Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εμείς εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δεν είναι η Ελλάδα Β¨ξέφραγο αμπέλιΒ¨, είναι το τελευταίο οχυρό σταθερότητας»
  • [02] Εκπτώσεις στα τιμολόγια της βιομηχανίας αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΔΕΗ
  • [03] Ικανοποίηση από Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη
  • [04] Γαλλία: Έκκληση Μ. Βαλς στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς σε τρεις περιφέρειες προκειμένου να αναχαιτιστεί η άνοδος
  • [05] Ντ. Τουσκ: Τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί σχέδιο συμφωνίας ώστε η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ
  • [06] Συρία: Τουλάχιστον 26 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς (ΜΚΟ)
  • [07] Βουλή: Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο
  • [08] Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινίασε στο Εθνικό Αρχαιολογικό τους «Μουσικούς Περιπάτους στα Μουσεία»
  • [09] «Αλληλεγγύη είναι να δεις το πρόσωπο του άλλου»
  • [10] Όλγα Γεροβασίλη: "Ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους"
  • [11] Ανακοίνωσαν αποχή οι ποδοσφαιριστές σε Super League και Football League

  • [01] «Εμείς εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δεν είναι η Ελλάδα Β¨ξέφραγο αμπέλιΒ¨, είναι το τελευταίο οχυρό σταθερότητας»

    Η χώρα μας υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και έχει ξεπεράσει τους δυσκολότερους κάβους, ανέφερε απόψε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Die Welt, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως σήμερα η επίσημη φωνή της γερμανικής κυβέρνησης, διαψεύδει πλήρως το εν λόγω δημοσίευμα και πρόσθεσε πως συντηρητικοί κύκλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να βάλουν κατά της κυβέρνησης. Είχαμε απόλυτη διάψευση από την γερμανική πρεσβεία και πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά έχει ξεπεράσει και τους δυσκολότερουτς κάβους και όλα όσα την απειλούσαν τώρα δεν την απειλούν.

    Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και δεν είχε στόχο η πρωτοβουλία μου τη διεύρυνση της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο αρχηγών και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του πριν από μόλις δύο μήνες. «Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση 4ετίας και αυτό καλό είναι το έχουμε όλοι στο μυαλό μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για τη στάση της αντιπολίτευσης είπε ότι πρέπει να προβεί στην αυτοκοκριτική της.

    «Θα θελήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες συναινέσεις, πρώτα από όλα στην κοινωνία, και γιατί όχι αυτές να αποτυπωθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «θα ήμουν ευτυχής αν έβλεπα σε κρίσιμα ζητήματα να διαμορφώνονται ευρύτερες συναινέσεις και θα τις επιδιώξουμε, διότι οι κρίσιμες αλλαγές απαιτούν διαδικασίες διαλόγου συντεταγμένου που θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι αυτό δεν συνιστά αδυναμία και ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε συνδιαλλαγή με κανέναν. «Δεν χρειαζόμαστε στήριξη. Θέλουμε σε μεγάλα ζητήματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντας 4ετίας, όπως το ασφαλιστικό που είναι εθνικό θέμα, τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να πούμε όχι σε οριζόντιες περικοπές, να χαράξουμε την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε ο κ. Τσίπρας.

    Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο φαινόμενο της διαπλοκής είπε ότι το τρίγωνο της αμαρτίας- το πολιτικό, το τραπεζικό και το μιντιακό σύστημα- θα σταματήσει στον τόπο. «Σήμερα φτάσαμε στο σημείο πολιτικοί να στηρίζονται πίσω από μιντιακά συμφέροντα», είπε ο κ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι θα μπουν κανόνες που θα ισχύσουν για όλους.

    Η διαπλοκή στην χώρα, δεν είναι τόσο θέμα ονομάτων, όσο μια διαδικασία, αυτό που έγκαιρα ονόμασα ως τρίγωνο, στην μία άκρη του οποίου είναι το πολιτικό σύστημα, στην άλλη το τραπεζικό σύστημα και στην τρίτη το μιντιακό σύστημα.

    "Δεν είμαι Χρυσός Οδηγός, να δίνω ονόματα", βάζω κανόνες".

    «Πέρασα και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δια πυρός και σιδήρου», είπε ο πρωθυπουργός για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από το μιντιακό σύστημα και υπογράμμισε ότι «σε αυτόν τον τόπο πρέπει να μπουν κανόνες», προσθέτοντας ότι τα κόμματα έχουν ευθύνη αυτούς τους κανόνες να τους τηρήσουν. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τον έχει ξαφνιάσει αρνητικά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει προτάσεις για τη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών όπως το ΕΣΡ. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει και υπογράμμισε πως αν δεν ανταποκριθεί στη διαβούλευση για τις ανεξάρτητες αρχές η αντιπολίτευση με προτάσεις στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, τότε η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θα διορθώσει δηλαδή το νόμο ώστε να σταματήσει η αντιπολίτευση να μπλοκάρει τη διαδικασία.

    «Με την ρητορική περί καταστροφολογίας, η αντιπολίτευση διαλύει την ψυχολογία του κόσμου.Έχουμε ανοδικό χάρτη εξόδου από την κρίση».

    «Η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Μια δωδέκατη μείωση στις συντάξεις δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δεσμεύομαι καθαρά επ' αυτού. Είναι μια δύσκολη μάχη και θα ήταν ευκολότερη αν είχαμε την στήριξη της αντιπολίτευσης, ακόμα και των εργοδοτικών οργανώσεων».

    Το θέμα της χαλάρωσης των ασφυκτικών οικονομικών πλαισίων με αιτία το προσφυγικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, το είχε θέσει πρώτος ο Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    Μίλησε για αμέτρητο κόστος για την καθημερινή 24ωρη διαχείριση των προσφυγικών ροών και είπε ότι "έχουμε καταθέσει ήδη ένα σχέδιο αναγκών" και πως προβλέπει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά μια αυξημένη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες.

    Για τη FRONTEX είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αιτήματα στα οποία δεν έχει ανταποκριθεί, και για προσωπικό και για σκάφη και για μηχανήματα ταυτοποίησης. Απαντώντας σε όσους προβάλλουν σχετικές αιτιάσεις, είπε ότι "εμείς εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δεν είναι η Ελλάδα 'ξέφραγο αμπέλι' ", και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο οχυρό σταθερότητας.

    [02] Εκπτώσεις στα τιμολόγια της βιομηχανίας αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΔΕΗ

    Επιπλέον εκπτώσεις έως 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017 αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ύστερα από πρόταση του Δημοσίου που είναι ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης.

    Η συνέλευση συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με βασικό θέμα τα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου που προβλέπει την κατάργηση των εκπτώσεων 20% που ίσχυαν για τη διετίας 2014-2015. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση προβλέπει 7 διαφορετικά τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης κάθε βιομηχανίας επί τη βάσει των οποίων θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βιομηχανία.

    Επιπλέον αυτών η πρόταση του Δημοσίου όπως διατυπώθηκε από τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μ. Βερροιόπουλο προβλέπει εκπτώσεις με την ακόλουθη κλίμακα ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση κάθε βιομηχανίας:

    Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση

    10-50 GWh έκπτωση 4%

    50-200 GWh έκπτωση 6%

    200-400 GWh έκπτωση 8%

    400-700 GWh έκπτωση 10%

    700-1000 GWh έκπτωση 12%

    1000-2000 GWh έκπτωση 13%

    2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%.

    [03] Ικανοποίηση από Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο μετά το πέρας της συνόδου του Συμβουλίου των υπουργών της ευρωζώνης, ανέφερε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η περάτωση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.

    Συγκεκριμένα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων θεσμικών ελληνικών τραπεζών οι ανάγκες είναι σχετικώς περιορισμένες και δεν αναμένεται να υπερβούν τα 5,5 δισ. ευρώ. Σε ότι αφορά τις μικρότερες τράπεζες ανέφερε ότι η διαδικασία αξιολόγησης της πραγματικής κατάστασης θα περατωθεί σύντομα.

    Σε σχέση με το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων άφησε να εννοηθεί πως δεδομένου ότι οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μικρότερες ενδέχεται να απαιτηθούν επίσης μικρότερα έσοδα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

    Από πλευράς του ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με τις ανάγκες των θεσμικών τραπεζών, αλλά και σε σχέση με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι το ζητούμενο τώρα είναι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας επισημαίνοντας όμως ότι ως τώρα η Ελλάδα έχει δείξει αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

    [04] Γαλλία: Έκκληση Μ. Βαλς στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς σε τρεις περιφέρειες προκειμένου να αναχαιτιστεί η άνοδος της Ακροδεξιάς

    O πρωθυπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους Γάλλους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς στις τρεις περιφέρειες όπου η Ακροδεξιά επικράτησε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη νίκη του Εθνικού Μετώπου στο δεύτερο γύρο.

    «Όταν αγαπάει κανείς την χώρα του, δεν διστάζει να εστιάζει στην ουσία των καταστάσεων» επισήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 στην πρώτη δημόσια παρέμβαση που κάνει μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθη χθες Κυριακή και σηματοδοτήθηκε από την θεαματική άνοδο του Εθνικού Μετώπου.

    Ο Μανουέλ Βαλς απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, στις περιφέρειες στο νότιο, βόρειο και ανατολικά τμήμα της χώρας.

    Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης προέτρεψε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της συντηρητικής παράταξης στις περιφέρειες στο νοτιοανατολικό τμήμα (Προβηγκία-Κυανή Ακτή) όπου η Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% των ψήφων, στο βόρειο τμήμα (Νορ-Πα ντε Καλαί-Πικαρντί) όπου η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επικράτησε με ποσοστό άνω του 40% των ψήφων και στο ανατολικό τμήμα (Αλσατία-Καμπανία-Αρντέν-Λορέν) όπου επικράτησε ο υπεύθυνος στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

    [05] Ντ. Τουσκ: Τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί σχέδιο συμφωνίας ώστε η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο συμφωνίας με τη Βρετανία όσον αφορά τις διεκδικήσεις του Λονδίνου προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μια επιστολή του προς τους 28 η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (σ.σ. τη Σύνοδο Κορυφής) του Δεκεμβρίου (σ.σ. θα διεξαχθεί το διήμερο 17η-18η) αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα πολιτικά διλήμματα όσον αφορά αυτή τη διαδικασία. Κατόπιν μιας ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης, θα πρέπει να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για να υιοθετηθεί τον Φεβρουάριο», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΕ.

    Το «πιο ευαίσθητο» ζήτημα αφορά τα κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν οι μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ένωσης στη Βρετανία, σημείωσε ο Τουσκ, ο οποίος προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής.

    Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται «καμιά συναίνεση» όσον αφορά την απαίτηση του Λονδίνου οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια περίοδο τεσσάρων ετών πριν να αποκτούν το δικαίωμα να λαμβάνουν επιδόματα ή πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως οι εργατικές κατοικίες, εξήγησε. Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κρίνει ότι μια τέτοια διευθέτηση θα παραβίαζε το κοινοτικό δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε βάρος υπηκόων κρατών-μελών.

    Σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη, μελετάται η δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος θα επιτρέπει σε κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και αυτές «να λαμβάνονται υπόψη», χωρίς πάντως να τους δίνεται δικαίωμα να ασκούν βέτο, σύμφωνα με την επιστολή.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει καλέσει την ΕΕ να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για μια ένωση πολλών νομισμάτων και να μην δημιουργεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα στα κράτη της που δεν έχουν υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα.

    [06] Συρία: Τουλάχιστον 26 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς (ΜΚΟ)

    Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας από αεροπορικά πλήγματα που πιθανόν διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Επτά παιδιά και τέσσερις γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα των πληγμάτων αυτών, τα οποία έπληξαν περιοχές κοντά στο χωριό αλ Χολ, το οποίο ανακατέλαβαν τον περασμένο μήνα τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αποσπώντας το από δυνάμεις Αράβων και Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

    «Οι επιδρομές στοχοθέτησαν το χωριό αλ Χαν, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

    «Όμως το Ντάες (ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) δεν είναι παρόν παρά στην περιφέρεια αυτού του χωριού, γι' αυτό τα θύματα είναι άμαχοι», διευκρίνισε ο ίδιος. Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να γίνεται ακόμη πιο βαρύς, προειδοποίησε η ΜΚΟ, καθώς τουλάχιστον 17 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια.

    Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2014. Ένας εκπρόσωπός του δεν ήταν σε θέση να πει εάν κάποιο αεροσκάφος του συνασπισμού πραγματοποίησε πλήγματα σε αυτή την περιοχή σήμερα, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί θανάτων αμάχων.

    [07] Βουλή: Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο

    Απολύθηκε με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, υπάλληλος του Κοινοβουλίου.

    Πρόκειται για υπάλληλο, ο οποίος είχε υποβάλλει για να επιτύχει το διορισμό του πλαστό πτυχίο, ενώ υπηρετούσε στον κλάδο Αναλυτών - Προγραμματιστών.

    Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία δημοσιεύθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, ανακλήθηκε ο διορισμός υπαλλήλου που είχε προσληφθεί σε κενή οργανική θέση στον κλάδο ΑΤ6 Αναλυτών - Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης), καθώς μετά τον έλεγχο που έγινε « το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι δεν μπορεί να βεβαιώσει για τη γνησιότητα του πτυχίου, "το οποίο προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθ? όσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού στην ανωτέρω οργανική θέση".

    Ο υπάλληλος που απολύθηκε, είναι ένας από τους 15 υπαλλήλους που εντόπισε ο έλεγχος των προσόντων των υπαλλήλων της Βουλής, ο οποίος άρχισε επί προεδρίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεχίστηκε κατά τη θητεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και ολοκληρώθηκε από τον σημερινό πρόεδρο Νίκο Βούτση.

    [08] Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινίασε στο Εθνικό Αρχαιολογικό τους «Μουσικούς Περιπάτους στα Μουσεία»

    Οι μαγευτικοί ήχοι έργων κλασικής μουσικής πλημμύρισαν απόψε την Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, από όπου ξεκίνησε η νέα δράση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία».

    Η συναυλία, που δόθηκε παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικολάου Βούτση και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, περιλάμβανε έργα των Αλεξάντερ Μποροντίν (Kουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2) και Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ (Κουιντέτο με πιάνο αρ. 2 σε λα μείζονα, έργο 81), που ερμήνευσε το Κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών (Γιώργος Μάνδυλας και Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί, Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο) και ο σολίστας Στέφανος Νάσος στο πιάνο.

    «Η νέα πρωτοποριακή δράση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αποτελεί για εμάς τιμή και χαρά που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο μας», δήλωσε στον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Μαρία Λαγογιάννη, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Επίσης, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «μια συμβολική προσφορά που συνδέεται αρμονικά με το πνεύμα και την ατμόσφαιρα της περιοδικής έκθεσης για την Αθήνα της εποχής των περιηγητών, συμπληρώνει με τρόπο μοναδικό τη μουσειακή εμπειρία και σηματοδοτεί μια εξαιρετική συνεργασία δύο κρατικών φορέων».

    [09] «Αλληλεγγύη είναι να δεις το πρόσωπο του άλλου»

    «Υπάρχει έξοδος. Ένας άγνωστος που σου χτυπά την πόρτα», λέει σ' ένα του ποίημα ο Γιάνος Πιλίνσκι (1921-1981). Και ορμώμενοι από το δίστιχο του Ούγγρου ποιητή, ο ηθοποιός Ηλίας Κουνέλας μαζί με τον, πρώην μαθητή του στο Ωδείο Αθηνών και συνάδελφό του πλέον, Παναγιώτη Καμμένο ξεκινούν, αναζητώντας την έξοδο, να χτυπούν αυτές τις μέρες τις πόρτες όσων θέλουν να μοιραστούν μαζί τους το δικό τους αφήγημα: την παράστασή τους "8η Ημέρα", που βασίζεται και εμπνέεται, όπως εξηγούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το ομώνυμο διήγημα του Ρουμάνου συγγραφέα Βίργκιλ Γκεοργκίου. Μια παράσταση, που χωρίς να είναι ένα ακόμα "θέατρο κατ' οίκον", θα φιλοξενείται αποκλειστικά σε σπίτια καθώς «υπάρχει ανάγκη να παρουσιαστεί στον προσωπικό χώρο του καθενός», με την προϋπόθεση ο εκάστοτε οικοδεσπότης, πέρα από τους φίλους του, να δέχεται και άγνωστους θεατές.

    Σε ένα κείμενο-φόρο τιμής στον άγνωστο και ανώνυμο νεκρό, ο Γκεοργκίου περιγράφει την ιστορία του πατέρα του. «Ενός φτωχού ιερέα σε κάποιο ορεινό χωριό της Ρουμανίας, ο οποίος, αψηφώντας τις συνέπειες, αποφασίζει, εν καιρώ πολέμου, να ενταφιάσει με όλες τις τιμές της Ορθόδοξης Εκκλησίας έναν ανώνυμο νεκρό που έχει βρεθεί εγκαταλελειμμένος στο χωριό τους», εξηγούν οι δύο καλλιτέχνες. «Όταν μετά από λίγο καιρό αποκαλύπτεται ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν Εβραίος, ο ιερέας κατηγορείται για βεβήλωση του νεκροταφείου». Η Αντιγόνη στα ρουμανικά βουνά θα σχολιάζαμε...

    [10] Όλγα Γεροβασίλη: "Ηττώνται στην Ευρώπη οι φωνές που ήθελαν την Ελλάδα αποικία χρέους"

    Όσο πιο κοντά φτάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο εντείνονται και οι πιέσεις, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το δημοσίευμα της Die Welt, σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον».

    Τον τελευταίο καιρό , όπως και στην προηγούμενη διαπραγματευτική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των δημοσιευμάτων των οποίων οι πηγές δεν κατονομάζονταν, ως μέσο πίεσης προς τη χώρα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως το Grexit δεν έχει φύγει από μυαλό κάποιων που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους. «Το σενάριο Ελλάδα-αποικία χρέους, είναι καλά ριζωμένο στο μυαλό κάποιων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη αυτές οι φωνές ηττώνται και είναι δυσάρεστο την ανταπόκριση που βρίσκουν τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας. Είναι λυπηρός ο τρόπος που αναπαράγονται αυτά τα σενάρια από μερίδα του Τύπου, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε την προσπάθεια για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις, εθνικό θέμα μεγάλης σημασίας και στόχο που η κυβέρνηση προσεγγίζει με μεγάλο κόπο και σκληρή διαπραγμάτευση, στόχο στον οποίο θα βάλει όλες τις δυνάμεις της. «Γι΄αυτό καλέσαμε τα άλλα κόμματα προκειμένου να χαράξουμε μαζί την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση και προσπαθεί και έχει βρει, σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλυφθεί η εξοικονόμηση του 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό σύστημα.

    [11] Ανακοίνωσαν αποχή οι ποδοσφαιριστές σε Super League και Football League

    Την επ΄ αόριστον αποχή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών προανήγγειλε το συνδικαλιστικό όργανό τους. Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ κάνει γνωστό ότι οι παίκτες των ομάδων της Super League και της Football League θα ξεκινήσουν από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 15-16-17 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών.

    Η απόφαση πάρθηκε λόγω της μη λειτουργίας του αποθεματικού στο εγγυητικό ταμείο, καθώς και από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν λύσεις σε βασικά ζητήματα που έχουν συμφωνήσει με την ΕΠΟ και με τις δύο διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 21:32:15 UTC