Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση
  • [02] Ακόμη 1.706 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
  • [03] Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 5.240 εξόδους στη Συρία
  • [04] Οι Ισπανοί λένε «όχι» σε νέες εκλογές
  • [05] Ευχές Αναστασιάδη - Ακιντζί προς τον κυπριακό λαό, σε κοινό τηλεοπτικό μήνυμα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση

    «Την 1η Μαΐου η ΝΔ θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως παρότι μένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι την 10η Ιανουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών, θα κάνει προσπάθεια να πείσει το εκλογικό σώμα ότι μπορεί να υλοποιήσει την εντολή για αλλαγή σελίδας και ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα αλλά και προοπτική νίκης.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της εσωκομματικής διαίρεσης Καραμανλικών-Μητσοτακικών, λέει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά με -όπως τονίζει- «αξιόπιστο πρωθυπουργό», ενώ ξεκαθαρίζει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα συναινέσει ποτέ.

    Επίσης με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής «η οποία θα διερευνήσει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

    [02] Ακόμη 1.706 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

    Ακόμη 1.706 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο «Αριάδνη», στο οποίο είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο.

    [03] Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 5.240 εξόδους στη Συρία

    Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 5.240 εξόδους στη Συρία από τότε που άρχισε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη χώρα αυτή στις 30 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 189 εξόδων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε μια μόνον ημέρα χθες, Πέμπτη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας σήμερα.

    Εξάλλου τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης ακτίνας δράσης πραγματοποίησαν 145 εξόδους από τις 30 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι.

    [04] Οι Ισπανοί λένε «όχι» σε νέες εκλογές

    Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθούν νέες πρόωρες εκλογές στη χώρα, έπειτα από αυτές της περασμένης Κυριακής, στις οποίες κανένα κόμμα δεν κατήγαγε καθαρή νίκη, ενώ τα δύο τρίτα των πολιτών τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.Μόλις το 7% εξ όσων ερωτήθηκαν είπε ότι θα ψήφιζε κάτι άλλο σε ενδεχόμενες νέες εκλογές, ενώ το 87,1% απάντησε ότι θα ψήφιζε το ίδιο.

    Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του, υπηρεσιακού πλέον, πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι κέρδισε μεν τις περισσότερες ψήφου στις εκλογές της Κυριακής αλλά απώλεσε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) κατέλαβε τη δεύτερη θέση.Και τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας έχασαν ψήφους οι οποίες μετακινήθηκαν σε δύο νεοπαγή κόμματα, το οικονομικά φιλελεύθερο και κοινωνικά συντηρητικό Ciudadanos (Πολίτες) αλλά και το αριστερό Podemos (Μπορούμε).

    [05] Ευχές Αναστασιάδη - Ακιντζί προς τον κυπριακό λαό, σε κοινό τηλεοπτικό μήνυμα

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έστειλαν, με κοινό τηλεοπτικό μήνυμά τους, ευχές στον κυπριακό λαό. Και οι δύο ηγέτες μίλησαν ελληνικά και τουρκικά.

    «Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να μας επιτρέψει, Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους, να ζήσουμε και πάλι ειρηνικά σε μια επανενωμένη πατρίδα. Χρόνια Πολλά» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.Ο Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε «ο νέος χρόνος να φέρει μόνιμη ειρήνη, ηρεμία και ευημερία σε όλους τους Κυπρίους. Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 December 2015 - 11:32:26 UTC