Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ο Π. Σκουρλέτης
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Β. Σόιμπλε με τον Ευκλ. Τσακαλώτο στο Βερολίνο
  • [03] Καμερούν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος
  • [04] Ο Νοτιάς είναι κομμάτι της ζωής μου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης Τ. Μπουλμέτης
  • [05] Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αθήνα από τον 19ο ώς τα μέσα του 20ού αιώνα
  • [06] Βουλή: Διάσκεψη Προέδρων στις 19 Ιανουαρίου, με αντικείμενο τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ
  • [07] Εντυπωσιακό pickup από την Nissan
  • [08] FIFA: Απολύθηκε ο Ζερόμ Βαλκ

  • [01] Για εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ο Π. Σκουρλέτης

    Για «πολιτικό σόου» και «εκβιαστικά τελεσίγραφα» κατηγόρησε την εταιρεία Eldorado Gold ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να καταλάβει ότι «η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, και όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία». Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει την επένδυση στην Χαλκιδική, αλλά με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν καταθέτει προτάσεις, αλλά στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην ελληνική κυβέρνηση. Η εταιρεία απαιτεί από τις δημόσιες υπηρεσίες να «αυτοαναιρεθούν» και να εκδώσουν τις άδειες που έχει αιτηθεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, προσθέτοντας, ότι δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο η εταιρεία να προσπαθεί να αποσυρθεί από την επένδυση λόγω της πτώσης στις τιμές του χρυσού. Επισήμανε μάλιστα ότι από το 2007 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τους ισχυρισμούς της Eldorado Gold για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών εξόρυξης, λέγοντας ότι «στη φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση» και ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, όπως η μέθοδος μεταλλουργίας και η κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Β. Σόιμπλε με τον Ευκλ. Τσακαλώτο στο Βερολίνο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Το Βερολίνο είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Τσακαλώτου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πριν από την αυριανή συνάντηση του Eurogroup. Στην ατζέντα των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το ελληνικό προγράμμα και η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

    [03] Καμερούν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στο βόρειο Καμερούν, δήλωσαν αξιωματούχοι της χώρας.

    Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία έχει εντείνει από πέρυσι τις επιθέσεις της στο γειτονικό Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα.

    Πολλές από τις επιθέσεις στο Καμερούν τις έχουν διαπράξει γυναίκες.

    [04] Ο Νοτιάς είναι κομμάτι της ζωής μου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης Τ. Μπουλμέτης

    Μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης, με ήρωα έναν ονειροπόλο νέο που μεγαλώνει με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του '60 μέχρι και τις αρχές του '80, με εφόδια την ιστορία και τους μύθους μιας ολόκληρης χώρας είναι ο «Νοτιάς», η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, που επιστρέφει 12 χρόνια μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας».

    Ο σκηνοθέτης έπρεπε για χρόνια να διαχειριστεί όλη αυτή την υπέρμετρη προσδοκία της «επόμενης ταινίας». «Η αποδοχή της Πολίτικης Κουζίνας συνέβαλε στο να καθυστερήσω να καταπιαστώ με κάτι νέο. Μόλις τελείωσε η ταινία, στράφηκα λίγο στον εαυτό μου για να κατανοήσω τι μου είχε συμβεί. Ηταν καλοδεχούμενη όλη αυτή η επιτυχία αλλά ήταν και επικίνδυνη και δύσκολη να τη διαχειριστώ. Περίμενα λοιπόν να καταλαγιάσει όλο αυτό, για να ξεκινήσω να γράφω την καινούρια μου ιστορία. Στο ενδιάμεσο «έμπλεξα» (με την καλή έννοια) με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και εκεί αφιέρωσα όλη μου την ενέργεια για να στηθεί θεσμός» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Μπουλμέτης .

    Τον «Νοτιά», που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, τον δούλευε 5 χρόνια. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού καθώς αναζητά την ταυτότητα του μέσα από τη φαντασία, τους μύθους και την τέχνη. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του '60,'70 και '80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

    [05] Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αθήνα από τον 19ο ώς τα μέσα του 20ού αιώνα

    Ξεκινώντας από την πρώτη φωτογραφική λήψη που έγινε στην Ελλάδα το 1839, ξεδιπλώνεται, σε μια γοητευτική έκθεση από την Δευτέρα 18/1, η εξέλιξη της φωτογραφικής απεικόνισης της ανθρώπινης παρουσίας στα «υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από το 19ο ώς τα μέσα του 20ού αιώνα».

    Η έκθεση -παράλληλα με την ομώνυμη έκθεση για τη μνημειακή Αθήνα που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο- πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων ιστορίας και προσφοράς από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Ηρακλειδών. Την επιμελείται ο ιστορικός φωτογραφίας Χάρης Γιακουμής ο οποίος επέλεξε έργα που προβάλλουν «όψεις του πρώιμου αστικού τοπίου, της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης και τις μαγικές εκείνες στιγμές, που η ταχύτητα του φωτογραφικής λήψης ήταν βραδύτερη από την κίνηση της ζωής, μετατρέποντας τις ζωντανές φιγούρες σε σκιές του χρόνου», όπως ενημερώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

    [06] Βουλή: Διάσκεψη Προέδρων στις 19 Ιανουαρίου, με αντικείμενο τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ

    Την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, στις 10:00, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ και στόχο να ολοκληρωθεί η σύνθεσή του.

    Από την πλευρά του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

    Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Βούτση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε ότι με κοινή συναίνεση θα βρεθεί λύση.

    [07] Εντυπωσιακό pickup από την Nissan

    Τα αυτοκίνητα τύπου pickup μεγάλων διαστάσεων είναι δημοφιλή στις ΗΠΑ. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν ευρεία γκάμα ανάλογων μοντέλων, τα οποία διακρίνονται και για τους θηριώδεις κινητήρες που διαθέτουν. Η ιαπωνική φίρμα Nissan αποκάλυψε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το Titan Warrior concept. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο είναι μια ακόμη εκδοχή του νέου Titan XD και εξοπλίζεται με ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα V8 Cummins 5.000 κ.εκ., ισχύος 390 ίππων. Η ροπή του είναι πάνω από 54,5 χλγμ. και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει το αυτοκίνητο ακόμη και στο off road.

    Αποτελεί μια «αποτύπωση» της έμπνευσης που είχε η ομάδα σχεδιασμού της Nissan στις ΗΠΑ, ορμώμενη από τους πολεμιστές (εξ ου και το όνομα Warrior) στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τα συναρπαστικά κατορθώματα τους.

    Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου concept, η σχεδιαστική ομάδα της Nissan διατήρησε το ίδιο μεταξόνιο και μήκος με την έκδοση παραγωγής του Titan XD Crew Cab. Ωστόσο, το ύψος αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 εκ., προκειμένου να χωρέσουν τα μεγάλων διαστάσεων ελαστικά των 37 ιντσών.

    Επιπλέον, για να υπάρξει ωφέλιμος χώρος για την «φιλοξενία» τόσο των king-size ελαστικών, όσο και της νέας, αγωνιστικού τύπου ανάρτησης, οι σχεδιαστές αύξησαν το πλάτος κατά 8 εκ. σε κάθε πλευρά. Η μάσκα, οι προβολείς και τα φτερά έχουν ανασχεδιαστεί. Οι αεραγωγοί που έχουν προστεθεί φροντίζουν για την ψύξη του ισχυρού πετρελαιοκινητήρα.

    Tην εμφάνιση συμπληρώνουν οι προβολείς LED, ένα σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις, το ματ γκρι χρώμα με την κωδική ονομασία "Thunder", συνοδευόμενο από πινελιές μαύρου και κόκκινου χρώματος, που τονίζουν την εμφάνισή του. Από το όλο σύνολο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επενδύσεις με ανθρακονήματα τόσο εξωτερικά, όσο και στην καμπίνα, ενώ οι αεροτομές στο ουραίο τμήμα, αλλά και στην οροφή της καμπίνας προσδίδουν σπορ εμφάνιση.

    Σπύρος Ρέκκας

    [08] FIFA: Απολύθηκε ο Ζερόμ Βαλκ

    Παρελθόν από τα διοικητικά δρώμενα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αποτελεί ο Ζερόμ Βαλκ, καθώς η ειδική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη θέση του γενικού γραμματέα. Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA είχε προτείνει να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού εννέα ετών από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων στον Γάλλο παράγοντα, ο οποίος είχε ήδη τεθεί σε υποχρεωτική άδεια, για παραβάσεις δεοντολογίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 11:32:26 UTC