Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: «Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση»
  • [02] Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
  • [03] Θετικά ανταποκρίνεται η ΠΝΟ στην πρόσκληση του Θ. Δρίτσα για συνάντηση
  • [04] Π. Μοσκοβισί: Είναι καλό το μομέντουμ για την Ελλάδα

  • [01] Β. Μεϊμαράκης: «Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση»

    «Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση», ανέφερε απόψε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση.

    «Τα ψέματα άρχισαν να φαίνονται» είπε στην συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, αναφερόμενος σε μία σειρά κυβερνητικών μέτρων και αποφάσεων, που όπως είπε, «δυσχεραίνουν τη ζωή των πολιτών».

    Στην συνέχεια υποστήριξε ότι «το αριστερό παραμύθι πρέπει να τελειώνει», και υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει νέα μέτρα, αντί για ισοδύναμα.

    Ακόμη, αναρωτήθηκε «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Τσίπρας;» και ανέφερε ενδεικτικά τους φόρους που επιβάλλονται στους αγρότες και στην μικρή ελληνική ζυθοποιία, που όπως είπε πλήττονται ακόμα περισσότερο.

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, επικρίνοντας την κυβέρνηση, επειδή όπως είπε, «δέχεται 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη από τους δανειστές». «Θέλουμε κι εμείς να λυθεί το μεταναστευτικό, ανθρώπινα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αλλά όχι σε βάρος των Ελλήνων».

    Ακόμη, έκανε αυτοκριτική για την κυβερνητική περίοδο της ΝΔ λέγοντας ότι ελήφθησαν μέτρα που δεν ήταν ευχάριστα. Όμως, όπως πρόσθεσε, «η διαφορά εκείνης της περιόδου με τη σημερινή, είναι ότι τότε οι Έλληνες είχαν την ελπίδα, πως βγαίνουμε από τα μνημόνια».

    Αναφερόμενος στην επικείμενη εσωκομματική διαδικασία, υπενθύμισε ότι τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου, αλλά όπως πρόσθεσε, του απάντησαν αρνητικά επικαλούμενοι το καταστατικό.

    [02] Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

    Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Υπενθυμίζεται,ότι στις 6 το πρωί λήγει η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα πλοία.

    Ο Θ. Δρίτσας κάλεσε το πρωί σε νέα συνάντηση την ΠΝΟ

    «Θεωρώ ιδιαίτερα αρνητική τη σημερινή εξέλιξη», αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά και στα μέλη της διοίκησής της, μετά την εξαγγελία της συνέχισης της απεργίας της.

    «Μια νέα 48ωρη απεργία και μάλιστα, χωρίς καμία εξαίρεση», συνεχίζει ο υπουργός, «δυσκολεύει πάρα πολύ τα οξύτατα προβλήματα που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά, αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Γνωρίζετε, ότι η κυβέρνηση κατανοεί τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των αιτημάτων, αλλά σε αυτήν τη συγκυρία πιστεύω ότι πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει θετικούς σχεδιασμούς και θετικές λύσεις μέσα σε ένα άκρως ασφυκτικό και αρνητικό πλαίσιο. Η ανάγκη συνεννόησης χωρίς υποστολή των διεκδικήσεων, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν ανοικτά περιθώρια διαλόγου, που μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές λύσεις», υπογραμμίζει.

    Θετικά ανταποκρίνεται η ΠΝΟ στην πρόσκληση του Θ. Δρίτσα

    Θετικά ανταποκρίνεται, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στην πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων, να συναντηθούν μαζί του, την Τετάρτη, στις 10.00.

    Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι πρόεδροι των σωματείων να συναντηθούν στις 9.00 και να μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Δρίτσα.

    [03] Θετικά ανταποκρίνεται η ΠΝΟ στην πρόσκληση του Θ. Δρίτσα για συνάντηση

    Θετικά ανταποκρίνεται, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στην πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων, να συναντηθούν μαζί του, την Τετάρτη, στις 10.00.

    Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι πρόεδροι των σωματείων να συναντηθούν στις 9.00 και να μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Δρίτσα.

    [04] Π. Μοσκοβισί: Είναι καλό το μομέντουμ για την Ελλάδα

    Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Μιλάμε για ένα καλό μομέντουμ για την Ελλάδα τώρα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μ. Μαξίμου, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρωθυπουργό. Ο Επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ότι μαζί οικοδομούμε εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, διότι ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, στοιχεία που πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα «και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα προς την επίτευξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», ώστε, όπως πρόσθεσε, να υπάρχει επιτυχία για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στην κάμερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την απώλεια της μητέρας του (σ.σ. γεγονός που είχε οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησής τους προ μερικών εβδομάδων). Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που τον συναντά τώρα υπό καλύτερες συνθήκες σε σύγκριση με αυτές όταν γίνονταν οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων εντός των επομένων ημερών και πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 November 2015 - 23:32:18 UTC