Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφυγικό και ελληνικό πρόγραμμα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Φερχόφστατ
  • [02] Διεξαγωγή Κεντρικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ στις 18 Νοεμβρίου, ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [03] Γεύμα εργασίας Στ. Θεοδωράκη - Γκι Φερχόφστατ
  • [04] Πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ προς τα Νοσοκομεία και 60 εκατ. για ΕΟΠΥΥ
  • [05] Παράταση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των τραπεζικών μετοχών
  • [06] Απεργία Lufthansa: 136 πτήσεις θα ακυρωθούν αύριο
  • [07] Ο Ντεμιρτάς κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει στη χώρα μια «συνταγματική δικτατορία»
  • [08] Πολυτελής θαλαμηγός μετέφερε περισσότερους από 300 μετανάστες και πρόσφυγες στην Μυτιλήνη
  • [09] Προσφυγικό και ελληνικό πρόγραμμα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Φερχόφστατ
  • [10] Ικανοποίηση Π. Μοσκοβισί και Γ. Ντάισελμπλουμ για τη συνεργασία με την Ελλάδα και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί

  • [01] Προσφυγικό και ελληνικό πρόγραμμα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Φερχόφστατ

    Στο προσφυγικό ζήτημα επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, τον οποίο υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Επιπλέον, σύμφωνα επίσης με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο ρόλο που καλείται να αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των συνεπειών του. Ο κ. Φερχόφστατ εξέφρασε τη στήριξή του επί του αιτήματος αυτού που διατύπωσε η ελληνική κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεύμα εργασίας Στ. Θεοδωράκη - Γκι Φερχόφστατ

    [02] Διεξαγωγή Κεντρικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ στις 18 Νοεμβρίου, ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας

    Επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και προς τους συνυποψηφίους τους, απέστειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με την οποία ζητάει να διεξαχθεί τουλάχιστον μία Κεντρική Συνδιάσκεψη του κόμματος, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

    Όπως αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας στην επιστολή του, «ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες».

    Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, από την αρχή, έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πέντε θεματικών εκδηλώσεων, οι οποίες μπορούν, όπως σημειώνει ο ίδιος στην επιστολή, να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Συνδιάσκεψης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αιχμές κατά του Β. Μεϊμαράκη, ότι αποφεύγει τον διάλογο, αφήνει ο Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Β¨Πρακτορείο FM 104,9Β¨

    [03] Γεύμα εργασίας Στ. Θεοδωράκη - Γκι Φερχόφστατ

    Γεύμα εργασίας είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον ηγέτη των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ. Στο γεύμα συμμετείχε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καθώς μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε η εκτίναξη των προσφυγικών ροών, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα για να έχουμε ανάπτυξη και δουλειές.

    Ο κ.Φερχόφστατ τόνισε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό σχέδιο που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη αλλά οι Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθούν να προσεγγίζουν την ελληνική οικονομική κρίση με λογιστικό μόνο τρόπο οδηγώντας την και πάλι σε αδιέξοδο. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι θα ήταν καλό η οικονομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να ενημερώνεται και τελικά να ελέγχει τη δράση των Θεσμών αλλά και των Ελλήνων υπουργών σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που όπως είπε, θέλει και ο κ.Τσίπρας.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, στη Δημόσια Διοίκηση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την γεωργική παραγωγή, την Παιδεία αλλά όπως επεσήμανε η «κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να βολεύει τα δικά της παιδιά».

    Μεγάλο μέρος της συνάντησης ήταν για το προσφυγικό όπου ο Γκι Φερχόφστατ συμφώνησε με την πρόταση του Ποταμιού για μια συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη στην οποία θα συμμετέχουν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί, ηγέτες που εμπλέκονται άμεσα στο προσφυγικό και βέβαια η Τουρκία.

    [04] Πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ προς τα Νοσοκομεία και 60 εκατ. για ΕΟΠΥΥ

    Στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών όλων των νοσοκομείων της χώρας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε πιστώσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια ενέκρινε 91.157.000, στην 2η 34.104.000, στην 3η 17.414.000, στην 4η 32.023.000, στην 5η 18.659.000, στην 6η 37.812.000 και στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια 18.831.000 ευρώ. Επιπλέον εγκρίθηκε επιχορήγηση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επιτευχθεί σταδιακά η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τα νοσοκομεία και τους εποπτευόμενους φορείς με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

    [05] Παράταση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των τραπεζικών μετοχών

    Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αποφάσισε την συνέχιση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων που διαπραγματεύονται στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκροτούν τον FTSE ΧΑ Τραπεζικό Δείκτη και συγκεκριμένα των μετοχών των παρακάτω πιστωτικών ιδρυμάτων Alpha Bank, Attica Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς.

    Η προσωρινή αυτή απαγόρευση καταλαμβάνει και τις πωλήσεις μετοχών που πρόκειται να εκκαθαριστούν με αγορά εντός της ίδιας ημέρας (ενδοσυνεδριακά) και τις συναλλαγές επί των παραστατικών τίτλων μετοχών (ADRs ή GDRs) και επί παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) που αντιπροσωπεύουν μετοχές.

    [06] Απεργία Lufthansa: 136 πτήσεις θα ακυρωθούν αύριο

    H αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι 136 πτήσεις της θα ακυρωθούν αύριο λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν τα πληρώματα καμπίνας των αεροσκαφών, αφού η συνδικαλιστική ένωση UFO απέρριψε την τελευταία πρόταση της διοίκησης της εταιρείας με στόχο την άρση του αδιεξόδου.

    Οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου και όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ αύριο.

    [07] Ο Ντεμιρτάς κατηγορεί τον Ερντογάν ότι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει στη χώρα μια «συνταγματική δικτατορία»

    Ο ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει μια «συνταγματική δικτατορία», πιέζοντας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μετατροπή του πολιτικού συστήματος σε προεδρικό, με τη μεταφορά των σημαντικότερων εκτελεστικών εξουσιών από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ο Τούρκος πρόεδρος καλλιέργησε κλίμα φόβου για να εξασφαλίσει τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του HDP, που εκφράζει μεγάλο μέρος της κουρδικής μειονότητας, εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος ως το φθινόπωρο του 2016.

    Στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) - που ίδρυσε ο Ερντογάν - ανέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,4% κι εκλέγοντας 317 βουλευτές σε σύνολο 550 εδρών. Απέχει επομένως 13 έδρες από την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτείται για την προκήρυξη ενός τέτοιου δημοψηφίσματος.

    Ο Ντεμιρτάς τόνισε πως το HDP θα εναντιωθεί στα σχέδια του Ερντογάν μετά την αποχώρησή του από τον θώκο του πρωθυπουργού το 2014, για μετατροπή του τουρκικού πολιτικού συστήματος σε προεδρικό και την μεταφορά περισσότερων εξουσιών στην προεδρία.

    [08] Πολυτελής θαλαμηγός μετέφερε περισσότερους από 300 μετανάστες και πρόσφυγες στην Μυτιλήνη

    Με πολυτελή θαλαμηγό μεταφέρθηκαν σήμερα στη βόρεια Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περισσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Το σκάφος εντοπίστηκε στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην παραλία Τσόνια, όπου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και διασώστες μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ακτή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά με τη θαλαμηγό κόστισε σε κάθε επιβαίνοντα περί τα 3.000 ευρώ.

    [09] Προσφυγικό και ελληνικό πρόγραμμα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Φερχόφστατ

    Στο προσφυγικό ζήτημα επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, τον οποίο υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Επιπλέον, σύμφωνα επίσης με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο ρόλο που καλείται να αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των συνεπειών του. Ο κ. Φερχόφστατ εξέφρασε τη στήριξή του επί του αιτήματος αυτού που διατύπωσε η ελληνική κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεύμα εργασίας Στ. Θεοδωράκη - Γκι Φερχόφστατ

    [10] Ικανοποίηση Π. Μοσκοβισί και Γ. Ντάισελμπλουμ για τη συνεργασία με την Ελλάδα και για την πρόοδο που έχει σημειωθεί

    Την ικανοποίηση για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις εντός της εβδομάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

    Όπως είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (EWG) θα πρέπει να συνεδριάσει το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να αποτιμήσει την υλοποίηση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα και συγκεκριμένα με τη διοίκηση των τραπεζών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM για να αποφασίσει την αποδέσμευση των 10 δισ. ?ή μέρος αυτών ανάλογα με τις ανάγκες- που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Ο επίτροπος Μοσκοβισί τόνισε από πλευράς του ότι η συνεργασία με την Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιητική και ότι η μεγάλη πλειοψηφία από τις προαπαιτούμενες, για την εκταμίευση των δανείων, ελληνικές υποχρεώσεις έχει ήδη εκπληρωθεί. Σε ότι αφορά τις απομένουσες υποχρεώσεις ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες», επισημαίνοντας ότι οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια».

    «Πρέπει να βρεθούν λύσεις που να προστατεύουν τους πλέον ευάλωτους οικονομικώς πολίτες αλλά και που να αποτρέπουν καταχρήσεις από όσους έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τα δάνειά τους και δεν το πράττουν», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί.

    Την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος αναγνώρισε, τέλος και ο πρόεδρος του Eurogroup, σημειώνοντας ότι πρόκειται για "πολύ καλά νέα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 21:32:25 UTC