Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού
  • [02] «Αφελληνισμό» του ασφαλιστικού κλάδου, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης
  • [03] Αύριο στις 11:00 η κηδεία της αδελφής του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη
  • [04] Αλ. Φλαμπουράρης: Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις
  • [05] Οι Γερμανοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι ο εθνικισμός και η προσφυγική κρίση θα καταστρέψουν την ΕΕ
  • [06] Τρ. Αλεξιάδης: Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από άλλους
  • [07] Κύπρος: Αρχές του 2016 η απόφαση για ενδιάμεση λύση στο φυσικό αέριο
  • [08] Αναδρομικά καλείται να πληρώσει δώρα εορτών -επιδόματα αδειών, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία
  • [09] Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στο Αντίρριο
  • [10] Φωτιά σε νησίδα των Οινουσσών από πρόσφυγες, τραυματίστηκε πυροσβέστης
  • [11] Αργεντινή: Η «Γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» δεν βρήκε τελικά την εγγονή της
  • [12] Σ. Μαντουβάλου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Οφείλουμε να διεκδικούμε την καθημερινότητα της ουτοπίας
  • [13] Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ του Νταβός
  • [14] Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού

    «Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού» τονίζει η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας «την επιμονή της κυβέρνησης να υπενθυμίζει στον λαό την τριπλή έγκριση που της έχει δώσει».

    Σε ανακοίνωσή της, η κ. Βούλτεψη δηλώνει σκωπτικά ότι «ο λαός συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαφωνεί με τον εαυτό του!» και εξηγεί: «Μιλώντας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της «πρώτη φορά αριστερά» χρονιάς, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης ? και επομένως πρώτη φορά αριστερή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα!«

    »Την ίδια μέρα, ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», δήλωνε ότι εξακολουθεί να είναι μαρξιστής, αν και η κυβέρνηση εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί! Ο δε κ. Σπίρτζης δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι? υπογράφει με πόνο ψυχής!«

    »Δηλαδή, ο μεν λαός συμφωνεί με την κυβέρνηση, η δε κυβέρνηση διαφωνεί με το λαό που συμφωνεί μαζί της» καταλήγει η κ. Βούλτεψη και παραθέτει σημεία από ομιλίες του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης περί συμφωνίας του λαού για τις αποφάσεις της τελευταίας.

    [02] «Αφελληνισμό» του ασφαλιστικού κλάδου, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Π. Λαφαζάνης

    «Αφελληνισμό» και εκχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου σε πολυεθνικές εταιρείες και στο παγκόσμιο «κερδοσκοπικό κεφάλαιο» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης. Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες έχει λάβει σειρά επιλεκτικών μέτρων που οδηγούν τις ασφαλιστικές εταιρείες στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

    Όπως αναφέρεται, την περασμένη βδομάδα η Eurobank πούλησε το 80% της θυγατρικής της -και ιδιαίτερα κερδοφόρας- Eurolife στην καναδική Fairfax. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σε γερμανική εταιρεία, ενώ η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να ξεπουλήσει μέσα στο 2016 την Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην χώρα.

    «Το ξεπούλημα και η παράδοση του ελληνικού ασφαλιστικού κλάδου στο ξένο πολυεθνικό και κερδοσκοπικό κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αλλά και θα επιφέρει την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και μαζικές απολύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, μαζί με περισσότερη ασυδοσία και ολιγοπωλιακές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων» σχολιάζεται στην ανακοίνωση.

    Και ο κ. Λαφαζάνης καταλήγει: «Αυτές οι εγκληματικές μεθοδεύσεις θα ανατραπούν γρήγορα από τους αγώνες των συνεπών λαϊκών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε γνήσιες και όχι ψευδεπίγραφες και ψευδώμενες, αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις».

    [03] Αύριο στις 11:00 η κηδεία της αδελφής του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη

    Αύριο στις 11:00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου θα γίνει η κηδεία της αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσω Μεϊμαράκη που πέθανε χθες μετά από μάχη με τον καρκίνο.

    Δύσκολες ώρες περνά ο αδελφός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς τα δυο αδέλφια είχαν ιδιαίτερα στενή σχέση και η Βάσω Μεϊμαράκη υπήρξε από τους στενότερους συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

    Τα θερμά του συλλυπητήρια εκ μέρους και του κόμματος, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του για την απώλεια της Βάσως Μεϊμαράκη, ανέφερε: «Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη, αδελφής του καλού φίλου και συναγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή προσωπικότητα, που διακρίθηκε ως οικογενειάρχης, αλλά και για το ήθος, την ευγένεια και την κοινωνική της προσφορά. Θερμά συλλυπητήρια στα τρία παιδιά της και τους οικείους της».

    Τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον χαμό της αδελφής του εξέφρασαν μέσω Twitter ο συνυποψήφιος του κ. Μεϊμαράκη, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώην υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.

    [04] Αλ. Φλαμπουράρης: Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις

    Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, ενώ γίνεται προσπάθεια η μείωση στις επικουρικές να περιοριστεί στο 15%-20%, δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

    Ο υπουργός Επικρατείας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές.

    Σε ερώτηση περί αναζήτησης νέων εταίρων, με αφορμή και τη συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής, όπου κάνει άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: ΅«Επιδιώκουμε το διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή».

    Εξήρε μάλιστα τη στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνοντας ότι «ο κ. Λεβέντης έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

    Αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του, είπε ότι έχει κατατεθεί και η δεύτερη δήλωσή του και πως θα συνεδριάσει η αρμοδία επιτροπή «και θα βγάλει τα συμπεράσματα της».

    «Γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, να θιγεί το πρόσωπο μου, ο Αλέξης Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

    [05] Οι Γερμανοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι ο εθνικισμός και η προσφυγική κρίση θα καταστρέψουν την ΕΕ

    Οι επικεφαλής πέντε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς συνδέσμους της Γερμανίας φοβούνται ότι οι βαθιές διαιρέσεις όσον αφορά τον τρόπο χειρισμού της προσφυγικής κρίσης και ο αυξανόμενος εθνικισμός μεταξύ των κρατών μελών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια διάσπαση της ΕΕ.

    Η άφιξη φέτος στην Ευρώπη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια σε χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην ευρωζώνη.

    Σε αυτό ήρθε να προστεθεί μια αύξηση του εθνικισμού που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πλούτο, την οικονομική επιτυχία και την ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσαν στο Ρόιτερς οι πρόεδροι των πιο σημαντικών επιχειρηματικών συνδέσμων της Γερμανίας.

    [06] Τρ. Αλεξιάδης: Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από άλλους

    Οι χειρισμοί μας στη «λίστα Φαλτσιανί» δείχνουν πόσο διαφέρουμε από τους άλλους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο». «Επί των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάστηκαν τρία χρόνια έως ότου ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα της λίστας Λαγκάρντ. Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες. Η προηγούμενη λίστα κρύφτηκε σε πολιτικά γραφεία. Η λίστα Φαλτσιανί δεν πέρασε καν από πολιτικά γραφεία, διαβιβάστηκε κατ? ευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

    «Εγώ δεν θέλω να έχω στα χέρια μου λίστα κι όποιον θα επιθυμούσε να μου δώσει κάποια θα τον πετούσα έξω από το γραφείο μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι με αυτήν ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση, περιοριζόμενη απλώς στην εποπτεία για το αν οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί κινούνται κι ενεργούν σύμφωνα με το νόμο.

    «Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και θα συμβάλλει στη «φορολογική συμμόρφωση» των πολιτών.

    [07] Κύπρος: Αρχές του 2016 η απόφαση για ενδιάμεση λύση στο φυσικό αέριο

    Αρχές του 2016 η κυπριακή κυβέρνηση θα καταλήξει στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης του φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία VITOL, είτε η Κύπρος το 2020 θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

    Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι εταιρείες κολοσσοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σεισμικά γεωλογικά στοιχεία της Κύπρου. Επισήμανε ότι θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση επέκτασης της πρώτης ερευνητικής περιόδου των τεμαχίων 2, 3, και 9 για ακόμα δύο χρόνια, όπως είχε ζητήσει η εταιρεία ΕΝΙ. Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, η εταιρεία ΤΟΤΑΛ έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν «στόχοι» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

    [08] Αναδρομικά καλείται να πληρώσει δώρα εορτών -επιδόματα αδειών, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία

    Παράνομη χαρακτηρίζει την κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων άδειας των διοικητικών υπαλλήλων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γ. Σούκος και καλεί τον πρόεδρο της Φ.Ε. κ. Μπαμπινιώτη να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, διαφορετικά θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

    Το έγγραφο, του οποίου έλαβε γνώση σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), χαρακτηρίζεται «απόφαση σταθμός» από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικού όργανο των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, η κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας των διοικητικών υπαλλήλων χαρακτηρίζεται από τον Ειδικό Γραμματέα του υπ. Εργασίας παράνομη, καθ' όσο οι εν λόγω υπάλληλοι απασχολούνται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ως εκ τούτου, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει αναδρομικά από το 2012 τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους.

    [09] Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στο Αντίρριο

    Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα στις 9.15 το πρωί στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο και άλλες γειτονικές περιοχές.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Αντίρριο.

    Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.

    [10] Φωτιά σε νησίδα των Οινουσσών από πρόσφυγες, τραυματίστηκε πυροσβέστης

    Όλη μέρα σχεδόν έκαιγε χθες η φωτιά στη νησίδα Παναγία των Οινουσσών της Χίου, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν αποβιβασθεί εκεί προκειμένου να ζεσταθούν ή να γίνουν αντιληπτοί άναψαν φωτιά, η οποία λόγω των ανέμων πήρε διαστάσεις.

    Τελικά παρά την ολοήμερη προσπάθαια Πυροσβεστών και στρατιωτών κάηκαν περίπου 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Η φωτιά έσβησε τελικά περί τις 10.30 το βράδυ.

    Κατά την προσπάθεια πυρόσβεσης τραυματίσθηκε ο Αρχιπυροσβέστης Γ.Σ. ο οποίος μετά τις πρώτες βοήθειες από στρατιωτικό γιατρό διεκομίσθη στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.

    [11] Αργεντινή: Η «Γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» δεν βρήκε τελικά την εγγονή της

    Η είδηση συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αποδείχθηκε εσφαλμένη: Η Μαρία "Τσίτσα" Μαριάνι, μια από τις γυναίκες που είχαν ιδρύσει το κίνημα των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», δεν είναι τελικά βάσει επίσημων εξετάσεων DNA που έγιναν συγγενής με τη γυναίκα που παρουσιάστηκε ως η εγγονή της.Ο εκπρόσωπος της 92χρονης σήμερα Μαριάνι παραδέχθηκε χθες «ένα επικοινωνιακό σφάλμα» και διαβεβαίωσε ότι η αναζήτηση της εγγονής της, την οποία είχαν αρπάξει πριν από 39 χρόνια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983), συνεχίζεται «βάσει της αλήθειας και της δικαιοσύνης».

    Την παραμονή των Χριστουγέννων, την Πέμπτη, το Ίδρυμα Ανάι, το οποίο ιδρύθηκε το 1989 από την Μαριάνι, ανακοίνωσε ότι η εγγονή της, η Κλάρα Ανάι, βρέθηκε και ότι ο γενετικός δεσμός μεταξύ αυτής και της γιαγιάς της καθορίστηκε «κατά 99,9%» από εξετάσεις DNA που έγιναν.Η Κλάρα, που είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 1976, παρουσιάστηκε στη συνέχεια ως το 120ο από τα «κλεμμένα παιδιά» της δικτατορίας που αναγνωρίστηκε.

    Οι «Γιαγιάδες» εδώ και δεκαετίες αναζητούν τα χαμένα εγγόνια τους. Υπολογίζεται ότι περίπου 500 παιδιά αντιφρονούντων, που γεννήθηκαν όταν οι μητέρες τους ήταν στη φυλακή, υιοθετήθηκαν κατόπιν από στελέχη του στρατιωτικού καθεστώτος ή από φίλα προσκείμενους στο καθεστώς.Τον Αύγουστο του 2014 η ιστορική ηγέτιδα των «Γιαγιάδων», η Εστέλα Καρλότο, ξαναβρήκε τον εγγονό της έπειτα από 36 χρόνια.

    [12] Σ. Μαντουβάλου στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Οφείλουμε να διεκδικούμε την καθημερινότητα της ουτοπίας

    Η γνωστή συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Σοφία Μαντουβάλου, ψυχή της πάλαι ποτέ εκπαιδευτικής τηλεόρασης και υποψήφια για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν το 2014, επιδίδεται σε μία εκ βαθέων συζήτηση με το δημοσιογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Χρίστο Καλουντζόγλου, στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Οι δύο συγγραφείς εξομολογούνται στο κοινό τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν τον καθένα στο δικό του παραμυθοποιείο. Μιλούν για τη μεσαιωνική σημασία της λέξης παραμύθι που σημαίνει παρηγοριά, αναφέρονται στις διαφορές των παλαιότερων με τα σύγχρονα παραμύθια και πως η ταχύτητα του σημερινού τρόπου ζωής έχει αλλάξει την παραμυθία, ενώ παράλληλα σχολιάζουν το ρόλο των ΜΜΕ ως προς την εκπαιδευτική προσέγγιση του παραμυθιού.

    Βεβαίως το θέμα της κρίσης δεν έμεινε έξω από την κουβέντα των δύο παραμυθογράφων με τη Σοφία Μαντουβάλου να δίνει τη δική της διάσταση:«Αν οι παραμυθάδες αλλάξουν στην κρίση χαθήκαμε. Εμείς οφείλουμε να διεκδικούμε την καθημερινότητα της ουτοπίας. Πρέπει να διεκδικούμε κάθε μέρα τον τόπο αυτό που το φανταστικό και το πραγματικό δεν είναι αντιφατικά, γιατί αν δεν φανταστούμε την πραγματικότητα μας διαφορετική, δεν θα μπορέσουμε να τη φτάσουμε ποτέ. Για μένα η φαντασία είναι πραγματικότητα».

    [13] Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ του Νταβός

    Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Oικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μεταξύ 21-24 Ιανουαρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Η συμμετοχή του πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις που θα έχει εντός της χώρας το διάστημα εκείνο, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες,ωστόσο η συμμετοχή του κ. Τσίπρα εξετάζεται σοβαρά. Υπό αυτό το πρίσμα το ενδεχόμενο συμμετοχής του πρωθυπουργού στο Φόρουμ του Νταβός δεν έχει οριστικοποιηθεί, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

    [14] Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

    Ανοιχτά είναι σήμερα, τελευταία Κυριακή του χρόνου, τα εμπορικά καταστήματα. Τα καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

    Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 3015, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τος 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 είναι αργία και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 December 2015 - 11:32:26 UTC