Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Δ. Παπαδημούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το ασφαλιστικό αφορά και τις επόμενες γενιές
  • [03] Τέρενς Κουίκ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού
  • [04] Μεϊμαράκης: Η ΝΔ χρειάζεται «μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες»
  • [05] Επαφές Τσακαλώτου με Ευρωπαίους ομολόγους του
  • [06] Κίνα: Νέα «βουτιά» 7% στα χρηματιστήρια και αυτόματη διακοπή των συναλλαγών
  • [07] Νέα βουτιά του πετρελαίου μπρεντ κάτω από τα 33 δολάρια το βαρέλι
  • [08] Τρ. Αλεξιάδης: Τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση για τις παλιές αποδείξεις
  • [09] Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση στην Ιταλία των πέντε φοιτητών
  • [10] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από την ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο
  • [11] Λήστεψαν αλλοδαπή στον Αγιο Παντελεήμονα, με την απειλή σφυριών
  • [12] Γεροβασίλη: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς λόγους»
  • [13] Στο Μαξίμου εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων
  • [14] Παγκόσμια Τράπεζα: Πιο αδύναμη το 2016 η παγκόσμια ανάπτυξη

  • [01] Κοινή συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη

    Το συντονισμό των κινήσεων τους για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής συζήτησαν ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

    Οι δυο τους μίλησαν σε σύσκεψη με τη συμμετοχή πυρήνων υποστηρικτών του Αδωνι Γεωργιάδη από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την οποία προετοίμασε ο κ. Γεωργιάδης, θέτοντας έτσι τις δυνάμεις του στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη.

    Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στον αγιασμό που έκανε στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης Ανθιμος και φωτογραφήθηκαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, και αντάλλαξαν θερμές χειραψίες μεταξύ τους. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα.

    [02] Δ. Παπαδημούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το ασφαλιστικό αφορά και τις επόμενες γενιές

    «Το ασφαλιστικό και η βιωσιμότητά του αφορά και τις επόμενες γενιές, να διασφαλίσουμε ότι θα παίρνουν και τα παιδιά μας σύνταξη και όχι στις επόμενες εκλογές» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση και να βρεθεί λύση. «Θα ήταν καλύτερο για την αγορά και τους επιχειρηματίες το να μπει μια μικρή, προσωρινή αύξηση των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών από την εναλλακτική να μπει τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές» υπογράμμισε και τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν ευχάριστες λύσεις για ένα ασφαλιστικό σύστημα ρημαγμένο και μια οικονομία καθημαγμένη».

    Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, από τη στιγμή που ψήφισαν τη συμφωνία πρέπει να πουν και πώς θα εφαρμοστεί. «Να καταθέσουν προτάσεις. Δεν τους αρέσει η κυβερνητική πρόταση; να καταθέσουν τροποποιήσεις. Να καταθέσουν συγκεκριμένη ολοκληρωμένη, κοστολογημένη, εναλλακτική πρόταση» κατέληξε.

    [03] Τέρενς Κουίκ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού

    «Αυτή η Άγια μέρα του Αγιασμού των Υδάτων και των Φώτων, εύχομαι να φωτίσει όλους μας. Και προπαντός να φωτίσει εκείνους που έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν στην ανόρθωση της Ελλάδας, γιατί ήταν εκείνοι που την οδήγησαν στην καταστροφική κρίση. Και για να προλάβω το βέβαιο ερώτημά που θα αφορά το Ασφαλιστικό, η ευχή που κάνω αφορά ιδιαίτερα όλο εκείνο το πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που κάποτε εναλλάσσονταν στην εξουσία» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, σήμερα στην Καβάλα στον Αγιασμό των Υδάτων και στη ρίψη του Σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

    [04] Μεϊμαράκης: Η ΝΔ χρειάζεται «μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες»

    «Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες», δηλώνει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευ.Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «η επόμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και πολιτικών με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, που θα υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας μας και όχι τις εντολές τρίτων».

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε μία οικουμενική κυβέρνηση» και τονίζει ότι «εφόσον η κυβέρνηση αποτύχει να φέρει εις πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, οφείλει να το ομολογήσει και να φύγει».

    Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λέει ότι «έκανε μεταρρυθμίσεις και προώθησε πολιτικές και μέτρα που απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από το ευρώ». Σχετικά με το θέμα των απολύσεων καθαριστριών και δημοτικών αστυνομικών, για το οποίο ο κ. Κ. Μητσοτάκης διερωτάται γιατί δεν είχε αντιδράσει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης όταν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, απαντά ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με κανένα. Υπάρχει αυτοκριτική, ώστε να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να διδαχθούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε».

    Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι η Ν.Δ. είναι «κόμμα λαϊκό, που εκφράζει όλους και πολύ περισσότερο τους αδύναμους» και διαβεβαιώνει ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος στόχος είναι «ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, ώστε να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» και επισημαίνει ότι «όποιος συμφωνεί με αυτόν τον σχεδιασμό θα έχει διακριτό ρόλο και ευθύνες».

    [05] Επαφές Τσακαλώτου με Ευρωπαίους ομολόγους του

    Σειρά διαδοχικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίες θα καταλήξουν στη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει από αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν τόσο η πορεία του ελληνικού προγράμματος ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, όσο και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η συζήτηση για τη διευθέτηση του οποίου θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς.

    Το πρόγραμμα συναντήσεων του υπουργού έχει ως εξής:

    - Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016/Ρώμη/ Πιερ Κάρλο Παντοάν, υπουργός Οικονομικών Ιταλίας.

    - Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016/Λισσαβώνα/ Μάριο Σεντένο, υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.

    - Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016/ Παρίσι/ Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών Γαλλίας.

    - Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016/ Ελσίνκι/ Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.

    - Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016/Αμστερνταμ/ Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup.

    - Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016/Βερολίνο/ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.

    [06] Κίνα: Νέα «βουτιά» 7% στα χρηματιστήρια και αυτόματη διακοπή των συναλλαγών

    Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές διακόπηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα στην Κίνα 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών όταν οι τιμές των μετοχών κατρακύλισαν κατά περισσότερο από 7% προκαλώντας την αυτόματη διακοπή των συναλλαγών. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα επιτάχυνε την υποτίμηση του γιουάν στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2011, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κινεζικών εξαγωγών απέναντι στην μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση της δραστηριότητας της κινεζικής οικονομίας.

    Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν σταμάτησαν τη λειτουργία τους μετά την πτώση κατά 7,32% και 8,35% των χρηματιστηριακών δεικτών με τη λειτουργία του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών.Παράλληλα η Ρυθμιστική Αρχή επέβαλε περιορισμούς στην πώληση μετοχών.

    [07] Νέα βουτιά του πετρελαίου μπρεντ κάτω από τα 33 δολάρια το βαρέλι

    Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου συνέχισαν και σήμερα να κατρακυλούν σε νέα χαμηλά επίπεδα, που είχαν πολλά χρόνια να σημειωθούν, καθώς η αυξανόμενη αστάθεια των κινεζικών χρηματιστηρίων και η περαιτέρω εξασθένηση του κινεζικού γιουάν προκάλεσαν ανησυχίες για μεγαλύτερη μείωση της ζήτησής του, εν μέσω μίας αυξανόμενης υπερβάλλουσας προσφοράς του. Πτωτικά κινούνται και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα 32,68 δολάρια το βαρέλι για παραδόσεις του Φεβρουαρίου, υποχωρώντας κατά 1,29 δολάρια. Η τιμή του μπρεντ, για παραδόσεις του Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 1,40 δολάρια το βαρέλι στα 32,83 δολάρια, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου. Στην Ασία, η τιμή του μπρεντ κατρακύλησε 4,3% στα 32,78 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2004.

    «Αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των κινεζικών χρηματιστηρίων. Η αγορά φοβάται ότι η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα θα μειωθεί με την επιβράδυνση της οικονομίας της», δήλωσε αναλυτής της ενεργειακής εταιρείας Phillip Futures.

    [08] Τρ. Αλεξιάδης: Τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση για τις παλιές αποδείξεις

    Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που θα ξεκαθαρίζει τι θα πρέπει να κάνουμε με τις παλιές αποδείξεις.Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας πάντως ότι, μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.

    Σε ότι αφορά τις αποδείξεις του 2016, ο κ. Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.Όπως τόνισε, «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».

    [09] Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση στην Ιταλία των πέντε φοιτητών

    Ξεκινούν σήμερα οι διαδοχικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών που καλείται να κρίνει το αίτημα των ιταλικών Αρχών για έκδοση των πέντε φοιτητών προκειμένου να δικαστούν για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.Το αίτημα της Ιταλίας, που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση» οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

    Η υπόθεση, που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς ουσιαστικά αφορά ένταλμα για συμμετοχή σε διαδήλωση, έχει επιμεριστεί να κριθεί σε τρεις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών, σήμερα αύριο και τη Δευτέρα υπό διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Κατά την σημερινή συνεδρίαση κρίνεται το ένταλμα για τους δύο από τους φοιτητές , αύριο κρίνεται αυτό για τους άλλους δύο ενώ την Δευτέρα το Συμβούλιο θα κρίνει αυτό του πέμπτου και νεαρότερου όλων 19χρονου φοιτητή.

    [10] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από την ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο

    Σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 7 με 9 μποφόρ.

    Στις 7:30 το πρωί τα δρομολόγια από τον Πειραιά των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Blue Star Delos» και «Blue Star Paros» δεν εκτελέστηκαν.Επίσης για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου, Αλεξανδρούπολη- Σαμαθροκάκη και Κυλλήνη - Ζάκυνθος.

    [11] Λήστεψαν αλλοδαπή στον Αγιο Παντελεήμονα, με την απειλή σφυριών

    Με την απειλή σφυριών, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν και λήστεψαν γυναίκα υπήκοο Κίνας, χτες το απόγευμα στον 'Αγιο Παντελεήμονα.Οι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας, όπου διαμένει η γυναίκα, την απείλησαν με σφυριά που κρατούσαν και αφού έκαναν άνω - κάτω όλο το σπίτι, αφαίρεσαν περίπου 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    Η παθούσα ένοικος του διαμερίσματος ειδοποίσε την Αστυνομία, που διεξάγει έρευνες γιατον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

    [12] Γεροβασίλη: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς λόγους»

    Αμηχανία και μικροπολιτική καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με τη στάση τους στον διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε δήλωση που έκανε στο Real.gr, κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους» και επισημαίνει ότι μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μεταρρύθμισης «είναι μια χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό και εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Κυρίως όμως, με τις προτάσεις της, να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας».

    «Παρατηρώ την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα ενός διαλυμένου, από την πενταετή διακυβέρνησή τους, ασφαλιστικού συστήματος. Έχοντας εφαρμόσει έντεκα περικοπές μεταξύ 2010 και 2015, και ταυτόχρονα στραγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, με καταστροφικές πολιτικές όπως εκείνη του PSI, είναι απολύτως λογική η αμηχανία τους», δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «θα βρισκόμασταν μπροστά στην προοπτική μίας ακόμη οριζόντιας μείωσης, δίχως να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα στο σύστημα».

    «Αλλά ακόμη κι αν την απορρίπτει εντελώς, ας μας πει ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών, από τα πρόσφατα μνημονιακά χρόνια. Αν πάλι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτιμούν έναν αέναο κύκλο οριζόντιων μειώσεων, ας μας το πουν», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [13] Στο Μαξίμου εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση, στην οποία συμμετέχει και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση μιας μεταρρύθμισης που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό, χωρίς την επανάληψη οριζόντιων μειώσεων στις συντάξεις.

    Στο κλίμα αυτό, σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επανέφερε την πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

    Πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν από την κυβέρνηση και εκτός Ελλάδος με συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με ομολόγους του, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Στην αιχμή της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης βρίσκεται και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Της προσπάθειας αυτής θα ηγηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας που αναμένεται να έχει επαφές σε ανώτατο επίπεδο.

    Μείζονος σημασίας είναι και τα ταξίδια που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Μόσχα, Βερολίνο και Φρανκφούρτη.

    [14] Παγκόσμια Τράπεζα: Πιο αδύναμη το 2016 η παγκόσμια ανάπτυξη

    Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε χθες τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016, με αφορμή τις «απογοητευτικές» επιδόσεις των μεγάλων αναδυόμενων χωρών, όπως η Κίνα και η Βραζιλία.Το παγκόσμιο ΑΕΠ, που αυξήθηκε κατά 2,4% το 2015, θα καταγράψει άνοδο μόνο 2,9% φέτος, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα στην εξαμηνιαία έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η αρχική της πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,3%.

    Ο διεθνής οικονομικός οργανισμός αποδίδει τη μείωση αυτή στην αδυναμία των κυριότερων αναδυόμενων αγορών που «απειλεί τους στόχους μείωσης της φτώχειας» δεδομένου ότι οι χώρες συνέβαλαν την τελευταία δεκαετία σε μεγάλο βαθμό στην παγκόσμια ανάπτυξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2016 - 9:32:33 UTC