Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας
  • [02] Η Γαλλία θέλει «εγγυήσεις» για την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ
  • [03] Έντεκα νεκροί από μάχες στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης
  • [04] Ο Ομπάμα κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ
  • [05] Στις κάλπες την Κυριακή οι Ισπανοί
  • [06] Για την εκλογή νέου προέδρου ψηφίζουν αύριο οι Νεοδημοκράτες
  • [07] Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Σαν Μπερναντίνο

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

    Η αξιοποίηση του χώρου των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο.

    Στο δημαρχιακό μέγαρο, τον πρωθυπουργό αναμένουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

    [02] Η Γαλλία θέλει «εγγυήσεις» για την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ

    Η Γαλλία απαίτησε χθες στον ΟΗΕ να υπάρξουν «εγγυήσεις» για την αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, εκτιμώντας ότι αυτό είναι επιβεβλημένο «για λόγους όχι μόνο ηθικούς αλλά επίσης και αποτελεσματικότητας» της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    «Πώς κάποιος θα μπορέσει να ενώσει έναν λαό που συνέβαλε κατά μεγάλο μέρος να σφαγιαστεί;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, λίγη ώρα αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα μια απόφαση η οποία επικυρώνει ένα φιλόδοξο σχέδιο ειρήνευσης για τη Συρία.

    «Όσο εξακολουθεί να ασκεί την διακυβέρνηση ο Μπασάρ αλ Άσαντ, μια αληθινή και διαρκής συμφιλίωση ανάμεσα στον πληθυσμό και το συριακό κράτος μοιάζει άπιαστη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. Ο Φαμπιούς κάλεσε να αρχίσει μια «αποτελεσματική (πολιτική) μετάβαση που σημαίνει την παράδοση σε μια μεταβατική κυβέρνηση όλων των εκτελεστικών εξουσιών, κυρίως τον έλεγχο επί του στρατού και του μηχανισμού των υπηρεσιών ασφαλείας, όπως το προβλέπει η Ανακοίνωση της Γενεύης».

    [03] Έντεκα νεκροί από μάχες στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης

    Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις ημέρες μαχών στην Ατζνταμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, ανάμεσα σε οπλισμένους κατοίκους και μέλη της οργάνωσης Άνσαρ Ασαρία, τον βραχίονα της αλ Κάιντα στη χώρα αυτή, δήλωσε χθες ένας εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από το βράδυ της Τετάρτης μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της Άνσαρ Ασαρία και ένοπλους κατοίκους της πόλης οι οποίοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, η οποία έχει μεταφέρει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη.

    Ο Μανσούρ Ατί, ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ανάμεσα στους 11 νεκρούς συγκαταλέγονται άμαχοι, περιλαμβανομένων και παιδιών, ενώ πρόσθεσε ότι οι σοροί τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 900 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης.

    Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει έναν απολογισμό των απωλειών στις τάξεις των μαχητών της Άνσαρ Ασαρία, καθώς η οργάνωση αυτή δεν παραδίδει τους νεκρούς της ούτε διακομίζει τους τραυματίες της στο νοσοκομείο, το μοναδικό στην πόλη.

    Ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις.

    Η πόλη Ατζνταμπίγια, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλά κοιτάσματα πετρελαίου, τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, όμως αποτελεί παράλληλα θέατρο δολοφονικών επιθέσεων με στόχο μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων.

    [04] Ο Ομπάμα κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης, τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράκ» και κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

    Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη «την πλήρη απόσυρση» των τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη του Ιράκ.

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους χαιρέτισε επιπλέον «τη συμβολή» της Τουρκίας στον στρατιωτικό συνασπισμό που μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

    [05] Στις κάλπες την Κυριακή οι Ισπανοί

    Η πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών διεξάγεται την Κυριακή στην Ισπανία. Μεγάλη αναμένεται να είναι η στήριξη που θα λάβουν νεόκοπα κόμματα, σηματοδοτώντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών το τέλος του δικομματισμού που επικρατεί στη χώρα από το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο το 1975.

    Πρώτος στόχος των κομμάτων είναι οι αναποφάσιστοι, που σύμφωνα με πρόσφατα γκάλοπ ξεπερνούν το 40%. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Ο πρωθυπουργός Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.

    [06] Για την εκλογή νέου προέδρου ψηφίζουν αύριο οι Νεοδημοκράτες

    Αύριο στις επτά το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Υποψήφιοι είναι ο Βαγγέλης Μείμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

    Τις ίδιες ώρες, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές ώρας.

    Στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://nd.gr έχει αναρτηθεί ο κατάλογος με τις διευθύνσεις όλων των εκλογικών κέντρων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    [07] Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Σαν Μπερναντίνο

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν κήρυξε την Παρασκευή την κομητεία Σαν Μπερναντίνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε εκεί στις 2 Δεκεμβρίου, την πιο φονική στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2001, από την οποία 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.

    Οι ομοσπονδιακές αρχές έκαναν μέχρι τώρα λόγο για 22 τραυματίες από τη σφαγή του Σαν Μπερναντίνο, η οποία οργανώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από ένα ζευγάρι πακιστανικής καταγωγής.

    "Ένα περιβάλλον καταστροφής και ένας ακραίος κίνδυνος υφίστανται για την ασφάλεια των προσώπων και των ιδιοκτησιών στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο εξαιτίας της επίθεσης" της 2ας Δεκεμβρίου, που σημειώθηκε στη διάρκεια χριστουγεννιάτικου γεύματος των υπαλλήλων των υγειονομικών υπηρεσιών της κομητείας, δήλωσε ο Μπράουν.

    "Η κομητεία του Σαν Μπερναντίνο αντέδρασε στην επίθεση με όλους τους διαθέσιμους πόρους της, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης όλων της των δυνάμεων της τάξης, της πυροσβεστικής, του προσωπικού έκτακτης ανάγκης και βοηθήθηκε από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια, το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) και από άλλες τοπικές υπηρεσίες", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 December 2015 - 7:32:23 UTC