Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή, πάρτε τη ΝΔ στα χέρια σας»
  • [02] Μεϊμαράκης για Τσίπρα: «Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει να φύγει»
  • [03] Απ. Τζιτζικώστας: Επικίνδυνος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Ναυάγιο με 18 νεκρούς ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας
  • [05] Την περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [06] Συνάντηση του πρωθυπουργού με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

  • [01] «Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή, πάρτε τη ΝΔ στα χέρια σας»

    Ανοικτή επιστολή προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, μέσω της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» απευθύνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία καλεί τους ανθρώπους της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και της πράξης να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και να εκλέξουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

    "Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί. Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή. Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: "όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί". Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα", καταλήγει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    [02] Μεϊμαράκης για Τσίπρα: «Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει να φύγει»

    «Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ».

    Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας φέρει προτάσεις (για το ασφαλιστικό), αναλογιστικές μελέτες και να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Και δεύτερον, θα πρέπει να θέλει και να το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή έχει νωπή εντολή. Έχει δύο μήνες κυβέρνηση, είναι λίγες βδομάδες κυβέρνηση. Να πάει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Να φύγει.

    Εγγυήθηκε επίσης, ότι σε ένα μήνα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. Είπε ο κ. Μεϊμαράκης: «Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε».

    Διατύπωσε εκ νέου τη θέση, που έχει εκφράσει από το 2009, ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    [03] Απ. Τζιτζικώστας: Επικίνδυνος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

    Τις παραιτήσεις όλων εκείνων που οδήγησαν σε συρρίκνωση τη Ν.Δ. θα ζητήσει τη Δευτέρα το πρωί, ως πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα "επικίνδυνο πρωθυπουργό", την κυβέρνηση του την "πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης", κατήγγειλε ότι κάποιοι απεργάζονται συνεργασία μιας συρρικνωμένης Ν.Δ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε πως με τον ίδιο πρόεδρο η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα και εγγυάται την ενότητα του κόμματος και την ανάδειξη του σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

    "Πολλοί απορούσαν γιατί με χτυπάνε έτσι. Γιατί επί 80 μέρες χτυπούν τον Απόστολο όσο κανέναν. Τις τελευταίες ημέρες φάνηκε καθαρά από τις τοποθετήσεις πολλών από το παρελθόν ότι κάποιοι απεργάζονται συνεργασία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάποιοι επενδύουν σε μια μικρή συρρικνωμένη Ν.Δ. προκειμένου σε λίγους μήνες από σήμερα να τη σύρουν σε μία συγκυβέρνηση", είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. στη συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Αποθήκη Γ΄ του Λιμανιού με την οποία έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία. "Θα το πω για μια τελευταία φορά. Με αρχηγό της τον Απόστολο Τζιτζικώστα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με αυτούς τους επικίνδυνους ανθρώπους. Ας το πάρουν απόφαση. Τελεία και παύλα. Δεν φοβάμαι τίποτα, όσο έχω εσάς δίπλα μου", πρόσθεσε.

    [04] Ναυάγιο με 18 νεκρούς ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας

    Δεκαοκτώ μετανάστες πνίγηκαν στη διάρκεια της νύχτας ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε με προορισμό την Κάλυμνο, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Άλλοι δεκατέσσερις άνθρωποι, Σύροι, Ιρακινοί και Πακιστανοί, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και η κατάστασή τους κρίνεται ως σοβαρή από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική παραθαλάσσια πόλη Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) στη διάρκεια της νύχτας με ένα παλιό σκάφος που ανατράπηκε και βυθίστηκε δύο ναυτικά μίλια από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων.

    Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

    Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 500 ανάμεσά τους, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.

    [05] Την περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    Tην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β' Πειραιά.

    Τον πρωθυπουργό ανέμενε στην περιοχή πλήθος κόσμου, ενώ νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση για το θέμα στο δημαρχείο Κερατσινίου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση του δημοσίου προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο. Ανέφερε επίσης ότι πριν από αυτό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση με νομοθέτηση, προκειμένου να ακυρωθούν οι προβλέψεις του νόμου 4217/2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, αποκλείοντας έτσι από κάθε προοπτική ανάπτυξης. Ανέφερε επίσης ότι πετύχαμε για τη συγκεκριμένη περιοχή της μείωση του συντελεστή δόμησης από το 0,6 στο 0,15.

    Ο κ.Βρετάκος είπε ότι για 19 χρόνια η περιοχή αυτή παρέμενε "κρανίου τόπος" και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την παραχώρηση του χώρου στο δήμο για της ανάπλασή του. Πρόσθεσε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος ακόμα και όταν ο στόχος είναι δύσκολος. Η όλη προσπάθεια μας γεμίζει αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τόνισε."Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να πετυχαίνεις πράγματα", δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:"Εμείς ως αριστεροί έχουμε μια μακρά εμπειρία αγώνων ηρωϊκών, με αρνητική κατάληξη, ωστόσο προσδοκούμε ότι κάποιοι από αυτούς θα έχουν και θετική κατάληξη".

    [06] Συνάντηση του πρωθυπουργού με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

    Η αξιοποίηση του χώρου των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο.

    Στο δημαρχιακό μέγαρο, τον πρωθυπουργό αναμένουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 December 2015 - 9:32:22 UTC