Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο
  • [02] Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα
  • [03] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Ι. Πλακιωτάκη
  • [04] Ν. Κοτζιάς: Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο
  • [05] Το ασφαλιστικό μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς μειώσεις συντάξεων, λέει ο Σ. Ρομπόλης
  • [06] Τρ.Αλεξιάδης:Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από άλλους
  • [07] Γεύματα αγάπης ανήμερα των Χριστουγέννων από τους Δήμους και την Εκκλησία
  • [08] Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει τις ωμότητες των τρομοκρατών
  • [09] Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα απευθύνουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα στους Αμερικανούς
  • [10] Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα
  • [11] Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη

  • [01] Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο

    Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

    Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης».

    Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

    [02] Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διαδοχικά το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα. Τα μικρά παιδιά, τους μαθητές και τους χορευτές υποδέχτηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό και ο υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε για περίπου δύο ώρες με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών του Νηπιοτροφείου, κάλαντα, τις μουσικές των παραδοσιακών οργάνων του Γυμνασίου Ιλίου και τους παραδοσιακούς χορούς του αρτινού Συλλόγου, με τον κ. Τσίπρα να ανταλλάσσει ευχές για «χρόνια πολλά», δώρα και ένα αναμνηστικό γούρι για τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου, αλλά και να φωτογραφίζεται και να έχει σύντομες συζητήσεις με τα παιδιά, τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους χορευτές.

    Πρώτοι είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, με τον κ. Τσίπρα, την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Φλαμπουράρη να τους μοιράζουν δώρα. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους δασκάλους, ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και «καλή δύναμη».

    Εν συνεχεία υποδέχτηκε τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου, στους οποίους παρέδωσε ένα συλλογικό δώρο και συγκεκριμένα μερικά όργανα που έχουν ανάγκη το σχολείο. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με μαθητές και δασκάλους για την καθημερινότητα και τη λειτουργία του σχολείου, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και «καλή χρονιά», ενώ τους ξεπροβόδισε λέγοντάς τους: «Και του χρόνου σας περιμένουμε».

    Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε και από τον σύλλογο «Κωστηλάτα» από την Άρτα, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι χοροί. Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός όταν μαζί με τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί προτοκαλιάς εμποτισμένο με χρυσό που του δώρισε ο πρόεδρος του συλλλόγου, του έδωσε και μια παραδοσιακή γκλίτσα. Χαμογελώντας και σε εύθυμο τόνο, ο πρωθυπουργός είπε: «θα πάω στις Βρυξέλλες με αυτό». Επιπλέον, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε στον κ. Τσίπρα ένα παραδοσιακό ταγάρι ως δώρο για τη σύζυγό του, για να ακολουθήσουν μετά παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

    [03] Τα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στον πρόεδρο της ΝΔ, Ι. Πλακιωτάκη

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε σε όλους τους Ελληνες, όπου και αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

    «Εύχομαι πολύ σύντομα η πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [04] Ν. Κοτζιάς: Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο

    Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό κέντρο της περιοχής, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα αναβαθμίσει τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές δυνατότητές μας», «θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ενέργεια σε ανταγωνιστικό κόστος και τιμές», και «θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή».

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Αυγή", στην οποία αναφέρεται στην έντονη και πολυσχιδή διπλωματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται με έμφαση στη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Μεσόγειο, ο κ. Κοτζιάς, προσθέτει επίσης, ότι η Αθήνα προσβλέπει «σε τροφοδοσία των σταθμών και των αγωγών από το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ και τις κουρδικές περιοχές, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ» και τονίζει: «Η ενεργητική εξωτερική πολυδιάστατη πολιτική μας εκφράζεται και στο πεδίο της ενεργειακής διπλωματίας».

    Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τη Μέση Ανατολή, «είναι χώρα που "μυρίζει" έγκαιρα τις εξελίξεις και διακρίνει τις προοπτικές στην περιοχή», λέει σε άλλο σημείο ο υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει τις καλές σχέσεις με όλες τις χώρες τις περιοχής και ότι «αυτές αποδέχονται το ρόλο μας ως κράτους που διαμεσολαβεί και προωθεί μακριά από τη δημοσιότητα διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε μέρη με αντιθέσεις».

    [05] Το ασφαλιστικό μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς μειώσεις συντάξεων, λέει ο Σ. Ρομπόλης

    Μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2050, χωρίς να υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων, μέσω μιας σειράς μέτρων που περιέχονται σε μελέτη με πλήρη αναλογιστική τεκμηρίωση, τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επί σειρά ετών επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

    Ο κ. Ρομπόλης σημειώνει η ότι αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%, δεν απειλεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων -επισημαίνοντας ότι η πολλαπλάσια μείωσή του στο παρελθόν δεν την αύξησε- και μπορεί να αποφέρει 400 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα. Παραδέχεται ότι αποτελεί άμεση λύση ταμειακού και εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά «απαντά στην αναγκαιότητα να κερδίσουμε χρόνο, προκειμένου να σχεδιάσουμε μια συνολική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας οικονομικής βιωσιμότητας και κοινωνικής αποτελεσματικότητας». Επίσης, επισημαίνει ότι η μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα ανακόψει τη συνεχή μείωση της αγοραστικής ικανότητας των συνταξιούχων και των αρνητικών αποτελεσμάτων της στην οικονομία.

    Αναφέρει ακόμη, ότι ο «κουμπαράς» του αποθεματικού κεφαλαίου για το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί από νέους πόρους, όπως έσοδα από τυχερά παιχνίδια, πρόστιμα πάσης φύσεως, μέρος του τιμήματος των αποκρατικοποιήσεων και πόροι από συμβάσεις παραχώρησης δημόσιων έργων.

    Επίσης προτείνει τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία ενός φορέα είσπραξης των εισφορών για όλο το ασφαλιστικό σύστημα, εκτιμώντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η οποία σήμερα υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ τον χρόνο.

    [06] Τρ.Αλεξιάδης:Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από άλλους

    Οι χειρισμοί μας στη «λίστα Φαλτσιανί» δείχνουν πόσο διαφέρουμε από τους άλλους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο». «Επί των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάστηκαν τρία χρόνια έως ότου ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα της λίστας Λαγκάρντ. Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες. Η προηγούμενη λίστα κρύφτηκε σε πολιτικά γραφεία. Η λίστα Φαλτσιανί δεν πέρασε καν από πολιτικά γραφεία, διαβιβάστηκε κατ? ευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

    «Εγώ δεν θέλω να έχω στα χέρια μου λίστα κι όποιον θα επιθυμούσε να μου δώσει κάποια θα τον πετούσα έξω από το γραφείο μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι με αυτήν ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση, περιοριζόμενη απλώς στην εποπτεία για το αν οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί κινούνται κι ενεργούν σύμφωνα με το νόμο.

    «Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και θα συμβάλλει στη «φορολογική συμμόρφωση» των πολιτών.

    [07] Γεύματα αγάπης ανήμερα των Χριστουγέννων από τους Δήμους και την Εκκλησία

    Γεύματα αγάπης και αλληλεγγύης προσέφερε, για άλλη μια χρονιά, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα καθιερωμένα εορταστικά γεύματα δόθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ το μεσημέρι.

    Διακόσιες μερίδες φαγητό και χριστουγεννιάτικα γλυκά διένειμε στους άστεγους που βρίσκονται στο λιμάνι καθώς και στους άπορους που διαμένουν στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων του δήμου Πειραιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

    Γεύματα αγάπης διατέθηκαν και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω των ενοριών και του οργανισμού Αποστολή ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες ανέλαβαν και πολλοί Δήμοι .

    Εξάλλου, αλληλέγγυοι πολίτες μαγείρεψαν στο κέντρο του Πεδίου του Άρεως και παρείχαν δωρεάν φαγητό σε αστέγους και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Η δράση τους, θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

    [08] Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει τις ωμότητες των τρομοκρατών

    Ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε σήμερα τις «ωμότητες των τρομοκρατών» που «καταστρέφουν την κληρονομιά των λαών» στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του «Urbi et Orbi» (στην πόλη και στην οικουμένη), στο τέλος μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από την τζιχαντιστική απειλή και ένα πρωτοφανές μεταναστευτικό κύμα προς τις ανεπτυγμένες χώρες.

    Όπως κάθε Χριστούγεννα, ο Φραγκίσκος από το Αποστολικό Παλάτι απευθύνθηκε σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκατομμύρια καθολικοί σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν το μήνυμά του από την τηλεόραση.

    Σε αυτό το τρίτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταδίκασε τις «αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες» στην Αίγυπτο, τη Βηρυτό, το Παρίσι, το Μπαμακό, και την Τύνιδα και κατήγγειλε το γεγονός ότι από την τρομοκρατική δράση «δεν γλυτώνει η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρων λαών».

    [09] Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα απευθύνουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα στους Αμερικανούς

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα εξήραν σήμερα το έργο των αμερικανών στρατιωτών, με την ευκαιρία του ευχετήριου μηνύματός τους για τα Χριστούγεννα το οποίο απηύθυναν έχοντας δίπλα τους τα δύο σκυλιά τους, από τη Χαβάη στον Ειρηνικό, όπου περνούν τις διακοπές τους αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου.Το προεδρικό ζεύγος κάλεσε τους Αμερικανούς να «είναι ενωμένοι, σαν να είναι μια μεγάλη αμερικανική οικογένεια» και να επιδεικνύουν συμπόνια.

    «Αυτή την εποχή, τιμάμε όλους εκείνους που υπερασπίζονται τις αξίες αυτές φορώντας τη στολή της χώρας μας. Κάθε μέρα, αυτοί οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών μας κάνουν το καθήκον τους για να μας προστατεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα.Σε ένα πιο ελαφρύ τόνο, ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι αυτή είναι «μια από τις αγαπημένες μας εποχές του έτους, καθώς βρισκόμαστε μαζί με την οικογένεια και με φίλους, σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα».

    Οι Ομπάμα και οι δύο κόρες τους, Μάλια και Σάσα, νοίκιασαν μια παραθαλάσσια έπαυλη με θέα στον ωκεανό, στην Καϊλούα, περίπου μισή ώρα δρόμος από την πρωτεύουσα Χονολουλού, γενέτειρα του Μπαράκ Ομπάμα.«Το ίδιο ισχύει και όταν περνάω όλη τη νύχτα για να απομακρύνω τους Μπο και Σάνι από τα μπισκότα που ετοιμάζουμε για τον Αη- Βασίλη», πρόσθεσε ο Ομπάμα μιλώντας για τα δύο σκυλιά του προεδρικού ζεύγους.«Και είναι το αγαπημένο μου εβδομαδιαίο μήνυμα της χρονιάς, γιατί το κάνω μαζί με μια ξεχωριστή καλεσμένη, την Κυρία Ομπάμα», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

    [10] Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα

    Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες επιχείρησαν να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας στο συνοριακό φράχτη με αποτέλεσμα δυο από αυτούς να πνιγούν .

    Σύμφωνα με τον ισπανικό Ερυθρό Σταυρό, 185 μετανάστες έφθασαν στον ισπανικό θύλακα από το Μαρόκο. Πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους αυτή και 12 χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

    Νωρίς το πρωί, μετανάστες σκαρφάλωσαν στον φράχτη στο ψηλότερο σημείο του οποίου υπάρχει αγκαθωτό συρματόπλεγμα κοντά στο Μπενζού, στο βόρειο τμήμα του εδάφους, διασχίζοντας έτσι το σύνορο, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

    Ταυτόχρονα, άλλοι 200 προσπαθούσαν να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα κολυμπώντας από τις ακτές του Μαρόκου, μετέδωσε το επίσημο μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP. Οι μαροκινές αρχές σταμάτησαν 104 μετανάστες και περισυνέλεξαν δύο πτώματα από τη θάλασσα, κοντά στα σύνορα.

    [11] Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη

    «Την 1η Μαΐου η ΝΔ θα είναι ένα άλλο κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως παρότι μένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι την 10η Ιανουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών, θα κάνει προσπάθεια να πείσει το εκλογικό σώμα ότι μπορεί να υλοποιήσει την εντολή για αλλαγή σελίδας και ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να τους πείσω ότι μαζί με τον Άδωνι αλλά και τους πολίτες που επέλεξαν τον Απόστολο και τον Βαγγέλη μπορούμε να κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και σύντομα κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα αλλά και προοπτική νίκης.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της εσωκομματικής διαίρεσης Καραμανλικών-Μητσοτακικών, λέει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε το 2016 με όρους 1990», ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συναινέσει για οικουμενική κυβέρνηση, αλλά με -όπως τονίζει- «αξιόπιστο πρωθυπουργό», ενώ ξεκαθαρίζει ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα συναινέσει ποτέ.

    Επίσης με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής «η οποία θα διερευνήσει την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 December 2015 - 15:32:24 UTC