Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟ της ΝΔ: Ομόφωνη στήριξη στον νέο μεταβατικό πρόεδρο Ι. Πλακιωτάκη
  • [02] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός
  • [03] «Οι τράπεζες παγκόσμια μπορεί να μειώσουν θέσεις εργασίας κατά 50%, την επόμενη 10ετία»
  • [04] Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στη Ρουμπέ της Ν. Γαλλίας
  • [05] Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επέβαλαν εκ νέου οι αρχές, στην Τυνησία
  • [06] Ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών, στα σύνορα Περού - Βραζιλίας
  • [07] Αμερικανός αξιωματούχος: Το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στον συριακό εναέριο χώρο
  • [08] Σεισμός 4,1 βαθμών βορειοδυτικά του Φισκάρδου Κεφαλονιάς
  • [09] Τηλεφωνικές επαφές του Ν. Κοτζιά με Λαβρόφ, Τσαβούσογλου και Σταϊνμάιερ

  • [01] ΚΟ της ΝΔ: Ομόφωνη στήριξη στον νέο μεταβατικό πρόεδρο Ι. Πλακιωτάκη

    Ομόφωνα οι βουλευτες της ΝΔ, στο πλαίσιο της χθεσινήςσυνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος,δήλωσαν τη στήριξή τους στον νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη.

    «Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση οτι η ΝΔ ειναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης», ειπε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

    Για την προεδρία της ΚΕΦΕ τόνισαν στην ΚΟ οτι ολα θα γίνουν με βαση το καταστατικό, δηλαδη θα αναλαβει αν θελήσει προεδρος ο Γιάννης Τραγάκης.

    Βούληση όλων, και υποψηφίων, ηταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

    [02] Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός

    Γεμάτο πρόγραμμα, με επαφές υψηλού επιπέδου, περιλαμβάνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, σήμερα και αύριο, Πέμπτη.

    Σήμερα το πρωί μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

    Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Y.Herzog, και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18:00 θα υπάρξει συνάντηση με ΜΚΟ. Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz.

    Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

    [03] «Οι τράπεζες παγκόσμια μπορεί να μειώσουν θέσεις εργασίας κατά 50%, την επόμενη 10ετία»

    Οι τράπεζες μπορεί να καταργήσουν τις μισές θέσεις εργασίας και τα μισά παραρτήματά τους παγκόσμια την επόμενη δεκαετία στη μάχη τους να διατηρήσουν το λόγο ύπαρξής τους και να αποφέρουν κέρδη, εν όψει των τεράστιων τεχνολογικών αλλαγών, είπε ο πρώην διευθυντής της βρετανικής τράπεζας Barclays χθες.

    Ο Άντονυ Τζένκινς, ο οποίος αντικαταστάθηκε ως διευθυντής το καλοκαίρι, είπε σε ομιλία του στο Λονδίνο: «Ο αριθμός των παραρτημάτων και ατόμων που εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια, και ακόμα και σε λιγότερο σκληρό σενάριο, προβλέπω ότι θα μειωθούν κατά 20% τουλάχιστον».

    Για την Barclays, αυτό σημαίνει ότι 26.000-66.000 θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν παγκόσμια, και 280-700 παραρτήματα στη Βρετανία θα κλείσουν.Ο ίδιος είχε κλείσει πολλά παραρτήματα και ήταν στο μέση ενός σχεδίου να απολύσει 19.000 άτομα όταν απολύθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο.

    [04] Απελευθερώθηκαν οι όμηροι στη Ρουμπέ της Ν. Γαλλίας

    Οι τρεις όμηροι που κρατούνταν από ένοπλους στη πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας απελευθερώθηκαν και ένας από τους απαγωγείς σκοτώθηκε, δήλωσαν τοπικές αρχές και η αστυνομία.

    Οι αρχές συνέλαβαν αρκετούς άλλους υπόπτους. Όπως ανέφεραν νωρίτερα αστυνομικές πηγές, οι ένοπλοι άνδρες δεν φαίνεται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί σε σπίτι όπου διέμενε ένα ζευγάρι, στο οποίο μπήκαν μάλλον με σκοπό τη διάρρηξη χθες το απόγευμα.

    Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης, ενώ οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκους του σπιτιού.

    [05] Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επέβαλαν εκ νέου οι αρχές, στην Τυνησία

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε εκ νέου το βράδυ της Τρίτης στην Τυνησία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον 12 πρακτόρων της υπηρεσίας ασφαλείας της προεδρίας σε βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν, στο κέντρο της Τύνιδας.Η έκρηξη, που σημειώθηκε το απόγευμα σε μια από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της τυνησιακής πρωτεύουσας, οφειλόταν σε «τρομοκρατική ενέργεια. Υπάρχουν 12 μάρτυρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάλιντ Λουγκίνι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας.

    Άλλοι είκοσι πράκτορες τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους πολύ σοβαρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Όλοι οι νεκροί ήταν μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας της προεδρίας, σύμφωνα με τις αρχές.

    Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο αρχηγός του κράτους Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελβετία, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται ξανά κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την τυνησιακή επικράτεια. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είχε αρθεί στις αρχές του Οκτωβρίου, περίπου τρεις μήνες μετά την πολυαίμακτη επίθεση κοντά στην πόλη Σους (38 νεκροί).Ο Εσέμπσι ανακοίνωσε επίσης την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Τύνιδα και τα περίχωρά της από τις «21:00 ως αύριο στις 05:00». Το μέτρο αυτό θα ισχύσει «μέχρι νεωτέρας διαταγής», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μόεζ Σινάουι.

    [06] Ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών, στα σύνορα Περού - Βραζιλίας

    Ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα σύνορα Περού-Βραζιλίας στη λεκάνη του Αμαζονίου ποταμού χθες, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

    Ο σεισμός, ο οποίος δηλώθηκε αρχικά ως 7,1 στη κλίμακα Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 296 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Περουβιανής πόλης Πουέρτο Μαλδονάδο.Το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, στα 602 χιλιόμετρα υπό το έδαφος, σε μια ζούγκλα με χαμηλό πληθυσμό, οπότε δεν αναμένεται να έχει επιφέρει μεγάλες καταστροφές ή θύματα.

    [07] Αμερικανός αξιωματούχος: Το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στον συριακό εναέριο χώρο

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρίφθηκε από την Τουρκία χθες χτυπήθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας μετά από μια πρόσκαιρη εισβολή του τουρκικού εναέριου χώρου, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς, σε συνθήκες ανωνυμίας.

    Ο αξιωματούχος είπε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε ανίχνευση της θερμικής υπογραφής του μαχητικού.Το συμβάν έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ενώ ηγέτες χωρών και το ΝΑΤΟ έχουν κάνει έκκληση για ψυχραιμία και αποκλιμάκωση.

    Διαβάστε επίσης:ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι στηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας

    «Επείγοντα μέτρα για να κατευναστεί η ένταση» ζητεί να ληφθούν ο γγ των Ηνωμένων Εθνών

    [08] Σεισμός 4,1 βαθμών βορειοδυτικά του Φισκάρδου Κεφαλονιάς

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιόνιο Πέλαγος στις 05:14 ώρα Ελλάδας σήμερα, είπε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Η δόνηση προέρχεται από απόσταση 284 δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, και το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 8 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Φισκάρδου στην Κεφαλονιά.

    [09] Τηλεφωνικές επαφές του Ν. Κοτζιά με Λαβρόφ, Τσαβούσογλου και Σταϊνμάιερ

    Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους ομολόγους του της Ρωσίας, Τουρκίας και Γερμανίας, είχε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά από την ένταση που προέκυψε από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

    Το θέμα αυτό καθώς και η κατάσταση στη Συρία ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Κοτζιάς αρχικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, τόνισε τη σημασία που έχει αυτή τη στιγμή η αποκλιμάκωση της έντασης για την αντιμετώπιση της κατάστασης με ψυχραιμία και χωρίς επιπλέον βία από όλες τις πλευρές. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον κ. Λαβρόφ ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες της Βιέννης για την επίλυση του Συριακού ζητήματος.

    Ο κ. Κοτζιάς στην τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε, αμέσως μετά, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε αρχικά τα συγχαρητήριά του για την επανατοποθέτησή του στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ στη συνέχεια έγινε μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν μία συνάντηση στις 2 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

    Τέλος, με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φράνκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με τον οποίο συνομίλησε ο κ. Κοτζιάς αμέσως μετά έγινε μία αξιολόγηση της κατάστασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 November 2015 - 5:32:24 UTC