Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ, ανακοίνωσε επίσημα, ο Β. Μεϊμαράκης
  • [02] Ανοικτό το Ισραήλ σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα
  • [03] Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσίασε ο διοικητής της ΤτΕ
  • [04] Εκπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ κλήθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ
  • [05] Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ το απόγευμα
  • [06] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας
  • [07] Σύροι αντάρτες έπληξαν ρωσικό ελικόπτερο
  • [08] P. Δούρου: Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία
  • [09] Στην ταινία Mustang (Οι Ατίθασες) το βραβείο LUX του Ευρωκοινοβουλίου
  • [10] Την οργανωτική δομή του Ποταμιού προτείνει, ενόψει συνεδρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [11] Ο Κ. Κιλτίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί μόλις υπέβαλε υποψηφιότητα
  • [12] Ομαδική έκθεση «ΒΙολετΑ», ένα αφιέρωμα, ανοιχτός διάλογος για τη βία κατά των γυναικών
  • [13] Πλήρης κάλυψη στον Π. Λάμπρου από τον Ν. Παρασκευόπουλο
  • [14] Βλ. Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά» η κατάρριψη του αεροσκάφους
  • [15] Η. Λυμπέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα παιδιά θα σηκώσουν το κύριο βάρος της κλιματικής αλλαγής
  • [16] Σχεδόν... όλη η Μπαρτσελόνα στη λίστα για την κορυφαία ενδεκάδα του 2015
  • [17] Ανανέωσε έως το 2019 ο Κωνσταντινίδης

  • [01] Την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ, ανακοίνωσε επίσημα, ο Β. Μεϊμαράκης

    Την παραίτησή του και επίσημα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ. Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης ο κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε , όπως είπε τη μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

    «Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης . Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι παρά πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξεκαθάρισε αν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

    [02] Ανοικτό το Ισραήλ σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

    Ανοικτό σε μια μεγάλη γκάμα «αμοιβαία επωφελών συνεργασιών» με την Ελλάδα εμφανίζεται το Ισραήλ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή, με ωριμότερες αυτές στην ενέργεια και τα startups, ενώ εκφράζονται από ισραηλινής πλευράς περισσότερες προσδοκίες και για πολιτική συνεργασία, δεδομένης της θέσης και του ρόλου της Ελλάδας ως κράτους-μέλους στην ΕΕ και πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

    Οι συνεργασίες μεταξύ των startups - καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας - έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία τεχνογνωσίας και απασχόλησης, η ενεργειακή συνεργασία αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα και εδραιώνει τη σταθερότητα στην περιοχή της Α. Μεσογείου, η τουριστική συνεργασία, γνωρίζει σταθερή άνοδο, ενώ οι δύο λαοί μπορούν να αξιοποιήσουν την πολιτιστική εγγύτητα, που προκύπτει από τη θρησκευτική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική όσμωση των δύο λαών.

    Μια δημοσιογραφική ομάδα, προσκεκλημένοι του υπουργείου Εξωτερικών, περιηγηθήκαμε τη χώρα και είδαμε τα διαφορετικά της πρόσωπα και τις δυνατότητες για συνέργειες που διανοίγονται μεταξύ των δύο κρατών και λαών.

    Το παραθαλάσσιο Τελ Αβίβ, «μινιατούρα» του Μαϊάμι, είναι μια πόλη non stop. Όλο το 24ωρο σφύζει από ζωή με γεμάτους δρόμους, γεμάτα μαγαζιά και το βράδυ ακούς γνώριμους ήχους μπουζουκιού και στίχους ελληνικούς, που τραγουδάνε οι Ισραηλινοί ξεφαντώνοντας "α λα ελληνικά".

    [03] Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ παρουσίασε ο διοικητής της ΤτΕ

    Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ, το οποίο κυκλοφορεί επισήμως στην ευρωζώνη αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Η παρουσίαση έγινε στο Μουσείο της Τράπεζας (Αμερικής 3) ενώπιον μαθητών της Α? τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου της Βαρβακείου Σχολής, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί εκπαιδευτική επίσκεψη.

    Μιλώντας στους μαθητές, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει ένα πρόσθετο και καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το παράθυρο με προσωπογραφία στο ολόγραμμα. Το παράθυρο είναι διαφανές και όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, η οποία είναι ορατή και από τις δύο όψεις του.

    Όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η συγκεκριμένη εικόνα της Ευρώπης, η οποία κοσμεί όλα τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς, προέρχεται από ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και το οποίο κατασκευάστηκε από Έλληνα τεχνίτη, το δεύτερο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή του Τάραντα, στην Κάτω Ιταλία.

    Κλείνοντας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε: «Σήμερα 338 εκατομμύρια πολίτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται το ευρώ. Η εμπιστοσύνη στο κοινό μας νόμισμα, το οποίο έχει αποδείξει την αξιοπιστία του διεθνώς, μας κάνει όλους πιο δυνατούς».

    [04] Εκπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ κλήθηκαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24.

    Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Βρετανίας κλήθηκαν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας.

    Ο τουρκικός στρατός δήλωσε πως το αεροσκάφος είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

    [05] Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ το απόγευμα

    Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) "κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας", η οποία επιθυμεί "να ενημερώσει τους συμμάχους" για το θέμα του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο κατερρίφθη σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

    "Κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (το βασικό όργανο πολιτικής διαβούλευσης του ΝΑΤΟ) "θα συνέλθει σε έκτακτη σύσκεψη στις 17.00 στις Βρυξέλλες", δήλωσε.

    [06] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας

    Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα διόρισε πρωθυπουργό τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα και του έδωσε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία, η εντολή αυτή θα στηρίζεται στο κοινοβούλιο από τη ριζοσπαστική αριστερά.

    [07] Σύροι αντάρτες έπληξαν ρωσικό ελικόπτερο

    Σύροι μαχητές άνοιξαν πυρ σήμερα πυρά εναντίον ενός ρωσικού ελικοπτέρου αναγκάζοντάς το να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις επαρχία Λαττάκεια, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.

    [08] P. Δούρου: Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία

    «Τα ψέματα τελείωσαν για την αντιπλημμυρική προστασία. Ήλθε η ώρα να πάψουν οι κάθε είδους δικαιολογίες αδράνειας και να ξεκινήσουν τα έργα. Έργα απαραίτητα για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συνάντηση της με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Ηρακλή Γκότση.

    Στη συζήτηση όπου συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του των έργων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, ζήτημα που συζητήθηκε έντονα στην τελευταία συνεδρίαση της Ένωσης. Από τις συνομιλίες διαπιστώθηκε πλήρης συναντίληψη της αναγκαιότητα εγρήγορσης των δήμων ως προς την αποτελεσματικότερη διευθέτηση του προβλήματος. Εκφράστηκε από κοινού η αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος, μέσα από τον κεντρικό συντονισμό ο οποίος θα προκύψει μετά την υποβολή των επιμέρους μελετών που θα υποβάλλουν οι δήμοι.

    [09] Στην ταινία Mustang (Οι Ατίθασες) το βραβείο LUX του Ευρωκοινοβουλίου

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς απένειμε σήμερα το βραβείο LUX στην ταινία Mustang (Οι Ατίθασες) που είναι συμπαραγωγή τριών χωρών: Γαλλίας, Γερμανίας και Τουρκίας.

    Οι δύο άλλες ταινίες φιναλίστ για το βραβείο ήταν: η ταινία

    «Mediterranea» του Jonas Carpignano (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κατάρ) που ήρθε δεύτερη και η ταινία «The Lesson» («Μάθημα») των Kristina Grozeva και Petar Valchanov (Βουλγαρία, Ελλάδα).

    Η τουρκικής καταγωγής νικήτρια του βραβείου LUX, σκηνοθέτης Ντενίζ Γκαμζέ Εργκούβεν η οποία ζει στη Γαλλία, ευχαρίστησε την Ολομέλεια του ΕΚ και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία αυτή του βραβείου LUX που έφερε ως φιναλίστ τρεις ταινίες που θέτουν πολλά ερωτηματικά για την κοινωνία μας και μας φέρνουν σε επαφή με τα βαθύτερα βιώματά μας, για το πώς αντιμετωπίζουμε τον κόσμο, καθώς επίσης και με διάφορα συναισθήματα, όπως αυτό της αδελφότητας. Με το βραβείο αυτό θα ενισχυθεί η συμβολή τέτοιων ταινιών», υπογράμμισε η σκηνοθέτης.

    [10] Την οργανωτική δομή του Ποταμιού προτείνει, ενόψει συνεδρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Πρόταση για την οργανωτική δομή του Ποταμιού διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενόψει του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού το συνέδριο είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο του Κινήματος.Από το συνέδριο εκλέγονται ο πρόεδρος του Κινήματος, ο γραμματέας Οργανωτικού, ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος και η Επιτροπή για την Αξιολόγηση και Αξιοποίηση των Στελεχών (ΕΑΑΣ) του.

    Ο γραμματέας Οργανωτικού είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και την οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματος.

    [11] Ο Κ. Κιλτίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να είχε παραιτηθεί μόλις υπέβαλε υποψηφιότητα

    «Ένας πρόεδρος όταν θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο πρόεδρο προφανώς και πρέπει να παραιτείται. Δεν νομίζω ότι υπήρχε προηγούμενο άλλης τέτοιας διαδικασίας. Προφανώς οι κομματικές θέσεις πρέπει να κατατίθενται» είπε ο επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος χαρακτήρισε "Βαβυλωνία" την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά» της Νικόλ Καζαντζίδου και του Χρήστου Μάτη, ο κ. Κιλτίδης είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ορίστηκε ως μεταβατικός πρόεδρος και εξέφρασε την άποψη ότι δεν ακολούθησε τους κανόνες της δεοντολογίας παραμένοντας στο τιμόνι του κόμματος. «Τον τιμώ και πιστεύω ότι είναι η συνείδηση αυτής της παράταξης. Από την άλλη πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτά τα 5 - 6 χρόνια που πλήγωσαν τον κόσμο μας το πρόβλημά μας βρίσκεται στα θεμέλια αυτής της παράταξης, δεν βρίσκεται στην κορυφή» είπε ο κ. Κιλτίδης.

    [12] Ομαδική έκθεση «ΒΙολετΑ», ένα αφιέρωμα, ανοιχτός διάλογος για τη βία κατά των γυναικών

    Στις 25 Νοεμβρίου του 1960, στον 'Αγιο Δομίνικο, στο νησί Ισπανιόλα, της Καραϊβικής, οι αδερφές Πάτρια Μερσέντες, Μαρία Μινέρβα και Αντονία Τερέζα Μιραμπάλ, γνωστές ως «Πεταλούδες», βασανίστηκαν και στραγγαλίστηκαν για τον αγώνα τους ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Ραφαέλ Τρουχίγιο Μολίνα. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το 1999, ο ΟΗΕ κήρυξε την επέτειο του θανάτου τους ως «Παγκόσμια Ημέρα Για την Εξάλειψη της Βίας Κατά Των Γυναικών».

    Με την αφορμή αυτή, αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 20:00, εγκαινιάζεται στην αίθουσα KINON?, στην οδό Φαλήρου 48, στο Κουκάκι, η έκθεση «ΒΙΟΛΕΤΑ», ένα αφιέρωμα, ανοιχτός διάλογος για την βία κατά των γυναικών.

    Με την πεποίθηση ότι «δεν αρκεί η κατ' έτος συμβολική - σχεδόν κατευναστική των συνειδήσεων - υπόμνηση του φαινομένου», δεκατέσσερις δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους, σε μια προσπάθεια να τοποθετηθούν ανοιχτά σ'αυτό που συμβαίνει.

    [13] Πλήρης κάλυψη στον Π. Λάμπρου από τον Ν. Παρασκευόπουλο

    Πλήρη κάλυψη στον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο χαρακτήρισε σοβαρό και μετρημένο, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απορρίπτοντας εμπλοκή του σε σενάρια συνωμοσίας και τονίζοντας ότι με δική του εντολή το μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαφές με κρατουμένους στις φυλακές, με στόχο «την προαγωγή της νομιμότητας».

    Τόνισε δε, ότι ανάλογες προσπάθειες έγιναν και στο παρελθόν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος «ήταν Λάμπρου», όταν με εντολή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Βενιζέλου είχε επισκεφθεί κρατούμενους στις φυλακές της Πάτρας.

    Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Πανούση, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι και ο ίδιος δεχόταν απειλές ωστόσο, όπως είπε, δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα.

    Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι τον Ιανουάριο, όταν ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης, υπήρχε μια γενικευμένη αναταραχή στις φυλακές με τη μορφή εξέγερσης και με απεργίες πείνας και έπρεπε να λυθεί αυτό το πρόβλημα καθώς πέραν των άλλων, η χώρα είχε δεκάδες καταδίκες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν.

    [14] Βλ. Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά» η κατάρριψη του αεροσκάφους

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία «πισώπλατη μαχαιριά», την οποία πραγματοποίησαν συνεργοί των τρομοκρατών, λέγοντας ότι το συμβάν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα.

    Μιλώντας από το ρωσικό θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα πριν από μία συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο Πούτιν είπε πως το αεροσκάφος, το οποίο, σύμφωνα με την Τουρκία, είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα, δέχθηκε επίθεση μέσα από τη Συρία όταν βρισκόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα και έπεσε τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της Συρίας.

    Ο Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα επισκεφθεί την Τουρκία, όπως σχεδιαζόταν για τις 25 Νοεμβρίου, έπειτα από την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

    Ο Λαβρόφ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους από το Σότσι της Ερυθράς Θάλασσας, συνέστησε στους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία και είπε πως η απειλή της τρομοκρατίας εκεί δεν είναι μικρότερη απ΄ ό,τι στην Αίγυπτο, όπου ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη τον περασμένο μήνα ως αποτέλεσμα βομβιστικής επίθεσης.

    Τουρκμένοι μαχητές σκότωσαν τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους

    Μαχητές των τουρκμενικών δυνάμεων στη Συρία άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο πιλότους ενός ρωσικού μαχητικού το οποίο κατέρριψαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα, ενώ προσέγγιζαν στο έδαφος με τα αλεξίπτωτά τους, αφού είχαν κάνει χρήση με επιτυχία του συστήματος εκτόξευσης, είπε σε δημοσιογράφος αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων.

    «Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν» πριν προσγειωθούν στο έδαφος, δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στο συριακό χωριό Γιαμάντι. Ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του, όπως τουλάχιστον υποστήριξε, ένα κομμάτι από το αλεξίπτωτο ενός εκ των πιλότων.

    Στη Μόσχα κλήθηκε ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος

    Ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα κλήθηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους πάνω από τη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

    Νταβούτογλου: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της και ν' απαντήσει αν ο εναέριος χώρος της παραβιαστεί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, σε δηλώσεις που έκανε μετά την κατάρριψη από τουρκικά αεροσκάφη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Συρία.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Νταβούτογλου είπε πως ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως η Τουρκία θα κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο" προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

    Έκκληση για ψυχραιμία, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντ. Τουσκ

    Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.«Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, θα πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την ηρεμία μας», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

    [15] Η. Λυμπέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα παιδιά θα σηκώσουν το κύριο βάρος της κλιματικής αλλαγής

    Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο παιδιά ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά υψηλή συχνότητα πλημμυρών και 160 εκατομμύρια σε ζώνες μεγάλης ξηρασίας, αφήνοντάς τα ιδιαίτερα εκτεθειμένα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει η UNICEF σε έκθεση που κυκλοφόρησε εν όψει της 21ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γνωστή και ως COP21.

    Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης, «η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την προσαρμογή και την αντιμετώπιση της κλιματική αλλαγής συμβάλλοντας με προτάσεις στις προσπάθειες που καταβάλει η διεθνής κοινότητα» καθώς, όπως λέει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, «τα παιδιά θα είναι αυτά που τελικά θα σηκώσουν το κύριο βάρος των συνεπειών».

    [16] Σχεδόν... όλη η Μπαρτσελόνα στη λίστα για την κορυφαία ενδεκάδα του 2015

    Οκτώ παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσελόνα βρίσκονται μεταξύ των 40 ποδοσφαιριστών που έχει προεπιλέξει η UEFA για την καλύτερη ενδεκάδα του 2015, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία. Αυτοί είναι οι Χεράρδ Πικέ, Ντάνι Άλβες, Χαβιέρ Μασεράνο, Ιβάν Ράκιτιτς, Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ.

    Οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα της UEFA τους «εκλεκτούς» τους μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, ενώ στις 8 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για 12η διαδοχική φορά και πως πέρυσι συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα για 8η συνεχή φορά, δύο επιτεύγματα που αποτελούν ρεκόρ. Ο 21χρονος μέσος της Λεβερκούζεν Χακάν Τσαλχάνογλου, είναι ο νεώτερος παίκτης στη σχετική λίστα, ενώ ο γηραιότερος είναι ο 37χρονος τερματοφύλακας της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

    [17] Ανανέωσε έως το 2019 ο Κωνσταντινίδης

    Αν και το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έληγε το καλοκαίρι του 2017, εν τούτοις ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ανανέωσε το συμβόλαιο αυτής της συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2019. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε με νέους βελτιωμένους οικονομικά όρους, οι οποίοι θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ενώ στο συμβόλαιο του μπήκε υψηλή ρήτρα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2015 - 15:32:26 UTC