Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας θα υποδεχτεί εκπροσώπους της Ε.Σ. ΑμεΑ
  • [02] Στις 20 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
  • [03] Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
  • [04] Μακελειό στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες
  • [05] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα
  • [06] Το Μουσείο Μπενάκη μας καλεί να «ξαναανακαλύψουμε» τον χαράκτη Α. Τάσσο
  • [07] Στο Σικάγο η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
  • [08] Όλ. Γεροβασίλη: Ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Σένγκεν

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας θα υποδεχτεί εκπροσώπους της Ε.Σ. ΑμεΑ

    Τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) θα υποδεχτεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

    Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους ημέρα διεκδίκησης των θέσεων και των αιτημάτων τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα υποδεχθεί στις 11:00, στο γραφείο του τους/τις εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ).

    [02] Στις 20 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

    Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου.Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016.

    Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η ΚΕΦΕ της ΝΔ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με online σύστημα και μένει να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους μετά από νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

    [03] Βρετανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

    Βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado πραγματοποίησαν τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία μερικές μόνον ώρες μετά την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, δήλωσε σήμερα πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

    «Πραγματοποιήθηκε ένα πλήγμα στη Συρία», σημείωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.Τα Tornado έχουν επιστρέψει στη βάση τους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλήγματα αυτά.

    Αργά χθες το βράδυ και έπειτα από περισσότερες από 10 ώρες έντονης συζήτησης, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία εκτός από το Ιράκ, με 397 ψήφους υπέρ έναντι 223 κατά.

    [04] Μακελειό στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν χθες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας όταν κάποιοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων στο χειρότερο μακελειό που σημειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια.Δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αυτής -ένας άνδρας και μια γυναίκα- που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα.

    «Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου.Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

    Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση, σημείωσε ο ίδιος.Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαινόντουσαν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες της σφαγής ήταν δύο ή τρεις.

    Το NBC News μετέδωσε ότι ένας από τους υπόπτους αναγνωρίστηκε από πολλές πηγές ως ο Σιέντ Φαρούκ. Ωστόσο το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.Με το όνομα αυτό βρίσκεται καταχωρημένος ένας υπάλληλος της υπηρεσίας υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας αυτής έκαναν χθες τη γιορτή στην οποία άνοιξαν πυρ οι άγνωστοι.

    Δέκα ώρες μετά το μακελειό αυτό και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό σχετικά με τα θύματά του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 17 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

    [05] Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

    Γενική απεργία για σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

    Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

    Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, απήργησαν χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

    Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για σήμερα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

    Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

    [06] Το Μουσείο Μπενάκη μας καλεί να «ξαναανακαλύψουμε» τον χαράκτη Α. Τάσσο

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του και 30 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου χαράκτη Α. Τάσσου, το μουσείο Μπενάκη διοργανώνει μεγάλη αναδρομική έκθεση, με σκοπό να επανεκτιμηθεί το έργο του από ένα κοινό με διαφορετικό αισθητήριο και κριτήριο από ότι το κοινό της εποχής που δημιουργήθηκαν τα έργα, αλλά και να παρουσιαστούν έργα αφανή ως σήμερα, τα οποία αποκάλυψε η έρευνα.

    «Η νεοελληνική χαρακτική είναι μια από τις πιο κορυφαίες μορφές της νεοελληνικής έκφρασης, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη χαρακτική της εσπερίας» είπε ο 'Αγγελος Δεληβοριάς και τόνισε: «Ο Τάσσος (1914-1985) είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαράκτες της νεοελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και μας εξιστορεί με το έργο του την νεοελληνική περιπέτεια στα πιο κρίσιμα χρόνια του περασμένου αιώνα». «Επειδή είναι πολύς ο χρόνος από την προηγούμενη αναδρομική έκθεση του Τάσσου, που πραγματοποιήθηκε το 1987, θέλαμε να δώσουμε μια διαφορετική όψη, ερευνήσαμε το αρχείο του και ως προς την πλευρά των τεκμηρίων και ως προς την πλευρά των έργων τα οποία ως σήμερα ήταν αφανή και έτσι ενισχύσαμε ιδιαίτερα τις περιόδους των πρώτων εργασιών του πάνω στη χαρακτική, δηλαδή την περίοδο που είναι φοιτητής στο εργαστήριο του Κεφαλληνού» είπε η επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Οράτη.

    [07] Στο Σικάγο η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

    Τη μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», φιλοξενεί το Field Museum του Σικάγου, το οποίο δέχεται ετησίως περισσότερους από 1,2 εκατ. επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 24 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά μουσεία.

    Κεντρικό θεματικό άξονα της έκθεσης αποτελούν οι Έλληνες ως μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα, ανέφερε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μουσείο την ημέρα των εγκαινίων. Η κ. Βλαζάκη επισήμανε τη «μεγάλη απήχηση που έχει η συγκεκριμένη έκθεση στην ομογένεια της Βόρειας Αμερικής αλλά και στους Καναδούς και Αμερικανούς πολίτες και την τεράστια συμβολή δράσεων πολιτιστικής διπλωματίας, όπως η έκθεση αυτή και η έκθεση "Αιγαίον: η γέννηση ενός αρχιπελάγους" που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη ημέρα στο National Hellenic Museum, προκειμένου να αναδειχθεί το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας και να προσελκύσει πολλούς φίλους και επισκέπτες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα».

    [08] Όλ. Γεροβασίλη: Ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Σένγκεν

    Η κυβέρνηση χαρακτήρισε, χθες δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αναληθή τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται το τελευταίο διάστημα και αναφέρονται σε έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

    «Στο πλαίσιο της Ε.Ε ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Συνθήκη Σένγκεν. Ωστόσο αναπαράγονται αναληθή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε αυτό, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «η χώρα υλοποιεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης - των λεγόμενων hot spots- την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων». Όπως δε ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «το γεγονός αυτό αναγνωρίσθηκε σαφώς και κατά την πρόσφατη συνάντηση 8 κρατών-μελών ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας. Παράλληλα, η Ελλάδα αναμένει την από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων εκπλήρωση και των δικών τους δεσμεύσεων».

    «Δυστυχώς υπάρχουν ευρωπαϊκοί κύκλοι που επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να χτιστεί με φοβικά αντανακλαστικά, φράχτες και αποκλεισμούς», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι κύκλοι αναπαράγουν τις τελευταίες μέρες το εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα με την απαράδεκτη απειλή περί εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν. Και δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα υιοθετούν άκριτα αυτές τις προσεγγίσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 December 2015 - 5:32:19 UTC