Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαδημούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το ασφαλιστικό αφορά τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές
  • [02] Αλ.Τσίπρας: Να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού
  • [03] Για τουλάχιστον 5 χρόνια οι φορολογούμενοι θα διακρατούν αποδείξεις προηγούμενων ετών
  • [04] Eurostat: Στο 24,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο
  • [05] Σε λειτουργία νέα γεώτρηση στον Πρίνο, στα 3.000 βαρέλια ημερησίως η παραγωγή
  • [06] Η Δικαιοσύνη «ζυγίζει» και πρέπει να βρούμε τη μέση οδό είπε ο Ν. Παρασκευόπουλος
  • [07] Στις κάλπες αύριο για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης
  • [08] Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση στην Ιταλία των πέντε φοιτητών
  • [09] Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών η κυβέρνηση το βλέπει με ευαισθησία δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης
  • [10] Νέα πτώση του πετρελαίου μπρεντ κάτω από τα 33 δολάρια το βαρέλι

  • [01] Δ. Παπαδημούλης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Το ασφαλιστικό αφορά τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές

    «Το ασφαλιστικό και η βιωσιμότητά του αφορά και τις επόμενες γενιές, να διασφαλίσουμε ότι θα παίρνουν και τα παιδιά μας σύνταξη και όχι στις επόμενες εκλογές» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση και να βρεθεί λύση. «Θα ήταν καλύτερο για την αγορά και τους επιχειρηματίες το να μπει μια μικρή, προσωρινή αύξηση των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών από την εναλλακτική να μπει τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές» υπογράμμισε και τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν ευχάριστες λύσεις για ένα ασφαλιστικό σύστημα ρημαγμένο και μια οικονομία καθημαγμένη».

    Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, από τη στιγμή που ψήφισαν τη συμφωνία πρέπει να πουν και πώς θα εφαρμοστεί. «Να καταθέσουν προτάσεις. Δεν τους αρέσει η κυβερνητική πρόταση; να καταθέσουν τροποποιήσεις. Να καταθέσουν συγκεκριμένη ολοκληρωμένη, κοστολογημένη, εναλλακτική πρόταση» κατέληξε.

    [02] Αλ.Τσίπρας: Να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού

    Έχουμε κοινωνική ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

    «Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.

    [03] Για τουλάχιστον 5 χρόνια οι φορολογούμενοι θα διακρατούν αποδείξεις προηγούμενων ετών

    Για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να διακρατούν τους αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

    Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις αυτές προκειμένου να τις επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα παρέχονται διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

    Η νομοθεσία προβλέπει ότι όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να διακρατούν τις αποδείξεις από αγορές προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών με τις οποίες δικαιολόγησαν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος τους τουλάχιστον για 5 χρόνια για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.

    Σημειώνεται ότι βάση νόμου οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό μέχρι και τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014.

    [04] Eurostat: Στο 24,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

    Στο 24,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (24,7%) και κατά 1,5% από την ίδια περίοδο το 2014 (26,1%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα η Eurostat.

    Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 49,5%. Ακολουθεί η Ισπανία με 21,4% και 47,5%, αντίστοιχα, με στοιχεία, όμως, του Νοεμβρίου 2015.

    [05] Σε λειτουργία νέα γεώτρηση στον Πρίνο, στα 3.000 βαρέλια ημερησίως η παραγωγή

    Διπλασιάστηκε η παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα του Πρίνου με την ολοκλήρωση της πρώτης από τις δεκαπέντε συνολικά γεωτρήσεις που έχουν σχεδιασθεί για την περίοδο 2015-2017 στον Κόλπο της Καβάλας, ανακοίνωσε σήμερα η Energean Oil & Gas.

    Η γεώτρηση πρόσθεσε 1500 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή η οποία διαμορφώνεται τώρα κοντά στα 3.000 βαρέλια ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η αύξηση της παραγωγής διαμορφώνεται στο 60%.

    [06] Η Δικαιοσύνη «ζυγίζει» και πρέπει να βρούμε τη μέση οδό είπε ο Ν. Παρασκευόπουλος

    Σύμβολο της Δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά και πρέπει να σταθμιστούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες. Από τη μια το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων και από την άλλη το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του.

    Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά", με τον Χρήστο Μάτη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μετά την ψήφιση της διάταξης από τη Βουλή για τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.ά.) που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο.

    Όπως είπε ο υπουργός, στα παραπάνω ζητήματα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση, "με κριτήρια στάθμισης" και υπογράμμισε ότι η αντίρρηση και η διαφωνία είναι δικαίωμα και άποψη επιστημονική. "Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της διαφωνίας. Εάν έχουμε μια δημόσια ανακοίνωση ενός οργανισμού και κάποιοι έχουν μια άποψη ότι είναι λάθος πρέπει να σωπαίνουμε, αν πιστεύουμε ότι είναι λάθος;" αναρωτήθηκε ο ο κ. Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

    "Πιστεύω ότι την άποψη που εξέφρασα ο ίδιος και εξέφρασε και το υπουργείο είναι ορθή. Έχουμε να κάνουμε με μια στάθμιση συμφερόντων συνταγματικών, είναι συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό η απονομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα να μπορεί να πάει κάποιος στο δικαστήριο να βρει το δίκιο του" είπε και πρόσθεσε: "δεν άκουσα από τους εισαγγελείς όμως να αναφέρονται σ' αυτό το θέμα, στο ότι παρακάμπτεται η απονομή της δικαιοσύνης".

    [07] Στις κάλπες αύριο για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης

    Στις κάλπες θα προσέλθουν αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οι διευθυντές των σχολείων της χώρας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, προκειμένου να ψηφίσουν για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσης.

    Όπως έχει, ήδη, ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

    Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων.

    [08] Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την έκδοση στην Ιταλία των πέντε φοιτητών

    Ξεκινούν σήμερα οι διαδοχικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών που καλείται να κρίνει το αίτημα των ιταλικών Αρχών για έκδοση των πέντε φοιτητών προκειμένου να δικαστούν για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.Το αίτημα της Ιταλίας, που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση» οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

    Η υπόθεση, που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς ουσιαστικά αφορά ένταλμα για συμμετοχή σε διαδήλωση, έχει επιμεριστεί να κριθεί σε τρεις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εφετών, σήμερα αύριο και τη Δευτέρα υπό διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Κατά την σημερινή συνεδρίαση κρίνεται το ένταλμα για τους δύο από τους φοιτητές , αύριο κρίνεται αυτό για τους άλλους δύο ενώ την Δευτέρα το Συμβούλιο θα κρίνει αυτό του πέμπτου και νεαρότερου όλων 19χρονου φοιτητή.

    [09] Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών η κυβέρνηση το βλέπει με ευαισθησία δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης

    «Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση το βλέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προσπάθειες για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους ελεύθερους επαγγελματίες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για ζητήματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο κ. Χαρίτσης απάντησε: «Είναι μια πρόταση που περιλαμβάνει όρους που πράγματι, ειδικά στο κομμάτι των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι δυσβάσταχτοι.

    [10] Νέα πτώση του πετρελαίου μπρεντ κάτω από τα 33 δολάρια το βαρέλι

    Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου συνέχισαν και σήμερα να κατρακυλούν σε νέα χαμηλά επίπεδα, που είχαν πολλά χρόνια να σημειωθούν, καθώς η αυξανόμενη αστάθεια των κινεζικών χρηματιστηρίων και η περαιτέρω εξασθένηση του κινεζικού γιουάν προκάλεσαν ανησυχίες για μεγαλύτερη μείωση της ζήτησής του, εν μέσω μίας αυξανόμενης υπερβάλλουσας προσφοράς του. Πτωτικά κινούνται και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στα 32,68 δολάρια το βαρέλι για παραδόσεις του Φεβρουαρίου, υποχωρώντας κατά 1,29 δολάρια. Η τιμή του μπρεντ, για παραδόσεις του Φεβρουαρίου μειώθηκε κατά 1,40 δολάρια το βαρέλι στα 32,83 δολάρια, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου. Στην Ασία, η τιμή του μπρεντ κατρακύλησε 4,3% στα 32,78 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2004.

    «Αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των κινεζικών χρηματιστηρίων. Η αγορά φοβάται ότι η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα θα μειωθεί με την επιβράδυνση της οικονομίας της», δήλωσε αναλυτής της ενεργειακής εταιρείας Phillip Futures.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 January 2016 - 11:32:30 UTC