρο της Δρέσδης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» (ή PEGIDA, το αρκτικόλεξό της στα γερμανικά), που είχε δημιουργηθεί εκεί την 20ή Οκτωβρίου 2014.

    Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται συνήθως στις συγκεντρώσεις του κινήματος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά χαμηλότερος από τους 25.000 που είχαν συμμετάσχει στη διαδήλωση που είχε διοργανώσει το PEGIDA την 12η Ιανουαρίου. Οι διοργανωτές ανέμεναν 50.000 ανθρώπους.

    Παράλληλα περίπου 13.000 αντιδιαδηλωτές συμμετείχαν σε διάφορες πορείες στην πόλη για να καταγγείλουν το λαϊκιστικό κίνημα αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία ενός πανεπιστημίου της Δρέσδης.

    «Αντίσταση!» και «Είμαστε ο λαός!» φώναζαν ρυθμικά οι υποστηρικτές του PEGIDA, χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των διαδηλωτών εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΓΛΔ στα τέλη του 1989, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. «Μέρκελ, φύγε!», ήταν ένα από τα συνθήματα που έγραφαν πολλά πλακάτ των συγκεντρωμένων. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχει μετατραπεί σε στόχο των υποστηρικτών του PEGIDA, λόγω της πολιτικής της στο ζήτημα της κρίσης των προσφύγων τους τελευταίους μήνες. Το κίνημα θεωρεί την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Γερμανία απειλή για τη χώρα.

    Αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην πόλη, όπου είχαν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

    Ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, με υποστηρικτές και αντιπάλους του PEGIDA να συμπλέκονται χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα, πριν η αστυνομία τους διαλύσει.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές και αστυνομικοί στα σποραδικά επεισόδια ανάμεσα στους υποστηρικτές του PEGIDA και αντιφασίστες. Ένας από τους υποστηρικτές του κινήματος «τραυματίστηκε βαριά» όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο με σιδηρολοστό, ανέφερε η αστυνομία της Σαξονίας στο Twitter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 October 2015 - 22:32:13 UTC