Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς άλλες μειώσεις συντάξεων» λέει ο Σ. Ρομπόλης
  • [02] Χριστουγεννιάτικα μηνύματα από Βαρθολομαίο-Ιερώνυμο
  • [03] Η Κίνα απελαύνει την ανταποκρίτρια του γαλλικού περιοδικού L' Obs
  • [04] Στο Κάιρο ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

  • [01] «Το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς άλλες μειώσεις συντάξεων» λέει ο Σ. Ρομπόλης

    Μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2050, χωρίς να υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων, μέσω μιας σειράς μέτρων που περιέχονται σε μελέτη με πλήρη αναλογιστική τεκμηρίωση, τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επί σειρά ετών επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

    Ο κ. Ρομπόλης σημειώνει η ότι αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%, δεν απειλεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων -επισημαίνοντας ότι η πολλαπλάσια μείωσή του στο παρελθόν δεν την αύξησε- και μπορεί να αποφέρει 400 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα. Παραδέχεται ότι αποτελεί άμεση λύση ταμειακού και εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά «απαντά στην αναγκαιότητα να κερδίσουμε χρόνο, προκειμένου να σχεδιάσουμε μια συνολική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας οικονομικής βιωσιμότητας και κοινωνικής αποτελεσματικότητας». Επίσης, επισημαίνει ότι η μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα ανακόψει τη συνεχή μείωση της αγοραστικής ικανότητας των συνταξιούχων και των αρνητικών αποτελεσμάτων της στην οικονομία.

    Αναφέρει ακόμη, ότι ο «κουμπαράς» του αποθεματικού κεφαλαίου για το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί από νέους πόρους, όπως έσοδα από τυχερά παιχνίδια, πρόστιμα πάσης φύσεως, μέρος του τιμήματος των αποκρατικοποιήσεων και πόροι από συμβάσεις παραχώρησης δημόσιων έργων.

    Επίσης προτείνει τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία ενός φορέα είσπραξης των εισφορών για όλο το ασφαλιστικό σύστημα, εκτιμώντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η οποία σήμερα υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ τον χρόνο.

    [02] Χριστουγεννιάτικα μηνύματα από Βαρθολομαίο-Ιερώνυμο

    Στο προσφυγικό ζήτημα εστιάζει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχηεδώ.

    «Η ελπίδα ριζώνει στη μοναδική κλήση του ανθρώπου, την αγάπη», τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

    Μπορείτε να διαβάσετε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος εδώ.

    Διαβάστε επίσης:Στο Κάιρο ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

    [03] Η Κίνα απελαύνει την ανταποκρίτρια του γαλλικού περιοδικού L' Obs

    Η ανταποκρίτρια στο Πεκίνο του γαλλικού περιοδικού L' Obs, Ουρσουλά Γκοτιέ, δήλωσε σήμερα ότι έλαβε την επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές πως θα απελαθεί ντε φάκτο στις 31 Δεκεμβρίου, μετά την μη ανανέωση της δημοσιογραφικής της κάρτας και της θεώρησης του διαβατηρίου της.Ανταποκρίτρια στο Πεκίνο τα τελευταία έξι χρόνια, η Γκοτιέ δέχθηκε εδώ και ένα μήνα βίαιες επιθέσεις από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετά την δημοσίευση άρθρου της στο οποίο περιέγραφε την κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει το Πεκίνο στην Σιντζιάνγκ, μια τεράστια περιοχή που κατοικείται από μουσουλμάνους στη δυτική χώρα.

    Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών τής τηλεφώνησε σήμερα για να την ενημερώσει ότι ελλείψει «δημόσιας συγνώμης» από την πλευρά της, η δημοσιογραφική της κάρτα δεν θα ανανεωθεί.

    [04] Στο Κάιρο ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

    Στο Κάιρο βρίσκεται ο πάπας και πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β', ο οποίος προΐσταται των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.Χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε στη λειτουργία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Επιτροπεία Καΐρου και στη συνέχεια δέχθηκε τον όμιλο των Ελλήνων Προσκόπων, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Αλεξανδρινό προκαθήμενο.

    Επίσης, συνοδευόμενος από τον πατριαρχικό επιτρόπου Καΐρου, μητροπολίτη Μέμφιδος Νικοδήμου, επισκέφθηκε το Ελληνικό Γηροκομείο της ελληνικής παροικίας, όπου ευλόγησε και ευχήθηκε στους γέροντες του ιδρύματος και τους δώρισε γλυκά.

    Ακολούθησε η επίσκεψη και η ανταλλαγή ευχών με τους ασθενείς του παρακειμένου ελληνικού Νοσοκομείου, αλλά και με τους τροφίμους του Αραβοφώνου Ορθοδόξου Γηροκομείου του Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως.

    Ο πατριάρχης Θεόδωρος έτυχε θερμής υποδοχής όχι μόνον από τους ορθόδοξους Έλληνες και τους αραβόρφωνους πρόσκόπους, αλλά και από αντιπροσωπεία Κοπτών χριστιανών νέων, οι οποίοι έψαλαν στα κοπτικά αλλά και στα ελληνικά χριστουγεννιάτικους ύμνους και τροπάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 December 2015 - 13:32:23 UTC