Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί
  • [02] Φ. Γεννηματά: Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και διάλογος από μηδενική βάση
  • [03] Απάντηση κύκλων του προέδρου της ΝΔ σε διαρροές της κυβέρνησης
  • [04] Γ. Σταθάκης: Τον επόμενο μήνα η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση
  • [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες
  • [06] Π. Καμμένος: Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό υπό τον ΠτΔ
  • [07] Στ. Θεοδωράκης: Εμείς αυτό το ασφαλιστικό που γεννά νέες ανισότητες δεν θα το στηρίξουμε
  • [08] Κλείνουν τα Τέμπη αύριο το μεσημέρι οι αγρότες
  • [09] Πυροβολισμοί σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια
  • [10] «Ρολά κατεβάζει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Υγείας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου
  • [11] Κυβερνητικές πηγές: Ήττα «κατά κράτος» του προέδρου της ΝΔ στην συζήτηση για το ασφαλιστικό
  • [12] Ν. Μιχαλολιάκος: Το νέο ασφαλιστικό εξοντώνει ό,τι υγιές και παραγωγικό στον τόπο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί

    «Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό που δεν θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση που δεν θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση σας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). 'Αρα, όταν ζητάτε προτάσεις για το Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή θεωρείτε δεδομένη την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, θεωρείτε δεδομένες τις δεσμεύσεις του Μνημονίου για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, θεωρείτε δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, είναι σαν να ζητάτε προτάσεις μόνο για τον τρόπο σφαγής των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων της πατρίδας μας» τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας «τέτοιες προτάσεις μην περιμένετε από το ΚΚΕ, τέτοιες προτάσεις μπορούν πιθανόν να σας καταθέσουν τα άλλα κόμματα και τις καταθέτουν, άλλωστε μαζί τους ψηφίσατε το Μνημόνιο, μαζί τους συμφωνείτε τους βασικούς άξονες και του Ασφαλιστικού, στα δικά τους χνάρια βαδίζετε, άσχετα αν σήμερα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα, σηκώνετε τους τόνους για αντιπολιτευτικούς λόγους».

    Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής την προ έτους πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό.

    [02] Φ. Γεννηματά: Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και διάλογος από μηδενική βάση

    Την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και την διεξαγωγή διαλόγου από μηδενική βάση ζήτησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

    «Αποσύρετε το ασφαλιστικό σας σχέδιο, βάλτε τις προτάσεις σας στο καλάθι των αχρήστων και ξεκινήστε διάλογο από την αρχή για να βρεθεί λύση. Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σας σχέδιο, πάρτε το πίσω τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

    Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στους αγρότες και ότι «με τα μέτρα που τους επιβάλλει τους καταστρέφει, τους οδηγεί στην εξόντωση και ταυτόχρονα καταδικάζει την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό».

    «Δεν είναι τυχαίο ότι στα σημεία διαμαρτυρίας είναι νέοι άνθρωποι. Το να απειλούν οι υπουργοί τους αγρότες δεν είναι λύση», επεσήμανε.

    Ακόμα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι «παραδόθηκε άνευ όρων και τώρα ψάχνει να μεταφέρει τις ευθύνες του και να βρει συνενόχους», αλλά και ότι κατασκευάζει εχθρούς.

    «Ο πρωθυπουργός γύρισε την πλάτη στη συνεννόηση και σήμερα δήθεν ζητά διάλογο. Η κυβερνητική πρόταση όμως δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Είναι μια επικίνδυνη πρόταση», ανέφερε και πρόσθεσε.

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε αντίθετη με την εξοντωτική, όπως την χαρακτήρισε αύξηση των εισφορών, υποστήριξε ότι δεν είναι βιώσιμη λύση αλλά αντίθετα οδηγεί σε απώλεια πόρων, πρότεινε να συνδεθούν με την ρήτρα απασχόλησης ενώ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος της που προβλέπουν μεταξύ άλλων:

    -Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με την δημιουργία 3 ταμείων κύριας ασφάλισης.

    -Υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας.

    -Επαγγελματικά ταμεία με ενιαίο σύστημα για όλους με βάση το νόμο 3863.

    -Διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ.

    -Νέοι όροι για το σύστημα ασφάλισης με μεταφορά μέρους πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις.

    -Ενοποίηση μηχανισμών ελέγχου

    -Αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με διαφάνεια

    -Να επιβληθεί η κατώτατη κλίματα των εισφορών σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες ζουν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων.

    [03] Απάντηση κύκλων του προέδρου της ΝΔ σε διαρροές της κυβέρνησης

    Κύκλοι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής:

    «Αφού ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγει να μιλήσει ξανά με διαρροές.

    Αυτή τη φορά λίγο πριν τη δευτερολογία του. Όσοι είδαν κατάλαβαν. Άλλωστε το κατά συρροής ψέμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια».

    [04] Γ. Σταθάκης: Τον επόμενο μήνα η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση

    Η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι η επικείμενη συζήτηση και συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση, θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονικό ορίζοντα του επόμενου μήνα, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

    Κομβικό σημείο του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για βιώσιμη έξοδο της οικονομίας απ' την κρίση, είναι κατά τον κ. Σταθάκη η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Σχετικά, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε πως με τη συμφωνία του Ιουλίου, το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους για τη περίοδο 2015-22 είχε μια θετική εξέλιξη - και υπενθύμισε ότι με βάση τις παλιές συμφωνίες, η Ελλάδα καλείτο να πληρώσει από το 2015 ως το 2022 περίπου 80 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους, μέγεθος το οποίο χαρακτήρισε εξωπραγματικό, καθώς απαιτεί τεράστια δημοσιονομικά πλεονάσματα και φανταστικά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. «Με τη νέα συμφωνία, αυτά τα 80 δισ. ευρώ μετατράπηκαν σε μακροχρόνιο χρέος διάρκειας 30 ετών. Πρόκειται για ένα σημαντικό swap ανάμεσα στο μακροχρόνιο και βραχυχρόνιο χρέος, το οποίο θα καταστήσει βιώσιμη τη διαχείριση του δημόσιου χρέους μέχρι το 2022. Το διακύβευμα αυτής της πρώτης αξιολόγησης, είναι η διαπραγμάτευση του χρέους μετά το 2022 και ως το 2048, το οποίο πρέπει να αποκτήσει και αυτό όρους βιωσιμότητας», τόνισε ο υπουργός.

    Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ακόμη, ότι η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οδήγησε σε γρήγορη απομείωση του ELA που χρησιμοποιούν οι τράπεζες κατά 20 δισ. ευρώ και στην αναβάθμιση του ελληνικού χρέους από τον οίκο Standard & Poor's την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια - γεγονός που διευκολύνει την επαναφορά της χρηματοδότησης των τραπεζών από τις αγορές, σε κανονικά επίπεδα.

    Ο υπουργός Οικονομίας προέβλεψε για το 2016 «σημαντικό θετικό ρυθμό ανάπτυξης» για την ελληνική οικονομία, καθώς εφέτος καταγράφει μηδενική ύφεση εξαιτίας των επιδόσεων του τουρισμού, της μεταποίησης, των εξαγωγών αλλά και των χειρισμών της κυβέρνησης σε σχέση με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

    [05] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες

    Το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα αναφορικά με την οικονομία και τη φορολογική πολιτική, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο συνέδριο της ναυτεμπορικής με θέμα τη ναυτιλία. Ο υπουργός αναφερόμενος στα θέματα της φορολογίας, έκανε σαφές ότι δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή θέση και σχέδιο για το τι θα κάνει το επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει plan b.

    «Εμείς θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι θέλουμε να τελειώσει και να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος και να δούμε μπροστά μας την ανάπτυξη της χώρας καθώς δεν θέλουμε η χώρα να λειτουργεί υπό πίεση» τόνισε ο ίδιος.

    Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται με τα θέματα της φορολόγησης στη ναυτιλία, πρόσθεσε ότι βασικό κριτήριο για τη φορολογία της ναυτιλίας στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι το εάν επηρεάζεται η όχι ανταγωνιστικότητα της.

    [06] Π. Καμμένος: Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό υπό τον ΠτΔ

    Κάλεσμα στους πολιτικούς αρχηγούς να «καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας» ώστε να βρουν όλοι μαζί λύση στο Ασφαλιστικό, απηύθυνε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε πως για αυτό το ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών, πρέπει να παραγκωνιστούν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις για να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

    «Αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός από μας, είναι σε αυτό το Ασφαλιστικό να υπάρχει σύμπνοια και να χτίσουμε με ασφάλεια το μέλλον των γενεών που έρχονται» είπε ο κ. Καμμένος χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Καμμένος πάντως, ο οποίος διαδέχθηκε στο βήμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Σημίτη, και «υπενθύμισε» ότι τότε ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ πρόεδρος της ΝΔ και από την πτέρυγα της ΝΔ «δίναμε μάχη» εναντίον του ΠΑΣΟΚ του Γιαννίτση «γιατί τα Ταμεία τότε έπαιζαν στο Χρηματιστήριο τα αποθεματικά τους». «Μετά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τα ξεχάσαμε;» διερωτήθηκε όπως επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ξέχασε «τι γινόταν με τις μετοχές της Εθνικής και τα Ταμεία, όταν ήταν στέλεχός της». Υπενθύμισε ακόμη, ότι «μετά τον μεγάλο τζόγο της εποχής του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η εποχή του PSA, που έκανε η ΝΔ ως συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ».

    Περιγράφοντας ο κ. Καμμένος τις βασικές γραμμές της κυβερνητικής πρότασης επί του Ασφαλιστικού, τόνισε ότι πρόκειται για μία πρόταση η οποία διασφαλίζει την βιωσιμότητά του, και πρότεινε προς τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει εάν μπορεί να υπάρξει ειδική εισφορά ενίσχυσης του ασφαλιστικού ποσοστού 1% έως 1,5% επί των τραπεζικών συναλλαγών ανεξαρτήτως ύψους, που θα εισπράττεται και καταβάλλεται ως κοινωνικός πόρος από τις τράπεζες προς τον ΕΦΚΑ υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Όπως υπολόγισε, ο κοινωνικός αυτός πόρος φτάνει από 700 εκ. έως 1 δισ. ετησίως που θα μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.

    Ειδικώς για τους αγρότες, ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και ακόμη με την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τους επαγγελματίες αγρότες και όχι για τους κείνους που κάνουν άλλο επάγγελμα και εισοδηματίες «που έχουν τα προνόμια και αποστερώντας τα από τους αληθινούς αγρότες».

    [07] Στ. Θεοδωράκης: Εμείς αυτό το ασφαλιστικό που γεννά νέες ανισότητες δεν θα το στηρίξουμε

    Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αιχμή το ασφαλιστικό και το αγροτικό, κατηγορώντας τα ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ενώ αντίθετα, όπως είπε, « υπερασπίστηκαν μαζί ένα πελατειακό αδιάφανο σύστημα και πολέμησαν τις λίγες δειλές προσπάθειες μεταρρύθμισής τους».

    «Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα οι συντεχνίες, οι πελάτες των κομμάτων. Κοινός τους στόχος: Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές να ψάχνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και πρόσθεσε:

    «Δεκαετίες τώρα έχουμε, εισφοροδιαφυγή, μεγάλο λειτουργικό κόστος των ασφαλιστικών μηχανισμών, καθυστέρηση στη μηχανοργάνωσή τους και έλλειψη διαφάνειας που καθιστά αδύνατη την αξιολόγηση της προσφοράς του κάθε ταμείου

    Αλλά για όλα αυτά καμία συζήτηση, καμία πρόταση, καμιά αγωνία».

    Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τους αγρότες, να τους πει την αλήθεια και να πάψει να τους κοροϊδεύει.

    «Πείτε τους ότι οι υποσχέσεις σας ήταν ψεύτικες. Μην νομίζετε ότι θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιήσατε για να πάρετε την εξουσία. Βλέπουν τον τρόπο που πολιτεύεστε. Ενημερώνονται για τις υπερβολές σας

    Ξέρουν για τις σπατάλες σας, το κομματικό σας κράτος, τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

    [08] Κλείνουν τα Τέμπη αύριο το μεσημέρι οι αγρότες

    Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3μμ θα παραμείνουν αύριο κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίαση τους.

    Μετά τις τρεις θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας, και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.

    [09] Πυροβολισμοί σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία ενός ενόπλου ούτε θύματα έπειτα από μια πρώτη έρευνα των αρχών στο κτίριο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Ένας εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους πάνω έως τους κάτω ορόφους του κτιρίου» κατέδειξε προς το παρόν ότι «δεν υπάρχουν θύματα» αλλά και «ενδείξεις ότι ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» σημειώθηκε ή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

    Δυνάμεις της αστυνομίας με τη συνοδεία ανδρών της τροχαίας και σκύλων που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις πραγματοποίησαν «μια πρώτη έρευνα χωρίς να βρουν τίποτα» και ερευνούν εξονυχιστικά αυτή τη στιγμή το κτίριο, περιέγραψε ο Τζον Ναϊλάντερ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΝ των ΗΠΑ.

    Νωρίτερα, η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ (CNRSW) ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες «που προέρχονται από έναν και μοναδικό μάρτυρα», στις 08.00 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί στο υπόγειο του κτιρίου 26» του νοσοκομείου.

    Η διοίκηση του νοσοκομείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, του Naval Medical Center του Σαν Ντιέγκο είχε επίσης γνωστοποιήσει στον λογαριασμό του νοσοκομείου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι είχε «λάβει πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν ένοπλο σε δράση» συστήνοντας στους εργαζόμενους να σπεύσουν «να προφυλαχθούν, να κρυφτούν, ή να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ένοπλο».

    [10] «Ρολά κατεβάζει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Υγείας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί επιστήμονες, με κορύφωση τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει ήδη αποφασίσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, καθώς επίσης και αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν, «προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό», το οποίο χαρακτηρίζει, «καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό». Αύριο πραγματοποιείται σύσκεψη των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων της χώρας στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης.

    Επιπλέον, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα φαρμακεία θα είναι κλειστά, Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά στις 4 Φεβρουαρίου και οι φαρμακοποιοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες.

    [11] Κυβερνητικές πηγές: Ήττα «κατά κράτος» του προέδρου της ΝΔ στην συζήτηση για το ασφαλιστικό

    Για ήττα «κατά κράτος» του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για το ασφαλιστικό, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, αλλά αποκάλυψε ότι:

    1. Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

    2. Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση!

    3. Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος?

    4. Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία!

    5. 'Ασκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο, επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκ. Χαρδούβελη!

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης «συντάχθηκε κάτω από τις «φτερούγες του ΔΝΤ» αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ».

    [12] Ν. Μιχαλολιάκος: Το νέο ασφαλιστικό εξοντώνει ό,τι υγιές και παραγωγικό στον τόπο

    Διάκριση σε βάρος του κόμματός του, κατήγγειλε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος και υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή εξαιρέθηκε από την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    «Είναι μία διάκριση από εσάς που είστε κατά των διακρίσεων" είπε, και αναρωτήθηκε «εάν οι 400.000 ψηφοφόροι του κόμματός του δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και δεν παίρνουν συντάξεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 21:32:37 UTC