Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης της ΛΑΕ
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη-Αλ. Τσίπρα
  • [03] Από αύριο οι αιτήσεις για ένταξη στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»
  • [04] Αλ. Χαρίτσης: Η ενίσχυση της απασχόλησης πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση
  • [05] Στη δημοσιότητα φωτογραφία του τρίτου καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς
  • [06] Μπ. Ομπάμα: Δεν θα υποχωρήσουμε στη μάχη κατά του ΙΚ
  • [07] «Νεκρή» πόλη η πρωτεύουσα του Βελγίου
  • [08] Λιγότεροι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ
  • [09] Τα σενάρια της επόμενης ημέρας στη Νέα Δημοκρατία
  • [10] Κοντονής: «Η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς είναι και θα παραμείνει συνεχής»

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης της ΛΑΕ

    Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με πολύ μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή οι εργασίες της διήμερης πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρητου Σταδίου Ειρήνης και ΦιλίαςΣυμμετείχαν 1200 αντιπρόσωποι και από όλη την χώρα εκπροσωπώνταςπερισσότερες από 200 οργανώσεις της ΛΑΕ, τοπικές θεματικές και κλαδικέςπου συγκροτήθηκαν τους τελευταίους δυόμισι μήνες και κυρίως μετά τιςεκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

    Κατά την διάρκεια του διημέρου μίλησαν 130 περίπου αντιπρόσωποι απ όλη την Ελλάδα και κατέθεσαν γόνιμους προβληματισμούς για την ιδεολογική,πολιτική, κοινωνική ταυτότητα και φυσιογνωμία της ΛΑΕ για το πρόγραμμάτης και για τον τρόπο οργάνωσης της.

    Επίσης πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων πανελλαδικές συσκέψεις των θεματικών επιτροπών της ΛΑΕ (Εργατικό,Αγροτικό, Εκπαιδευτικοί, ενέργεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΕξωτερικήςΠολιτικής, Δικαιωμάτων, Επαγγελματοβιοτεχνών, Πολιτισμού και Αθλητισμού,Νεολαίας)

    Την πανελλαδική σύσκεψη άνοιξε με πολιτική εισήγηση ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης . Αμέσως μετά ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνεχαιρετισμό ενώ τις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης. Επίσης χαιρέτησεαπό τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται σε συνέδριο για το δημόσιο χρέος, ηπρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Λαπαβίτσας που λόγω ανειλημμένωνυποχρεώσεων βρισκόταν στο Λονδίνο.

    Στην Πανελλαδική σύσκεψη της ΛΑΕ παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, επίσης ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του Σχεδίου Β, οΠαντελής Βαϊνας εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θέμις Συμβουλόπουλος εκμέρους του ΕΠΑΜ, και ο Γιάννης Αλμπάνης εκ μέρους της πρωτοβουλίας γιατη δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    Η Πανελλαδική σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π.Λαφαζάνη και συμφωνήθηκε η συγκρότηση τριών επιτροπών(θέσεων και προγράμματος-οργανωτική-ιδρυτικής συνδιάσκεψης καικαταστατικού), που θα συμβάλλουν στην διαδικασία για την ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.

    Επίσηςσυμφωνήθηκε κείμενο ανακοίνωσης που προσδιορίζει τα πολιτικά μέτωπαδράσης της ΛΑΕ την επόμενη περίοδο με αιχμές την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και μισθών, την απόκρουση τωνιδιωτικοποιήσεων και της φορολεηλασίας, την προστασία της πρώτηςκατοικίας και την στήριξη των αγώνων των νέων για δημόσια παιδεία, μέτραγια την ανεργία και αξιοπρεπή εργασία.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη-Αλ. Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τονΈλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είχε οπρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

    Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα των επαφών του στην Τουρκία.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης, από τη μεριά του, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

    Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό ενόψει και ενδεχόμενης συνόδου ΕΕ - Τουρκίας για το συγκεκριμένο θέμα.

    [03] Από αύριο οι αιτήσεις για ένταξη στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»

    Από αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, 12.700 εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την ένταξη τους στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.

    Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

    - Τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

    - Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

    [04] Αλ. Χαρίτσης: Η ενίσχυση της απασχόλησης πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση

    Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση στην παρούσα χρονική περίοδο είναι με τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ να ενισχυθεί η απασχόληση με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και να αναστραφεί η τάση φυγής των «εγκεφάλων», των νέων εργαζομένων και επιστημόνων. Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καλαμάτα το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Ν.Α. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου.

    Το ρόλο του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 στη διαδικασία διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού τοπίου ανέλυσε ο υφυπουργός και εστίασε στην αξιοποίηση των δομών των δήμων, των Περιφερειών και της κεντρικής κυβέρνησης για την ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων των νέων προγραμμάτων, καθώς επίσης και στη διαφάνεια και την απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις στις διαδικασίες υποβολής των αιτημάτων.

    Ο υφυπουργός αφού αναφέρθηκε στον κακό σχεδιασμό και διαχείριση των κοινοτικών πόρων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, μιλώντας για ένταξη έργων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις, επισήμανε πως από τον Ιανουάριο πρώτη προτεραιότητα ήταν η εξυγίανση των προγραμμάτων αυτών ώστε να μην χαθούν πόροι.

    [05] Στη δημοσιότητα φωτογραφία του τρίτου καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς

    Τη φωτογραφία, για ταυτοποίηση «ενός τρίτου δράστη μίας από τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Σταντ ντε Φρανς» έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για πληροφορίες, σε όποιον γνωρίζει κάτι για τον βομβιστή αυτοκτονίας.

    Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο καμικάζι αυτός, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη H του σταδίου, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με έναν άλλο καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του.

    Μόνο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς έχει αναγνωρισθεί: πρόκειται για τον Μπιλάλ Χάντφι, έναν Γάλλο 20 ετών, που κατοικούσε στο Βέλγιο.

    Σύμφωνα με πηγή των ερευνών, κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιασθεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ-Μαχμόντ.

    Αυτός και ο άλλος καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, στη συνέχεια πήραν μαζί το πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. Ακολουθώντας τον δρόμο των προσφύγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, πήραν τον δρόμο της Σερβίας.

    [06] Μπ. Ομπάμα: Δεν θα υποχωρήσουμε στη μάχη κατά του ΙΚ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα υποχωρήσουν στη μάχη τους κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους και ότι θα καταδιώξουν τους ηγέτες του και θα εξαλείψουν τη χρηματοδότηση της οργάνωσης.«Η εξόντωση (του ΙΚ) δεν είναι απλώς ένας ρεαλιστικός στόχος, θα τον πετύχουμε», τόνισε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από μια συνάντηση που είχε με Ασιάτες ηγέτες στη Μαλαισία στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

    «Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», υπογράμμισε.Παράλληλα ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «θα ήταν χρήσιμο» αν η Ρωσία έστρεφε την προσοχή της στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και εξέφρασε την ελπίδα η Μόσχα να συμφωνήσει σε μια αλλαγή ηγεσίας στη Συρία, κάτι που θα σημαίνει την παραίτηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

    [07] «Νεκρή» πόλη η πρωτεύουσα του Βελγίου

    Στο σημείο μηδέν είναι η εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο των Βρυξελλών, με τα εμπορικά καταστήματα και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια να παραμένουν κλειστά. Η εικόνα στο κέντρο της πόλης με την παρουσία του στρατού και των οπλισμένων αστυνομικών που κάνουν αδιακόπως περιπολίες στους δρόμους, κάθε άλλο παρά ελκυστική είναι για τους ελάχιστους περαστικούς.

    Μεταξύ των προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι βελγικές αρχές για την ασφάλεια των πολιτών είναι το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, εκ των οποίων και η αγορά του σταθμού του «Μιντί» που είναι και η μεγαλύτερη στις Βρυξέλλες. «Ποτέ δε θυμάμαι να έχει κλείσει η λαϊκή αγορά του σταθμού του Μιντί», λέει με απογοήτευση ο Νίκος Αργύρης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Athenes? που λειτουργεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια στο σιδηροδρομικό σταθμό του «Μιντί» στις Βρυξέλλες. «Μόνο μία δύο φορές τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό λόγω ακραίας κακοκαιρίας. Αλλά δεν είναι μόνο ότι δε λειτούργησε η λαϊκή αγορά αυτή την Κυριακή. Γενικά η κίνηση την τελευταία εβδομάδα είναι πολύ πεσμένη και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

    Εξίσσου απαισιόδοξος δηλώνει και ο επιχειρηματίας Νεκτάριος Μπουζάκης από τα Χανιά, ο οποίος εδώ και εννιά χρόνια νοικιάζει περίπτερο στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο των Βρυξελλών, πουλώντας κυρίως κρητικά προϊόντα. «Οι προοπτικές φέτος είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», δηλώνει ο Νεκτάριος Μπουζάκης ο οποίος ακόμα τελεί εν αναμονή των εμπορευμάτων που έρχονται από την Κρήτη. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση φοβάμαι ότι η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα είναι μια αποτυχία».

    Εξάλλου, ανήσυχοι δηλώνουν οι περισσότεροι κάτοικοι για την αυριανή ημέρα: Θα λειτουργήσει το μετρό; θα μπορέσουμε να πάμε στη δουλειά μας; Θα ανοίξουν τα σχολεία; Αυτές είναι οι τρεις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο 1771 του κέντρου κρίσεων που έχει τεθεί σε λειτουργία από σήμερα το πρωί. Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει η βελγική κυβέρνηση, μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

    Ανήσυχη δηλώνει και η Αναστασία Ουζούνη, μητέρα δύο παιδιών του δημοτικού που ζει στις Βρυξέλλες εδώ και τρία χρόνια. Είναι δυσάρεστη αυτή η κατάσταση. Η τάξη του γιου μου πήγε την περασμένη Τετάρτη σε ένα μουσείο με το μετρό. Μέχρι να βεβαιωθώ ότι γύρισαν στο σχολείο δεν μπορούσα να ησυχάσω. Όχι μόνο εγώ, κι άλλοι γονείς, λέει η Α. Ουζούνη. Δεν φοβόμαστε, αλλά προκύπτουν και πρακτικά προβλήματα. Τα παιδιά θέλουν να βγουν να παίξουν. Ο καιρός είναι κακός και όλοι οι παιδότοποι και τα αθλητικά κέντρα είναι κλειστά. Πού να πας;

    Στο ύψιστο επίπεδο παραμένει η κατάσταση συναγερμού στις Βρυξέλλες

    Ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση συναγερμού στις Βρυξέλλες θα παραμείνει στο ύψιστο επίπεδο."Φοβόμαστε μία επίθεση σαν αυτή του Παρισιού", είπε ο βέλγος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχοι είναι τα μέσα μεταφοράς, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας θα ενισχυθεί, ενώ στο επίπεδο 3 θα παραμείνει η κατάσταση συναγερμού στο υπόλοιπο Βέλγιο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

    Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα, δεν θα λειτουργήσει το μετρό

    Το μετρό των Βρυξελλών δεν θα λειτουργήσει αύριο, ενώ τα σχολεία της βελγικής πρωτεύουσας θα παραμείνουν κλειστά και θα γίνει προσπάθεια να περιορισθούν οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ .

    [08] Λιγότεροι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ

    Νέα μείωση παρουσίασε στην Ειδομένη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο αριθμός των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν επιτρέπουν την είσοδο.

    Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί δίπλα στην «ουδέτερη ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, ήταν 2.100 άτομα, από τα οποία τα 1.200 ήταν κάτοχοι διαβατηρίων Ιράκ, Συρίας και Αφγανιστάν και περίμεναν την άδεια να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ σε περίπου 900 ανέρχονταν οι υπόλοιποι.

    Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής υπολογίζονταν σε περίπου 3.500 όσοι βρίσκονταν στον καταυλισμό, από τους οποίους οι 2.000 ανέμεναν να πάρουν άδεια διέλευσης στην ΠΓΔΜ, στο έδαφος της οποίας το 24ωρο μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής είχαν περάσει 6.000.

    [09] Τα σενάρια της επόμενης ημέρας στη Νέα Δημοκρατία

    Tα σενάρια της επόμενης μέρας μετά τη σημερινή αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ εξετάζουν πλέον στη Λεωφόρο Συγγρού, ευελπιστώντας πως το επόμενο διάστημα θα καταφέρουν να περιορίσουν και το πολιτικό κόστος που ενδέχεται να υπάρξει.

    Ήδη πάντως οι τέσσερεις υποψήφιοι έχουν παρουσιάσει διαφορετικές θέσεις για το τί θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητά να τηρηθεί το καταστατικό και να συνεδριάσει εκ νέου άμεσα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) για να καθορίσει νέα ημερομηνία εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άγνωστο παραμένει αν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα υποβάλει την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης.

    Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκου για να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές. Την παραίτηση του κ. Μειμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων ακόμα και σήμερα, κάτι που δεν έγινε πάντως αποδεκτό.

    Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή κατάσταση. Αργά το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

    Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ της ΝΔ

    Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ.Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

    [10] Κοντονής: «Η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς είναι και θα παραμείνει συνεχής»

    Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και με ξεκάθαρη την απόφαση της Πολιτείας να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, με αφορμή τα όσα ντροπιαστικά έγιναν στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του ντέρμπι της Super Legue ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τις συλλήψεις αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Η παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας. Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν? αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

    Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

    Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 November 2015 - 19:32:23 UTC