Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης της ΛΑΕ
  • [02] Τα σενάρια της επόμενης ημέρας στη ΝΔ εξετάζουν στη Λεωφόρο Συγγρού
  • [03] «Νεκρή» πόλη η πρωτεύουσα του Βελγίου
  • [04] Την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ της ΝΔ ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ, Γ. Πλακιωτάκης
  • [05] Το ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στην G-8 αφήνει ανοιχτό ο Σταϊνμάιερ
  • [06] Νέα απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης της ΛΑΕ

    Με ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη έκλεισαν οι εργασίες της διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Λαϊκής Ενότητας. Μίας σύσκεψης πλούσιας σε προβληματισμό, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από περισσότερες από 200 οργανώσεις στην Ελλάδα.

    Ο Π. Λαφαζάνης επανέλαβε την εκτίμησή του για ραγδαίες εξελίξεις που θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό πολύ γρήγορα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις μνημονιακές επιλογές και ότι δεν μπορεί να περάσει την κατεδάφιση του ασφαλιστικού και των συντάξεων.

    Προσέθεσε ότι ενώ Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές μίλαγε για κυβέρνηση 4ετίας, «τώρα παρακαλώ τη Γεννηματά και το Ποτάμι για εθνική συνεννόηση», και τόνισε ότι τώρα δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε.

    Κλείνοντας ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στα μέτωπα που πρέπει να ανοίξει από αύριο η ΛΑΕ στην κοινωνία και σημείωσε «να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τη ληστρική

    ανακεφαλαιοποίηση και την απώλεια δεκάδων δισ, από τους Έλληνες φορολογούμενους».

    [02] Τα σενάρια της επόμενης ημέρας στη ΝΔ εξετάζουν στη Λεωφόρο Συγγρού

    Tα σενάρια της επόμενης μέρας μετά τη σημερινή αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ εξετάζουν πλέον στη Λεωφόρο Συγγρού, ευελπιστώντας πως το επόμενο διάστημα θα καταφέρουν να περιορίσουν και το πολιτικό κόστος που ενδέχεται να υπάρξει.

    Ήδη πάντως οι τέσσερεις υποψήφιοι έχουν παρουσιάσει διαφορετικές θέσεις για το τί θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να τηρηθεί το καταστατικό και να συνεδριάσει εκ νέου άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για να καθορίσει νέα ημερομηνία εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άγνωστο παραμένει αν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα υποβάλει την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκου για να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές. Την παραίτηση του κ. Μειμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων ακόμα και σήμερα, κάτι που δεν έγινε πάντως αποδεκτό.

    Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή κατάσταση. Αργά το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

    [03] «Νεκρή» πόλη η πρωτεύουσα του Βελγίου

    Στο σημείο μηδέν είναι η εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο των Βρυξελλών, με τα εμπορικά καταστήματα και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια να παραμένουν κλειστά. Η εικόνα στο κέντρο της πόλης με την παρουσία του στρατού και των οπλισμένων αστυνομικών που κάνουν αδιακόπως περιπολίες στους δρόμους, κάθε άλλο παρά ελκυστική είναι για τους ελάχιστους περαστικούς.

    Μεταξύ των προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι βελγικές αρχές για την ασφάλεια των πολιτών είναι το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, εκ των οποίων και η αγορά του σταθμού του «Μιντί» που είναι και η μεγαλύτερη στις Βρυξέλλες. «Ποτέ δε θυμάμαι να έχει κλείσει η λαϊκή αγορά του σταθμού του Μιντί», λέει με απογοήτευση ο Νίκος Αργύρης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Athenes? που λειτουργεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια στο σιδηροδρομικό σταθμό του «Μιντί» στις Βρυξέλλες. «Μόνο μία δύο φορές τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό λόγω ακραίας κακοκαιρίας. Αλλά δεν είναι μόνο ότι δε λειτούργησε η λαϊκή αγορά αυτή την Κυριακή. Γενικά η κίνηση την τελευταία εβδομάδα είναι πολύ πεσμένη και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

    Εξίσσου απαισιόδοξος δηλώνει και ο επιχειρηματίας Νεκτάριος Μπουζάκης από τα Χανιά, ο οποίος εδώ και εννιά χρόνια νοικιάζει περίπτερο στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο των Βρυξελλών, πουλώντας κυρίως κρητικά προϊόντα. «Οι προοπτικές φέτος είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», δηλώνει ο Νεκτάριος Μπουζάκης ο οποίος ακόμα τελεί εν αναμονή των εμπορευμάτων που έρχονται από την Κρήτη. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση φοβάμαι ότι η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα είναι μια αποτυχία».

    Εξάλλου, ανήσυχοι δηλώνουν οι περισσότεροι κάτοικοι για την αυριανή ημέρα: ?Θα λειτουργήσει το μετρό;? ?θα μπορέσουμε να πάμε στη δουλειά μας;? ?Θα ανοίξουν τα σχολεία;?. Αυτές είναι οι τρεις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο 1771 του κέντρου κρίσεων που έχει τεθεί σε λειτουργία από σήμερα το πρωί. Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει η βελγική κυβέρνηση, μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

    Ανήσυχη δηλώνει και η Αναστασία Ουζούνη, μητέρα δύο παιδιών του δημοτικού που ζει στις Βρυξέλλες εδώ και τρία χρόνια. ?Είναι δυσάρεστη αυτή η κατάσταση. Η τάξη του γιου μου πήγε την περασμένη Τετάρτη σε ένα μουσείο με το μετρό. Μέχρι να βεβαιωθώ ότι γύρισαν στο σχολείο δεν μπορούσα να ησυχάσω. Όχι μόνο εγώ, κι άλλοι γονείς.?, λέει η Α. Ουζούνη. ?Δεν φοβόμαστε, αλλά προκύπτουν και πρακτικά προβλήματα. Τα παιδιά θέλουν να βγουν να παίξουν. Ο καιρός είναι κακός και όλοι οι παιδότοποι και τα αθλητικά κέντρα είναι κλειστά. Πού να πας;?

    [04] Την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ της ΝΔ ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ, Γ. Πλακιωτάκης

    Την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ακόμα και σήμερα, ζήτησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε σήμερα είναι απαράδεκτο και πλήγωσε την εικόνα και το κύρος της παράταξης.

    «Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών. Προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμόδιου οργάνου», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

    [05] Το ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στην G-8 αφήνει ανοιχτό ο Σταϊνμάιερ

    Την επιστροφή της Ρωσίας στην G-8, την Ομάδα των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη, η οποία μετά την κρίση στην Ουκρανία συνεδριάζει ως G-7, προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δεδομένων των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή. Διευκρινίζει ωστόσο ότι οι συμφωνίες σε ό,τι αφορά την Ουκρανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρηθούν.

    «Δεν θέλαμε ποτέ να απομονώσουμε την Ρωσία ή να μετατρέψουμε μονίμως την G-8 σε G-7», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην Bild am Sonntag και εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη με την ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. «Εφόσον άρουμε επιτυχώς και άλλα εμπόδια στην διαμάχη που αφορά την Ουκρανία και εφόσον η Ρωσία συνεργαστεί μαζί μας όπως πριν για μια λύση στην Συρία, τότε η Δύση δεν θέλει και δεν πρέπει να θέλει τον μόνιμο αποκλεισμό της Ρωσίας από τον τακτικό συντονισμό μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

    [06] Νέα απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

    Νέα απώλεια βαθμών μέσα στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League, παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Παναιτωλικό, που είχε ευκαιρίες για να πάρει ακόμη και τη νίκη.

    Ο «Δικέφαλος» έμεινε χωρίς νίκη για 4ο συνεχές παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για μια ακόμα αγωνιστική απογοήτευσε και οι παίκτες του παρασύρθηκαν σε σειρά λαθών και σε στείρα επιθετικότητα. Αντίθετα ο Παναιτωλικός «διαβασμένος» πήρε αυτό που ζητούσε και δίκαια μάλιστα.

    Χωρίς να δυσκολευτεί η Ξάνθη, έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου. Ο Νιέτο στο 18΄ και ο Ράνος στο 44΄ ήταν οι σκόρερ.

    Ανώτερος ο Πλατανιάς επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στα Χανιά. Τα γκολ της ομάδας της Κρήτης σημείωσαν οι Ράμος (64΄) και Γιώργος Γιακουμάκης (71΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε (86΄) ο Πέτρος Γιακουμάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 November 2015 - 17:32:20 UTC