Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς, για το προσφυγικό
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Είναι καλό το μομέντουμ για την Ελλάδα
  • [03] Ιστορική συνάντηση των ηγετών της Ταϊβάν και της Κίνας, το Σάββατο
  • [04] Έκλεισε μέχρι αύριο το αεροδρόμιο στο Μπαλί, λόγω ηφαιστειακών εκρήξεων
  • [05] Ανατολικό Τιμόρ: Σεισμός 6,8 βαθμών ανοικτά της πρωτεύουσας Ντίλι
  • [06] Καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες
  • [07] Συνάντηση Θ. Δρίτσα - ΠΝΟ
  • [08] Τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη επίσημη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη
  • [09] Στην Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς, για το προσφυγικό

  • [01] Στην Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς, για το προσφυγικό

    Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο είναι σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρτιν Σουλτς, τον Ζαν Άσελμπορν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς μετά από την οποία θα γίνουν δηλώσεις .

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφτεί στις 11:30 το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

    Εν συνεχεία ο κ. Σουλτς συνοδευόμενος, πάντα, από τον Νίκο Ξυδάκη και τον Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφθεί στις 12:30 το κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό.

    Διαβάστε επίσης:Τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη επίσημη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη

    [02] Π. Μοσκοβισί: Είναι καλό το μομέντουμ για την Ελλάδα

    Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Μιλάμε για ένα καλό μομέντουμ για την Ελλάδα τώρα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μ. Μαξίμου, αναφέροντας ότι συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με τον πρωθυπουργό. Ο Επίτροπος Οικονομικών υπογράμμισε ότι μαζί οικοδομούμε εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, διότι ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή, στοιχεία που πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα «και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα προς την επίτευξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», ώστε, όπως πρόσθεσε, να υπάρχει επιτυχία για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στην κάμερα, υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός τον καλωσόρισε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την απώλεια της μητέρας του (σ.σ. γεγονός που είχε οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησής τους προ μερικών εβδομάδων). Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χαίρεται πολύ που τον συναντά τώρα υπό καλύτερες συνθήκες σε σύγκριση με αυτές όταν γίνονταν οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων εντός των επομένων ημερών και πριν από το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο

    [03] Ιστορική συνάντηση των ηγετών της Ταϊβάν και της Κίνας, το Σάββατο

    Οι ηγέτες της Ταϊβάν και της Κίνας θα συναντηθούν στη Σιγκαπούρη το Σάββατο για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τα στενά που χωρίζουν τις δύο χώρες,ανακοίνωσε το γραφείο του Προέδρου της Ταϊβάν σήμερα.Η είδηση της πρώτης συνάντησης ηγετών των δύο πλευρών από το τέλος του κινέζικού εμφυλίου το 1949 επιβεβαιώθηκε αργότερα από την κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας Σινχουά, η οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες.

    Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Πρόεδρός της Μα Ινγκ-τζου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Σιγκαπούρη και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.Το κυβερνητικό συμβούλιο της Ταϊβάν θα συναντηθεί με τους ηγέτες του κοινοβουλίου και τα πολιτικά κόμματα του νησιού σήμερα για να συζητήσουν τον σκοπό της συνάντησης.

    [04] Έκλεισε μέχρι αύριο το αεροδρόμιο στο Μπαλί, λόγω ηφαιστειακών εκρήξεων

    Η Ινδονησία έκλεισε μέχρι αύριο το διεθνές αεροδρόμιό της στο Μπαλί, το οποίο διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό τουριστών, λόγω των ηφαιστειακών εκρήξεων του βουνού Ριντζάνι σε γειτονικό νησί, ανακοίνωσε η μετεορολογική υπηρεσία σήμερα.Τα αεροδρόμια Νούραχ Ράι στο Μπαλί και Σελαπάρανγκ στη Δυτική Νουσά Τενγκαρά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Πέμπτη και θα αξιολογηθεί κατά πόσο θα μπορέσουν να ανοίξουν αύριο κανονικά, είπε η μετεορολογική υπηρεσία της Ινδονησίας.

    «Συνεχίζουν να καταγράφονται σεισμικές δονήσεις λόγω του ηφαιστείου και η πιθανότητα κι άλλων εκρήξεων είναι ακόμα μεγάλη» είπε. Το βουνό Ριντζάνι εκτοξεύει στάχτες από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    [05] Ανατολικό Τιμόρ: Σεισμός 6,8 βαθμών ανοικτά της πρωτεύουσας Ντίλι

    Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε 83 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι, ανακοίνωσε σήμερα το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Υπήρξαν μικρές ζημιές αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τον σεισμό που είχε εστιακό βάθος 143 χλμ.

    [06] Καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες

    Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10:00 έως τις 13:00.Το διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα σταματήσουν την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν τον κλάδο τους.

    Έτσι, οι υπηρεσίες των δήμων δεν θα λειτουργούν αυτό το τρίωρο.Από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κάποιοι δεν θα λειτουργήσουν καθόλου σήμερα, ενώ άλλοι θα διακόψουν τη λειτουργία τους στις 10:00.

    Η ΠΟΕ?ΟΤΑ θα συμμετάσχει, επιπλέον, στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων».Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς και στο νέο μισθολόγιο και το σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    [07] Συνάντηση Θ. Δρίτσα - ΠΝΟ

    Θετικά ανταποκρίνεται, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στην πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων, να συναντηθούν μαζί του, σήμερα στις 10.00.

    Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι πρόεδροι των σωματείων να συναντηθούν στις 9.00 και να μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Δρίτσα.

    [08] Τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη επίσημη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη

    Σε ισχύ τίθεται για πρώτη φορά σήμερα το πρόγραμμα της οργανωμένης, συντεταγμένης και με ασφάλεια μετεγκατάστασης (relocation) προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου θα αναχωρήσουν 30 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ για το Λουξεμβούργο, παραβρίσκονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν 'Ασελμπορν, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Η εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Ουσιαστικό γιατί η μετεγκατάσταση των 30 προσφύγων γίνεται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατά προτεραιότητα μετεγκατάσταση ευάλωτων προσφύγων. Έχει και συμβολικό χαρακτήρα, γιατί συνιστά ένα μήνυμα για την ανάγκη ταχύτερης και τολμηρότερης ενεργοποίησης της ΕΕ με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

    Το πρόγραμμα Μετεγκατάστασης της ΕΕ, αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας (ασύλου και επικουρικής προστασίας) από ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο. Είναι ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης που έχει στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο.

    Στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Ασελμπορν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς.

    Στις 10:40 με το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Σουλτς θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

    Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

    Στις 12:30 θα υπάρχει επίσκεψη του κ. Σούλτς στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.

    Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφθούν την Πέμπτη τη Λέσβο.

    [09] Στην Ελλάδα ο Μάρτιν Σουλτς, για το προσφυγικό

    Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

    Ακολούθησε η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης.

    Σε εξέλιξη είναι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρτιν Σουλτς, τον Ζαν Άσελμπορν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς μετά από την οποία θα γίνουν δηλώσεις .

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφτεί στις 11:30 το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

    Εν συνεχεία ο κ. Σουλτς συνοδευόμενος, πάντα, από τον Νίκο Ξυδάκη και τον Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφθεί στις 12:30 το κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό.

    Διαβάστε επίσης:Τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την πρώτη επίσημη μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 November 2015 - 5:32:27 UTC