Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζήτημα αρχής η απομάκρυνση Σαββαΐδου, λένε κυβερνητικές πηγές
  • [02] Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση
  • [03] Στην Αθήνα σήμερα οι απεσταλμένοι των θεσμών
  • [04] Καναδάς: Συντριπτική νίκη των φιλελευθέρων του Τζ. Τριντό στις βουλευτικές εκλογές
  • [05] Αρχαίος κρύσταλλος φέρει ενδείξεις ότι η ζωή στη Γη ξεκίνησε πριν από 4,1 δισ. χρόνια
  • [06] Ο αριθμός κρατούμενων στις ΗΠΑ αυξήθηκε 9 φορές από τη δεκαετία του '80
  • [07] Συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, αύριο, για τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων
  • [08] Μικροί φίλοι της «Ελπίδας» με μεγάλες πpάξεις τιμήθηκαν από την Μ. Βαρδινογιάννη
  • [09] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

  • [01] Ζήτημα αρχής η απομάκρυνση Σαββαΐδου, λένε κυβερνητικές πηγές

    Ζήτημα αρχής αποτελεί για την κυβέρνηση το θέμα της απομάκρυνσης της κ. Σαββαΐδου από τα καθήκοντά της, και γι' αυτό θα επιμείνει να ζητά την παραίτησή της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    «Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι' αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

    Σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει ότι δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, η κ. Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της -συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων. Το προτεινόμενο σχέδιο τροπολογίας συμπίπτει με την κλήση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως ύποπτης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση φορολογικών ελέγχων σε εταιρεία. Αντί να εισπράξει καταλογισμένους φόρους 78 εκατ., ζήτησε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να γίνει επανέλεγχος. Επίσης διώκεται για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) για χρονική παράταση που χορήγησε πέρα από τα νόμιμα όρια (ένα έτος αντί για ένα μήνα) σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν το 20% επί του φόρου των διαφημίσεων που εισπράττουν για λογαριασμό του Δημοσίου.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κρίθηκε από την κυβέρνηση φωτογραφική και ασύμβατη με την κυβερνητική πολιτική σε θέματα διαφάνειας, και συνεπώς απορρίφθηκε.

    Σε σημερινό κεντρικό σχόλιο η εφημερίδα τα ΝΕΑ επί της ουσίας ακυρώνει το επιχείρημα που άφησε να διαρρεύσει η κυρία Σαββαΐδου, ότι η τροπολογία ήταν «παραδοτέα δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους θεσμούς». Από το σχόλιο της εφημερίδας προκύπτει ότι η κ. Σαββαΐδου δεν διαθέτει την υποστήριξη των θεσμών την οποία επικαλείται.

    [02] Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

    Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

    [03] Στην Αθήνα σήμερα οι απεσταλμένοι των θεσμών

    Στην Αθήνα αναμένεται να επανέλθουν από σήμερα Τρίτη (θα παραμείνουν για διάστημα 2 ή 3 ημερών ), οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να καθορίσουν την ατζέντα με τις προαπαιτούμενες δράσεις και τα ορόσημα που θα θεσμοθετηθούν στη συνέχεια.

    Οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

    Κομβικό σημείο είναι και η συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης- του Euro Working Group αύριο Τετάρτη, το οποίο αφενός θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

    [04] Καναδάς: Συντριπτική νίκη των φιλελευθέρων του Τζ. Τριντό στις βουλευτικές εκλογές

    Συντριπτική νίκη κατήγαγαν οι φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στον Καναδά. Ο 43χρονος Τριντό θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, τερματίζοντας τη σχεδόν δεκαετή παραμονή των συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ στην εξουσία.

    Γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα), το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδά εξασφάλισε ότι λαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς πιστωνόταν ποσοστό περίπου 43% μετά την καταμέτρηση του ενός τετάρτου των ψήφων.Σύμφωνα με τις προβλέψεις που μετέδωσαν τα καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι φιλελεύθεροι του Τριντό θα ξεπεράσουν τις 170 έδρες, δηλαδή εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 338 εδρών, έναντι περίπου 100 που εξασφαλίζουν οι συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ, οι οποίο βρίσκονται στην εξουσία από το 2006.

    [05] Αρχαίος κρύσταλλος φέρει ενδείξεις ότι η ζωή στη Γη ξεκίνησε πριν από 4,1 δισ. χρόνια

    Ένας αρχαίος κρύσταλλος ζιρκονίου που αποκαλύφθηκε στη Δυτική Αυστραλία μπορεί να αποτελεί απόδειξη ότι η ζωή εμφανίστηκε στον πλανήτη μας πριν από 4,1 δισεκατομμύρια χρόνια, ή 300 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν ως τώρα, σύμφωνα με μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών.

    Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Στάνφορντ και της Καλιφόρνιας/Παράρτημα Λος Άντζελες είπαν ότι είχαν συλλέξει πρόσφατα γύρω στα 10.000 ζιρκόνια από την περιοχή Τζακ Χιλς της Αυστραλίας που δημιουργήθηκαν αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Μεταξύ των ήταν και ένα που πιστεύουν ότι περιέχει ένα ίζημα άνθρακα που είναι είναι 4,1 δισεκατομμυρίων χρονών... συν ή πλην 10 εκατομμύρια χρόνια.

    [06] Ο αριθμός κρατούμενων στις ΗΠΑ αυξήθηκε 9 φορές από τη δεκαετία του '80

    Ο αριθμός των φυλακισμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί δραματικά από τη δεκαετία του '80, ανεβαίνοντας σχεδόν κατά 800%, είπε η Αμερικανίδα αναπληρωτής γενική εισαγγελέας Σάλι Γιέιτς σε γραπτή δήλωσή της στην επιτροπή δικαιοσύνης της γερουσίας.«Έχουμε δει μια έκρηξη στον πληθυσμό των ομοσπονδιακών φυλακών από τη δεκαετία του '80» ανέφερε στη δήλωση που δημοσιοποιήθηκε χθες. «Ενώ ο πληθυσμός της χώρας έχει αυξηθεί μόνο κατά το ένα τρίτο, ο πληθυσμός στις ομοσπονδιακές μας φυλακές έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 800 τοις εκατό».

    Η Γιέϊτς εξήγησε ότι η τεράστια αύξηση είναι κυρίως αποτέλεσμα του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που έχουν αγοράσει, χρησιμοποιήσει ή πουλήσει ναρκωτικά ή τα είχαν στη κατοχή τους. Ο σκοπός των νόμων σχετικά με τα ναρκωτικά, σημείωσε η Γιέιτς, ήταν να εστιαστούν σε καρτέλ ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής και των ηγετών τους. Οι κανονισμοί όμως λειτούργησαν σαν μπούμερανγκ, λόγω της ευρείας εμβέλειας και εφαρμογής τους, και αύξησαν το ρυθμό φυλάκισης Αμερικανών πολιτών.

    [07] Συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, αύριο, για τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

    Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας στη 1:00 το μεσημέρι και στάση εργασία από τις 12:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη για τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

    «Στις 12.10.2015 το ΔΣ του ΜΤΠΥ αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την "αδυναμία" του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της και τονίζει:

    «Η υπεράσπιση του Ταμείου μας αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με τις εισφορές που δίνουν το Ταμείο και οι συνταξιούχοι παίρνουν μέρισμα. Αν αλλάξει ο χαρακτήρας του αναδιανεμητικού συστήματος και επικρατήσει η λογική των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η τρόικα, ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης παύει να υπάρχει».

    Το συλλαλητήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του ΜΤΠΥ, την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

    [08] Μικροί φίλοι της «Ελπίδας» με μεγάλες πpάξεις τιμήθηκαν από την Μ. Βαρδινογιάννη

    Υψηλές αξίες και ιδανικά, όπως ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά, «διδάσκουν», η Μαριάννα, ο Αχιλλέας, η Αγάπη και 40 ακόμη παιδιά από το Β' Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχάτου, που με τις πράξεις τους στηρίζουν άλλα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια μια ξεχωριστής εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, «αυτά τα παιδιά βρήκαν πολύ νωρίς τον σκοπό της ζωή τους που άλλοι κάνουν χρόνια για να τον ανακαλύψουν».

    Δύο παιδιά συγγραφείς, σαράντα παιδιά ζωγράφοι κι ένα κοριτσάκι που ονειρεύεται να γίνει ογκολόγος για να θεραπεύει τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ήταν σήμερα οι πρωταγωνιστές και τα τιμώμενα πρόσωπα στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

    «Οι πρωτοβουλίες που πήρατε για να στηρίξετε το έργο του Συλλόγου και ο ενθουσιασμός σας να προσφέρετε δύναμη και κουράγιο σε άλλα παιδιά, αποτελούν για μας μεγάλη δικαίωση», είπε κατά το χαιρετισμό της φανερά συγκινημένη η Μ. Βαρδινογιάννη, επισημαίνοντας ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι για τη νέα γενιά της χώρας μας. «Γιατί ξέρετε να προσφέρετε και να αγαπάτε. Γιατί η καρδιά σας δεν χάνετε, ούτε στον δαιδαλώδη κόσμο της εφηβείας, ούτε στον ψυχρό κόσμο της τεχνολογίας, ούτε στον εκρηκτικό κόσμο των social media, η καρδιά σας δεν πνίγεται στις selfies και στους followers, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι συχνά φοβόμαστε. Γι' αυτό όχι μόνο σας αγαπάμε αλλά πραγματικά σας καμαρώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η 15χρονη Μαριάννα και ο 11χρονος Αχιλλέας, πρόσφεραν τα συγγραφικά δικαιώματα των βιβλίων τους, στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Η Μαριάννα, που ζει στο Λονδίνο και περνά τα καλοκαίρια της στο πατρικό εξοχικό στην Κέρκυρα, έγραψε ένα βιβλίο για όλα τα παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στα χωριά, έτσι όπως της τα αφηγήθηκε μια 100χρονη σήμερα Κερκυραία και η οποία της είπε: «Εσύ παιδί μου είσαι μορφωμένη, γράψ' τα». Εν συνεχεία έψαξε και βρήκε παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο, και όλα αυτά τα συμπεριέλαβε σ' ένα πανέμορφο βιβλίο, που αφιέρωσε στον Σύλλογο, για τον οποίο έμαθε από τη γιαγιά της.

    «Το ονειρό του», πραγματικότητα έκανε ο μικρός Αχιλλέας, ο οποίος ονειρεύτηκε στον ύπνο του ένα κόμικ. Έτσι έγραψε και σχεδίασε ένα, με ήρωες από το μέλλον, και ο εκδοτικός οίκος «Μέλισσα» το εξέδωσε.

    [09] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

    Κατατέθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α?82/2012) και άλλες διατάξεις».

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του προς ψήφιση σχεδίου νόμου το οποίο αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, προβλέπονται μεταξύ άλλων, τα εξής: Ο τρόπος αδειοδότησης των παρόχων τηλεοπτικού σήματος θα γίνεται μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μέσω δημοπρασίας. Η χρονική διάρκεια των αδειών θα είναι δεκαετής με ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο για τη χορήγηση άδειας, τα 8.000.000 ευρώ για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου, 5.000.000 ευρώ για ενημερωτικό πρόγραμμα θεματικού περιεχομένου και 2.000.000 ευρώ όταν αφορά μη ενημερωτικό πρόγραμμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 October 2015 - 4:32:13 UTC