Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
  • [02] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής
  • [03] Στα 11,833 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου
  • [04] Ευνοϊκότεροι όροι για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο
  • [05] Παράταση έως 7 Ιανουαρίου 2016, για τις υποτροφίες στο «Angelopoulos/Clinton GIU Fellowship»
  • [06] Ηράκλειο: Τετράχρονο κοριτσάκι κατέληξε μετά από επέμβαση ρουτίνας
  • [07] Ισραήλ: Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για τον πρώην πρωθυπουργό 'Ολμερτ
  • [08] Εξήντα επτά δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2015
  • [09] Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε κυβερνητική υπηρεσία
  • [10] Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε δημόσιους πολιτιστικούς φορείς
  • [11] Όλο και πιο ψηλά στη λίστα των κορυφαίων ο Λεμπρόν Τζέιμς

  • [01] Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    Η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι, προειδοποιεί την κυβέρνηση η ΝΔ, με αφορμή το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο.

    Η Λ. Συγγρού υπενθυμίζει ότι «μέχρι πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα και συγκρατήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος» ενώ τα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    «Μόνο τον Νοέμβριο έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά αγγίζουν πλέον τα 84 δισ. ευρώ! Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [02] Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

    Συνεδριάζει σήμερα στις τρεις το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής. Ειδικά αναμένεται να συζητηθούν η επικείμενη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Θέματα αιχμής αναμένεται να αποτελέσουν η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εθνική σύνταξη, το ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες συντάξεις και η ενοποίηση των ταμείων.

    Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση προτείνει αύξησή τους, μέτρο που βρίσκει αντίθετους τους εκπροσώπους των θεσμών. Ως αντιστάθισμα έχει επανέλθει η σκέψη για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές για ποσά από 1.000 ευρώ και πάνω.

    Η εθνική σύνταξη, ως ποσό που θα εγγυάται το κράτος, θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο εργαζόμενος. Ενιαίοι κανόνες αναμένεται να εφαρμοσθούν για όλους τους συνταξιούχους, μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

    Σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των ταμείων, προκρίνεται η ενοποίηση όλων των κύριων ασφαλιστικών ταμείων, με διατήρηση του ΟΓΑ και του ΝΑΤ ως αυτοτελών νομικών προσώπων για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν σε ένα νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή εάν θα δοθεί η δυνατότητα σε επικουρικά ταμεία να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία.

    [03] Στα 11,833 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου

    Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα το σύνολο του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, ήτοι των οφειλών που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους μέσα στο 2015, διαμορφώθηκε στα 11,833 δισ. ευρώ έναντι 10,380 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    Σημειώνεται ότι η αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ είναι από τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις οφειλών εντός του έτους, καθώς υπήρξαν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, δόση οφειλών κ.ά.), ενώ τον τρέχοντα μήνα υπάρχουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

    [04] Ευνοϊκότεροι όροι για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο

    Ευνοϊκότεροι καθίστανται οι όροι για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο.

    Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μπορεί πλέον να χορηγηθεί αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για τη μεταβίβαση ακινήτου από φορολογούμενο ο οποίος έχει χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον η οφειλή είναι διασφαλισμένη και στην περίπτωση αυτή παρακρατείται το 50% αυτής (από 70% - 100% με βάση το προηγούμενο καθεστώς).

    Έτσι, εάν ο φορολογούμενος με οφειλές στο Δημόσιο επιθυμεί να πωλήσει ένα ακίνητο, μπορεί να ζητήσει από την Εφορία να εγγραφεί προσημείωση σε άλλο ακίνητό του, προκειμένου να διασφαλιστεί η οφειλή. Εν συνεχεία, θα λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, στο οποίο θα ορίζεται ότι ο συμβολαιογράφος θα παρακρατήσει το 50% της οφειλής από το τίμημα.

    Στις περιπτώσεις στις οποίες το τίμημα είναι χαμηλότερο από την αντικειμενική αξία, θα πρέπει να εξοφληθεί η οφειλή στο σύνολό της για να χορηγηθεί η φορολογική ενημερότητα.

    [05] Παράταση έως 7 Ιανουαρίου 2016, για τις υποτροφίες στο «Angelopoulos/Clinton GIU Fellowship»

    Παράταση έως την Πέμπτη (7 Ιανουαρίου 2016) δίνεται για την υποβολή σχεδίων/προτάσεων στο πρόγραμμα«Angelopoulos - Clinton GIU Fellowship».

    Σχετικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν στην ιστοσελίδαwww.angelopouloscgiu.org.

    [06] Ηράκλειο: Τετράχρονο κοριτσάκι κατέληξε μετά από επέμβαση ρουτίνας

    Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Νεάπολη Λασιθίου άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί εισήχθη σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να αφαιρεθούν «κρεατάκια». Όμως, παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε.

    Τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του παιδιού αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.

    [07] Ισραήλ: Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για τον πρώην πρωθυπουργό 'Ολμερτ

    Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ απάλλαξε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ από την μία καταδικαστική απόφαση για διαφθορά και επιβεβαίωσε την καταδίκη του για δεύτερη υπόθεση διαφθοράς μειώνοντας την ποινή του σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή. Ο Εχούντ Όλμερτ θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης στο Ισραήλ που θα φυλακιστεί στη χώρα του.

    Ο Όλμερτ, πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2009, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2014 για δύο κατηγορίες διαφθοράς σε φυλάκιση έξι ετών χωρίς αναστολή.

    Το ανώτατο δικαστήριο με την σημερινή του απόφαση έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε μια από τις υποθέσεις δωροδοκίας απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο από τη μια κατηγορία, ενώ μείωσε σε φυλάκιση 18 μηνών την ποινή του στη δεύτερη κατηγορία, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Kol Yisrael.

    [08] Εξήντα επτά δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους το 2015

    Εξήντα επτά δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2015 εξαιτίας του επαγγέλματός τους, κυρίως στη Γαλλία, η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα λόγω της επίθεσης εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα (RSF) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Είκοσι επτά «πολίτες-δημοσιογράφοι» (μπλόγκερ) και επτά συνεργάτες μέσων ενημέρωσης έχουν επίσης δολοφονηθεί, σύμφωνα με τη ΜΚΟ που ζητεί τον διορισμό «χωρίς καθυστέρηση ενός ειδικού εκπροσώπου για την προστασία των δημοσιογράφων στη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών». Το 2014, 66 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με τους RSF.

    Στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που ήταν οι πιο φονικές για τους δημοσιογράφους φέτος βρίσκονται το Ιράκ και η Συρία, και ακολουθούν η Γαλλία, η Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, η Ινδία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες.

    [09] Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε κυβερνητική υπηρεσία

    Ένας καμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σε γραφεία κυβερνητικής υπηρεσίας στο Πακιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 30.

    Μια φράξια των πακιστανών Ταλιμπάν η οργάνωση Τζαμαάτ ουρ Αχράρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που είχε στόχο ένα παράρτημα της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Ταυτοτήτων (Nadra), η οποία εκδίδει τα δελτία ταυτότητας στη χώρα, στη βορειοδυτική πόλη Μαρντάν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα. η οργάνωση Τζαμαάτ ουρ Αχράρ μάχεται για την ανατροπή της κυβέρνησης και την επιβολή στη χώρα του νόμου των ισλαμιστών.

    [10] Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε δημόσιους πολιτιστικούς φορείς

    Αλλαγές στις διοικήσεις δημόσιων πολιτιστικών φορέων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η ανακοίνωση «στο Εθνικό Θέατρο, ο κ. Παντελής Δεντάκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης) αντικαθιστά την κ. Αμαλία Μουτούση, μετά από την παραίτησή της, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου. Η θητεία του κ. Δεντάκη λήγει στις 5 Μαΐου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η θητείατης κυρίας Μουτούση».

    Αντίστοιχα, «στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, την κυρία Ιωάννα Παπελάση, η οποία παραιτήθηκε, αντικαθιστάο κ. Σωτήρης Μουσούρης (οικονομολόγος, νομικός, Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης) , η θητεία του οποίου λήγει στις 19 Φεβρουαρίου 2016.

    Ο κ.Χανς - Ούβε - Παπαματθαίου - Μάτσκε (καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) αντικαθιστά τον κ. Κωνσταντίνο Γκαρέλα, μετά από την παραίτησή του, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η θητεία του κ. Παπαματθαίου - Μάτσκε λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η θητεία του κ. Κωνσταντίνου Γκαρέλα».

    Μετά τη λήξη της τριετούς θητείας των μελών του ΔΣ στον Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι κ. Νικήτας Μυλόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), κα Αναστασία Λαδά (ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ), κ. Κωνσταντίνος-Σωτήριος Βόμβολος (συνθέτης), κ. Ραφαήλ-Ρόλλυ Γκατένιο (επιχειρηματίας), κ. Δήμος Γκουνταρούλης (μουσικός, καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης), κα Ίντα Μασαράνο (νομικός), κα Ιωάννα Ναούμ (επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ), κα Ιουλία Πιπινιά (επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Θεάτρου, Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ), κα Δάφνη Τραγάκη (λέκτορας στην Ανθρωπολογία της Μουσικής, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), κ. Ιωάννης Τσιτσελίκης (μουσικός) αντικαθιστούν τους κ. Αλέξανδρο Μπακατσέλο, κ. Γεώργιο Πενέλη, κ. Παρασκευά Αρβανιτάκη, κ. Παναγιώτη Δέντζορα, κ. Στέφανο Τσιτσόπουλο, κα Ιφιγένεια Ταξοπούλου, κ. Γεώργιο Χριστιανάκη, κ. Κωνσταντίνο Ράπτη, κ. Αλέξανδρο Ευκλείδη, κα Ελισάβετ Υιόκα-Σουλτάνη.

    Παραμένει στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Χαράλαμπος Λεφάκης. Η κα Θέλξη Ματίκα (πιανίστα) αντικαθιστά τον κ. Χασδάι Καπόν, μετά τη λήξη της θητείας του, στη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης (επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστημίου Μακεδονίας), κ. Λεωνίδας Σδούκος (δικηγόρος) και κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ (καθηγητής Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης) αντικαθιστούν τους κ. Σίμο Παπάνα, κ. Ευάγγελο Στοϊκό και κα Σωτηρία Γκούγκα, μετά τη λήξη της θητείας τους, στις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού. Η θητεία του ΔΣ είναι διετής.

    [11] Όλο και πιο ψηλά στη λίστα των κορυφαίων ο Λεμπρόν Τζέιμς

    Ακόμη μία θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του NBA, αναρριχήθηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο άσος των Καβαλίερς, στη νίκη επί των Σανς, σημείωσε 14 πόντους και πλέον βρίσκεται στην 17η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας στην 18η θέση τον Άλεξ Ίνγκλις. O Τζέιμς, o οποίος έφτασε τους 25.623 πόντους, σε 939 αγώνες με Χιτ και Καβαλίερς σημειώνει μέσο όρο 27.3 πόντους.

    Οι πρώτοι των πρώτων της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του NBA:

    ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΝΤΟΙ

    Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ Μιλγουόκι Μπακς (1969?1975)

    Λος Άντζελες Λέικερς (1975?1989) 38,387

    Καρλ Μαλόουν Γιούτα Τζαζ (1985?2003)

    Λος Άντζελες Λέικερς (2003?2004) 36,928

    Κόμπε Μπράιαντ Λος Άντζελες Λέικερς (1996?) 32,967

    Μάικλ Τζόρνταν Σικάγο Μπουλς (1984?1993; 1995?1998)

    Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (2001?2003) 32,292

    Ουίλτ Τσάμπερλεϊν Φιλαδέλφεια/Σαν Φραντζίσκο Ουόριορς (1959?1965)

    Φιλαδέλφεια 76ερς (1965?1968)

    Λος Άντζελες Λέικερς (1968?1973) 31,419


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 11:32:38 UTC