Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ
  • [02] Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015
  • [03] Στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ
  • [04] «Οι παιδικές παραστάσεις να δίνουν στα παιδιά κίνητρα να γίνουν τα ίδια ποιητές»
  • [05] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM

  • [01] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ

    Την ελπίδα να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση στις αρχές του 2016 και να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκφράζει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την έγκριση του 1 δισ. ευρώ.

    Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΕSM επισημαίνει ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης προαπαιτουμένων από την ελληνική κυβέρνηση και η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και τη συγχρηματοδότηση έργων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

    Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζει ότι με την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, ο ESM στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στη μεταρρυθμιστική διαδικασία. «Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει ο Κ. Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνονται μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της ενέργειας, που αναμένεται να μειώσουν τις τιμές, καθώς επίσης και νέα νομοθεσία για να βοηθήσουν τις τράπεζες να διαχειριστούν την έκθεσή τους σε μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία, το οποίο θα αποδεσμεύσει την ρευστότητα και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

    Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ESM αναφέρει: «Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους, ούτως ώστε η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγήσει στις συζητήσεις για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν το Eurogroup».

    Τέλος, σημειώνεται ότι το 1 δις ευρώ είναι η τρίτη και τελευταία υποδόση του δανείου των 16 δις. ευρώ που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.

    [02] Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015

    Οι «ήρωες της Λέσβου», ο ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής «602», μαζί με το πλήρωμά του και ο μακαριστός πρεσβύτερος Ευστράτιος Δήμου (παπά-Στρατής), είναι μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2015. Σύμφωνα με την Ακαδημία Αθηνών, οι πρώτοι τιμήθηκαν «για τις εξαίρετες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έρευνας και περισυλλογής προσφύγων», ενώ ο μακαριστός παπά-Στρατής «για το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, από το 2007 έως και τον θάνατό του τον Αύγουστο τ.έ., στο νησί της Λέσβου».

    Επίσης, οι συνθέτες Γιώργος Κουρουπός και Μίμης Πλέσσας, ο μουσικοκριτικός Γιώργος Λεωτσάκος, ο Γιάννης Δεμιρτζόγλου, διευθυντής του ιστορικού ομογενειακού εκπαιδευτηρίου «Ζωγράφειο Λύκειο» στην Κωνσταντινούπολη, οι συγγραφείς Ιωάννα Μπουραζοπούλου και Φαίδωνας Ταμβακάκης, ο καθηγητής Νικόλαος Καραπιδάκης, όπως επίσης οι Διονύσιος Σιμόπουλος και Λεωνίδας Δημητριάδης ? Ευγενίδης για την προσφορά τους στην πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, είναι μεταξύ των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, αλλά και των θετικών επιστημών, που βραβεύτηκαν φέτος από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας.

    [03] Στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

    Χωρίς θέατρο από τις σκηνές του ΚΘΒΕ θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη τις μέρες των γιορτών.Ματαιώνονται, σύμφωνα με έκτακτη - απογευματινή ανακοίνωση του ΚΘΒΕ, οι παραστάσεις στις σκηνές του, αύριο (Τετάρτη), οι απογευματινές παραστάσεις (η στάση εργασίας θα είναι δίωρη, απο 18.00 -20.00). Την ημέρα των Χριστουγέννων (Παρασκευή 25/12), όλες οι παραστάσεις των έργων θα δοθούν κανονικά.

    Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26/12 και 27/12, δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις (οι στάσεις εργασίας, που εξήγγειλε εκτάκτως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ορίστηκαν για: Σάββατο 26/12/15 από 18:00 έως 20:00 & 21:00 έως 23:30 και Κυριακή 27/12/15 από 11:00 έως 13:00 & 19:00 έως 21:00). Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από την επομένη των απεργιών έως και τις 27/12/15.

    [04] «Οι παιδικές παραστάσεις να δίνουν στα παιδιά κίνητρα να γίνουν τα ίδια ποιητές»

    Σε μία «παγωμένη» από συναισθήματα εποχή όπως η σημερινή, μόνο η πίστη στη ζωή και στους ανθρώπους μπορεί να ζεστάνει την καρδιά όσων είναι και θέλουν να μην χάσουν από μέσα τους το παιδί. Αυτό είναι το επιμύθιο του αγαπημένου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, "Η Βασίλισσα του Χιονιού" στο οποίο στηρίχθηκε ο μουσικός, σκηνοθέτης και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής για να γράψει την ομώνυμη όπερα που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Μια γοητευτική ιστορία πίστης, αγάπης και ενηλικίωσης σε ένα πρωτότυπο μουσικό θέαμα για την εξοικείωση των παιδιών με την όπερα.

    Είναι η πρώτη φορά που ο Θ. Αμπαζής ασχολείται με όπερα για παιδιά, κι όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη συνέθεσε «μονορούφι» σε διάστημα μόλις δέκα ημερών, από μια ανάγκη να δραπετεύσει από τη σκληρή, πιεστική πραγματικότητα.

    «Φορέσαμε τα πιο "καλά" μας ρούχα στην παράσταση, με την έννοια ότι δώσαμε ό,τι καλύτερο είχαμε», τονίζει ο Θοδωρής Αμπαζής που υπογράφει εκτός από τη μουσική και τη σκηνοθεσία του έργου. «Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με το θέατρο, ήταν εξαιτίας κάποιας παιδικής παράστασης, που μας πήγαν κάποτε οι γονείς μας, μας έκανε εντύπωση και είπαμε: αυτό θέλω να κάνω κι εγώ».

    Η δική του "Βασίλισσα του Χιονιού", είναι φτιαγμένη με τη λογική ότι απευθύνεται σε μικρά παιδιά, χωρίς να αποκλείει τους ενήλικες. Στο μυαλό όμως των παιδιών «η όπερα είναι κάτι βαρετό για μεγάλους ή για... πολύ μεγάλους», παρατηρεί ο Θ. Αμπαζής. «Αν τα ρωτήσεις θα σου πουν ότι είναι εκεί που φωνάζουν ή εκεί που βαριούνται. Η παράσταση φλερτάρει και με το μιούζικαλ, αλλά κυρίως έχει στόχο να εξοικειώσει τους νεαρούς θεατές με τους κώδικες της όπερας, ώστε να έρθουν πιο κοντά σε αυτό το είδος και να το αγαπήσουν. Αυτό έπρεπε να γίνει με έναν τρόπο φιλικό και εύληπτο, οπότε επέλεξα ένα έργο γνωστό, που να μπορεί να δημιουργήσει ωραίες εικόνες για τα παιδιά. Ιδίως τώρα, σε μια εποχή που κυριαρχεί ο απόλυτος κυνισμός, σκοπός μας είναι να φεύγουν τα παιδιά από την παράσταση με χαρά και αισιοδοξία», προσθέτει ο ίδιος.

    [05] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ για την Ελλάδα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 December 2015 - 17:32:26 UTC