Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς για τη νέα συνοριοφυλακή/ακτοφυλακή της ΕΕ
  • [02] Αγάπη, ελπίδα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία, ευχήθηκε η Φ. Γεννηματά, η οποία άκουσε τα κάλαντα από σύλλογο Κρητών
  • [03] Στα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται το πετρέλαιο
  • [04] Δεκάχρονη Αφγανή τραυματίστηκε θανάσιμα στο λιμάνι της Σάμου
  • [05] Τουλάχιστον 25 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο, στη Σαουδική Αραβία
  • [06] Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλους στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ
  • [07] Οι ρωσικές υπηρεσίες ταυτοποίησαν τους υπεύθυνους για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά
  • [08] Ο Φαν Γκάαλ προς τους δημοσιoγράφους: «Καλά Χριστούγεννα και... ίσως καλή χρονιά!»

  • [01] O υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς για τη νέα συνοριοφυλακή/ακτοφυλακή της ΕΕ

    «Οι αλλαγές των συνθηκών γίνονται με διαφορετικές διαδικασίες απ? ό,τι οι αλλαγές των κανονισμών, όπως εκείνου της Frontex», και «αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να κρυφτεί μια αλλαγή της συνθήκης, που απαιτεί ομοφωνία και διακυβερνητική διάσκεψη, πίσω από την αλλαγή ενός κανονισμού», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», με τίτλο "Η αλλαγή συνθήκης για τη Frontex απαιτεί ομοφωνία " και απαντώντας στην ερώτηση αν η Ελλάδα προτίθεται να θέσει βέτο στο ενδεχόμενο οι εταίροι να συμφωνήσουν σε παρεμβάσεις της συνοριοφυλακής/ακτοφυλακής χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ενός κράτους-μέλους, ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει επίσης ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα υπέρ της ανάπτυξης μιας δημοκρατικής ΕΕ με κοινά σύνορα» και υπενθύμισε πως κάθε μέτρο στην κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενο, «αρκεί να μην γίνεται στο? πόδι και να μην παραβιάζει τις συνθήκες της ΕΕ, στην περίπτωσή μας τα άρθρα 72 και 79 της Συνθήκες της Λισαβόνας».

    Σε ερώτηση αν θα γίνει τελικά η τριμερής συνάντηση στη Χίο ανάμεσα στη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα, ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει πως σε μια τέτοια συνάντηση, που θα αφορά στις ροές προσφύγων, είναι καλό να συμμετέχει η ΕΕ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

    Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την ΠΓΔΜ να εκπληρώσει την απαίτηση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και να συμβάλει στην επίλυση του ονοματολογικού με τόλμη, συνέπεια, περισσότερη διάθεση για ουσιαστικό διάλογο και να επιδείξει ικανότητα της κουλτούρας έντιμων συμβιβασμών.

    [02] Αγάπη, ελπίδα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία, ευχήθηκε η Φ. Γεννηματά, η οποία άκουσε τα κάλαντα από σύλλογο Κρητών

    «Αυτές τις μέρες ας χρωματίσουμε τη ζωή μας με έντονες πινελιές, αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές, κυρίως στα μικρά παιδιά. Υγεία και δύναμη σε κάθε ελληνική οικογένεια», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία άκουσε σήμερα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον σύλλογο Κρητών.

    [03] Στα 37 δολάρια το βαρέλι κινείται το πετρέλαιο

    Πτώση κοντά στα 37 δολάρια το βαρέλι κατέγραφε σήμερα το πετρέλαιο, πλησιάζοντας το χαμηλό 11ετίας που σημείωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς η υπερβάλλουσα προσφορά ασκούσε πιέσεις στην παγκόσμια αγορά.

    Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε κατά 31 σεντς στα 37,05 δολάρια το βαρέλι στις 13:36 ώρα Ελλάδας. Την Τρίτη, σημείωσε πτώση στα 35,98 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

    Το αμερικανικό αργό παρέμενε στα 37,50 δολάρια, έχοντας καταγράψει αυτή την εβδομάδα άνοδο σχεδόν 8%.

    [04] Δεκάχρονη Αφγανή τραυματίστηκε θανάσιμα στο λιμάνι της Σάμου

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 10χρονο κοριτσάκι από το Αφγανιστάν, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου και καταγραφής που γίνονταν στο χερσαίο χώρο του λιμανιού, το χτύπησε ανυψωτικό περανοφόρο όχημα.

    Κατά πάσα πιθανότητα το άτυχο παιδί ξέφυγε την προσοχή των δικών του και πετάχτηκε μπροστά στο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

    Η 10χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Σάμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Σάμου.

    [05] Τουλάχιστον 25 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο, στη Σαουδική Αραβία

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 107 έχουν τραυματισθεί κατά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα νοσοκομείου στη νοτιο-δυτική Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και τη μαιευτική πτέρυγα του νοσοκομείου του Τζαζάν, διευκρίνισε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στον λογαριασμό της στο Twitter. Η φωτιά σβήστηκε και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια.

    [06] Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλους στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν μεγάλο μέρος των ανατολικών και νότιων Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

    Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές και ορισμένα ισοπεδώθηκαν από τους αλλεπάλληλους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν πολλές Πολιτείες, όπως το Μισισιπί, το Τενεσί και το Άρκανσο.

    Οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτές τις περιοχές την άνοιξη αλλά σπανίως σχηματίζονται αυτήν την περίοδο του έτους.

    Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC News, το νεότερο από τα θύματα είναι ένα αγοράκι 7 ετών που βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τους ανέμους στο Μισισιπί. Στην Πολιτεία αυτή οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.

    Το ABC προειδοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει, καθώς άλλοι ισχυροί ανεμοστρόβιλοι και θύελλες απειλούν εντός των προσεχών ωρών το Τενεσί, την Αλαμπάμα, το Κεντάκι και το Μισισιπί, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία που έχει εκδώσει δεκάδες δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    [07] Οι ρωσικές υπηρεσίες ταυτοποίησαν τους υπεύθυνους για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά

    Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει ταυτοποιήσει τις ομάδες που βρίσκονται πίσω από την έκρηξη ενός ρωσικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 επιβάτες τον Οκτώβριο, μετέδωσαν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.

    [08] Ο Φαν Γκάαλ προς τους δημοσιoγράφους: «Καλά Χριστούγεννα και... ίσως καλή χρονιά!»

    Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Λουίς Φαν Γκάαλ και των δημοσιογραφών που έδωσαν το «παρών» στη σημερινή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός παρουσιάστηκε σαφώς επηρεασμένος από τις φήμες περί απομάκρυνσής του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης «σφυροκόπησε» τους δημοσιογράφους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 December 2015 - 15:32:26 UTC