Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άδωνις Γεωργιάδης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Πιστεύω ότι μεταξύ των δύο, κατάλληλος είναι ο Κυρ.Μητσοτάκης
  • [02] Τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής βλέπει ο Δ. Κουτσούμπας
  • [03] Περιορίζεται περαιτέρω η στήριξη των Φινλανδών προς το ευρώ
  • [04] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το ενδέκατο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»
  • [05] Πάγωσε το ποτάμι στο Ζαγόρι, στους -7 βαθμούς η θερμοκρασία
  • [06] Προθεσμία ως την τελευταία ημέρα του έτους στους ιδιοκτήτες οχημάτων να περάσουν από ΚΤΕΟ
  • [07] Στη ΜΚΟ «Αγκαλιά» από τη Λέσβο το βραβείο «Raoul Wallenberg» του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • [08] Ξεπέρασε το εκατομμύριο ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στην ΕΕ το 2015
  • [09] Εκτός νόμου τα Χριστούγεννα στο υπερσυντηρητικό σουλτανάτο του Μπρουνέι
  • [10] Εννέα μαθήτριες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που έριξε στο σχολείο τους το ISIS
  • [11] Επανακυκλοφορεί το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες»
  • [12] Με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση οι ελληνικές αποστολές στις μαθητικές Ολυμπιάδες του 2016
  • [13] Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους
  • [14] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας
  • [15] Μ. Μπόλαρης: Ψηφισμένος νόμος από το 2012 το φορολογικό τον αγροτών
  • [16] Ψηφιοποιήθηκε και τέθηκε στη διάθεση του κοινού ολόκληρο το Ολυμπιακό αρχείο
  • [17] Γαζής: «Οι Έλληνες πυγμάχοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους»
  • [18] Τσιντώτας: «Το πετύχαμε γιατί το πιστέψαμε»

  • [01] Άδωνις Γεωργιάδης στο Πρακτορείο 104,9 FM: Πιστεύω ότι μεταξύ των δύο, κατάλληλος είναι ο Κυρ.Μητσοτάκης

    «Την ανακοίνωση ότι στηρίζω τον Μητσοτάκη, την έκανα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι προσπαθώ να κάνω παζάρια» δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12-12,5%, που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορούσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό, εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση, αν θα πάρω καρέκλα, αν δε θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά» και στον Χρήστο Μάτη.

    «Πιστεύω ότι, μεταξύ των δύο, ο κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε, εξηγώντας ότι «έχει τη διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός αύριο», ενώ «είναι ένας πολιτικός, που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στον εξωτερικό, τον ξέρουν γενικώς και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα και αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δηλαδή θα μπορέσει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα».

    [02] Τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής βλέπει ο Δ. Κουτσούμπας

    Με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα πεντάμηνα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στις 10:30, στον Περισσό, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, στις 8:30, ο κ. Κουτσούμπας θα ακούσει τα κάλαντα στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό, από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και στις 9:30 από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος».

    [03] Περιορίζεται περαιτέρω η στήριξη των Φινλανδών προς το ευρώ

    Η στήριξη των Φινλανδών υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη υποχώρησε περαιτέρω, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κρατικού δικτύου YLE.

    Παρά την ανάκαμψη που καταγράφεται σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, η Φινλανδία καταγράφει εδώ τρία χρόνια οικονομικής επιβράδυνση και κάποιοι πολίτες εντός της χώρες υποστηρίζουν ότι οι προοπτικές της χώρας θα βελτιωθούν εάν επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, το μάρκο.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% των Φινλανδών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη ενώ το 31% επιθυμεί την έξοδο από αυτή. Σε ερώτηση εάν η Φινλανδία θα τα πάει καλύτερα εκτός ευρωζώνης, το 44% των συμμετεχόντων απάντησε ΝΑΙ.

    Αντίστοιχη δημοσκόπηση του YLE το 2011 έδειξε ότι το 72% ήταν υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και 19% κατά.

    [04] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το ενδέκατο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»

    Με χριστουγεννιάτικες ιστορίες κυκλοφορεί εκτάκτως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, το νέο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο».

    Μεταξύ άλλων, στις σελίδες του, υπάρχουν δύο αφηγήσεις, του αείμνηστου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή και του ζωγράφου Ντίνου Παπασπύρου, που μας «μεταφέρουν» στα Χριστούγεννα της δεκαετίας του '40 στη Θεσσαλονίκη.

    Επίσης, στο νέο τεύχος παρουσιάζονται μερικά από τα γράμματα που στέλνουν μικροί και μεγάλοι στον Άγιο Βασίλη, μέσω των ΕΛΤΑ, χρησιμοποιώντας τα ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτια που στήνονται έξω από κεντρικά ταχυδρομεία σε όλη την Ελλάδα. Ειρήνη, όχι βία στα σχολεία, όχι πείνα, όχι ανεργία, ζητούν τα περισσότερα παιδιά.

    [05] Πάγωσε το ποτάμι στο Ζαγόρι, στους -7 βαθμούς η θερμοκρασία

    Τους -7 βαθμούς δείχνει το θερμόμετρο στα ορεινά της Ηπείρου τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες. Παγωνιά, ομίχλη αλλά και ήλιος με δόντια το μεσημέρι, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην περιοχή.

    Στους Κήπους του Ζαγορίου, ο παραπόταμος του Βοϊδομάτη, στον οποίον βρίσκονται τα γραφικά πέτρινα γεφύρια του Λαζαρίδη, το τρίτοξο Καλογερικό και του Κόκκορη έχει παγώσει εδώ και και τρεις ημέρες.

    Μπορεί να μην πέφτει χιόνι στο Μέτσοβο, την Κόνιτσα, το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα, περιοχές που αποτελούν δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, με πληρότητες που αγγίζουν το 90%, όμως οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη χειμωνιάτικη φύση αλλά και τα παγωμένα ποτάμια.

    [06] Προθεσμία ως την τελευταία ημέρα του έτους στους ιδιοκτήτες οχημάτων να περάσουν από ΚΤΕΟ

    Προθεσμία ως 31.12.2015 δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο 150 ευρώ.

    Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

    Η απόφαση προβλέπει το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

    [07] Στη ΜΚΟ «Αγκαλιά» από τη Λέσβο το βραβείο «Raoul Wallenberg» του Συμβουλίου της Ευρώπης

    Στη ΜΚΟ «Αγκαλιά» από τη Λέσβο απονέμεται το βραβείο Raoul Wallenberg του Συμβουλίου της Ευρώπης «για τα εξέχοντα επιτεύγματά της στην παροχή πρώτης βοήθειας σε χιλιάδες πρόσφυγες ανεξάρτητα από την καταγωγή ή τη θρησκεία τους».

    Με τη Λέσβο να έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή πύλη εισόδου για τους πρόσφυγες, η «Αγκαλιά» παρέχει προσωρινό καταφύγιο, φαγητό, νερό και ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, έχοντας -μέχρι στιγμής- δώσει βοήθεια σε περίπου 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τον Μάιο του 2015.

    Μέσω του έργου της για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, η «Αγκαλιά» προωθεί επίσης την ανεκτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής και «ψυχή» της οργάνωσης, ο πατέρας Ευστράτιος (παπα-Στρατής, όπως όλοι τον αποκαλούσαν) πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «Αγκαλιά» συνεχίζει να παρέχει, με την ίδια προσήλωση και αγάπη, στήριξη στους πρόσφυγες.

    [08] Ξεπέρασε το εκατομμύριο ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στην ΕΕ το 2015

    Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν δια ξηράς και θαλάσσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε φέτος το ένα εκατομμύριο, ενώ 3.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

    Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών, οι μισοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στην Ευρώπη είναι Σύροι, ενώ το 20% είναι Αφγανοί και το 7% Ιρακινοί.

    [09] Εκτός νόμου τα Χριστούγεννα στο υπερσυντηρητικό σουλτανάτο του Μπρουνέι

    Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο σουλτάνος του Μπρουνέι υπενθύμισε την ισχύ του διατάγματος που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο, για να γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2015, για την απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων στη χώρα του.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, οι μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν να στέλνουν ευχές ή να φορούν καπέλα που μοιάζουν με του Άγιου Βασίλη απειλούνται με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

    Οι χριστιανοί κάτοικοι της υπερσυντηρητικής μουσουλμανικής χώρας έχουν την άδεια να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά εντός των κοινοτήτων τους και αφού ειδοποιήσουν σχετικά τις αρχές

    [10] Εννέα μαθήτριες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που έριξε στο σχολείο τους το ISIS

    Εννέα μαθήτριες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που έριξε στο σχολείο τους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    Την είδηση αυτή για τον θάνατο των 9 μαθητριών ανακοίνωσε επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι από τις ρουκέτες τραυματίστηκαν επίσης 20 άνθρωποι «στην πλειονότητά τους παιδιά που φοιτούν στο σχολείο» στη συνοικία Χράμπες, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο των αρχών.

    [11] Επανακυκλοφορεί το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες»

    Επανακυκλοφορεί το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες», το εγκυρότερο περιοδικό για θέματα αρχαιολογίας και τέχνης στην Ελλάδα. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία και πέντε χρόνια μετά την αναστολή της έντυπης έκδοσής του, το τετραμηνιαίο περιοδικό εγκαινιάζει μια νέα εκδοτική περίοδο με την κυκλοφορία του υπ' αριθμόν 119 τεύχους του, που αναμένεται να βρίσκεται από αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στα περίπτερα, ενώ τα επόμενα τεύχη θα διατίθενται αποκλειστικά στους συνδρομητές του.

    Η φόρμα συνδρομής θα βρίσκεται στο περιοδικό και σύντομα στον ιστότοπο www.archaiologia.gr, το οποίο συνέχισε διαδικτυακά (μετά την αναστολή της έντυπης έκδοσης του περιοδικού) να δημοσιεύει πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα (κάθε Δευτέρα), αλλά και ειδήσεις και ανακοινώσεις εκδηλώσεων, συνεδρίων και εκθέσεων καθημερινά από το χώρο της αρχαιολογίας.

    Το ανανεωμένο περιοδικό θα περιλαμβάνει, εκτός από άρθρα και συνεντεύξεις προσωπικοτήτων της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, έναν πλούσιο, αναλυτικό οδηγό ενός αρχαιολογικού χώρου μαζί με ένα πολύπτυχο για την περιήγηση των επισκεπτών. Τα πρώτα τέσσερα τεύχη θα περιέχουν συνεντεύξεις και τα σημαντικότερα κείμενα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του περιοδικού, επικαιροποιημένα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, από τους ίδιους τους συγγραφείς.

    Ο αρχαιολογικός οδηγός και το πολύπτυχο που τον συνοδεύει θα είναι πρωτότυπο υλικό, ενώ από το 2017 το έντυπο θα φιλοξενεί πρωτότυπα και αδημοσίευτα κείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του, ώστε να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

    [12] Με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση οι ελληνικές αποστολές στις μαθητικές Ολυμπιάδες του 2016

    «Το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσει και για το 2016 να στηρίζει τις ελληνικές αποστολές στις διεθνείς και βαλκανικές επιστημονικές Ολυμπιάδες, καλύπτοντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των μαθητών και συνοδών καθηγητών στις κατά τόπους διοργανώσεις». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ιδρύματος προς τιμήν των διακριθέντων μαθητών στις μαθητικές Ολυμπιάδες του 2015.

    Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο οποίος τόνισε: «Η διάκριση των παιδιών αυτών αντανακλά την προσήλωση στην προσπάθεια του κάθε παιδιού, αλλά και μία συλλογική προσπάθεια στήριξης του δημόσιου σχολείου σε δύσκολες στιγμές, χάρη στην ανιδιοτέλεια του ανώνυμου εκπαιδευτικού, που πρέπει, επίσης, να τιμήσουμε σήμερα». Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι η διάκριση στις μαθητικές Ολυμπιάδες σηματοδοτεί και τη διάκριση του δημόσιου σχολείου, το οποίο αν και έχει κατηγορηθεί, παραμένει αξιόπιστο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να γίνει καλύτερο: «Να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις, με βασική επιδίωξη την ισότητα σε μία παιδεία που θα καλλιεργεί ολοκληρωμένους πολίτες» σημείωσε.

    [13] Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

    Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ελληνικού κοινοβουλίου με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

    Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

    Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε τον κ. Μαχμούντ Αμπάς με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

    Στην εισήγησή του πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέπτυξε το σχέδιο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Επιτροπή αναγνωρίζει την συνύπαρξη δύο κρατών και ενός ενιαίου, δημοκρατικού και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση των ορίων του 1967.

    Η απόφαση αναφέρεται στην σταθερή προσήλωση στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, στη βάση του ψηφίσματος της 29ης Νοεμβρίου του 2012 του ΟΗΕ, με το οποίο αναγνωρίζεται η Παλαιστίνη με καθεστώς μη μέλους, και ενεκρίθη από πολλά κοινοβούλια της ΕΕ, καθώς και του ψηφίσματος του 2014, στο οποίο διαπιστώνεται με ανησυχία η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και η κλιμάκωση της έντασης, εξαιτίας της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών και υπογραμμίζεται η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους θα συμβάλλει στην ειρήνευση στην περιοχή.

    Εισερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, αντήλλαξε ιδιαίτερη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Αυτή την ώρα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος μιλάει σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του πρώτου αντιπροέδρου του Σώματος, Αναστασίου Κουράκη.

    [14] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας

    Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Μετά το πρώτο τηλεφώνημα για βόμβα, που έκανε άγνωστος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 09:30, λέγοντας ότι θα εκραγεί βόμβα σε σαράντα λεπτά και πως δεν πρόκειται για φάρσα, σήμανε συναγερμός στην αστυνομία. Αμέσως εκκενώθηκε η ΔΟΥ, αποκλείστηκε η περιοχή, ενώ στο σημείο έφτασαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    Στη συνέχεια, έγινε δεύτερο τηλεφώνημα, με άγνωστο άνδρα να λέει ότι η βόμβα πρόκειται να εκραγεί στις 11:00.

    Σημειώνεται, ότι αυτή ήταν η πέμπτη φορά που έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.

    [15] Μ. Μπόλαρης: Ψηφισμένος νόμος από το 2012 το φορολογικό τον αγροτών

    "Το φορολογικό των αγροτών είναι ένας ψηφισμένος νόμος. Ακούω συναδέλφους βουλευτές από την αντιπολίτευση, από την προηγούμενη κυβέρνηση να λένε δεν ψηφίζουμε το φορολογικό των αγροτών. Ποιο φορολογικό, αυτό που ψηφίσατε;" δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης.

    "Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι είναι ένας νόμος, που έχει ψηφιστεί το 2012" είπε ο κ. Μπόλαρης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Επισήμανε δε ότι "οι αγρότες ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η προσπάθεια, την οποία κάνουμε, είναι αυτό που θα εφαρμοστεί να είναι δίκαιο, να μην βγάζει ανθρώπους από την παραγωγή, διότι ένα άδικο νομοσχέδιο, ενώ η χώρα έχει ανάγκη από παραγωγή και από αύξηση της παραγωγής και από αύξηση της ποιότητας και των εξαγωγών στην παραγωγή, κινδυνεύει να βγάλει ανθρώπους από την παραγωγή".

    Ο αν. υπουργός διευκρίνισε ότι δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ότι "δεν μπορεί να πληρώνει φόρο ο περιπτεράς στο χωριό και να μην πληρώνει δίπλα, ο γείτονάς του, ο οποίος καλλιεργεί 1.500 στρέμματα, ούτε γίνεται να λέμε ότι αυτός, που πληρώνει 1.500 στρέμματα θα πληρώσει ίσα και όμοια με κάποιον που έχει 30 στρέμματα και ίσα που τα βγάζει πέρα και παλεύει, για να σταθεί και να ταΐσει τα παιδιά του".

    [16] Ψηφιοποιήθηκε και τέθηκε στη διάθεση του κοινού ολόκληρο το Ολυμπιακό αρχείο

    Στον «αέρα» και πλήρως ανανεωμένη, βρίσκεται πλέον η νέα ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εκτός από τα νέα και τις πληροφορίες της ΕΟΕ, περιλαμβάνει πολλά στοιχεία για την ελληνική Ολυμπιακή ιστορία, τους Ολυμπιονίκες και την παρουσία της χώρας μας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το έργο «Διαδικτυακή Πύλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με Θέμα τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες».

    Ο αριθμός των εγγράφων που ψηφιοποιήθηκαν, τεκμηριώθηκαν και τοποθετήθηκαν στο ψηφιακό φτάνει τα 40.000 έγγραφα. Ανάμεσά τους, αποφάσεις της Ολομέλειας, χειρόγραφες επιστολές εξεχουσών προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού κινήματος, όπως του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, αποκόμματα εφημερίδων κ.α., τα οποία πλέον διατίθενται στους ερευνητές, στους λάτρεις της Ολυμπιακής Ιδέας και των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων εύκολα, γρήγορα και άμεσα διασφαλίζοντας τη διάσωση του υλικού αυτού από τη φθορά του χρόνου.

    Στο υλικό που ψηφιοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε περιλαμβάνονται επίσης βιβλία, χειρόγραφα, αφίσες, προγράμματα αγώνων, δοκίμια, φιλοτελικό υλικό από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, πίνακες ζωγραφικής καθώς και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις αντικειμένων υψηλής πολιτισμικής αξίας.

    Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης, ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στο μνημείο Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, το νέο και παλαιό αρχαιολογικό μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία, το αρχαίο στάδιο και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, τον Κρόνιο Λόφο κ.α.

    Έτσι, με σημείο εισόδου τη νέα διαδικτυακή πύλη της Ε.Ο.Ε. ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει:

    - Eικονική περιήγηση μήκους 7 χλμ. με σφαιρικά πανοράματα (360οx360ο) ανά 10 μ. στην Αρχαία Ολυμπία.

    - Δεκάδες πανοραμικές φωτογραφίες 360x360 εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και ευρύτερων γεωγραφικών περιοχών.

    - Τρισδιάστατες (3D) αναπαραστάσεις περίπου 350 αντικειμένων.

    - Δεκάδες πίνακες ζωγραφικής και λιθογραφίες.

    - Περισσότερα από 700 τεμάχια φιλοτελικού υλικού.

    - Βίντεο με αφήγηση στα αγγλικά και στα ελληνικά για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    - Πάνω από 11.200 φωτογραφίες με τη σχετική τεκμηρίωση.

    - Περίπου 40.000 έγγραφα πλήρως τεκμηριωμένα.

    [17] Γαζής: «Οι Έλληνες πυγμάχοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους»

    Οι αγώνες των Πανελληνίων πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, που διεξήχθησαν στο κλειστό του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό, ποιοί θα είναι οι πυγμάχοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα προολυμπιακά τουρνουά και τις διεθνείς διοργανώσεις.

    «Ήταν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Οι αθλητές μας είχαν προετοιμαστεί πολύ καλά και οι περισσότερες από τις αναμετρήσεις ήταν αμφίρροπες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Κώστας Γαζής και πρόσθεσε: «Οι πυγμάχοι μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συναθλητές τους. Σίγουρα χρειάζονται πολλή δουλειά και καλή προετοιμασία για να μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς ως ομοσπονδία θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, παρά τον οικονομικό πνιγμό που έχουμε υποστεί».

    [18] Τσιντώτας: «Το πετύχαμε γιατί το πιστέψαμε»

    Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ Γκουστάβο Πογέτ, δήλωσε ότι η ομάδα του έκανε ένα πολύτιμο δώρο Χριστουγέννων στον Λεβαδειακό. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, αφορά στον άνθρωπο που φρόντισε το δώρο αυτό να... φτάσει στη Βοιωτία και να μην χαθεί στην πορεία. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν ανίκητος. Με ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε στο παιχνίδι τον Λεβαδειακό, δίνοντας στους συμπαίκτες του την ευκαιρία να μετατρέψουν το 0-1 σε 2-1. Δίκαια αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

    «Δουλεύουμε πάρα πολύ δυνατά σε όλες τις προπονήσεις κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα. Αν και ξεκίνησε δύσκολα η χρονιά συνεχίζουμε, είμαστε δυνατοί και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικότερο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 22χρονος τερματοφύλακας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 December 2015 - 11:32:32 UTC