Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Πλακιωτάκη στην Όλγα Γεροβασίλη για τις δηλώσεις της για το ασφαλιστικό
  • [02] Να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάλεσε τα μέλη της ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας
  • [03] Θ.Τζάκρη στο Πρακτορείο 104,9 FM:Στόχος η επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές
  • [04] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [05] Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις
  • [06] Οι θεσμοί παρέλαβαν χθες το βράδυ το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού
  • [07] ΔΝΤ: Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία το 2016
  • [08] Σκληρές απαντήσεις Παρασκευόπουλου -Παπαγγελόπουλου στην Ένωση Εισαγγελέων
  • [09] Έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου των δυο φίλων στην Κατοχή Μεσολογγίου
  • [10] 2.600 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο στο λιμάνι του Πειραιά
  • [11] Τουλάχιστον 21 νεκροί πρόσφυγες μετά τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε στη Λέσβο
  • [12] Νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
  • [13] Τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα επισκέπτεται η Β. Ρεντγκρέιβ
  • [14] ΚΚΕ: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό για το σύνολο του λαού
  • [15] Β.Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει περικοπές συντάξεων

  • [01] Επίθεση Πλακιωτάκη στην Όλγα Γεροβασίλη για τις δηλώσεις της για το ασφαλιστικό

    Επίθεση κατά της κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τα όσα υποστήριξες περί μη μείωσης των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης,

    «Τα όσα υποστήριξε η κα Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης κατηγορώντας την κα Γεροβασίλη πως «πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση.» Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του:

    1. Δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί;

    2. Γιατί δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον;

    3. Γιατί δεν κατήργησαν ακόμη τον ΈΝΦΙΑ;

    4. Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο;

    5. Γιατί εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο;

    6. Γιατί απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;

    7. Γιατί έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds;

    8. Γιατί δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό;

    9. Γιατί δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ;

    [02] Να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάλεσε τα μέλη της ΝΔ ο Απ. Τζιτζικώστας

    Να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάλεσε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που θα προσέλθουν στις εσωκομματικές εκλογές του β' γύρου την Κυριακή, ανάμεσα στον Βαγγέλη Μείμαράκη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που στον πρώτο γύρο κατέλαβε την τρίτη θέση.

    "Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στους δημοσιογράφους.

    Για την από 'δω και πέρα στάση του, τόνισε: "Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία".

    Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν στον α' γύρο και επέμεινε στις αρχές που ο ίδιος ανέδειξε με την υποψηφιότητά του "για μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στον διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας. Για μια Νέα Δημοκρατία μακριά από τον λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι".

    [03] Θ.Τζάκρη στο Πρακτορείο 104,9 FM:Στόχος η επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές

    Οι επενδυτικές ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες και η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της επαναλειτουργίας βιομηχανιών που διέκοψαν τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως είπε η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" με τον Χρήστο Μάτη.

    Όπως υπογράμμισε, οι περισσότερες από τις βιομηχανίες που έκλεισαν για διαφορετικούς λόγους τα τελευταία χρόνια και στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στα "χέρια" τραπεζών, μπορούν να επαναλειτουργήσουν, χωρίς να κρατικοποιηθούν και οι νέοι ιδιοκτήτες θα προκύψουν μέσα από διαγωνισμούς και σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

    "Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν μιλάμε για ερείπια. Πρόκειται για βιομηχανίες οι οποίες με μια μικρή προσπάθεια μπορούν να αναβιώσουν" είπε η κ. Τζάκρηκαι πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία, να επιστρέψουν στις δουλειές όσοι απολύθηκαν και επιπλέον να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

    [04] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, η οικονομία και το προσφυγικό ζήτημα καθώς και θέματα δημόσιας διοίκησης.

    [05] Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

    Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 ξεκινούν οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ενώ την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

    Τα καταστήματα ήδη έχουν ξεκινήσει τις προσφορές, από αυτή την εβδομάδα, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε προς τις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

    Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

    Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ?. % έως ?. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

    [06] Οι θεσμοί παρέλαβαν χθες το βράδυ το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού

    Οι θεσμοί παρέλαβαν χθες το βράδυ το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η ελληνική πρόταση θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς και οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει «αργότερα αυτόν τον μήνα».

    «Η πρώτη αξιολόγηση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον περασμένο μήνα, να εκταμιεύσει την υποδόση ύψους 1 δισ.», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Εξάλλου, καλά πληροφορημένες πηγές επισήμαναν την ανάγκη να υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα πολιτική συναίνεση, ανάλογη με αυτή που υπήρχε το 2015 στη Βουλή των Ελλήνων σε σημαντικά θέματα.

    [07] ΔΝΤ: Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία το 2016

    Η εξέλιξη των πολιτικών και γεωπολιτικών εντάσεων, η πορεία της κινεζικής οικονομίας, η προσφυγική κρίση, τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, και η διαδικασία απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου θα είναι οι βασικοί προσδιοριστικοί παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας το 2016, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Μορίς Όμπστφελντ σε συνέντευξή του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

    «Σε ορισμένες χώρες», σημείωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ, «υπάρχει μία επικάλυψη πολιτικής ή γεωπολιτικής έντασης που μεγεθύνει τα αμιγώς οικονομικά προβλήματα. Το πώς θα εξελιχθούν οι εντάσεις αυτές το 2016 θα είναι ένας βασικός προσδιοριστικός παράγοντας των περιφερειακών και παγκόσμιων μακροοικονομικών αποτελεσμάτων». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Με παρηγορεί η σκέψη, ωστόσο, ότι στο τέλος του 2015 είχαμε ένα πολύ καλό νέο για το διεθνές νομισματικό σύστημα: Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τελικά τη μεταρρύθμιση των ποσοστών συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΝΤ που είχαν συμφωνηθεί το 2010. Μεταξύ άλλων, η αλλαγή αυτή θα ενισχύσει την ικανότητα του ΔΝΤ να αντιμετωπίζει μελλοντικές προκλήσεις, οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές».

    [08] Σκληρές απαντήσεις Παρασκευόπουλου -Παπαγγελόπουλου στην Ένωση Εισαγγελέων

    Έντονα αντέδρασαν σήμερα τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία αναφερόταν στην πρόσφατη διάταξη που ψηφίστηκε από την Βουλή για τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο.

    Παράλληλα, από το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, παραιτήθηκαν πέντε μέλη του, εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης.

    [09] Έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου των δυο φίλων στην Κατοχή Μεσολογγίου

    Έρευνες στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν νεκροί ο Βασίλης Γρατσάνης και ο Γιάννης Κορδώσης, πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος κρίθηκε απαραίτητος από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών είχε συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, πριν καταλήξει στο αρδευτικό κανάλι.

    Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί, άμεσα, εμπειρογνώμονας, ώστε υπάρξει επίσημο πόρισμα, τόσο για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο των δύο ανδρών εξετράπη της πορείας και κατέληξε στο κανάλι, όσο και για τη μηχανολογική κατάσταση του οχήματος.

    [10] 2.600 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο στο λιμάνι του Πειραιά

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας τουλάχιστον 2.600 μετανάστες και πρόσφυγες. Το Λιμενικό Σώμα είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους.

    Συγκεκριμένα, το «Blue star 1» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.333 άτομα. Από τη Μυτιλήνη μετέφερε 974 άτομα και από τη Χίο 359. Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβίβασε 1.309 μετανάστες και πρόσφυγες. Επτακόσια τριάντα οκτώ άτομα μετέφερε από τη Μυτιλήνη, 406 από τη Χίο και 165 από το Βαθύ της Σάμου.

    [11] Τουλάχιστον 21 νεκροί πρόσφυγες μετά τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε στη Λέσβο

    Η τουρκική χωροφυλακή ανακοίνωσε τον εντοπισμό 21 πτωμάτων προσφύγων, τρεις από τους οποίους παιδιά, σε δύο τουρκικές παραλίες, έπειτα από τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε στη Λέσβο.

    Ένδεκα από τα πτώματα βρέθηκαν σε παραλία του Αϊβαλί, ενώ δέκα ακόμη βρέθηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι, δήλωσε αξιωματικός της χωροφυλακής στο Ρόιτερς.

    Αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε ότι τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις έρευνες στη θάλασσα.

    [12] Νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

    Στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Πρόεδρος στο νέο ΔΣ του ΕΚΚ αναλαμβάνει ο Ιωάννης Λεοντάρης (επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Σχολής Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και αντιπρόεδρος ο κριτικός κινηματογράφου Κωνσταντίνος Τερζής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση ελήφθη μετά «από έγγραφες καταγγελίες τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, οι οποίες οδήγησαν τελικώς στην παραίτηση τριών από τα επτά μέλη του, καθιστώντας τη λειτουργία του Οργανισμού εξαιρετικά προβληματική».

    Οι καταγγελίες αφορούσαν σε εμφανείς δυσλειτουργίες που παρουσίασε η διοίκηση κατά το διάστημα τής μέχρι σήμερα θητείας της, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ υπενθυμίζεται ότι το «το ΔΣ είχε οριστεί στις 19 Μαρτίου 2015 με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ξυδάκη»

    [13] Τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα επισκέπτεται η Β. Ρεντγκρέιβ

    Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα θα επισκεφτεί στις 13:30 η πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

    Καθώς το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην προσφυγική κρίση, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, εξέφρασε τη διάθεση και τη θέληση να γνωρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να επισκεφθεί τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για την συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες.

    Αύριο Τετάρτη, στις 19:00, συνοδευόμενη από τον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που ανεβαίνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος). Η τραγωδία της Σμύρνης, πιστεύει η Βρετανή ηθοποιός «θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες».

    [14] ΚΚΕ: Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό για το σύνολο του λαού

    «Το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διαλύει πλήρως τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και συνεχίζει το έγκλημα από εκεί που το άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αιτία πολέμου για το σύνολο του λαού. Κανείς δεν εξαιρείται απ' τη νέα σφαγή. Οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, η νέα γενιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο για τη διαχρονική λεηλασία των ταμείων απ' το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος, καθώς και για την καπιταλιστική κερδοφορία, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το σχέδιο της κυβέρνησης και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για το Ασφαλιστικό.

    [15] Β.Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει περικοπές συντάξεων

    Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει περικοπές συντάξεων και υφεσιακά μέτρα, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε πως δεν τον απασχολεί θέμα οικουμενικής κυβέρνησης και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει τη δεδηλωμένη, τότε θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.

    Παράλληλα σημείωσε ότι έχει επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, με τον Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει ψυχρότητα και οι σχέσεις τους είναι καλές και φιλικές. Δεν επικοινώνησε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αν και θα ήθελε να του ευχηθεί «χρόνια πολλά», αλλά θα επικοινωνήσει μετά τις εκλογές της Κυριακής και θα τον επισκεφθεί ως πρόεδρος της Ν.Δ., εφόσον εκλεγεί.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στα μέλη της Ν.Δ. που θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή να σκεφθούν πριν ψηφίσουν ποιος υποψήφιος έχει εμπειρία και την προσφορά του καθενός, λέγοντας ότι και ο ίδιος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν θετικά και τις όποιες αδυναμίες.

    Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απάντησε ότι ασκεί με συνέπεια τα καθήκοντά του, υπενθύμισε ότι τον ψήφισε και παρατήρησε ότι ως εθνικό σύμβολο οφείλει να προσπαθεί για τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 January 2016 - 13:32:25 UTC