Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας οι μεγάλες αλλαγές και όχι η διαχείριση της εξουσίας
  • [02] Ισραήλ: Νέο διευθυντή της Μοσάντ ονόμασε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας οι μεγάλες αλλαγές και όχι η διαχείριση της εξουσίας

    Η χώρα μας υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και έχει ξεπεράσει τους δυσκολότερους κάβους, ανέφερε απόψε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Die Welt, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως σήμερα η επίσημη φωνή της γερμανικής κυβέρνησης, διαψεύδει πλήρως το εν λόγω δημοσίευμα και πρόσθεσε πως συντηρητικοί κύκλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να βάλουν κατά της κυβέρνησης. Είχαμε απόλυτη διάψευση από την γερμανική πρεσβεία και πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αλλά έχει ξεπεράσει και τους δυσκολότερουτς κάβους και όλα όσα την απειλούσαν τώρα δεν την απειλούν.

    Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και δεν είχε στόχο η πρωτοβουλία μου τη διεύρυνση της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο αρχηγών και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του πριν από μόλις δύο μήνες. «Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση 4ετίας και αυτό καλό είναι το έχουμε όλοι στο μυαλό μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για τη στάση της αντιπολίτευσης είπε ότι πρέπει να προβεί στην αυτοκοκριτική της.

    «Θα θελήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες συναινέσεις, πρώτα από όλα στην κοινωνία, και γιατί όχι αυτές να αποτυπωθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «θα ήμουν ευτυχής αν έβλεπα σε κρίσιμα ζητήματα να διαμορφώνονται ευρύτερες συναινέσεις και θα τις επιδιώξουμε, διότι οι κρίσιμες αλλαγές απαιτούν διαδικασίες διαλόγου συντεταγμένου που θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι αυτό δεν συνιστά αδυναμία και ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε συνδιαλλαγή με κανέναν. «Δεν χρειαζόμαστε στήριξη. Θέλουμε σε μεγάλα ζητήματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντας 4ετίας, όπως το ασφαλιστικό που είναι εθνικό θέμα, τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να πούμε όχι σε οριζόντιες περικοπές, να χαράξουμε την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε ο κ. Τσίπρας.

    Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο φαινόμενο της διαπλοκής είπε ότι το τρίγωνο της αμαρτίας- το πολιτικό, το τραπεζικό και το μιντιακό σύστημα- θα σταματήσει στον τόπο. «Σήμερα φτάσαμε στο σημείο πολιτικοί να στηρίζονται πίσω από μιντιακά συμφέροντα», είπε ο κ.Τσίπρας και υπογράμμισε ότι θα μπουν κανόνες που θα ισχύσουν για όλους.

    Η διαπλοκή στην χώρα, δεν είναι τόσο θέμα ονομάτων, όσο μια διαδικασία, αυτό που έγκαιρα ονόμασα ως τρίγωνο, στην μία άκρη του οποίου είναι το πολιτικό σύστημα, στην άλλη το τραπεζικό σύστημα και στην τρίτη το μιντιακό σύστημα.

    "Δεν είμαι Χρυσός Οδηγός, να δίνω ονόματα", βάζω κανόνες".

    «Πέρασα και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δια πυρός και σιδήρου», είπε ο πρωθυπουργός για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από το μιντιακό σύστημα και υπογράμμισε ότι «σε αυτόν τον τόπο πρέπει να μπουν κανόνες», προσθέτοντας ότι τα κόμματα έχουν ευθύνη αυτούς τους κανόνες να τους τηρήσουν. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τον έχει ξαφνιάσει αρνητικά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει προτάσεις για τη συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών όπως το ΕΣΡ. Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει και υπογράμμισε πως αν δεν ανταποκριθεί στη διαβούλευση για τις ανεξάρτητες αρχές η αντιπολίτευση με προτάσεις στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, τότε η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θα διορθώσει δηλαδή το νόμο ώστε να σταματήσει η αντιπολίτευση να μπλοκάρει τη διαδικασία.

    «Με την ρητορική περί καταστροφολογίας, η αντιπολίτευση διαλύει την ψυχολογία του κόσμου.Έχουμε ανοδικό χάρτη εξόδου από την κρίση».

    «Η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Μια δωδέκατη μείωση στις συντάξεις δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δεσμεύομαι καθαρά επ' αυτού. Είναι μια δύσκολη μάχη και θα ήταν ευκολότερη αν είχαμε την στήριξη της αντιπολίτευσης, ακόμα και των εργοδοτικών οργανώσεων».

    Το θέμα της χαλάρωσης των ασφυκτικών οικονομικών πλαισίων με αιτία το προσφυγικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, το είχε θέσει πρώτος ο Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Μίλησε για αμέτρητο κόστος για την καθημερινή 24ωρη διαχείριση των προσφυγικών ροών και είπε ότι "έχουμε καταθέσει ήδη ένα σχέδιο αναγκών" και πως προβλέπει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά μια αυξημένη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες.

    Για τη FRONTEX είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αιτήματα στα οποία δεν έχει ανταποκριθεί, και για προσωπικό και για σκάφη και για μηχανήματα ταυτοποίησης. Απαντώντας σε όσους προβάλλουν σχετικές αιτιάσεις, είπε ότι "εμείς εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δεν είναι η Ελλάδα 'ξέφραγο αμπέλι' ", και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο οχυρό σταθερότητας.

    [02] Ισραήλ: Νέο διευθυντή της Μοσάντ ονόμασε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ονόμασε σήμερα νέο επικεφαλής της Μοσάντ - της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών που είναι αρμόδια για τη συλλογή πληροφοριών, τις μυστικές επιχειρήσεις και τον αντιτρομοκρατικό αγώνα στο εξωτερικό και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη - τον Γιόσι Κοέν, σύμβουλό του για θέματα ασφαλείας τα τελευταία δυο χρόνια.

    Ο Κοέν, 54 ετών, θα αντικαταστήσει τον Ταμίρ Πάρντο, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο, γνωστοποίησε ο Νετανιάχου σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά.

    Επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από το 2013, ο Κοέν ήταν ως εκ των καθηκόντων του από τους πιο στενούς συμβούλους του Νετανιάχου σε ό,τι αφορά θέματα ασφαλείας. Πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και κατόπιν πράκτορας της Μοσάντ, στην οποία είχε ενταχθεί το 1983, υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις πριν γίνει υποδιευθυντής της (2011-2013).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2015 - 23:32:14 UTC