Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aργά το απόγευμα το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ, σύμφωνα με τον Γ. Τραγάκη
  • [02] Γ. Κύρτσος: Να τολμήσει ο Τσίπρας στις δύσκολες αποφάσεις
  • [03] Γιώργος Σταθάκης: Θα προχωρήσει κανονικά το παράλληλο πρόγραμμα
  • [04] Eντός της εβδομάδας παράταση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [05] Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στη νότια Κίνα
  • [06] Η Ισπανία ψήφισε αριστερά, είπε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ
  • [07] Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ: H Eλλάδα στο τέλος του 2015, ένα παράδοξο
  • [08] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με Μ. Αμπάς το απόγευμα
  • [09] Ένας άνδρας απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • [10] Έχασε την πλειοψηφία ο Μ. Ραχόι - Τρίτη δύναμη οι Ποδέμος
  • [11] Βαριές «καμπάνες» σε Μπλάτερ και Πλατινί
  • [12] Με ήττα 1-0 στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον α' γύρο
  • [13] Ο Ζντοβτς νέος προπονητής της ΑΕΚ μέχρι το 2018

  • [01] Aργά το απόγευμα το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ, σύμφωνα με τον Γ. Τραγάκη

    Αργά το απόγευμα αναμένεται το επίσημο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, σύμφωνα με δήλωση του προεδρεύοντος της ΚΕΦΕ, Γιάννη Τραγάκη.

    «Όπως γνωρίζετε, περάσαμε μία πολύ εξαντλητική νύχτα, η οποία συνεχίζεται βέβαια», ανέφερε ο κ. Τραγάκης και υπενθύμισε: «Χθες το βράδυ σάς τόνισα ότι βάσει του καταστατικού μας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τις τηλεομοιοτυπίες - fax που μας στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των fax συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται. Επομένως, επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα».

    Σε ερώτηση εάν υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην αποστολή των fax, ο κ. Τραγάκης απάντησε: «Όχι. Ήταν μία μικρή, λογική, όχι καθυστέρηση, υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν fax. Τους παρακαλέσαμε, λοιπόν, να πάνε στο πλησιέστερο fax για να μπορέσουν να μας στείλουν. Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα».

    Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη δεύτερη θέση, ο κ. Τραγάκης απάντησε: «Ε, αυτά έχουνε βγει».

    [02] Γ. Κύρτσος: Να τολμήσει ο Τσίπρας στις δύσκολες αποφάσεις

    "Ο Τσίπρας έχει βάλει την υπογραφή του και πρέπει να τολμήσει, είναι δύσκολες οι αποφάσεις, που πρέπει να πάρει, όμως καλύτερα να τις πάρει αυτός, με την κατανόηση της ΝΔ, παρά να πάμε να ψάχνουμε το επόμενο σχήμα" δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

    "Θέλω μεγάλες λύσεις, δε θέλω μεγάλες κυβερνήσεις, έχουμε κάνει οικουμενική στο παρελθόν, για να μη γίνει τίποτα", είπε ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή "καθημερινά" και στον Χρήστο Μάτη, εκτιμώντας πως σε ό,τι αφορά τη ΝΔ "τα δύσκολα περνάνε σιγά- σιγά και αποκαθίσταται ισορροπία δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ".

    Ο ευρωβουλευτής ερμήνευσε το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ ως διπλή επιτυχία, καθώς, όπως είπε, με τη μεγάλη συμμετοχή "μας έστειλε ο κόσμος το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να υπάρχουμε και βέβαια δεν πρέπει να κάνουμε κατάχρηση του μηνύματος", ενώ "το δεύτερο θετικό είναι ο θρίαμβος μιας κεντροδεξιάς λογικής, καθώς και ο κύριος Μεϊμαράκης και κύριος Μητσοτάκης προέρχονται από την ίδια πολιτική σχολή, είναι κεντροδεξιοί προς κεντρώοι και αυτό είναι πολύ καλό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται αναγκαστικά πλέον προς την κεντροαριστερά".

    "Όταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού μετακινείται από την αριστερά προς την κεντροαριστερά, είναι πράξη πολιτικής σοφίας να μετακινηθεί και η ΝΔ προς την κεντροδεξιά" είπε ο κ.Κύρτσος εκτιμώντας ότι "το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η δεξιά διολίσθηση του εκλογικού σώματος, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις, που να είναι κυρίαρχες".

    [03] Γιώργος Σταθάκης: Θα προχωρήσει κανονικά το παράλληλο πρόγραμμα

    «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συνεννόηση με τους δανειστές για θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κόστους», δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου για το «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή με τους θεσμούς.

    «Νομίζω ότι θα διευκρινιστούν τα θέματα και θα προχωρήσει κανονικά», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιέχει διατάξεις που «πρέπει να προχωρήσουν» για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

    Ο υπουργός Οικονομίας επανάλαβε την κυβερνητική θέση ότι η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα δεν «πάγωσε» αλλά απλώς - λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης από τη Βουλή - θα προχωρήσει με την κανονική διαδικασία, κι όχι με τη ταχύτερη διαδικασία του επείγοντος.

    Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως η χώρα μας «έχει υπογράψει μία πολύ συγκεκριμένη συμφωνία» με τους θεσμούς και τηρεί τις δεσμεύσεις της με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

    [04] Eντός της εβδομάδας παράταση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση των συμβάσεων των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως το τέλος Μαρτίου 2016, αναμένεται εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα προχωρήσει η αποπληρωμή Ιουλίου, Αυγούστου, όσον αφορά τις επισκέψεις και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων-εξετάσεων. Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων-πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.

    Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του νέου πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη με τους εκπροσώπους της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), όπου τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους γιατρούς, με πρωταρχικό, τη μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού, που έχει ως αποτέλεσμα «την έντονη οικονομική δυσπραγία τους», όπως είπαν, ενώ κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι «ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος».

    Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει «αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου». Επίσης, σημειώνει ότι απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα την υποχρεώσει σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

    [05] Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης στη νότια Κίνα

    Περίπου 91 άτομα αγνοούνται, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου τμήματος από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα. Από την κατολίσθηση ισοπεδώθηκαν τουλάχιστον 33 κτίρια όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

    Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα μετά το τραγικό συμβάν στη πόλη Σενζέν. Το δυστύχημα έγινε τέσσερις μήνες μετά από τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας το θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

    [06] Η Ισπανία ψήφισε αριστερά, είπε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ

    Η Ισπανία ψήφισε αριστερά, δήλωσε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ στους υποστηρικτές του κόμματός του χθες το βράδυ, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς είναι το κόμμα που έλαβε τον υψηλότερο αριθμό ψήφων.

    «Η πολιτική δύναμη με τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει να προσπαθήσει και να σχηματίσει κυβέρνηση», δήλωσε ο Σάντσεθ στους υποστηρικτές του κόμματός του.

    [07] Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ: H Eλλάδα στο τέλος του 2015, ένα παράδοξο

    Στην ετήσια έκθεσή του το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (γραφείο Αθηνών), το οποίο πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, εκτιμά «ότι τελειώνει μία από τις πλέον ταραχώδεις χρονιές της πρόσφατης εξαετούς μεταρρυθμιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Στην πολιτική και τα ΜΜΕ επικρατεί πλέον ηρεμία. Είναι το θέμα φυγή και μετανάστευση εκείνο το οποίο ξαναφέρνει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ημερήσια διάταξη» και ότι «ο δρόμος προς την πολιτική σταθεροποίηση δεν έχει βρεθεί ακόμα» ενώ το «έτος 2015 θα περάσει στην ελληνική ιστορία ως ένα ιδιαίτερο σταυροδρόμι».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μία αλλαγή» αλλά και άλλα δημοκρατικά κόμματα της Ελλάδας εγκατέλειψαν, πλέον, την αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία» υποστηρίζει, εντούτοις, διαπιστώνει ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός και μαζί του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, βρίσκονται στο τέλος της χρονιάς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη θέση» διότι «εν τω μεταξύ η αντιπολίτευση -αντίθετα από ότι έκανε τον Αύγουστο- δεν είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την κυβέρνηση στις ψηφοφορίες στη Βουλή».

    Για τις μεταρρυθμίσεις, η εν λόγω έκθεση εκτιμά ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν δύσκολα θέματα στο Κοινοβούλιο, αλλά «συνολικά βρίσκονται πολύ πίσω σε πολλούς τομείς και για πολλούς παραμένει ανοικτή η εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν από τη δυσκίνητη και αδύναμη, σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή της με ειδικούς, διοίκηση». Διαπιστώνει ότι «συνειδητά αναβλήθηκαν για τον Ιανουάριο δύσκολες μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ότι ιδίως η μείωση των συντάξεων θα είναι «για ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ένα δύσκολο εγχείρημα», θεωρεί ότι είναι «προβλέψιμα τα προβλήματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», και ότι «περαιτέρω απώλειες βουλευτών δεν μπορούν να αποκλεισθούν», ενώ «κυκλοφορούν σενάρια ανασχηματισμού ή ακόμα και νέων εκλογών».

    Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι λόγω της υποβάθμισης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο απέτυχαν οι προσπάθειες του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, να εξασφαλιστούν ψήφοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ότι «με την επιλογή των ΑΝΕΛ ως εταίρο ολοκληρώθηκε η ρήξη». Συμπεραίνει, δε, ότι «στην ανησυχία τους για το προφίλ τους κανένα (από τα ήδη αποδυναμωμένα) κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται διατεθειμένο να συναινέσει στα δύσκολα μέτρα». Σημειώνεται, ακόμη, ότι σε αυτή τη δυσκολία προστίθεται και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση, όπως επίσης και ότι «η πολιτική που ακολούθησε ο προσωρινός πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θεωρείται στο κόμμα του αποτυχημένη». Εκτιμάται ότι ούτε και το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να δώσει την οποιαδήποτε υποστήριξη στην κυβέρνηση, για λόγους «αυτοπροστασίας» και «εκδίκησης» αλλά και ότι τα άλλα μικρότερα κόμματα, όπως το «Ποτάμι» και η «Ένωση Κεντρώων» είναι «απογοητευμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να ενισχύσουν το δικό τους αδύναμο προφίλ».

    [08] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με Μ. Αμπάς το απόγευμα

    Με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, θα συναντηθεί το απόγευμα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Μ. Αμπάς θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια.

    [09] Ένας άνδρας απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, έξω από το υπουργείο Εργασίας

    Ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, με ένα πριόνι που κρατούσε στα χέρια του, ενώ παράλληλα ζητούσε να τον αφήσουν να δει τον πρόεδρο του ΟΓΑ.

    Ο άνδρας υποστήριζε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σύνταξη των γονέων του, ενώ μετά από λίγη ώρα παρέδωσε το πριόνι σε αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο και αποχώρησε.

    [10] Έχασε την πλειοψηφία ο Μ. Ραχόι - Τρίτη δύναμη οι Ποδέμος

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα στηριχθεί στη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται.

    «Θα προσπαθήσω να σχηματίσω μια κυβέρνηση και πιστεύω ότι η Ισπανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα γύρω στις 03:30 ώρα Ελλάδος μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα έλαβε 28,72% των ψήφων και 123 έδρες, το οποίο απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την οποία απαιτούνται 176 έδρες, ενώ εξασφάλισε 63 έδρες λιγότερες σε σχέση με το 2011 και είχε το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα από το 1993.

    Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στο κέντρο της Μαδρίτης, ο Ραχόι σημείωσε επίσης ότι οι ημέρες αυτές μετά τις εκλογές, στις οποίες κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, δεν θα είναι εύκολες και ότι θα χρειαστεί να συναφθούν συμφωνίες.

    Η πολιτική της λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνησή του, όπως και ένα σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε όσον αφορά το κόμμα του ευνόησαν την ανάδειξη των δύο νέων κινημάτων του Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς και των φιλελεύθερων Ciudadanos, τα οποία εξασφάλισαν, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, αντίστοιχα 69 έδρες (20,6% των ψήφων) και 40 έδρες (14% των ψήφων).

    Τρίτη δύναμη οι Ποδέμος

    Μια νέα πολιτική εποχή ξεκινάει για την Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, που σηματοδοτεί το τέλος του εδώ και 40 χρόνια δικομματικού συστήματος στη χώρα, δήλωσε χθες το βράδυ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αρχηγός του Podemos, του κόμματος που τάσσεται κατά της λιτότητας.

    «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ισπανία (...) Ξεκινάμε μια νέα πολιτική εποχή στη χώρα μας», σημείωσε επίσης ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου κέρδισε 69 έδρες στο κοινοβούλιο και αναδείχθηκε σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

    «Η Ισπανία δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια», πρόσθεσε.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά το Λαϊκό Κόμμα, εξασφάλισε 90 έδρες --20 λιγότερες απ'ό,τι στις προηγούμενες εκλογές του 2011--, και ποσοστό 22% των ψήφων, το οποίο αποτελεί το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία του.

    [11] Βαριές «καμπάνες» σε Μπλάτερ και Πλατινί

    Με απαγόρευση ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οκτώ χρόνια τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χανς Γιοακίμ Έκερτ, επισημαίνοντας πως κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο, ύψους 80.000 ελβετικών φράγκων για τον Πλατινί και 50.000 ελβετικών φράγκων για τον Μπλάτερ.

    [12] Με ήττα 1-0 στην Κομοτηνή, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον α' γύρο

    Με ήττα στην Κομοτηνή ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τον α' γύρο, καθώς έχασε 1-0 από τον Πανθρακικό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων, που πιστοποίησαν την ανοδική τους τάση, σημείωσε ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 26'. Η αθηναϊκή ομάδα τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουτρουμπή στο 85΄ με 2η κίτρινη κάρτα.

    Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και πρώτη εντός έδρας, που της δίνει μια βαθμολογική ανάσα και ελπίδες για σωτηρία, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 4η θέση και δείχνει να βουλιάζει σε περισσότερα προβλήματα.

    [13] Ο Ζντοβτς νέος προπονητής της ΑΕΚ μέχρι το 2018

    Ο Γιούρι Ζντοβτς είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και διάδοχος του Ντράγκαν Σάκοτα. Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψή του και πως υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2018.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας έλυσε τη συνεργασία του με την Γκαζιαντέπ και ταξίδεψε από την Τουρκία την Ελλάδα για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Η διοίκηση της Ένωσης κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό, το οποίο απαιτούσε ο τουρκικός σύλλογος για να «σπάσει» το συμβόλαιο με τον πρώην παίκτη και προπονητή του Ηρακλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 11:32:35 UTC