Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός των Κ.Ο. των κομμάτων τους τέθηκαν Παναγούλης (Συριζα) και Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ)
  • [02] Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
  • [03] "Βουλιάζει" ο καταυλισμός προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [04] Το Παρίσι υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει την λήψη «όλων των αναγκαίων μέτρων» εναντίον του ΙΚ
  • [05] «Αυτά που είδα στη Σκάλα Συκαμνιάς μας προσβάλλει ως Ευρώπη, μας προσβάλλει ως ανθρώπους»
  • [06] Χρ. Σπίρτζης: Στο 1,40 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου 2016
  • [07] Τζόρτζεβιτς: «Τα ονόματα που αναφέρονται απέχουν από την πραγματικότητα»

  • [01] Εκτός των Κ.Ο. των κομμάτων τους τέθηκαν Παναγούλης (Συριζα) και Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ)

    Εκτός των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους ετέθησαν απόψε, με επιστολές των κ Τσίπρα και Καμμένου στον Πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές Σ Παναγούλης του Σύριζα και Ν. Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ, αντίστοιχα. Οι δυο βουλευτές, απείχαν από την αποψινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

    Τις σχετικές επιστολές του πρωθυπουργού και προέδρου του Σύριζα Α Τσίπρα και του Προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας του κ. Π. Καμμένου προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανέγνωσε από την έδρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και προήδρευε στην συνεδρίαση.

    [02] Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών είχε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Μιλώντας με τους δημοσιογράφους εξερχόμενος, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση έγινε μία γενική πολιτική συζήτηση, καθώς οι τελικές πολιτικές αποφάσεις για το νομοσχέδιο της συνολικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα ληφθούν από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε περικοπές συντάξεων, αν δεν υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

    [03] "Βουλιάζει" ο καταυλισμός προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Κλειστή παραμένει η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης όπου από το πρωί, μια ομάδα περίπου 200 ατόμων, κυρίως, Ιρανών, βρίσκεται μπροστά από τα συρματοπλέγματα και ζητά να της επιτραπεί η διέλευση. Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ, οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από Ιράκ, Αφγανιστάν και Συρία, γεγονός που έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες από ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων που βρίσκονται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό και ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    Η κατάσταση αναμένεται να «μπλοκάρει» όταν στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής που έχει στηθεί στο σημείο, θα φτάσουν με λεωφορεία, μέχρι το τέλος της μέρας, περίπου 5000 πρόσφυγες. Ηδη πάντως, ο καταυλισμός έχει κατακλυσθεί από περίπου 2500 ανθρώπους ενώ πολλοί είναι αυτοί που κατασκηνώνουν δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

    [04] Το Παρίσι υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει την λήψη «όλων των αναγκαίων μέτρων» εναντίον του ΙΚ

    Η Γαλλία υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχέδιο ψηφίσματος το οποίο προβλέπει να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

    Το κείμενο αυτό καλεί τα κράτη του OHΕ να «διπλασιάσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να προληφθούν και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράττονται» από το ΙΚ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

    Εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε σήμερα την «ειδεχθή και άνανδρη δολοφονία» ενός Κινέζου κι ενός Νορβηγού που κρατούσε όμηρους η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

    [05] «Αυτά που είδα στη Σκάλα Συκαμνιάς μας προσβάλλει ως Ευρώπη, μας προσβάλλει ως ανθρώπους»

    «Αυτά που είδα στη Σκάλα Συκαμνιάς δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Είναι δικό μου προσωπικό πρόβλημα ως Ευρωπαίου πολίτη, ως ανθρώπου, ως πολιτικού της κοινής πατρίδας της Ευρώπης. Η κατάσταση που είδα εδώ δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας προσβάλλει ως Ευρώπη, μας προσβάλλει ως ανθρώπους». Αυτά δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτροπος Βιτένις Αντρουκάιτις, αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, ο οποίος συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τη Σκάλα Συκαμνιάς.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος στάθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την εικόνα των πλαστικών λεμβών που έφτασαν εκείνη την ώρα από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια στη θέση Πλάτανος, όπου εθελοντές έδιναν μάχη πραγματικά για την πρώτη περίθαλψη των προσφύγων.

    Και αυτό έκανε τον Βιτένις Αντρουκάιτις να πει στη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είμαι περήφανος γι' αυτόν τον κόσμο είμαι περήφανος για τους πολίτες αυτού του νησιού, για τους γιατρούς, για τους εθελοντές, όλους αυτούς που είναι εδώ έτοιμοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Είδα ότι οι πρόσφυγες έρχονται σε άθλια κατάσταση, κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, τραυματισμένοι, με μικρά παιδιά γεμάτοι πόνο. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τον πόνο αυτών των ανθρώπων, αλλά και το συναίσθημα που νιώθει κανείς βλέποντας αυτή την καταστροφή. Προπάντων, όμως, την ελπίδα που γεννά για την Ευρώπη όλο αυτό το κίνημα αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων εθελοντών που σπεύδουν να βοηθήσουν».

    Όπως είπε ο κ. Αντρουικάιτις, θα μεταφέρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανάγκη όλα τα κράτη της Ένωσης να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαπίστωσε. Όπως υποστήριξε, «η Συκαμνιά είναι ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μόνο τμήμα της Ελλάδας, είναι ένα κομμάτι μας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ, ενδιαφέρει το ίδιο τους πολίτες της Βουδαπέστης, της Βαρσοβίας, σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αλλά και όλοι οι βουλευτές θα έπρεπε ίσως να έρθουν εδώ. Τους καλώ να έρθουν εδώ για λίγο να βοηθήσουν τις τραγικές συνθήκες, να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν αυτές οι τραγικές συνθήκες. Χρειαζόμαστε να υπάρξουν άμεσες λύσεις τώρα».

    [06] Χρ. Σπίρτζης: Στο 1,40 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου 2016

    Αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες από 1η Ιανουαρίου του 2016 στο 1,40 ευρώ - από το 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα - ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017, παρουσία του υφυπουργού Παν. Σγουρίδη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη, η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου από τα 0,60 λεπτά θα ανέλθει στα 0, 70 λεπτά του ευρώ. Τα εισιτήρια θα εξακολουθήσουν να έχουν ισχύ 70 λεπτά της ώρας, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν στα ισχύοντα επίπεδα.

    Πάντως, όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο να εφαρμοστεί νωρίτερα, πιθανότατα να είναι έτοιμο για τα λεωφορεία σε επτά μήνες - γεγονός που θα επιτρέψει την εφαρμογή πιο ευέλικτου εισιτηρίου σε τιμές που θα καθορίζονται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε επιβάτης. Αυτό συνεπάγεται μείωση για τις μικρές αποστάσεις και αύξηση για τις μεγάλες.

    [07] Τζόρτζεβιτς: «Τα ονόματα που αναφέρονται απέχουν από την πραγματικότητα»

    Οι Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς και Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού ενόψει των εντός έδρας ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του. Ο τεχνικός των «πρασίνων» εστίασε στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague, τονίζοντας ότι θέλει πρώτα την εξασφάλιση της νίκης και μετά την κάλυψη της διαφοράς των 11 πόντων από την ήττα στο Κράσνονταρ. Παράλληλα, επισήμανε ότι τα ονόματα που γράφτηκαν στον Τύπο σχετικά με τους υποψήφιους για την ενίσχυση της θέσης του πόιντ γκαρντ απέχουν από την πραγματικότητα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 November 2015 - 19:32:17 UTC