Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων φοροδιαφυγής
  • [02] Ρ. Σβίγκου: Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα
  • [04] Τριήμερη πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 12 έως 14 Ιανουαρίου 2016
  • [05] Δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, 11-15 Ιανουαρίου
  • [06] Στη δημοσιότητα συνέντευξη του βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», στον Σον Πεν
  • [07] Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολογεί την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας
  • [08] Ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ζούσε σε εστία αιτούντων άσυλο στη Γερμανία
  • [09] Αποκατάσταση συνεργασίας BND-NSA σε παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου
  • [10] Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ
  • [11] Ι. Πλακιωτάκης: Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε
  • [12] Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της κρίσης
  • [13] Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ, με πτήση B-52 στον νοτιοκορεάτικο εναέριο χώρο
  • [14] Μεξικό: Αρχίζουν οι διαδικασίες έκδοσης του βαρόνου των ναρκωτικών Γκουσμάν στις ΗΠΑ

  • [01] Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων φοροδιαφυγής

    Αποφασισμένη να προχωρήσει στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων φοροδιαφυγής, χωρίς συμβιβασμούς και εξαιρέσεις και με θεσμική ασπίδα την τροπολογία Παπαγγελόπουλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, είναι η κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές διότι πλέον υπάρχει μια κυβέρνηση με πολιτική βούληση».

    «Κάποιοι ανησυχούν με τις εξελίξεις και το εκδηλώνουν»

    «Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη συγκέντρωση στοιχείων για κεφάλαια που έχουν κατευθυνθεί στο εξωτερικό, έχει κάνει αρκετούς να χάσουν τον ύπνο τους», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. «Φαίνεται ότι πολλοί ανησυχούν με τις εξελίξεις, αλλά κάποιοι το εκδηλώνουν κιόλας», είναι το αιχμηρό σχόλιο κυβερνητικών κύκλων, που επισημαίνουν ότι «επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά -και μάλιστα πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό- δυσκολεύονται να κρύψουν την αγωνία τους στα κοινωνικά μέσα» για την ελεγκτική διαδικασία, καθώς μιλούν για «λίστες με προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών», τα οποία η κυβέρνηση «αγόρασε» από έναν «καταδικασμένο», παραβιάζοντας το «συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεύθερο των συναλλαγών». «Είναι τα σχόλια των ίδιων προσώπων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τα οποία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφθασαν να κάνουν λόγο και για «πολίτες που διαθέτουν κεφάλαια στο εξωτερικό» και οι οποίοι πρόκειται να «ριχτούν βορά στις ορέξεις της κυβέρνησης».

    «Θα εφαρμοστούν οι νόμοι»

    «Να, λοιπόν, γιατί επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα στικάκια με τις λίστες χάνονταν στα συρτάρια. Δυστυχώς, αυτό, πλέον, τελειώνει: η φοροδιαφυγή και η διακίνηση μαύρου χρήματος δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, και όποιος έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, θα πρέπει να μπορεί να εξηγήσει και που τα βρήκε», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι «αυτή τη φορά οι νόμοι θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, όπως εφαρμόζονται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

    Η τροπολογία Παπαγγελόπουλου

    Με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης, η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα για τη διερεύνηση των στοιχείων αυτών», διότι προβλέπει τη «δυνατότητα αξιοποίησης αποδεικτικών μέσων, η χρήση των οποίων, με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, θα μπορούσε να εμποδιστεί με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό διερεύνησης και τιμωρίας πράξεων μεγάλης απαξίας όπως κακουργημάτων φοροδιαφυγής».

    «Αίρεται έτσι ένα νομικό εμπόδιο που καθιστούσε αδύνατη την διερεύνηση τέτοιων αποδεικτικών μέσων (λίστα Λαγκάρντ, λίστα Φαλτσιανί κ.λπ.), και ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο της προέλευσης των κεφαλαίων που έχουν διοχετευτεί στο εξωτερικό», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Σε ό,τι αφορά δε την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, με την οποία διατύπωσαν επιφυλάξεις στην τροπολογία Παπαγγελόπουλου, κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματικότητα», «ειδική δικονομική μεταχείριση για συγκεκριμένες κατηγορίες» και για μια διάταξη που «φωτογραφίζει συγκεκριμένη υπό διερεύνηση υπόθεση», η απάντηση που δίνουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι η ανακοίνωση αυτή -που προφανώς θεωρεί ήσσονος σημασίας την αναγκαιότητα να εντοπιστούν οι διαδρομές της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος, όπως έγινε σε άλλες χώρες- προκάλεσε:

    - Την παραίτηση πέντε εκ των εννέα μελών του ΔΣ της «Ένωσης Εισαγγελέων», αποδεικνύοντας, έτσι, ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν πρωτοβουλία της μειοψηφίας,

    - Την ανακοίνωση 12 εκ των 15 μελών του ΔΣ της «Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων», με την οποία τάσσονται υπέρ της τροπολογίας Παπαγγελόπουλου,

    - Την προσωπική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ανέφερε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς ψηφίστηκε η διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο».

    Όπως σπεύδουν να υπογραμμίσουν κυβερνητικές πηγές, την κυβερνητική αποφασιστικότητα να φτάσει μέχρι τέλους η διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων, όπως απαιτεί άλλωστε και το κοινό αίσθημα, συνοψίζει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου: «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος».

    [02] Ρ. Σβίγκου: Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας έχοντας ολόκληρη τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη εναντίον του. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, έπρεπε να επιλέξουμε, είτε να παραμείνουμε, και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, είτε να αποχωρήσουμε, όπως πολλοί εντός κι εκτός συνόρων επεδίωκαν», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη της στο capital.gr, και απαντώντας σε ερώτηση αν ένα χρόνο μετά το "πρώτη φορά Αριστερά" ο ΣΥΡΙΖΑ "οραματιζόταν να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, να κόψει τις συντάξεις και που πήγαν οι επιταγές για "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Προσέθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου λαϊκή εντολή και κρίθηκε «τόσο για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης και την υπογραφή της συμφωνίας, όσο και για το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία».

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν περικόψει τις συντάξεις 12 φορές, προσθέτοντας ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα αποθεματικά τους να έχουν στερέψει, εξαιτίας του PSI και της χρόνιας κακοδιαχείρισης, αλλά και της ύφεσης και της ανεργίας, δεν θα άντεχαν για πολύ ακόμα».

    «Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν αναγκαία και επείγουσα», τόνισε η κ. Σβίγκου, αναφέροντας στη συνέχεια ότι «αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, με διάφορες αλχημείες στα νούμερα, οι συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν. Ήδη μάλιστα από τον αρμόδιο υπουργό έχουν προαναγγελθεί και οι αναγκαίες, διορθωτικές παρεμβάσεις επί του σχεδίου, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και, ιδιαίτερα, τους νέους επιστήμονες».

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα

    «Σήμερα ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που, όπως σημείωσε, προσέρχονται μαζικά σήμερα στην κάλπη και κάλεσε όσες και όσους ακόμα δεν έχουν ψηφίσει να το κάνουν, αναφέροντας ότι η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

    «Τη Δευτέρα η ΝΔ δεν θα είναι απλά ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη. Και η νέα μεγάλη Κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα εναλλακτικό πειστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [04] Τριήμερη πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 12 έως 14 Ιανουαρίου 2016

    Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγοριών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή για την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη (12 έως 14 Ιανουαρίου 2016), ενώ συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

    Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για αποχή διαρκείας.

    Διαβάστε επίσης: Δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, 11-15 Ιανουαρίου

    [05] Δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, 11-15 Ιανουαρίου

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), προκήρυξε δίωρες (9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) πανελλαδικές προειδοποιητικές διακοπές των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας για όλη την ερχόμενη εβδομάδα -από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2016- προκειμένου να αναδειχθούν και να βρεθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους και των γραμματειών των δικαστηρίων.

    Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα (9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας.

    Ακόμη, η ΟΔΥΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες, που πάντως δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα σε προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι οι κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 3.200.

    Επίσης, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)».

    Τέλος, υπενθυμίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.

    [06] Στη δημοσιότητα συνέντευξη του βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», στον Σον Πεν

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν είχε συναντηθεί μυστικά με τον Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, πριν ο τελευταίος συλληφθεί στην πόλη Λος Μότσις την Παρασκευή, και του είχε πάρει μια συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone που κυκλοφόρησε χθες Σάββατο.

    Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε μία ημέρα μετά την αιματηρή επιχείρηση για τη σύλληψη του αφεντικού του καρτέλ των ναρκωτικών Σιναλόα από τις μεξικανικές ένοπλες δυνάμεις και έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Αλτιπλάνο, όπου μετήχθη χθες εκ νέου.

    Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ο Σον Πεν επισημαίνει ότι ο Γκουσμάν άρχισε να ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο να γυριστεί μια ταινία για την ζωή του όταν κατακλύστηκε από αιτήματα εταιρειών παραγωγής των ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του το 2014.

    Αυτό το στοιχείο δείχνει να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της γενικής εισαγγελέως του Μεξικού Αρελί Γκόμες που είπε προχθές ότι η επιθυμία του Ελ Τσάπο για την μεγάλη οθόνη συντέλεσε στη σύλληψή του. «Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που μας βοήθησε να τον εντοπίσουμε ήταν το ότι ανακαλύψαμε την πρόθεση του Γκουσμάν να γυριστεί μια αυτοβιογραφική ταινία για εκείνον. Ήλθε σε επικοινωνία με ηθοποιούς και παραγωγούς?» είχε σημειώσει η Γκόμες.

    Ο Σον Πεν επιπλέον αποκάλυψε ότι μετέβη τον Οκτώβριο του 2015 σε ένα δάσος στο Μεξικό όπου είχε «μια συνάντηση διάρκειας 7 ωρών» με τον βαρόνο των ναρκωτικών, την οποία ακολούθησαν συνεντεύξεις από το τηλέφωνο και μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις.

    Επίσης ο Αμερικανός ηθοποιός τονίζει ότι πήρε «την πρώτη συνέντευξη που ο Ελ Τσάπο ποτέ παραχώρησε έξω από μια αίθουσα ανακρίσεων». Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο διάσημος κακοποιός τον είχε αγκαλιάσει θερμά όταν συναντήθηκαν στο ξέφωτο του δάσους.

    Το Rolling Stone δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ηθοποιός να δίνει χειραψία στον Γκουσμάν την 2α Οκτωβρίου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Γκουσμάν δέχθηκε να του παραχωρήσει μία συνέντευξη αργότερα, ωστόσο η πραγματοποίησή της με την παρουσία των δύο αποδείχθηκε αδύνατη και ο βαρόνος απάντησε σε βίντεο στις ερωτήσεις του Σον Πεν, χωρίς να παρίσταται ο ηθοποιός.

    Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του περιοδικού, ο Γκουσμάν ξυρισμένος και φορώντας ένα μπλε πουκάμισο εμφανίζεται να μιλάει σε έναν χώρο που μοιάζει με κήπο, ενώ στο βάθος ακούγεται ένας κόκορας να λαλεί.

    «Το γεγονός ότι τα ναρκωτικά καταστρέφουν (τον άνθρωπο), είναι μια πραγματικότητα» λέει ο Γκουσμάν στα ισπανικά σε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, εκ το οποίο το μισό είναι υποτιτλισμένο στα αγγλικά.

    «Δυστυχώς, όπως το έχω ήδη πει, εκεί όπου μεγάλωσα, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να επιβιώσει κανείς και εξακολουθεί να μην υπάρχει» σημειώνει.

    Ο Γκουσμάν απαντάει επίσης στο ερώτημα εάν φέρει προσωπική ευθύνη στην εξάπλωση των ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο και υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους κατηγορίες είναι «ψευδείς».

    «Την ημέρα που εγώ δεν θα υπάρχω πλέον, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα εξαλειφθεί» τονίζει.

    Στο ίδιο άρθρο ο βαρόνος των ναρκωτικών παραδέχεται το εύρος των εγκληματικών του δραστηριοτήτων.

    «Πουλάω περισσότερη ηρωίνη, μεταμφεταμίνες, κοκαϊνη και μαριχουάνα όσο κανένας στον κόσμο» διαβεβαιώνει.

    «Διαθέτω έναν στόλο υποβρυχίων, αεροπλάνων, φορτηγών και πλοίων» περιγράφει ο Ελ Τσάπο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

    Ερωτηθείς δε σχετικά με το αν γνωρίζει εάν οι μεξικανικές αρχές θα τον ήθελαν νεκρό παρά αιχμάλωτο, εκείνος απαντά:

    «Όχι, πιστεύω ότι εάν με βρουν θα με συλλάβουν. Σίγουρα».

    Στη συνέντευξη, για την οποία μεσολάβησε η Μεξικανή ηθοποιός Κέιτ Ντελ Καστίγιο, η οποία έχει υποδυθεί τη «βασίλισσα» μια συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά σε μια γνωστή τηλεοπτική σειρά, ο Γκουσμάν αφηγήθηκε στον Πεν ότι είχε στείλει μηχανικούς να εκπαιδευτούν στη Γερμανία για τρεις μήνες, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην εκσκαφή της υπόγειας στοάς που έφθανε ως το κελί του, διότι ο υδροφόρος ορίζοντας βρισκόταν σε μικρό βάθος.

    Ο Γκουσμάν απέδρασε μέσω της στοάς τον Ιούλιο του 2015.

    Μια πηγή στην κυβέρνηση του Μεξικού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας γνώριζαν πως ο Πεν συναντήθηκε με τον Γκουσμάν τον Οκτώβριο του 2015 και πρόσθεσε ότι αυτή η συνάντηση ήταν ένα από τα στοιχεία της έρευνας που επέτρεψε να συλληφθεί ο πλέον καταζητούμενος λαθρέμπορος ναρκωτικών στον κόσμο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μεξικανικές αρχές ενημερώθηκαν για τη συνάντηση μεταξύ του Πεν, της Μεξικανίδας ηθοποιού και του Γκουσμάν τον Οκτώβριο και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Πεν, γεγονός που τους βοήθησε να εντοπίσουν ένα ράντσο όπου ο βαρόνος των ναρκωτικών διέμενε, επισήμαναν δύο κυβερνητικές πηγές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Μια άλλη πηγή από την μεξικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανακρίνουν τον Σον Πεν και την Ντελ Καστίγιο ενδεχομένως για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η ίδια πηγή δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σύμφωνα με το Ρόιτερς.

    Διαβάστε επίσης:Μεξικό: Αρχίζουν οι διαδικασίες έκδοσης του βαρόνου των ναρκωτικών Γκουσμάν στις ΗΠΑ

    [07] Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολογεί την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

    O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολόγησε σήμερα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του λόγω της ανάγκης να αποτρέψει η Πιονγκγιάνγκ έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τότε η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

    Η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αν και η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν «ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    «Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» προσέθεσε.

    [08] Ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ζούσε σε εστία αιτούντων άσυλο στη Γερμανία

    Ο άνδρας ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη όταν αποπειράθηκε να επιτεθεί σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ζούσε «σε ένα κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο» στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, όπου η αστυνομία έκανε έρευνα χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αστυνομικές αρχές.«Ουδεμία ένδειξη για ενδεχόμενες άλλες επιθέσεις» βρέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας στην εστία, στο Ρέκλινγκχαουζεν, στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, διαβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

    Διευκρινίζοντας ότι διεξήγαγε την επιχείρηση βάσει πληροφοριών που έλαβε από τις γαλλικές αρχές, η αστυνομία του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας σημείωσε πως «οι έρευνες συνεχίζονται» και ότι τα στοιχεία που συλλέχθηκαν θα εξεταστούν λεπτομερώς.Η αστυνομία δεν προσδιόρισε εάν ο άνδρας, η διαδικασία ταυτοποίησης του οποίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειάς του ως ο Τάρεκ Μπελγκάσεμ, Τυνήσιος υπήκοος, είχε υποβάλει αίτηση να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία. Πάντως μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό ισχύει.

    [09] Αποκατάσταση συνεργασίας BND-NSA σε παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου

    Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND αποκατέστησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, τη συνεργασία της σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων μέσω του Διαδικτύου με την αμερικανική NSA, την οποία είχε διακόψει πέρυσι έπειτα από τη διένεξη για τις πρακτικές των ΗΠΑ.Τον περασμένο Μάιο, πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας είχαν πει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως η BND είχε σταματήσει να στέλνει στην NSA δεδομένα που συλλέγει στον σταθμό επιτήρησης του Μπαντ Άιμπλινγκ, στη Βαυαρία.

    Η κίνηση αυτή, που ακολούθησε τις σφοδρές επικρίσεις σε βάρος της BND διότι φέρεται να βοηθούσε την NSA να κατασκοπεύει Ευρωπαίους πολιτικούς αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες, προκάλεσε τριβές στις σχέσεις Βερολίνου-Ουάσινγκτον και δίχασε την κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γερμανικές εφημερίδες, η συνεργασία όσον αφορά τα δεδομένα που συλλέγονται στον σταθμό του Μπαντ Άιμπλινγκ αποκαταστάθηκε και η NSA λαμβάνει ξανά πληροφορίες από την BND.

    [10] Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

    Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7.00 το βράδυ ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.

    Ήδη, πάντως, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες είναι ανάλογη αυτής του πρώτου γύρου. Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες με τη διαδικασία να κυλά ομαλά και να έχουν περιοριστεί οι ουρές στα εκλογικά κέντρα. Μια σαφή πάντως εικόνα για το πως θα κινηθεί η συμμετοχή θα έχουν στη ΝΔ στις 2.00 το μεσημέρι.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική τους συμμετοχή και ζήτησε από όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους. «Η ΝΔ τη Δευτέρα δεν θα είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και έτοιμη να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του.

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ψηφίσει στην Αθήνα αργότερα, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:Κυρ. Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και για την Ελλάδα

    Ι. Πλακιωτάκης: Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε

    Εκλογές ΝΔ: Χωρίς να κάνει δήλωση ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη

    Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ

    Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στα Χανιά, για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ

    [11] Ι. Πλακιωτάκης: Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε

    Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε, δήλωσε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για τον νέο αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου ώστε να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Με τη συμμετοχή μας ασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξης μας στο μέλλον» δήλωσε.

    Αναφερόμενος στους δύο υποψήφιους, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «και οι δυο είναι και άξιοι και ικανοί, που πιστεύω πως μπορούν να αναδιοργανώσουν και πολιτικά και ιδεολογικά και οργανωτικά τη ΝΔ και να κερδίσουν τον κ. Τσιπρα».Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα ανέφερε: «Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, πιο ενωμένη όσο πότε άλλοτε».

    [12] Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της κρίσης

    Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, δείχνουν στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Κάτι ωστόσο δείχνει να αλλάζει μέσα στο 2015.

    Τα στοιχεία που διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αφορούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων των οποίων η αξία είναι φορολογήσιμη. Στους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών όμως δεν συμπεριλαμβάνονται μεταβιβάσεις ακινήτων τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο μεταβίβασης βάσει νόμου και συνε πώς αυτά δεν μπορεί να προσμετρηθούν.

    Δεδομένου ότι δεν καταχωρούνται σε πληροφοριακό σύστημα οι μεταβιβάσεις ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει το πλήθος των Βεβαιώσεων Φόρου Μεταβίβασης ανά Δ.Ο.Υ. για τις περιόδους από 1.1. έως 11.12 των ετών 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015. Στα στοιχεία αυτά - όπως επισημαίνεται εκ προοιμίου- δεν έχουν καταμετρηθεί μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες δεν προκύπτει φόρος.

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι η «χειρότερη» χρονιά ήταν το 2013 με το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων να έχει «κατρακυλήσει» σε ποσοστό συνολικά 44,78% σε σχέση με το 2011. Σε αρκετές περιοχές της χώρας ωστόσο οι μειώσεις των μεταβιβάσεων φαίνεται να ξεπέρασαν το 50% και το 60%.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ενώ το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων το 2011 ανήλθε σε 119.647, το 2012 έπεσε σε 76.859, το 2013 σε 66.071, το 2014 σε 68.851 και το 2015 σε 86.075 βεβαιώσεις φόρου μεταβιβάσεων. Έτσι, σε σχέση με το 2011 το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων, το 2012 σημείωσε πτώση (-35,76%), το 2013 επίσης μείωση (-44,78%), το 2014 μείωση (- 42,45%) και το 2015 μείωση(- 28,06%). Το 2015 δείχνει πάντως να υποχωρεί σταδιακά το φαινόμενο της μείωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων σε σχέση με την τριετία 2012, 2013 και 2014.

    [13] Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ, με πτήση B-52 στον νοτιοκορεάτικο εναέριο χώρο

    Ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε σήμερα πτήση σε χαμηλό ύψος στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, σε μια επίδειξη δύναμης μετά την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα την Τετάρτη.Το στρατηγικό βομβαρδιστικό, που μπορεί να μεταφέρει πυραύλους με πυρηνική γόμωση και η βάση του οποίου είναι το Γκουάμ, συνοδευόταν από δύο μαχητικά, ένα αμερικανικό κι ένα νοτιοκορεάτικο. Μετά την πτήση επέστρεψε στο Γκουάμ, όπως διευκρίνισε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

    «Η πτήση [η οποία έγινε] σήμερα επιδεικνύει την ισχύ και τις δυνατότητες της συμμαχίας», ανέφερε ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της Νότιας Κορέας.Το βομβαρδιστικό έκανε ένα πέρασμα πάνω από την αεροπορική βάση Οσάν, 70 χλμ. νότια των συνόρων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

    [14] Μεξικό: Αρχίζουν οι διαδικασίες έκδοσης του βαρόνου των ναρκωτικών Γκουσμάν στις ΗΠΑ

    Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι κινεί τις διαδικασίες έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που συνελήφθη την Παρασκευή μετά την απόδρασή του από τη φυλακή πριν από έξι μήνες, ενώ ένας δικηγόρος του Γκουσμάν διεμήνυσε πως θα αποδυθεί σε σκληρή μάχη για να αποτρέψει την παράδοση του πελάτη του στις αμερικανικές αρχές.

    Ο Πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο μέχρι πρόσφατα απέκλειε την έκδοση του βαρόνου των ναρκωτικών, αλλά η θεαματική απόδραση του επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα τον περασμένο Ιούλιο, η οποία κατάφερε βαρύ πλήγμα στην εικόνα του, πιθανόν άλλαξε τα δεδομένα.Μετά τη νέα σύλληψη του Γκουσμάν Λοέρα, αρχίζουν «οι διάφορες διαδικασίες για την έκδοσή» του στις ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, χωρίς πάντως να προσδιορίσει την πιθανή ημερομηνία της παράδοσής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2016 - 9:32:32 UTC