Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Πλακιωτάκης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα
  • [02] Ερντογάν: Η διάσκεψη του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία για την επανόρθωση των σχέσεων με τη Ρωσία
  • [03] Β. Λεβέντης: Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει νόημα

  • [01] Γ. Πλακιωτάκης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα

    «Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

    «Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.

    Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ενώ για το προσφυγικό καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

    Επίσης διέψευσε ότι μίλησε με κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες του όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

    [02] Ερντογάν: Η διάσκεψη του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία για την επανόρθωση των σχέσεων με τη Ρωσία

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι μπορεί να είναι μια ευκαιρία για την επανόρθωση των σχέσεων με τη Μόσχα, μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

    Ο Ερντογάν έχει πει πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του αεροπλάνου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τους δύο πιλότους. Εξαιτίας αυτού, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν [προκειμένου να μιλήσουν] για το συμβάν.

    Όμως η Μόσχα ανακοίνωσε σε αντίποινα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας και έχει επαναφέρει το μέτρο των θεωρήσεων διαβατηρίου των τούρκων πολιτών που ταξιδεύουν στη Ρωσία.

    «Τα πρόσφατα γεγονότα μας λύπησαν πραγματικά», ανέφερε ο Ερντογάν σε μία ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την πόλη Μπαλικσεχίρ της δυτικής Τουρκίας. Απέφυγε ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη, όπως απαιτεί η Ρωσία.

    Ο Ερντογάν έχει πει ότι η Τουρκία αξίζει μία συγγνώμη επειδή ο εναέριος χώρος της παραβιάστηκε από ρωσικό αεροπλάνο.

    «Τη Δευτέρα στο Παρίσι θα υπάρχει μια διεθνής διάσκεψη για το κλίμα, αυτή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να επανορθώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Η αντιπαράθεση δεν θα φέρει ευτυχία σε κανέναν. Όσο σημαντική είναι η Ρωσία για την Τουρκία, τόσο σημαντική είναι η Τουρκία για τη Ρωσία», είπε ο Ερντογάν.

    [03] Β. Λεβέντης: Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει νόημα

    Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα έναν πρωθυπουργό πιο Ευρωπαίο από ποτέ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει νόημα πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι είναι μια προσπάθεια πίεσης προς τους Ευρωπαίους προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει κάτι στο ασφαλιστικό, ενώ δίνει τα πάντα στο προσφυγικό.

    Για το ανακοινωθέν που θα εκδοθεί μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι είναι ανούσιο, γιατί ήδη έχει συμφωνηθεί μείωση των συντάξεων. Η δε αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με την κυβέρνηση είπε ότι γίνεται μόνον για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ψηφίσει τα πάντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 November 2015 - 17:32:22 UTC