Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο στις 11:00 η κηδεία της αδελφής του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη
  • [02] Τ. Κουίκ για τον θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη: Συλλυπητήρια Βαγγέλη. Πρέπει να αντέξεις
  • [03] Αλ. Χαρίτσης: Με περισσότερα από 8 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αγορά το 2016
  • [04] ΕΣΕΕ: Η «παραδοσιακή» Κυριακή 20/12 ήταν η καλύτερη σε επισκεψιμότητα για το 2015
  • [05] «Κατάλληλο περιβάλλον, για να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων»
  • [06] Αυξημένη σήμερα η εμπορική κίνηση στην Ερμού
  • [07] Αναδρομικά καλείται να πληρώσει δώρα εορτών - επιδόματα αδειών, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία
  • [08] Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, συγκαλεί ο Κάμερον
  • [09] Ροχανί: Οι μουσουλμανικές χώρες οφείλουν να διορθώσουν την εικόνα του Ισλάμ
  • [10] Ι. Θεοτοκά στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Τα παραμύθια ενισχύουν τις μαθησιακές ικανότητες
  • [11] «Ντοπέ» η Ανανιάδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Χιούστον
  • [12] Στεφανίδη: «Πρώτος στόχος η βελτίωση του ρεκόρ, που θα φέρει μετάλλιο»

  • [01] Αύριο στις 11:00 η κηδεία της αδελφής του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη

    Αύριο στις 11:00 στο νεκροταφείο Ζωγράφου θα γίνει η κηδεία της αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσω Μεϊμαράκη που πέθανε χθες μετά από μάχη με τον καρκίνο.

    Δύσκολες ώρες περνά ο αδελφός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς τα δυο αδέλφια είχαν ιδιαίτερα στενή σχέση και η Βάσω Μεϊμαράκη υπήρξε από τους στενότερους συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

    Τα θερμά του συλλυπητήρια εκ μέρους και του κόμματος, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του για την απώλεια της Βάσως Μεϊμαράκη, ανέφερε: «Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη, αδελφής του καλού φίλου και συναγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή προσωπικότητα, που διακρίθηκε ως οικογενειάρχης, αλλά και για το ήθος, την ευγένεια και την κοινωνική της προσφορά. Θερμά συλλυπητήρια στα τρία παιδιά της και τους οικείους της».

    Τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον χαμό της αδελφής του εξέφρασαν μέσω Twitter ο συνυποψήφιος του κ. Μεϊμαράκη, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώην υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης:Τ. Κουίκ για τον θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη: Συλλυπητήρια Βαγγέλη. Πρέπει να αντέξεις

    [02] Τ. Κουίκ για τον θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη: Συλλυπητήρια Βαγγέλη. Πρέπει να αντέξεις

    Για τον θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη, αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ανέβασε το εξής tweet: «Μεγαλώσαμε μαζί στο ίδιο σχολείο. Αστέρι ανάμεσά μας η Βάσω. Τώρα πήγε εκεί ψηλά. Συλλυπητήρια Βαγγέλη. Πρέπει να αντέξεις».

    [03] Αλ. Χαρίτσης: Με περισσότερα από 8 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αγορά το 2016

    Με περισσότερα από 8 δισ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η αγορά το 2016, δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

    Όπως διευκρινίζει, οι πόροι που θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το επόμενο έτος ανέρχονται σε 6,75 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6 δισ. αφορούν το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ και τα υπόλοιπα το εθνικό. «Τα κονδύλια αυτά θα πολλαπλασιαστούν από τη μόχλευση που θα προκληθεί από τη διάθεσή τους στην αγορά» τονίζει. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ιδιωτικά κεφάλαια, η χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς (EIB, EBRD, IBRD κ.α.), υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει ως τα 2 δισ. ευρώ, προσθέτει ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ.

    Ο κ. Χαρίτσης εξηγεί ότι με το νέο ΕΣΠΑ προκρίνονται μικρά και μεσαία έργα υποδομής και δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε τομείς που χαρακτηρίζονται από «εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία» πάνω σε οκτώ βασικούς άξονες που έχουν εντοπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος: Αγροδιατροφή, Βιοεπιστήμες - Υγεία - Φάρμακα, Τεχνολογίες πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές, Υλικά - κατασκευές και Τουρισμός - Πολιτισμός - Δημιουργικές Βιομηχανίες.

    Σημειώνει ότι έχουν εξευρεθεί τα κονδύλια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των έργων που έχουν απομείνει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013), ο σχεδιασμός του οποίου τονίζει ότι ήταν «σαθρός και επιπόλαιος», σημειώνοντας ότι υπήρχαν έργα τα οποία εντάσσονταν μόλις μερικές ημέρες πριν ή και λίγα 24ωρα μετά την ημερομηνία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

    [04] ΕΣΕΕ: Η «παραδοσιακή» Κυριακή 20/12 ήταν η καλύτερη σε επισκεψιμότητα για το 2015

    Η «παραδοσιακή» Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, πριν τα Χριστούγεννα, «ήταν, κατά γενική ομολογία, μακράν η καλύτερη σε επισκεψιμότητα, Κυριακή του 2015, σε μικρές και μεγάλες αγορές και πόλεις σε όλη την Ελλάδα». Αυτή είναι η εκτίμηση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε έρευνα που διενέργησε για τη κίνηση και τον τζίρο των τριών Κυριακών του Δεκεμβρίου.

    Η Ε.Σ.Ε.Ε. αναφέρει ότι η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του μηνός Δεκεμβρίου το 2015 κατά -8,3% σε σύγκριση με εκείνον του 2014, εδράζεται κατά το ΙΝ.ΕΜ.Υ.σε μία αλληλουχία γεγονότων, που επέδρασαν αρνητικά τόσο στη ψυχολογία των καταναλωτών (μείωση καταναλωτικής δαπάνης), όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων.

    Ο τζίρος του Δεκεμβρίου 2015 εκτιμάται στα 3,22 δισ. ευρώ, έναντι των 3,51 δισ. ευρώ το 2014 (μείωση 8,3%) και τα 5,6 δισ. ευρώ τζίρου το 2009 (μείωση 42%).

    [05] «Κατάλληλο περιβάλλον, για να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων»

    «Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων, που θα δημιουργήσει επενδύσεις, ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και άνοδο του βιωτικού επιπέδου» δηλώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον στο Βήμα της Κυριακής.

    Ο Τζον Πόλσον, μετά τη συμμετοχή του στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, ενώ πριν από πέντε χρόνια ξεπουλούσε τα ελληνικά ομόλογα ποντάροντας στην πτώχευση της χώρας. Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνηση και χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «επιδέξιο πολιτικό αρχηγό». Εμφανίζεται έτοιμος να επενδύσει και άλλα κεφάλαια, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις υπέρ της αγοράς και σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις και η αναδιάρθρωση του χρέους πάνε χέρι-χέρι.

    Τονίζει, επίσης, ότι με τη συνέχιση της εφαρμογής «των σωστών πολιτικών» η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη το 2016 και το 2017 και η χρηματιστηριακή αγορά τα μεγαλύτερα κέρδη το 2016 σε όλη την Ευρώπη.

    «Τώρα που η καταιγίδα έχει περάσει, αρχίζουμε να βλέπουμε μικρά ανοίγματα στα σύννεφα. Για να λάμψει όμως ο ήλιος η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και κυρίως να περάσει από το Κοινοβούλιο το Ασφαλιστικό και τη φορολογική μεταρρύθμιση, να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις, να εφαρμόσει όλες τις δράσεις που έχει συμφωνήσει και να ολοκληρώσει ικανοποιητικά την πρώτη αξιολόγηση» σημειώνει.

    [06] Αυξημένη σήμερα η εμπορική κίνηση στην Ερμού

    Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η εμπορική κίνηση στην οδό Ερμού, με τον κόσμο εκμεταλλευόμενο τον καλό καιρό να συνδυάζει την βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας με αγορές διαφόρων δώρων και ειδών, σήμερα, τελευταία Κυριακή του χρόνου.

    «Η κίνηση είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική μέχρι τώρα» τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζούλοβιτς, ιδιοκτήτης των ομώνυμων καταστημάτων. «Ο κόσμος είναι πολύς και δεν κοιτάζει απλώς τις βιτρίνες, αλλά μπαίνει στα καταστήματα και ψωνίζει. Το ίδιο ισχύει και για το δικό μας κατάστημα, εδώ, στην Ερμού, όπου η κίνηση και ο τζίρος είναι αρκετά αυξημένοι. Βέβαια, οι αγορές είναι λιγότερες σε σχέση με άλλες φορές, αλλά αν αναλογιστούμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, δεν πρέπει να έχουμε παράπονο» καταλήγει.

    Σημειώνεται, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    [07] Αναδρομικά καλείται να πληρώσει δώρα εορτών - επιδόματα αδειών, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία

    Παράνομη χαρακτηρίζει την κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων άδειας των διοικητικών υπαλλήλων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γ. Σούκος και καλεί τον πρόεδρο της Φ.Ε. κ. Μπαμπινιώτη να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, διαφορετικά θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

    Το έγγραφο, του οποίου έλαβε γνώση σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), χαρακτηρίζεται «απόφαση σταθμός» από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικού όργανο των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, η κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας των διοικητικών υπαλλήλων χαρακτηρίζεται από τον Ειδικό Γραμματέα του υπ. Εργασίας παράνομη, καθ' όσο οι εν λόγω υπάλληλοι απασχολούνται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Ως εκ τούτου, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει αναδρομικά από το 2012 τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους.

    [08] Έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, συγκαλεί ο Κάμερον

    O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί σήμερα έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής κρίσης για την επίβλεψη της παροχής βοήθειας σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία, ενώ χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.Οι πλημμύρες είναι η συνέπεια των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τα συνεργεία διάσωσης να μετακινούνται με φουσκωτές βάρκες μέσα στους δρόμους.

    Στις κομητείες του δυτικού Γιορκσάιρ και του Λάνκασιρ, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ανέβαινε η στάθμη των υδάτων. Για σήμερα έχουν εκδοθεί τριάντα προειδοποιήσεις για τους κινδύνους εν δυνάμει φονικών πλημμυρών.Η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Electricity North West ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 7.500 νοικοκυριά.

    [09] Ροχανί: Οι μουσουλμανικές χώρες οφείλουν να διορθώσουν την εικόνα του Ισλάμ

    Η μεγαλύτερη ευθύνη των μουσουλμανικών χωρών είναι να διορθώσουν την εικόνα του Ισλάμ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.«Πρέπει να εξαλείψουμε την αρνητική εικόνα του Ισλάμ στον κυβερνοχώρο και στον πραγματικό χώρο σήμερα», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του στην Τεχεράνη κατά την έναρξη διεθνούς διάσκεψης για την «σημερινή κρίση στον ισλαμικό κόσμο».

    Ο Ροχανί υπογράμμισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών «βίας, τρόμου και των σφαγών, δυστυχώς διαδραματίστηκε στον ισλαμικό κόσμο στην Αφρική, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη δυτική Ασία».

    [10] Ι. Θεοτοκά στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Τα παραμύθια ενισχύουν τις μαθησιακές ικανότητες

    Για τον εκπαιδευτικό και τον ψυχολογικό ρόλο που παίζουν τα παραμύθια στη ζωή των παιδιών μιλά η δρ Ίλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια του Αιγινίτειου Νοσοκομείου, στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    Η κ. Θεοτοκά εξηγεί πως μπορούν να ενισχυθούν οι μαθησιακές ικανότητες του παιδιού, μέσα από το παραμύθι.

    Παράλληλα αναφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητες της παραμυθίας και πως αυτή συμβάλλει στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

    [11] «Ντοπέ» η Ανανιάδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Χιούστον

    Μία αθλήτρια έστειλε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών του Χιούστον και το όνομά της βρίσκεται ανάμεσα στα 24 θετικά σε έλεγχο ντόπινγκ που ανακοίνωσε η διεθνής Ομοσπονδία (IWF). Συγκεκριμένα στο δείγμα της Ευτυχίας Ανανιάδου βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία υδροχλορμεθυλτεστοστερονη και αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι με την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

    Η 28χρονη πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει την 20η θέση στο Χιούστον στην κατηγορία των +75 κιλών. Είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα με χρήση αναβολικών ουσιών, βρέθηκε ντοπαρισμένη το 2009 και της επιβλήθηκε ποινή δύο ετών.

    [12] Στεφανίδη: «Πρώτος στόχος η βελτίωση του ρεκόρ, που θα φέρει μετάλλιο»

    Εντός... έδρας θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μένει μόνιμα στις ΗΠΑ (Οχάιο) και από αυτή τη σεζόν έχει νέο προπονητή, τον σύζυγό της Μίτσερ Κρίερ. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Πόρτλαντ και για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια αυτό έχει μεγάλη σημασία.

    «Η προετοιμασία είναι προγραμματισμένη ώστε να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόρτλαντ. Είμαι πολύ χαρούμενη, που η διοργάνωση θα γίνει στις ΗΠΑ, πρώτον γιατί επιτέλους δεν θα χρειαστεί να κάνω μεγάλο ταξίδι και δεύτερον γιατί πλέον εδώ νιώθω σαν το σπίτι μου. Στο Πόρτλαντ ζουν πολλοί φίλοι μου, οι οποίοι ήδη προγραμματίζουν να δουν τους αγώνες και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Νιώθω σαν να είμαι στην έδρα μου», δήλωσε η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 στον ανοιχτό και του 2015 στον κλειστό στίβο και πρόσθεσε:

    «Ο μεγάλος μου στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να βελτιώσω στο Πόρτλαντ το ρεκόρ της σεζόν. Ξέρω πως αν καταφέρω κάτι τέτοιο θα είμαι σε θέση να κατακτήσω μετάλλιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 December 2015 - 13:32:28 UTC