Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολυτελής θαλαμηγός μετέφερε περισσότερους από 300 μετανάστες και πρόσφυγες στην Μυτιλήνη
  • [02] Προσπάθεια σπίλωσης του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ο Π. Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αποψινό δελτίο

  • [01] Πολυτελής θαλαμηγός μετέφερε περισσότερους από 300 μετανάστες και πρόσφυγες στην Μυτιλήνη

    Με πολυτελή θαλαμηγό μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα στη βόρεια Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περισσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

    Το σκάφος εντοπίστηκε στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην παραλία Τσόνια, όπου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και διασώστες μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ακτή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά με τη θαλαμηγό κόστισε σε κάθε επιβαίνοντα περί τα 3.000 ευρώ.

    [02] Προσπάθεια σπίλωσης του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ο Π. Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αποψινό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την κάλυψη των καταγγελιών του Γ. Πανούση

    «Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τουMEGA, προβάλλοντας "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους τηςΠολιτικήςΓραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών» δήλωσε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα,και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β? κατηγορίας και να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας» συνεχίζει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων - και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

    «Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος - εμπλέκοντάς με σεσενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης».Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου.

    «Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» καταλήγει ο κ. Λάμπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 November 2015 - 23:32:22 UTC