Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ, ανακοίνωσε επίσημα, ο Β. Μεϊμαράκης
  • [02] Παραιτήθηκε ο Ανδ. Παπαμιμίκος από την προεδρία της ΚΕΦΕ της ΝΔ
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Ορθολογικοποιούμε τα πρόστιμα, αφαιρούμε τις υπερβολές και διορθώνουμε τα λάθη
  • [04] Ζωντανοί οι χειριστές του Su-24, υποστηρίζει η Τουρκία
  • [05] Στη Λέσβο οι πρέσβεις των «28» της ΕΕ
  • [06] Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο
  • [07] To 90% των Ελλήνων λέει «όχι» στον λιγνίτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της WWF
  • [08] Συνεχίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • [09] Βλ. Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά» η κατάρριψη του αεροσκάφους
  • [10] Η. Λυμπέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα παιδιά θα σηκώσουν το κύριο βάρος της κλιματικής αλλαγής

  • [01] Την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ, ανακοίνωσε επίσημα, ο Β. Μεϊμαράκης

    Την παραίτησή του και επίσημα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ. Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης ο κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε , όπως είπε τη μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

    «Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης . Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι παρά πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξεκαθάρισε αν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραιτήθηκε ο Ανδ. Παπαμιμίκος από την προεδρία της ΚΕΦΕ της ΝΔ

    [02] Παραιτήθηκε ο Ανδ. Παπαμιμίκος από την προεδρία της ΚΕΦΕ της ΝΔ

    Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του.

    Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Ορθολογικοποιούμε τα πρόστιμα, αφαιρούμε τις υπερβολές και διορθώνουμε τα λάθη

    «Ορθολογικοποιούμε τα πρόστιμα, αφαιρούμε τις υπερβολές και διορθώνουμε τα λάθη. Δεν υπάρχει φορολαγνεία και προστιμολαγνεία, αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν φτάσει στα 82 δισ. ευρώ από πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ το ελληνικό Δημόσιο οφείλει 5,2 δισ. ευρώ σε βεβαιωμένους τίτλους». Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στην εκδήλωση προβολής των αποτελεσμάτων του έργου «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας» (COINs), που υλοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).

    Το υπουργείο Οικονομικών, συνέχισε ο ίδιος, αντιμετωπίζει τα γενικότερα προβλήματα της οικονομίας μέσα στο όριο του ρεαλισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας «και πιστεύουμε ότι με λογικές κοινωνικής δικαιοσύνης και εφαρμογής του Συντάγματος θα προχωρήσουμε, μέσα και από τον διάλογο με τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και, γενικά, με την κοινωνία».

    Ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, σχολίασε: «Είστε οι επιχειρηματίες που έμειναν εδώ και αγωνίζονται, όχι σαν κάποιους άλλους που έχουν εδώ τα χρέη τους και στο εξωτερικό τις επιχειρήσεις τους... Ό,τι κάνουμε δεν είναι για ψυχαναγκασμό ή για να τιμωρήσουμε κάποιους, αλλά για να προχωρήσουμε στην επόμενη σελίδα. Το υπουργείο είναι στη μέση ενός τυφώνα, δεχόμαστε πιέσεις και απειλές στη μέση μιας επικοινωνιακής καταιγίδας είτε πως χαρίζουμε στους φοροφυγάδες ή ότι είμαστε σκληροί, αλλά είμαστε εδώ, για να λύνουμε προβλήματα...».

    Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολίασε ότι το ζητούμενο είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή και όχι το ύψος των προστίμων. Σημείωσε δε ότι έχουν αυξηθεί υπερβολικά τα φορολογικά βάρη για τους μικρομεσαίους, και ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ευαισθησία τους επιχειρηματίες που έχουν παραμείνει στη χώρα και αγωνίζονται για το μέλλον τους.

    [04] Ζωντανοί οι χειριστές του Su-24, υποστηρίζει η Τουρκία

    Η Τουρκία πιστεύει ότι οι δύο χειριστές του ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο κατερρίφθη κοντά στα σύνορά της με τη Συρία σήμερα είναι ακόμη ζωντανοί και εργάζεται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους από τους Σύρους αντάρτες που τους κρατούν, δήλωσε Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

    «Οι μονάδες μας, οι οποίες έλαβαν την πληροφορία πως οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί, εργάζονται για να τους παραλάβουν από τους αντιπολιτευόμενους αντάρτες ασφαλείς», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

    [05] Στη Λέσβο οι πρέσβεις των «28» της ΕΕ

    Επίσκεψη εργασίας σήμερα στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τους πρέσβεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών μελών της Σένγκεν. «Θέλαμε να δούνε από κοντά τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε στο προσφυγικό, τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για τη διαχείριση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Και θέλαμε να είναι τα έργα που θα δούνε και μια απάντηση σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας που γίνεται από μια σειρά από χώρες της Ευρώπης» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

    Τους πρέσβεις συνόδευσαν προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η υποστράτηγος, προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της ΕΛΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Αμέσως μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι πρέσβεις έγιναν μάρτυρες της άφιξης μιας λέμβου με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Σταμάτησαν και ιδίοις όμμασι διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος.

    Ακολούθησαν επισκέψεις στον καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Διαπίστευσης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια. Ενώ αργά το μεσημέρι επιβιβάστηκαν σε σκάφος Ανοικτής Θάλασσας του Λιμενικού Σώματος και έπλευσαν στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας.

    «Έπρεπε», λέει ο κ. Μουζάλας, «να δούνε από πού έρχονται οι βάρκες, και να τους εξηγήσουμε για ακόμα μια φορά ότι στη θάλασσα η δουλειά που κάνουμε για να υπερασπιστούμε τα σύνορα της Ευρώπης είναι να διασώζουμε τους ανθρώπους. Δεν γίνεται απώθηση στη θάλασσα. Στα στεριανά μας σύνορα μπορούμε και κρατάμε απέξω τους ανθρώπους που δεν έχουν το δικαίωμα να μπούνε. Στα θαλασσινά σύνορα πρέπει να τους σώζουμε».

    Συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου

    Οι πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ, συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Γαληνός, έδωσε στους πρέσβεις από ένα σωσίβιο, που φορούν οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου ταξιδιού τους. Όπως είπε ο δήμαρχος «αυτά τα σωσίβια, θα τους θυμίζουν το έγκλημα που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους διακινητές».

    Διαβάστε επίσης:

    Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο

    [06] Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο

    Περισσότεροι από 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο από σήμερα το πρωί μέχρι και τις 6 σήμερα το απόγευμα. Όπως φάνηκε οι νότιοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εμπόδιζαν τις αφίξεις ιδιαίτερα πλαστικών λεμβών.

    Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί εντυπωσίασε ο εντοπισμός και η μεταφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης ξύλινου ιστιοπλοϊκού σκάφους με 150 επιβαίνοντες.

    Το σκάφος εντοπίστηκε από πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX.

    Τέλος ας σημειωθεί ότι χθες η θάλασσα ξέβρασε άλλα τρία πτώματα προσφύγων από παλαιότερα ναυάγια σε προχωρημένη σήψη. Μια σορός παιδιού ξεβράστηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου και δύο αντρών αναβρέθηκαν στην είσοδο του κόλπου της Γέρας και στο Πλωμάρι της Λέσβου.

    [07] To 90% των Ελλήνων λέει «όχι» στον λιγνίτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της WWF

    Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες λένε «όχι» στον λιγνίτη, καθώς 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν πως η ΔΕΗ πρέπει να στραφεί στην καθαρή ενέργεια, σύμφωνα με πανελλήνια δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η WWF Ελλάς. Μάλιστα, μόλις το 7% δηλώνει πως προτιμά τον λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρισμού, ενώ διατυπώνεται και η καθολικά αντίληψη για την αναγκαιότητα δημιουργίας εθνικής πολιτικής εξοικονόμησης ενέργειας, με σημαντικότερα οφέλη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι το 60% των πολιτών τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης της κλιματικής πολιτικής, ακόμα κι αν αυτό επιφέρει σημαντικό κόστος, ενώ στο πιο ενημερωμένο κοινό το ποσοστό αυτό αγγίζει το 78%. Την ίδια ώρα, το 67% των πολιτών θεωρεί ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας πρέπει να στραφεί στις ΑΠΕ.

    Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή της WWF κ. Νίκος Μάντζαρης, «στη χώρα όπου το 35% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου προέρχεται από τον λιγνίτη, καθιστώντας την δεύτερη στην Ευρώπη και η οικονομία της έχει 50% μεγαλύτερη ένταση άνθρακα από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών του ΟΟΣΑ, απαιτείται άμεσα μία θαρραλέα μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και της οικονομικής βιωσιμότητας του ενεργειακού της μοντέλου, καθώς το κόστος σε αντίθετη περίπτωση θα είναι βαρύτατο».

    [08] Συνεχίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

    Την πρόληψη 271 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    Πιο συγκεκριμένα, προσελήφθησαν, για την τρέχουσα σχολική περίοδο, 136 δάσκαλοι (ΠΕ70) και 135 νηπιαγωγοί (ΠΕ60), για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

    [09] Βλ. Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά» η κατάρριψη του αεροσκάφους

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις τους έπειτα από την «πισώπλατη μαχαιριά» του τουρκικού στρατού, που κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία.

    «Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

    «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό που συνέβη σήμερα. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό», συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος.

    Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24 στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι καταρρίφθηκε σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, το αεροσκάφος χτυπήθηκε στη Συρία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία και συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα δηλώνει πως το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.

    «Βέβαια, θα αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν συμβεί. Και αυτό το τραγικό γεγονός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις», προειδοποίησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

    Σύμφωνα με τον Πούτιν, το αεροσκάφος και οι ρώσοι πιλότοι «δεν απειλούσαν καθόλου την Τουρκία» εφόσον «εκπλήρωναν την κύρια αποστολή τους» χτυπώντας ομάδες μαχητών που αποτελούνται κυρίως από ρώσους πολίτες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λαττάκεια.

    Ο Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα επισκεφθεί την Τουρκία, όπως σχεδιαζόταν για τις 25 Νοεμβρίου, έπειτα από την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

    Ο Λαβρόφ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους από το Σότσι της Ερυθράς Θάλασσας, συνέστησε στους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία και είπε πως η απειλή της τρομοκρατίας εκεί δεν είναι μικρότερη απ΄ ό,τι στην Αίγυπτο, όπου ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη τον περασμένο μήνα ως αποτέλεσμα βομβιστικής επίθεσης.

    Τουρκμένοι μαχητές σκότωσαν τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους

    Μαχητές των τουρκμενικών δυνάμεων στη Συρία άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τους δύο πιλότους ενός ρωσικού μαχητικού το οποίο κατέρριψαν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα, ενώ προσέγγιζαν στο έδαφος με τα αλεξίπτωτά τους, αφού είχαν κάνει χρήση με επιτυχία του συστήματος εκτόξευσης, είπε σε δημοσιογράφος αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων.

    «Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν» πριν προσγειωθούν στο έδαφος, δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στο συριακό χωριό Γιαμάντι. Ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του, όπως τουλάχιστον υποστήριξε, ένα κομμάτι από το αλεξίπτωτο ενός εκ των πιλότων.

    Στη Μόσχα κλήθηκε ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος

    Ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα κλήθηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους πάνω από τη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

    Νταβούτογλου: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίσει τα σύνορά της και ν' απαντήσει αν ο εναέριος χώρος της παραβιαστεί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, σε δηλώσεις που έκανε μετά την κατάρριψη από τουρκικά αεροσκάφη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Συρία.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Νταβούτογλου είπε πως ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως η Τουρκία θα κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο" προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

    Έκκληση για ψυχραιμία, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντ. Τουσκ

    Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.«Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, θα πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την ηρεμία μας», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζωντανοί οι δύο χειριστές του Su-24, υποστηρίζει η Τουρκία

    [10] Η. Λυμπέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τα παιδιά θα σηκώσουν το κύριο βάρος της κλιματικής αλλαγής

    Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο παιδιά ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά υψηλή συχνότητα πλημμυρών και 160 εκατομμύρια σε ζώνες μεγάλης ξηρασίας, αφήνοντάς τα ιδιαίτερα εκτεθειμένα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει η UNICEF σε έκθεση που κυκλοφόρησε εν όψει της 21ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γνωστή και ως COP21.

    Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης, «η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την προσαρμογή και την αντιμετώπιση της κλιματική αλλαγής συμβάλλοντας με προτάσεις στις προσπάθειες που καταβάλει η διεθνής κοινότητα» καθώς, όπως λέει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, «τα παιδιά θα είναι αυτά που τελικά θα σηκώσουν το κύριο βάρος των συνεπειών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 November 2015 - 17:32:29 UTC