Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Διάσκεψη Προέδρων στις 19 Ιανουαρίου, με αντικείμενο τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ
  • [02] «Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»
  • [03] Στη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συμφώνησαν Κατρούγκαλος και φορείς των επιστημόνων
  • [04] «Ελπίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεισφέρει στον διάλογο για το ασφαλιστικό»
  • [05] Συνάντηση Τσακαλώτου - Σόιμπλε στο Βερολίνο
  • [06] H Eldorado Gold δεν φεύγει από την Ελλάδα είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική
  • [07] «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση στην Τουρκία είχε στόχο ειδικά Γερμανούς»
  • [08] Γερμανικό ΥΠΕΞ: Οι δέκα νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη είναι Γερμανοί
  • [09] Μια ταφή αλόγου και άλλα ευρήματα αποκαλύφθηκαν στο Φαληρικό Δέλτα
  • [10] «Σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης»
  • [11] Για εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ο Π. Σκουρλέτης
  • [12] Η Microsoft διακόπτει την τεχνική υποστήριξη για τις παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer
  • [13] Γιατί ο Τσιάρτας αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη διοίκηση της ΑΕΚ
  • [14] FIFA: Απολύθηκε ο Ζερόμ Βαλκ

  • [01] Βουλή: Διάσκεψη Προέδρων στις 19 Ιανουαρίου, με αντικείμενο τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ

    Την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, στις 10:00, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ και στόχο να ολοκληρωθεί η σύνθεσή του.

    Από την πλευρά του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση, εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

    Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Βούτση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώθηκε ότι με κοινή συναίνεση θα βρεθεί λύση.

    [02] «Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»

    Σαφές μήνυμα προς τα κράτη μέλη που διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της μετανάστευσης, έστειλε ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για διατήρηση της Συνθήκης Σένγκεν.

    Σε συνέντευξή του στη βελγική τηλεόραση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως τον τελευταίο χρόνο η ΕΕ δούλεψε πολύ σκληρά, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή μεταναστευτικη πολιτική, η οποία δεν υπήρχε πριν. «Η συνθήκη Σένγκεν αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» σημείωσε και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη άποψη ότι η συνθήκη Σενγκεν δεν δούλεψε ποτέ. «Η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει με όλα τα μέσα. Πηγαίνοντας πίσω στις εθνικές πολιτικές, χτίζοντας φράκτες, υποτιμούμε το μέλλον της Ευρώπης, και εγώ και η Επιτροπή είμαστε οι εγγυητές των συνθηκών. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη Σένγκεν, αλλά και να λύσουμε όλα τα πραγματα» είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Στη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συμφώνησαν Κατρούγκαλος και φορείς των επιστημόνων

    Η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων αυτοαπασχολούμενων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί), οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους.

    Η Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών επιστημονικών φορέων και φορείς του υπουργείου Οικονομικών θα συνεδριάσει υπό την προεδρεία του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας τη Δευτέρα, με χρονοδιάγραμμα εντός δύο ή τριών ημερών να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, σε δήλωση του μετά τη συνάντηση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

    «Η σκέψη που έχουμε είναι αθροίσουμε τη φορολογική και την ασφαλιστική επιβάρυνση ώστε να μην καταλήγει ένα δίκαιο σύστημα σε αποτελέσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις να μην είναι δίκαια. Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα ισονομίας δικαιοσύνης, ίδιων κανόνων για όλους τους Έλληνες, και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την κοινωνία πράγμα που ξεκινήσαμε από τώρα ώστε να ελέγξουμε και ενδεχόμενες συνέπειες ακραίες για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και ασφαλισμένων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

    [04] «Ελπίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεισφέρει στον διάλογο για το ασφαλιστικό»

    Επανέρχεται η κυβέρνηση στην επισήμανση για την αναγκαιότητα να συνεισφέρει στον διάλογο για το ασφαλιστικό, η αξιωματική αντιπολίτευση. Με δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς καμία οριζόντια μείωση στις συντάξεις. Για τον σκοπό αυτό επιδίωξε και εξασφάλισε τη συγκατάθεση των εργοδοτικών οργανώσεων σε μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλιστεί η δικαιότερη δυνατή κατανομή των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών».

    [05] Συνάντηση Τσακαλώτου - Σόιμπλε στο Βερολίνο

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία διήρκησε περί τα 70?, χωρίς να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

    Προηγουμένως και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο, ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχει στην συνάντηση, απάντησε αρνητικά.

    [06] H Eldorado Gold δεν φεύγει από την Ελλάδα είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

    Η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού "Eldorado Gold" δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν και θα περιμένει μέχρι να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, διεμήνυσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός", Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

    "Θα περιμένουμε να εκδοθεί η άδεια λειτουργία όσος χρόνος χρειαστεί. Η Eldorado δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν" είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη.

    Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας αρνήθηκε ότι η "Eldorado Gold" απειλεί με απολύσεις τους 600 εργαζόμενους στα μεταλλεία, προκειμένου να εκβιάσει την κυβέρνηση και τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή αντικείμενο απασχόλησης μέχρι να εγκριθεί η άδεια. Είπε επίσης ότι, παρά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, η εταιρεία θα συνεχίσει την ενασχόληση με την επένδυση, χωρίς το κομμάτι των Σκουριών.

    [07] «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση στην Τουρκία είχε στόχο ειδικά Γερμανούς»

    Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είχε στόχο ειδικά Γερμανούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Εφκάν Αλά.

    «Βάσει αυτών που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής από την έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση είχε στόχο ειδικά Γερμανούς», σημείωσε ο Ντε Μεζιέρ.

    Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι δεν βλέπει λόγο αυτοί που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη να αλλάξουν τα σχέδιά τους μετά τη χθεσινή επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι οκτώ ήταν Γερμανοί.

    «Δεν βλέπω κανέναν λόγο να διακόψουν ή να απαρνηθούν τα φυσιολογικά ταξίδια (δηλαδή εκτός ζωνών σύγκρουσης) στην Τουρκία», πρόσθεσε.

    Χθες το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε συστήσει στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν "προσωρινά" τα πολυσύχναστα μέρη και τις κύριες τουριστικές τοποθεσίες της Κωνσταντινούπολης.

    [08] Γερμανικό ΥΠΕΞ: Οι δέκα νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη είναι Γερμανοί

    Δέκα είναι οι Γερμανοί τουρίστες που σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς Γερμανούς από την επίθεση αυτή.

    [09] Μια ταφή αλόγου και άλλα ευρήματα αποκαλύφθηκαν στο Φαληρικό Δέλτα

    Μια ταφή αλόγου -όχι η πρώτη- αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, στο πλαίσιο του έργου για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

    Μεταξύ των ευρημάτων που παρουσιάστηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει ως προς τη διατήρηση ή όχι των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή δεντροφύτευσης του Κέντρου, κοντά στο υπό διαμόρφωση τεχνητό κανάλι, η ταφή του αλόγου κέντρισε το ενδιαφέρον των μελών. Πόσο σπάνια όμως είναι μια τέτοια ταφή, ειδικά σε μια περιοχή που μας έχει συνηθίσει σε «περίεργα» ευρήματα, όπως οι ταφές δεσμωτών ή ανθρώπων που είχαν βίαιο θάνατο ή το εξαιρετικής διατήρησης φέρετρο από ξύλο, υλικό που καταστρέφεται εύκολα γι' αυτό και η αρχαιολογική σκαπάνη δεν το ανακαλύπτει συχνά;

    «Στη νεκρόπολη του Φαλήρου έχουμε βρει τέσσερις ολόκληρες ταφές αλόγου, καθώς και σπόλια από άλλους σκελετούς, συνεπώς για την περιοχή δεν είναι κάτι σπάνιο. Αυτό που είναι σπάνιο και μας εξέπληξε ήταν ο βαθμός διατήρησης του συγκεκριμένου σκελετού που έφερε ακόμα και τις οπλές του. Για τους ζωοαρχαιολόγους ή για ένα πανεπιστήμιο το εύρημα αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μελέτη. Έχοντας, δε, ένα πλήθος από τέτοιους σκελετούς -τέσσερις δεν είναι και λίγοι!- θα μπορούσε μια τέτοια μελέτη να βγάλει πολλά συμπεράσματα για ράτσες και εξελίξεις ειδών. Το εύρημα από αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Χρυσουλάκη, προϊσταμένη της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, που διενεργεί τις ανασκαφές.

    [10] «Σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης»

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Βασίλη Στασινό και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας με τους οποίους συζήτησε τις διαφωνίες τους για τις προτάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες αυξάνονται ασφαλιστικές τους εισφορές.

    Η κ. Γεννηματά δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι στηρίζει τον αγώνα τους για να αποσυρθούν αυτές οι προτάσεις. «Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θίγει το σύνολο της κοινωνίας και υπονομεύει ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία, τα φορολογικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων», ανέφερε και προσέθεσε ότι οι ρυθμίσεις για τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες, είναι κατάφωρα άδικες και εξοντωτικές για ολόκληρους κλάδους.

    «Δημιουργούν ισχυρά κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και για αυτό θα είναι και αναποτελεσματικές. Πρόκειται για σχέδιο απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες μια και θα οδηγήσει σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό τα επόμενα χρόνια», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

    [11] Για εκβιαστικά τελεσίγραφα προς την κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ο Π. Σκουρλέτης

    Για «πολιτικό σόου» και «εκβιαστικά τελεσίγραφα» κατηγόρησε την εταιρεία Eldorado Gold ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να καταλάβει ότι «η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, και όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία». Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει την επένδυση στην Χαλκιδική, αλλά με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν καταθέτει προτάσεις, αλλά στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην ελληνική κυβέρνηση. Η εταιρεία απαιτεί από τις δημόσιες υπηρεσίες να «αυτοαναιρεθούν» και να εκδώσουν τις άδειες που έχει αιτηθεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνολικής αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, προσθέτοντας, ότι δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο η εταιρεία να προσπαθεί να αποσυρθεί από την επένδυση λόγω της πτώσης στις τιμές του χρυσού. Επισήμανε μάλιστα ότι από το 2007 η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τους ισχυρισμούς της Eldorado Gold για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών εξόρυξης, λέγοντας ότι «στη φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση» και ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, όπως η μέθοδος μεταλλουργίας και η κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα.

    [12] Η Microsoft διακόπτει την τεχνική υποστήριξη για τις παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer

    Χωρίς τεχνική υποστήριξη και ενημερώσεις ασφαλείας θα μείνουν όσοι χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του browser της Microsoft, Internet Explorer, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες με ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    Οι αλλαγές επηρεάζουν τις εκδόσεις 8, 9 και 10 του προγράμματος περιήγησης της Microsoft, η οποία σε ανακοινώση που είχε εκδώσει τον Αύγουστο του 2014 ανάφερε ότι σκοπεύει να προβεί σε αυτή την κίνηση.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, ορισμένοι εκτιμούν ότι αυτές οι παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer αντιστοιχούν στο 20% των browsers που χρησιμοποιούνται, ενώ το περιοδικό Computerworld υποστηρίζει ότι από το σύνολο των χρηστών του IE, μόλις το 55% χρησιμοποιούν κάποια πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος.

    Με την απόφαση της Microsoft να διακόψει την υποστήριξη σε αυτές τις εκδόσεις, οι χρήστες γίνονται αυτόματα ευάλωτοι σε επιθέσεις από χάκερς ενώ τα προσωπικά τους δεδομένα τίθενται σε κίνδυνο.

    [13] Γιατί ο Τσιάρτας αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη διοίκηση της ΑΕΚ

    Η υπόθεση του Άνταμ Τζανετόπουλου απασχολεί πλέον καθημερινά το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Οι απόψεις είναι πολλές και οι πληροφορίες ορισμένες φορές αλληλοσυγκρουόμενες. Υπάρχει, ωστόσο, ένα σημείο, στο οποίο άπαντες συμφωνούν. Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, οφείλεται στις κακές σχέσεις της διοίκησης της ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του παίκτη και παλιό σταρ της ομάδας, Βασίλη Τσιάρτα. Ως ποδοσφαιριστής ο «Μάγος» είχε επιδείξει συνέπεια λόγων-έργων, όταν το 1996 φεύγοντας για τη Σεβίλη είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση επιστροφής, «... μόνο μία ομάδα στην Ελλάδα υπάρχει για μένα. Η ΑΕΚ». Τέσσερα χρόνια μετά φόρεσε ξανά τη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος.

    Ο Τσιάρτας είπε ουσιαστικά «αντίο» ως παίκτης της ΑΕΚ και πρωταθλητής Ευρώπης το καλοκαίρι του 2004, ενώ οι διασυνδέσεις του σε τοπικό και διεθνές επίπεδο τού άνοιξαν την πόρτα των ατζέντηδων ή διεθνών διαμεσολαβητών, όπως χαρακτηρίζονται πλέον. Επέστρεψε σε ρόλο τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2012, όμως εκεί το γυαλί ράγισε οριστικά. Ενδεικτικό είναι η θητεία του διήρκεσε μόλις 4 μήνες. Ο Τσιάρτας άρχισε από τότε να δημιουργεί το πελατολόγιό του συνεργαζόμενος με μεγάλο γραφείο Έλληνα μάνατζερ, που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.

    Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, διαδραματίστηκε ένα σοβαρό περιστατικό που συνετέλεσε στην περαιτέρω όξυνση των σχέσεων. Ποδοσφαιριστής των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ προσεγγίστηκε από τον Τσιάρτα, ο οποίος στο πρόσωπό του διέκρινε έναν παίκτη με σπουδαίο μέλλον. Πράγματι, η παρουσία του στην ομάδα ήταν εξαιρετική και ο τότε υπεύθυνος των ακαδημιών, Ακης Ζήκος, χωρίς να γνωρίζει ότι ο μικρός εκπροσωπείται από μάνατζερ, κάλεσε τον πατέρα του να συζητήσουν για το μέλλον του. Ο πατέρας ενημέρωσε τον Τσιάρτα, ο οποίος απάντησε: «Πες του Ζήκου να πάρει εμένα τηλέφωνο. Θα μιλάει μόνο μαζί μου». Όταν ο Ζήκος το πληροφορήθηκε, αρχικά απόρησε, καθώς δεν περίμενε ότι θα τον παρέπεμπαν σε ατζέντη, και κατόπιν είχε την αναμενόμενη αντίδραση: διέκοψε αμέσως την επικοινωνία με τον πατέρα, αφού η επιθετική εμπλοκή ενός μάνατζερ με ανήλικο, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για το μέλλον του ποδοσφαιριστή.

    Λίγες ημέρες μετά, ο Ζήκος αποχώρησε από την ΑΕΚ, όμως το περιστατικό εκείνο είχε καταγραφεί και είχε γνωστοποιηθεί στη διοίκηση. Συνέπεσε, μάλιστα, χρονικά με την πρόταση της Σεβίλης για δανεισμό και όχι αγορά τού Άνταμ Τζανετόπουλου, η οποία απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και θεωρήθηκε από τη διοίκηση ως εκβιαστική κίνηση από την πλευρά του παίκτη, ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα (και σε πιο... υψηλά επίπεδα) οι συζητήσεις για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του.

    Συμπτωματικά, στις 20 Αυγούστου είδε το φως της δημοσιότητας η πρόταση της Σεβίλης, την ίδια ημέρα παραιτήθηκε ο Άκης Ζήκος από τη θέση του διευθυντή των ακαδημιών και την επομένη (21/8) ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι τρεις νεαροί από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο παίκτης που εκπροσωπείτο από τον Τσιάρτα δεν βρισκόταν ανάμεσά τους. Παραμένει, ωστόσο, στην ΑΕΚ, είναι βασικό στέλεχος στην ηλικιακή κατηγορία του, αλλά και στην αντίστοιχη εθνική ομάδα.

    [14] FIFA: Απολύθηκε ο Ζερόμ Βαλκ

    Παρελθόν από τα διοικητικά δρώμενα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αποτελεί ο Ζερόμ Βαλκ, καθώς η ειδική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη θέση του γενικού γραμματέα. Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA είχε προτείνει να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού εννέα ετών από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων στον Γάλλο παράγοντα, ο οποίος είχε ήδη τεθεί σε υποχρεωτική άδεια, για παραβάσεις δεοντολογίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 13:32:32 UTC