Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Ο κόσμος συγχώρεσε τις αμαρτίες της ΝΔ
  • [02] Ο Ν. Παρασκευόπουλος στο Πρακτορείο 104,9 FM: Το 2016, η κατάσταση στις φυλακές θα είναι καλύτερη
  • [03] «Λαϊκισμός ή μεταρρύθμισεις» το μήνυμα της κάλπης στην Ισπανία, υποστήριξε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [04] Πώς η τουρκική μαφία οργανώνει το δουλεμπόριο των προσφύγων
  • [05] Σχεδόν 4.000 πρόσφυγες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Πειραιά
  • [06] Η Ισπανία ψήφισε αριστερά, είπε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ
  • [07] Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στη νότια Κίνα
  • [08] Πάμπλο Ιγκλέσιας: Μια νέα πολιτική εποχή ξεκινάει για τη χώρα
  • [09] Ο Αλ. Τσίπρας στους Financial Times:Μη εποικοδομητική η προσέγγιση του ΔΝΤ στα δημοσιονομικά θέματα

  • [01] Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Ο κόσμος συγχώρεσε τις αμαρτίες της ΝΔ

    «Το βασικό κίνητρο του κόσμου δεν ήταν να πάνε να εκλέξουν αρχηγό, αλλά να δείξουν την αντίθεσή τους με την πολιτική ΤσίπραΒ· αυτό τους οδήγησε, τσίμπησαν τα παλαιά νεοδημοκρατικά τους αισθήματα, συγχώρεσαν αμαρτίες της παρατάξεως και πήγαν, για να δείξουν την αντίθεσή τους» δήλωσε ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ έστειλε μήνυμα στο κόμμα ότι «μπορεί να διεκδικήσει νικηφόρα πορεία, αν η όποια ηγεσία ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της λαϊκής βάσης».

    [02] Ο Ν. Παρασκευόπουλος στο Πρακτορείο 104,9 FM: Το 2016, η κατάσταση στις φυλακές θα είναι καλύτερη

    «Το 2016, η κατάσταση στις φυλακές θα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν το 2015 και οπωσδήποτε καλύτερη από ό,τι το 2014» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    «Λεγόταν, όταν πέρασε ο νόμος 4322, ότι αν καταργηθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα τρίτου τύπου, θα διαλυθεί η ασφάλεια. Τα καταστήματα αυτά καταργήθηκαν, δεν είχαμε ούτε απόδραση, ούτε μεγάλη ταραχή στις φυλακές έκτοτε. Περάσαμε από τότε και μετά το πιο ήσυχο διάστημα στις φυλακές, που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια».

    Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο πληθυσμός των κρατουμένων σε αυτές έχει μειωθεί κατά 2.000 άτομα. «Η μείωση του συνωστισμού επιτεύχθηκε ως έναν βαθμό. Εκεί που ο αριθμός ήταν περί τις 11.000, είναι περί τις 9.000 και επομένως η κατάσταση είναι πολύ πιο ανθρώπινη. Δεν έχει φθάσει εκεί που θέλαμε, αλλά είναι πολύ περισσότερο ανθρώπινη από πριν» είπε.

    [03] «Λαϊκισμός ή μεταρρύθμισεις» το μήνυμα της κάλπης στην Ισπανία, υποστήριξε ο Στ. Θεοδωράκης

    «Η επόμενη μέρα για την Ισπανία θα είναι δύσκολη, γιατί το βήμα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε» εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε καλεσμένος του Άλμπερτ Ριβέρα, αρχηγού των Ciudadanos (Πολίτες).

    Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη συμπιέζει τα παλιά κόμματα και διερωτήθη: «Ποιος θα κερδίσει, όμως; Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις;». Όπως είπε, είναι σημαντικό που οι Ciudadanos κατάφεραν να πάνε από το 3% του προηγούμενου χειμώνα στο 15%, όμως, δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις τις παλιές ή τις λαϊκίστικες δυνάμεις. Μιλώντας στον 9,84 και το MEGA, αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής πρότασης του Άλμπερτ Ριβέρα, όπως εκφράστηκαν την Παρασκευή, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή του στη Μαδρίτη, οι οποίοι, τηρουμένων των αναλογιών, ταυτίζονται και με τις πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού.

    Ως πρώτο στόχο των Ciudadanos, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «είναι η σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος, καθώς τα παλιά κόμματα - σήμερα ο Ραχόι και πιο πριν οι Σοσιαλιστές - ευθύνονται για πολλά φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν την ισπανική κοινωνία. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας αλλά και η μείωση της φορολογίας, ειδικά για τους χαμηλόμισθους. Ο τρίτος στόχος είναι η ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα παιδιά όλης της χώρας και όλων των εισοδημάτων να έχουν πρόσβαση σε μία ποιοτική παιδεία».

    [04] Πώς η τουρκική μαφία οργανώνει το δουλεμπόριο των προσφύγων

    Τον λένε Οσμάν. Ή κάπως έτσι μας συστήθηκε. Είναι ένας από τους κορυφαίους της τουρκικής μαφίας που διαχειρίζεται μετανάστες και πρόσφυγες στη γειτονική χώρα. Δεν κρύβεται... «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα» λέει αφοπλιστικά.

    Διατηρεί ένα μαγαζί στη Σμύρνη που πουλάει τρόφιμα. Ένα μεγάλο μπακάλικο στο Μπασμανέ, τη συνοικία των Ρωμιών και των Εβραίων πριν το 1922 που σώθηκε από τη φωτιά. Οι Τούρκοι τη συνοικία την αποκαλούν «Δαμασκό». Όπως λένε «εδώ έχει πιο πολλούς Σύρους απ' ότι στη Συρία». Δεν είναι όμως η εικόνα της περιοχής όπως ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Στους δρόμους δεν έχει κανέναν Σύρο. Η δημοτική αρχή ξαναφύτεψε το γκαζόν στα πάρκα και στις νησίδες, Σύρος δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα.

    Κι όμως... υπάρχουν!

    Ο Οσμάν μας εξηγεί ότι πλέον «μένουν σε σπίτια που έχουν νοικιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, η μετακίνηση τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα που τους παραλαμβάνουν από τα σπίτια και τους μεταφέρουν σε σημεία εκκίνησης. Από εκεί μεταφέρονται στα σημεία αναχώρησης».

    Πώς μεταφέρονται τώρα. Με πολλούς τρόπους. Πολλοί από αυτούς προκαλούν γέλιο. Όλοι δείχνουν το μέγεθος του κυκλώματος και το αδίστακτο του τρόπου που αυτό λειτουργεί.

    Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί λοιπόν από τον Οσμάν στις περιοχές απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο με λεωφορεία φορτωμένα σε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας. Με σχολικά λεωφορεία από την ώρα που τα παιδιά σχολάνε μέχρι την επομένη το πρωί που τα λεωφορεία θα ξαναχρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μαθητών. Με ένα κονβόι ΙΧ, πράγμα που επιτρέπει ακόμα κι όταν ένα αυτοκίνητο το σταματήσει η αστυνομία όλα τα άλλα να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. Υπάρχουν όμως και... VIP μεταφορές όπως ανδρών ως πλούσιων αράβων με βιτρίνα Ρωσίδες συνοδούς ακόμα και... με νεκροφόρες! Οι τελευταίες λέει ο Οσμάν είναι ακριβές υπηρεσίες και πληρώνονται εξτρά σχεδόν όσο και το πέρασμα στο νησί.

    Ας επιστρέψουμε όμως στη Σμύρνη. Εκεί όπου είναι η βάση του κυκλώματος. Το κύκλωμα που πλέον και υπό τον φόβο των μέτρων που εικάζεται ότι θα ληφθούν από τις τουρκικές αρχές μετά από την πίεση των Ευρωπαίων έχει το παρακάτω οργανόγραμμα.

    Στην κορυφή είναι τα μέλη της μαφίας. Οι περισσότεροι είναι στη δουλειά πάνω από 20 χρόνια. Παλιότερα το κάνανε για κανένα καλό μεροκάματο. Πλέον και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο τα λεφτά είναι πολλά και αξίζει τον κόπο κανείς ακόμα και να ρισκάρει...

    [05] Σχεδόν 4.000 πρόσφυγες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Πειραιά

    Σχεδόν 4.000 πρόσφυγες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Πειραιά, με τρία πλοία. Ειδικότερα το πλοίο «Νήσος Μύκονος» αποβίβασε τα μεσάνυχτα 528 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 505 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 23 στη Χίο, ενώ τις πρωινές ώρες το πλοίο «Τέρα Τζετ» αποβίβασε 1.709 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 1.460 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 249 στη Χίο και το πλοίο «Αριάδνη» αποβίβασε 1.754, εκ των οποίων οι 1.099 είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και οι 655 στη Χίο.

    [06] Η Ισπανία ψήφισε αριστερά, είπε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ

    Η Ισπανία ψήφισε αριστερά, δήλωσε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ στους υποστηρικτές του κόμματός του χθες το βράδυ, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς είναι το κόμμα που έλαβε τον υψηλότερο αριθμό ψήφων.

    «Η πολιτική δύναμη με τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει να προσπαθήσει και να σχηματίσει κυβέρνηση», δήλωσε ο Σάντσεθ στους υποστηρικτές του κόμματός του.

    [07] Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στη νότια Κίνα

    Περίπου 91 άτομα αγνοούνται, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου τμήματος από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα. Από την κατολίσθηση ισοπεδώθηκαν τουλάχιστον 33 κτίρια όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

    Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα μετά το τραγικό συμβάν στη πόλη Σενζέν. Το δυστύχημα έγινε τέσσερις μήνες μετά από τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας το θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

    [08] Πάμπλο Ιγκλέσιας: Μια νέα πολιτική εποχή ξεκινάει για τη χώρα

    Μια νέα πολιτική εποχή ξεκινάει για την Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, που σηματοδοτεί το τέλος του εδώ και 40 χρόνια δικομματικού συστήματος στη χώρα, δήλωσε χθες το βράδυ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αρχηγός του Podemos, του κόμματος που τάσσεται κατά της λιτότητας.

    «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ισπανία (...) Ξεκινάμε μια νέα πολιτική εποχή στη χώρα μας», σημείωσε επίσης ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου κέρδισε 69 έδρες στο κοινοβούλιο και αναδείχθηκε σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

    «Η Ισπανία δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια», πρόσθεσε.

    [09] Ο Αλ. Τσίπρας στους Financial Times:Μη εποικοδομητική η προσέγγιση του ΔΝΤ στα δημοσιονομικά θέματα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να μείνει το ΔΝΤ εκτός του τρίτου προγράμματος διάσωσης, αφήνοντας την Ευρωζώνη να αναλάβει πλήρως την ευθύνη της επίβλεψης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, γράφουν οι Financial Times, που φιλοξενούν συνέντευξη του πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει «μη εποικοδομητική την προσέγγιση του Ταμείου για θέματα δημοσιονομικά και οικονομικά», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αφήσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας στην ευρωζώνη όταν στις αρχές του επόμενου έτους κληθεί να αποφασίσει αν θα συμμετέχει σε αυτό.

    «Πιστεύουμε ότι έπειτα από έξι χρόνια διαχείρισης της πρωτοφανούς κρίσης, η Ευρώπη έχει τώρα τη θεσμική ικανότητα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα ενδο-ευρωπαϊκά θέματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Η κυβέρνηση, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα του προγράμματος διάσωσης το συντομότερο δυνατόν, με στόχο να ανακτήσει την κυριαρχία της και να απαλλαγεί από την επονομαζόμενη τρόικα των δανειστών.

    «Πιστεύουμε ότι όσο γρηγορότερα βγούμε από το πρόγραμμα, τόσο καλύτερο για τη χώρα μας», είπε ο Τσίπρας. «Εάν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο, θα έχουμε καλύψει πάνω από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων της συμφωνίας».

    Ο Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα θα άρει τα εναπομείναντα capital controls έως το Μάρτιο και θα αρχίσει εκ νέου να δανείζεται από τις αγορές «πριν από το τέλος του 2016».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 9:32:30 UTC