Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] Σύγχρονο ψηφιακό σεισμολογικό σταθμό εγκατέστησε στον Τύρναβο το ΑΠΘ
  • [03] "Πολλοί ακόμα Σύροι θα πεθάνουν" εάν δεν αρθούν οι πολιορκίες, προειδοποιεί στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών
  • [04] Υπ. Υγείας: Η έλλειψη ογκολογικών και ακριβών φαρμάκων από τα νοσοκομεία οφείλεται στην μεταβατική περίοδο
  • [05] "Η κυβέρνηση δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό" δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της
  • [06] Κάτω από πέντε οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ο Ν. Παππάς
  • [07] Εννιά Γερμανοί και ένας Περουβιανός σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη
  • [08] Ανακοινώθηκε ο Καρέλης
  • [09] Σπανούλης και Πρίντεζης ξεχώρισαν στην ψηφοφορία των General Managers

  • [01] Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου - σύμφωνα με στενό του συνεργάτη - ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του.

    Επίσης ο κ.Γεννηματάς, επικοινώνησε και με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, και του εξέφρασε εκ μέρους του κ.Παυλόπουλου, την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας που σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

    [02] Σύγχρονο ψηφιακό σεισμολογικό σταθμό εγκατέστησε στον Τύρναβο το ΑΠΘ

    Έναν σύγχρονο ψηφιακό σεισμολογικό σταθμό εγκατέστησε το εργαστήριο Γεωφυσικής του Γεωλογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους χώρους του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Γεωλογίας των Σεισμών στον Τύρναβο.

    Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς ο σεισμογράφος και ο συνολικός εξοπλισμός του σταθμού είναι τελευταίας τεχνολογίας και ειδικότερα το σεισμόμετρο είναι υψηλής ευαισθησίας.

    Ο σταθμός, ο οποίος λειτουργεί ήδη και είναι καταχωρισμένος στα διεθνή κέντρα με τον κωδικό TYRN καταγράφει όλες τις σεισμικές δονήσεις της ευρύτερης περιοχής, αλλά και συνολικά του ελλαδικού χώρου. Παράλληλα είναι συνδεδεμένος, με ταυτόχρονη μετάδοση δεδομένων, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και τους άλλους φορείς του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων της χώρας, και, κατ? επέκταση και με τα Ευρωπαϊκά Σεισμολογικά Δίκτυα και Κέντρα Συλλογής Δεδομένων (ORFEUS, κλπ.). Οι καταγραφές του είναι ήδη προσβάσιμες από όλα τα ερευνητικά κέντρα του κόσμου, ενώ σύντομα θα είναι επίσης προσβάσιμες και μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Τυρνάβου.

    [03] "Πολλοί ακόμα Σύροι θα πεθάνουν" εάν δεν αρθούν οι πολιορκίες, προειδοποιεί στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών

    O συντονιστής Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Γιακούμπ ελ Χίλο απηύθυνε έκκληση υπέρ της ταχείας άρσης της πολιορκίας πολλών πόλεων της Συρίας, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση πολλοί κάτοικοι των πόλεων αυτών θα πεθάνουν από τις κακουχίες.

    «Πολλοί ακόμα (Σύροι) θα πεθάνουν εάν η παγκόσμια κοινότητα δεν ενεργήσει συντομότερα» προς όφελος των περίπου 400.000 αμάχων που διαμένουν σε πόλεις που τελούν υπό πολιορκία στη Συρία, ειδικά στην πόλη Μαντάγια, που ελέγχουν οι αντάρτες, και στην οποία χθες Δευτέρα μπόρεσαν να εισέλθουν οι αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια, σημείωσε ο Χίλο.

    [04] Υπ. Υγείας: Η έλλειψη ογκολογικών και ακριβών φαρμάκων από τα νοσοκομεία οφείλεται στην μεταβατική περίοδο

    Στην μεταβατική περίοδο κατά την οποία επανήλθε η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους, όπως τα ογκολογικά, από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, αποδίδει το υπουργείο Υγείας τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την έλλειψη τους σε κάποια νοσοκομεία.

    Από την 1η Ιανουαρίου επανήλθε η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους (π.χ. ογκολογικά) από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει κλειστό προϋπολογισμό και επιβολή claw- back στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, υπενθυμίζει το υπουργείο Υγείας και τονίζει ότι "με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν επιβαρύνονται οι ογκολογικοί ασθενείς, αντιθέτως, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία τους, αφού μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και με τη διαδικασία του «στερείται», να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ".

    Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι λόγω αυτής της μεταβατικής περιόδου σε ορισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα παρατηρήθηκαν προβλήματα έγκαιρης παραγγελίας και επάρκειας των συγκεκριμένων φαρμάκων.

    Διευκρινίζει δε, ότι οι ελλείψεις αυτές οφείλονταν αποκλειστικά στον παραπάνω λόγο και όχι σε ελλιπή χρηματοδότηση, καθώς οι αναγκαίες πιστώσεις των νοσοκομείων είναι διασφαλισμένες.

    [05] "Η κυβέρνηση δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό" δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Eldorado Gold

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στις Σκουριές.

    Μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρίας για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ιδεοληπτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα.

    «Οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό. Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [06] Κάτω από πέντε οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ο Ν. Παππάς

    Οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν θα είναι τόσες ώστε να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο οικονομικό κανάλι SBC, αποκαλύπτοντας πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι κάτω από πέντε.

    Επισήμανε ότι είναι πανθομολογούμενο και από τις ιδιοκτησίες των μέσων ότι η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια καθίζηση που καθιστά τα τηλεοπτικά σχήματα μη βιώσιμα, και προσέθεσε: «Λέγαμε ότι το πρόβλημα είναι το τρίγωνο της διαπλοκής. Τι δεν θέλουμε;. Δεν θέλουμε σχήματα μη βιώσιμα, τα οποία στηρίζονται στον τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιάφανους όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα, και το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες...».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας, έκανε λόγο για «ταξική επιλογή» και πρόσθεσε: «Αν ρωτήσει κανείς τον μέσο πολίτη τι θυμάται από τη θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού, θα πάει το μυαλό του στον φανατισμό με τον οποίο υποστήριξε τις απολύσεις. Θα σας έλεγα ότι διαμορφώνεται και μία εσωτερική γεωγραφία υποστήριξής του με ακροδεξιά μείγματα, τα οποία έχουν στο "παλμαρέ" τους διατύπωση θέσεων πάρα πολύ ακραίων και κατά τη γνώμη μας αντικοινωνικών. Και αναφέρομαι στην ακροδεξιά τάση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη», τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κριθεί κατ' αρχήν από το πώς θα επιλέξει να αφηγηθεί το πρόσφατο παρελθόν της παράταξής του - τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όπου δεν είμαι βέβαιος ότι έχει πάρα πολλές επιλογές - αλλά και από το τι θα προτείνει για το μέλλον».

    Για το Aσφαλιστικό ο υπουργός Επικρατείας είπε: «νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει στο τραπέζι μια πρόταση η οποία έχει όλες τις δυνατότητες να διαμορφώσει ευρύτερες συναινέσεις. Θα ήμασταν εμείς οι πρώτοι που θα παραμερίζαμε ή θα βάζαμε σε δεύτερο πλάνο μια κουβέντα για το παρελθόν εάν και από τις άλλες πλευρές υπάρξουν ειλικρινείς προτάσεις και όταν λέω ειλικρινείς εννοώ ειλικρινείς, διότι υπάρχει μια πραγματικότητα δεδομένων και κάποιες προθέσεις και κάποιες πολιτικές προτεραιότητες που βάζει ο καθένας».

    [07] Εννιά Γερμανοί και ένας Περουβιανός σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη

    Ένας άνδρας από το Περού σκοτώθηκε και μια Περουβιανή τραυματίστηκε στην επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

    Ο βομβιστής αυτοκτονίας, που πιστεύεται ότι διήλθε πρόσφατα από τη Συρία στην Τουρκία, σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, οι εννιά από τους οποίους ήταν Γερμανοί τουρίστες, σε μια επίθεση την οποία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απέδωσε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    [08] Ανακοινώθηκε ο Καρέλης

    Την απόκτηση του Νίκου Καρέλη από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε η Γκενκ. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός υπέγραψε για 3.5 χρόνια (με την προοπτική για έναν ακόμη), ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο αύριο το μεσημέρι.

    [09] Σπανούλης και Πρίντεζης ξεχώρισαν στην ψηφοφορία των General Managers

    Οι General Managers των 24 ομάδων της φετινής Euroleague ψήφισαν τους καλύτερους παίκτες ανά κατηγορία, με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να κερδίζουν τρεις πρωτιές. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού επιλέχθηκε ως ο απόλυτος ηγέτης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και ο παίκτης που θα πάρει το κρίσιμο σουτ σε ένα οριακό παιχνίδι, ενώ ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ψηφίστηκε ως το κορυφαίο «4άρι».

    Όσο για τον παίκτη που θα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Euroleague; Ο Νάντο Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ κέρδισε τους περισσότερους ψήφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 January 2016 - 19:32:31 UTC