Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτογενές πλεόνασμα 4,339 δισ. ευρώ το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015
  • [02] Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους Έλληνες της Διασποράς από τον υφ Εξ. Γ. Αμανατίδη
  • [03] Ιστορικό ρεκόρ ζέστης στη Νέα Υόρκη την παραμονή των Χριστουγέννων
  • [04] Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς θρησκείες εκτιμά ο ένας στους τρεις Αυστριακούς
  • [05] Χριστούγεννα στο μέτωπο της... μπάλας
  • [06] Επέστρεψε δριμύτερος ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός 76-64 τον Άρη

  • [01] Πρωτογενές πλεόνασμα 4,339 δισ. ευρώ το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015

    Πρωτογενές πλεόνασμα 4,339 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,566 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,651 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 1,245 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,827 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

    [02] Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους Έλληνες της Διασποράς από τον υφ Εξ. Γ. Αμανατίδη

    Τα χριστουγεννιάτικα και ποντιακά κάλαντα έψαλε η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης, Δάφνης και Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη και του αναπληρωτή διευθυντή Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Πλευράκη.

    Υποδεχόμενος τα μέλη της ένωσης, ο κ. Αμανατίδης ευχήθηκε στα ποντιακά υγείαν και ευλογίαν και καλόν χρονίαν, και δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ ευλογημένα και ειρηνικά Χριστούγεννα στον απανταχού της γης Ποντιακό Ελληνισμό, ο οποίος αποτελεί το πιο ζωντανό και ιστορικό τμήμα του ελληνικού Γένους. Εμείς οι Πόντιοι χάρη στη διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης καταφέραμε, περνώντας διά πυρός και σιδήρου, να μην χαθούμε αλλά αντίθετα να κατακλύσουμε τα πέρατα της οικουμένης. Ακούγοντας σήμερα τα κάλαντα στην αρχαία μας διάλεκτο αισθάνθηκα συγκίνηση για τη διατήρηση των παραδόσεών μας και σιγουριά για το ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα ήθη και την ιστορία μας».

    Χριστουγεννιάτικο μήνυμά προς τους Έλληνες της Διασποράς από τον υφ Εξ. Γ. Αμανατίδη

    Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας από την πατρίδα, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στέλνει στους Έλληνες της Διασποράς ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

    «Το 2016 συνεχίζουμε ενωμένοι, με κοινό στόχο να βγάλουμε τη χώρα μας οριστικά από τις Συμπληγάδες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αμανατίδης και σημειώνει: «Υπερβαίνουμε παθογένειες και λάθη του παρελθόντος, για να παραδώσουμε στη νέα γενιά τη χώρα που οραματιζόμαστε».

    Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες της Διασποράς θα σταθούν πρωτοπόροι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια και εύχεται σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή.

    [03] Ιστορικό ρεκόρ ζέστης στη Νέα Υόρκη την παραμονή των Χριστουγέννων

    Το θερμόμετρο στη Νέα Υόρκη έδειχνε σήμερα το πρωί 21 βαθμούς Κελσίου, ένα ιστορικό ρεκόρ ζέστης για την εποχή, προς μεγάλη χαρά των τουριστών και των Νεοϋορκέζων, ορισμένοι από τους οποίους κυκλοφορούσαν στην πόλη φορώντας μόνο ένα μακό μπλουζάκι.

    Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία εντός της ημέρας μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 23,3 βαθμούς στο Σέντραλ Παρκ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, από το 1871.

    Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν οι 17,2 βαθμοί που είχαν καταγραφεί το 1996.

    Αν το θερμόμετρο δείξει όντως 23,3 βαθμούς, τότε οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να λένε ότι επέστρεψαν στο καλοκαίρι: την 4η Ιουλίου στο Σέντραλ Παρκ η θερμοκρασία ήταν 23,8 βαθμοί.

    [04] Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς θρησκείες εκτιμά ο ένας στους τρεις Αυστριακούς

    Έντονες αμφιβολίες στην πίστη αλλά και μία υψηλή επιθυμία της πλειονότητας των Αυστριακών ψηφοφόρων να συμμετέχουν σε συζήτηση για τη θρησκεία χωρίς την οποία ο κόσμος θα ήταν καλύτερος όπως εκτιμά ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους, διαπιστώνει δημοσκόπηση η οποία έγινε ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ» και της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο σημερινό της φύλλο.

    Σε ποσοστό 61% οι ερωτηθέντες θεωρούν πως, λόγω της αντιπαράθεσης με το ισλάμ, παρακινούνται να κάνουν περισσότερες σκέψεις για τη θρησκεία γενικά, ενώ στο ερώτημα εάν η θρησκευτικότητα κάνει τον κόσμο καλύτερο ή χειρότερο, το 33% εκτιμά ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος εάν κανένας δεν ήταν θρησκευόμενος -με την άποψη αυτή να εκπροσωπούν, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, άνθρωποι κάτω των 50 ετών.

    Την αντίθετη άποψη, πως δηλαδή ο κόσμος θα ήταν καλύτερος εάν όλοι οι άνθρωποι ήταν θρησκευόμενοι, εκπροσωπεί ένα ποσοστό 20% των ερωτηθέντων, με την ηλικία να παίζει και εδώ έναν σαφώς σημαντικό ρόλο.

    Εντυπωσιακό χαρακτηρίζεται από τους υπεύθυνους της δημοσκόπησης το γεγονός ότι από τις απαντήσεις διαγράφεται ένας «αγνωστικισμός», καθώς ένα ποσοστό 58% δηλώνει ότι μπορεί μεν να υπάρχει θεός όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον διακρίνουν, ενώ αρκετά διαδεδομένος φαίνεται να είναι και ένας «αθεϊσμός», με ποσοστό 29% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πεπεισμένοι πως «θεός δεν υπάρχει» και πως αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι ενήλικοι.

    [05] Χριστούγεννα στο μέτωπο της... μπάλας

    Πριν 101 χρόνια, 24 Δεκεμβρίου 1914. Στο Βέλγιο, πόλη Πλόεσκτρερτ, πεδίο μάχης, αλλά και ειρήνης. Εκεί που το «πνεύμα των Χριστουγέννων» και το ποδόσφαιρο μπορούν να γράψουν ιστορία. Μία ιστορία χριστουγεννιάτικη για την κρίση, την οικονομία, την ειρήνη.

    Ο Τζωρτζ ήταν 24 ετών και αυτά ήταν τα πρώτα του Χριστούγεννα, μακριά από το Σέφιλντ, το σπίτι και την οικογένεια. Όταν δεν ήταν στο σπίτι ή στο αγαπημένο μπαρ του, ήταν πάντα σε έναν λόφο έξω από την πόλη με το όνομα «Χίλσμπορο», βλέποντας τα κατορθώματα των ηρώων της, Γουένσντει.

    Σε αυτό το στάδιο, λίγους μήνες πριν από τα Χριστούγεννα του 1914, έφτασαν στρατιώτες, προκαλώντας έκπληξη. Ήξερε ότι ένας νέος πόλεμος είχε μόλις αρχίσει, αλλά δεν πίστευε ότι θα υπάρξουν κίνδυνοι, τόσο μακριά από την ηπειρωτική χώρα και από τα πεδία των μαχών.

    [06] Επέστρεψε δριμύτερος ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός 76-64 τον Άρη

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 76-64 του μαχητικού Άρη στο ΣΕΦ σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Α1. Ο Βασίλης Σπανούλης, στην επανεμφάνιση του μετά από απουσία 9 αγώνων, ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» με 15 πόντους και 5 ασίστ. Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Χάγκινς(14 π. και 9 ριμπ.) και Μακνίλ (14 π.).

    Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 76-64


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 December 2015 - 17:32:25 UTC