Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Πρέσβεις των κρατών- μελών της ΕΕ επισκέπτονται τη Λέσβο, για το προσφυγικό
  • [03] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, αύριο και μεθαύριο
  • [04] Εγκύκλιο με τα νέα φορολογικά πρόστιμα, εξέδωσε η ΓΓΔΕ
  • [05] Λ. Κατσέλη: Σύντομα οι τράπεζες θα μειώσουν τις προμήθειες για τις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις
  • [06] Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση πέτυχε τους βασικούς στόχους της, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης
  • [07] Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο
  • [08] Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο
  • [09] Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
  • [10] Ακινητοποιήθηκε πλοίο, λόγω απειλής για βόμβα
  • [11] Κάμερες και μάρτυρες εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, για την έκρηξη στον ΣΕΒ
  • [12] Μια αρχαία πόλη στα ... σύννεφα
  • [13] Το απόγευμα η επίσημη εορταστική φωταγώγηση της Αθήνας, με τον Σάκη Ρουβά
  • [14] Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση καταδίκαζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ
  • [15] «Βομβαρδισμένο τοπίο» η περιοχή γύρω από τον ΣΕΒ - Στη λεωφ. Βουλιαγμένης τερματίζει το τραμ
  • [16] Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω της έκρηξης στον ΣΕΒ
  • [17] Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από δύο τουρκικά F-16S
  • [18] Δημιουργήθηκαν γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που σταματούν την εξάπλωση της ελονοσίας

  • [01] Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει σήμερα, στις 10 το πρωί, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Πρέσβεις των κρατών- μελών της ΕΕ επισκέπτονται τη Λέσβο, για το προσφυγικό

    Τη Μυτιλήνη επισκέπτονται σήμερα οι πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με ειδικούς τους συνεργάτες προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Τους πρέσβεις συνοδεύουν προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η υποστράτηγος προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Οι πρέσβεις κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθούν τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ και το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, τους χώρους υποδοχής στη Συκαμνιά. Πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα θα συναντηθούν με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.

    [03] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, αύριο και μεθαύριο

    Συνομιλίες υψηλού επιπέδου σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή, τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο και μεθαύριο, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

    Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας. Θα προωθηθεί επίσης, η σύγκληση Τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο. Είναι αυτονόητο ότι οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους.

    Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στην Παλαιστίνη (την Πέμπτη) και τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα -Μαχμούτ Αμπάς, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για μια επίσκεψη που θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παράλληλα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο. Από τις συναντήσεις αναμένεται να ενισχυθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Παλαιστίνης, σε επίπεδο διυπουργικής συνεργασίας. Ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    [04] Εγκύκλιο με τα νέα φορολογικά πρόστιμα, εξέδωσε η ΓΓΔΕ

    Τα νέα πρόστιμα της εφορίας για μη έκδοση αποδείξεων, για μη υποβολή δηλώσεων ή υποβολή ανακριβών δηλώσεων και για υποθέσεις φοροδιαφυγής προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.Πρόκειται για τα νέα πρόστιμα που θεσπίστηκαν με έναν από τους τελευταίους εφαρμοστικούς νόμους της συμφωνίας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τους δανιστές και προβλέπουν εξορθολογισμό των προηγούμενων διατάξεων, προκειμένου να γίνουν αποτελεσματικότερες στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Μεταξύ άλλων, προβλέπεται πρόστιμο 2.500 ευρώ στις περιπτώσεις μη συνεργασίας του φορολογουμένου κατά τον φορολογικό έλεγχο.

    [05] Λ. Κατσέλη: Σύντομα οι τράπεζες θα μειώσουν τις προμήθειες για τις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις

    Πολύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από όλες τις τράπεζες για τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών για τις συνήθεις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα, υπογράμμισε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, στην απογευματινή δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2015.

    Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζων, Λούκα Κατσέλη, σε χαιρετισμό της σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώνεται, και το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε σε κανονικές μεθόδους χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και στην άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

    Ακόμη, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι αναμένεται η πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο, διότι όπως είπε "τα κόκκινα δάνεια είναι βραχνάς και για τις τράπεζες".

    [06] Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση πέτυχε τους βασικούς στόχους της, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

    Η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει τους βασικούς στόχους της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 10 συν 2 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ αναφερόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι η επιτυχία της διαδικασίας διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων.

    Όπως ειδικότερα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «μετά τη χθεσινή απόφαση του EG για την εκταμίευση της δόσης των 10+2 δισ. ευρώ έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει τους βασικούς στόχους της».

    «Εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις αρχικές ισχυρές αντιδράσεις των δανειστών και διατηρήσαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων χωρίς επί της ουσίας αλλαγές στο ισχύον καθεστώς» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως ειδικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται μερίδα του τύπου και αναπαράγουν κύκλοι της αντιπολίτευσης.

    «Αντίθετα έχουμε καταλήξει σε μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία καλύπτει και προστατεύει επαρκέστατα τις κατηγορίες συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «προστατεύεται περίπου το 60% των οφειλετών στεγαστικών δανείων, τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούσαν την προστασία μόλις του 16% ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την συνολική κατάργηση της προστασίας. Έτσι στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι διαθέτουν πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας από 180.000 έως και 260.000 ευρώ, ενώ όπως και προηγουμένως λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης ώστε να οριστεί το πλάνο αποπληρωμής».

    Όπως εξάλλου τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «το πλάνο αυτό αποσυνδέεται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου και παρέχεται μεγαλύτερη ελευθερία για τον ορισμό της νέας μειωμένης δόσης».

    «Η απόφαση του EG για την εκταμίευση της δόσης έρχεται να προστεθεί στα καλά νέα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που ήρθαν από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών» είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δύο συστημικές Τράπεζες κατάφεραν να καλύψουν όλες τις κεφαλαιακές τους ανάγκες από ιδιώτες επενδυτές.

    Οι άλλες δύο έχουν υπερκαλύψει τις ανάγκες που προβλέπει το βασικό σενάριο και θα χρειαστούν περίπου 5,7 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    « Έπεσαν λοιπόν απολύτως έξω οι αρχικές προβλέψεις της Συμφωνίας του Ιουλίου που έκαναν λόγο για ανάγκες χρηματοδότησης από το ελληνικό δημόσιο και άρα αύξησης του δημόσιου χρέους ύψους 25 δισ. ευρώ.Η επιτυχία της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης επισφραγίζει ταυτόχρονα την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών αλλά και των καταθετών στην ελληνική οικονομία και το Τραπεζικό σύστημα.

    «Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, παρατηρείται επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές συστημικές Τράπεζες» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση σταθεροποίησης και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με βασική προτεραιότητα την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων».

    [07] Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

    Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

    [08] Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο

    Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από το πρωί στη Λέσβο αφού οι καιρικές συνθήκες καλυτέρευσαν και κάτι τέτοιο είναι πλέον δυνατόν.

    Από τα μεσάνυχτα δεκάδες πλαστικές λέμβοι με 60 και μερικές φορές με 70 άτομα η κάθε μια, φτάνει στις ανατολικές ακτές του νησιού.

    Νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης ρυμουλκήθηκε αλιευτικό σκάφος με περισσότερους από 250 επιβαίνοντες.

    [09] Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

    Τρίωρη στάση εργασίας (09:00-12:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός Οργανισμός Δημόσιας και Δωρεάν επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

    Παράλληλα ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου, όπως αναφέρουν να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος επί των προβλημάτων.

    Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο αριθμός των εν λειτουργία ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται λόγω σοβαρών και υψηλού κόστους βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών, και από την άλλη όπως τονίζουν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διαγωνισμό νέων ασθενοφόρων για την αντικατάσταση πλήρως του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέρχεται πανελλαδικά σε περισσότερα από 600 οχήματα , ενώ ο διαγωνισμός για την αγορά ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ «καρκινοβατεί χρόνια». Επιπλέον ο προϋπολογισμός βαίνει μειούμενος κάθε χρόνο, και δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι στιγμής για πρόσληψη διασωστών και τεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.

    [10] Ακινητοποιήθηκε πλοίο, λόγω απειλής για βόμβα

    Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο EVIA STAR που είχε προορισμό το Μαρμάρι, έγινε το πρωί από άγνωστο στο τελωνείο της Ραφήνας.

    Το πλοίο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 08:30, από το λιμάνι της Ραφήνας, ακινητοποιήθηκε άμεσα από στελέχη του λιμενικού σώματος. Οι 48 επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν για ασφάλεια στο λιμάνι έως ότου το πλοίο ερευνηθεί από ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας του Λιμενικού.

    [11] Κάμερες και μάρτυρες εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, για την έκρηξη στον ΣΕΒ

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΕΒ, ενώ αναμένεται ανάληψη ευθύνης που θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που τοποθέτησε τη βόμβα.

    Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό απο κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μία μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν απο την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Πάντως μέχρι και πριν απο λίγη ώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος που να είδε συγκεκριμένες κινήσεις.

    Ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στην εσοχή που υπάρχει στην είσοδο του ΣΕΒ και, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τους δράστες δεν είδε ούτε ο υπάλληλος απέναντι βενζινάδικου, που διανυκτερεύει.

    Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα στον τόπο της έκρηξης απο τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ή άλλα στοιχεία.

    Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τη βομβιστική ενέργεια, αφορά στα μέτρα φύλαξης της περιοχής. Σημειώνεται ότι απέναντι από τον ΣΕΒ βρίσκεται το κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας, αλλά δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχε δώσει εντολές να φυλάσσονται όλες οι πρεσβείες, αλλά στο κτίριο της Κυπριακής Πρεσβείας υπήρχε φρουρός αστυνομικός έως τις 23:00 το βράδυ.

    Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, στην περιοχή υπάρχει όλο το 24ωρο επιτήρηση απο περιπολίες ασφάλειας και τάξης, αλλά το βράδυ δεν είναι εφικτό να υπάρχει μόνιμη φρουρά, λόγω έλειψης προσωπικού και διατίθενται αστυνομικοί σε πρεσβείες και υπηρεσίες «υψηλής επικινδυνότητας», ή αν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά τους.

    Διαβάστε επίσης:Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση καταδίκαζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

    Μεγάλες ζημιές από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα

    Την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία αναμένει η διοίκηση του ΣΕΒ, σχετικά με την έκρηξη

    Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω της έκρηξης στον ΣΕΒ

    «Βομβαρδισμένο τοπίο» η περιοχή γύρω από τον ΣΕΒ - Στη λεωφ. Βουλιαγμένης τερματίζει το τραμ

    [12] Μια αρχαία πόλη στα ... σύννεφα

    Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων (ίσως στην υψηλότερη στην Ελλάδα αρχαιολογική ανασκαφή) στους πρόποδες της Πίνδου, οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν.. αντιμέτωποι... με τα ερείπια μιας άγνωστης πόλης του 4ου π.Χ. Αιώνα.

    Ύστερα από 17 και πλέον χρόνια ανασκαφών μιας μικρής ομάδας αρχαιολόγων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ιδιαίτερα περιορισμένα τα κονδύλια, που δεν αφορούσαν σε μια «ηχηρή» και εντυπωσιακή αποκάλυψη, οι επιστήμονες κατόρθωσαν να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα και ευρήματα- όχι όμως και την ταύτισή της με συγκεκριμένη αρχαία πόλη...

    [13] Το απόγευμα η επίσημη εορταστική φωταγώγηση της Αθήνας, με τον Σάκη Ρουβά

    Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

    Από τις 17:30, δύο τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσουν ταυτοχρόνως, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και τον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, για να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και να υποδεχθούν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα και πλημμυρίζοντας το κέντρο με μουσική.

    Στις 19:00 η Big Band του δήμου Αθηναίων με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο, θα συνοδεύσουν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Θα συμμετάσχει η νεανική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης.

    [14] Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση καταδίκαζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ

    «Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα. Η απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χωρίς επικίνδυνες ερμηνείες, αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική στάση» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    [15] «Βομβαρδισμένο τοπίο» η περιοχή γύρω από τον ΣΕΒ - Στη λεωφ. Βουλιαγμένης τερματίζει το τραμ

    Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή γύρω από το κτίριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, όπου στις 3.35 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ενέργεια.

    Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται ακόμη στην οδό Ξενοφώντος.

    Συγκεκριμένα, κλειστά είναι όλα τα γραφεία στην οδό Ξενοφώντος, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ενώ παράλληλα κλειστά είναι τα καταστήματα στη στοά Οικονομίδη, αφού έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

    Σημειώνεται ότι το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή. Τερματικός σταθμός έχει προσωρινά γίνει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

    Της έκρηξης της βόμβας προηγήθηκαν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνδρας που τηλεφώνησε, πριν κλείσει, είπε: «Προσέξτε. Δεν είναι φάρσα». Αμέσως, μετά τα δυο τηλεφωνήματα, η Αστυνομία απέκλεισε όλη τη γύρω περιοχή και έτσι αποφεύχθηκε ο τραυματισμός τυχόν διερχομένων.

    Υπάλληλος καφετέριας, που βρίσκεται κοντά στην οδό Ξενοφώντος όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μόλις ήρθα στο μαγαζί, στις πέντε το πρωί, τα έχασα από την εικόνα που αντίκρυσα. Ολες οι τζαμαρίες στην πίσω πλευρά του καταστήματος, ήταν θρυματισμένες. Καλά που δεν είχα έρθει νωρίτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    [16] Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω της έκρηξης στον ΣΕΒ

    Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που βρίσκονται απέναντι από την Πρεσβεία, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι υπάλληλοι της Πρεσβείας έχουν ειδοποιηθεί να μην προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους.

    Στην Πρεσβεία έχει προσέλθει μόνο ο πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος ο οποίος επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το κτίριο της κυπριακής διπλωματικής έδρας έχει υποστεί αρκετές υλικές ζημίες επισημαίνοντας ότι το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξαν συνέπειες σωματικής βλάβης σε ανθρώπους από την έκρηξη. Η πρεσβεία από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως είπε, συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

    Ο κ. Κενεβέζος εξέφρασε, τέλος, τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική ενέργεια.

    [17] Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από δύο τουρκικά F-16S

    Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο καταρρίφθηκε στη συρο-τουρκική μεθόριο, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16S έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του.

    Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι "ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 καταρρίφθηκε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις", σύμφωνα με προεδρικές πηγές.

    Η Μόσχα επιβεβαίωσε από την πλευρά της της κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, όμως εντός του συριακού εναερίου χώρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

    [18] Δημιουργήθηκαν γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που σταματούν την εξάπλωση της ελονοσίας

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν σε κουνούπια τις κατάλληλες μεταλλάξεις, ώστε αυτά να μην μολύνονται με ελονοσία και έτσι να μην εξαπλώνουν τη νόσο. Αν αυτό που κατέστη εφικτό στο εργαστήριο, βρει ανάλογη πρακτική εφαρμογή και στη φύση, τότε τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο μέσο για να μπει ένα «φρένο» στην ελονοσία, η οποία μεταδίδεται στους ανθρώπους με το τσίμπημα των μολυσμένων θηλυκών εντόμων.

    Χρησιμοποιώντας τη νέα ισχυρή τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας Crispr, οι επιστήμονες εισήγαγαν ένα «ανθεκτικό» γονίδιο στο DNA των κουνουπιών. Όταν τα μεταλλαγμένα κουνούπια ζευγάρωσαν, η μετάλλαξη μεταφέρθηκε και στους απογόνους τους (σε ποσοστό 99,5%). Θεωρητικά, αν ένα τέτοιο κουνούπι τσιμπήσει έναν άνθρωπο, δεν θα του μεταφέρει την ελονοσία.

    Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης - περίπου 3,2 δισ. άνθρωποι - κινδυνεύουν να κολλήσουν ελονοσία κάποια στιγμή στη ζωή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2015 - 9:32:31 UTC