Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τη στάση της στη λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [02] Στ. Θεοδωράκης Εθνική συνεννόηση στο μεγάλο θέμα της προσφυγικής κρίσης
  • [03] Πρ. Παυλόπουλος: Χωρίς επενδύσεις η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν οδηγεί σε λύση
  • [04] Έλ.Κουντουρά: Αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό η Ρωσία
  • [05] Κατά 23% μειώθηκαν συνολικά οι καταθέσεις το 2015
  • [06] Πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, στις αστικές συγκοινωνίες
  • [07] Frontex: Μειώθηκε η αναλογία των Σύρων μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα
  • [08] Γερμανία: Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σενάρια για το θέμα της Σένγκεν
  • [09] Νέες προοπτικές στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με την νανοϊατρική
  • [10] ΚΕΕΛΠΝΟ: Οδηγίες προφύλαξης, από τον ιό Ζίκα
  • [11] Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [12] Μιχάλης Ψύλος: Το ΑΠΕ - ΜΠΕ γίνεται σιγά-σιγά ένας ειδησεογραφικός όμιλος
  • [13] Προγράμματα από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης
  • [14] Γερμανία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζίκα
  • [15] Με όρους και προϋποθέσεις από την Περιφέρεια Αττικής η Ψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια

  • [01] Για τη στάση της στη λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

    Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συστηματικά και προμελετημένα, εδώ και έναν χρόνο, επιχειρεί να πλήξει τις ανεξάρτητες Αρχές και να τις μετατρέψει σε όργανα των υπουργών.

    Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η κυβέρνηση απαίτησε τις παραιτήσεις μελών ανεξάρτητων Αρχών, στον νόμο Κατρούγκαλου 4325/2015 επιχείρησε να επιβάλει όριο ηλικίας στα εν ενεργεία μέλη όλων των ανεξαρτήτων Αρχών, στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες 4339/2015 κατέστησε την ΕΕΤΤ δεκανίκι του υπουργού Υποδομών και στον ίδιο νόμο απογύμνωσε το ΕΣΡ από ουσιαστικές αρμοδιότητές του, εκχωρώντας τις στον υπουργό Επικρατείας.

    [02] Στ. Θεοδωράκης Εθνική συνεννόηση στο μεγάλο θέμα της προσφυγικής κρίσης

    Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ανθρώπων» ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απευθύνοντας πρόσκληση στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση στο μεγάλο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

    Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωράκης, «το Ποτάμι δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι δημιουργική αντιπολίτευση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δέκα συγκεκριμένες, μελετημένες προτάσεις για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, όπως εξελίσσεται να είναι το προσφυγικό και οι μεταναστευτικές ροές. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνώστης των θεμάτων, αντιλαμβάνεται ότι πολλές από τις προτάσεις μας είναι απαραίτητες. Το θέμα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σοβαρά επί συγκεκριμένων προτάσεων και με την κυβέρνηση και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κορυφαία ζήτημα της χώρας».

    [03] Πρ. Παυλόπουλος: Χωρίς επενδύσεις η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν οδηγεί σε λύση

    Τον σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, γενικότερα, αλλά και η Ελλάδα, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ.

    Η τόνωση των επενδύσεων σε καίριους τομείς της Οικονομίας, όπως είναι οι τομείς της καινοτομίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των στρατηγικών υποδομών δείχνει τον δρόμο για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα αυτή την περίοδο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρόσθεσε « Γιατί χωρίς αυτές τις επενδύσεις, το να μένουμε απλώς και μόνο σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής δεν οδηγεί στη λύση».

    Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, χωρίς λύσεις, οι οποίες αφορούν την τόνωση της ρευστότητας, την τόνωση της ζήτησης και επομένως και του πληθωρισμού, που αποτελεί βασικό μέγεθος για την έξοδο από την κρίση, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα, που είναι κοινό μας πρόβλημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

    [04] Έλ.Κουντουρά: Αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό η Ρωσία

    Αγορά προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό, που μακροπρόθεσμα μπορεί να εξελιχθεί σε μια ισχυρή πηγή ροής τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, αποτελεί η Ρωσία, υπογραμμίζει, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

    Στο πλαίσιο του αφιερωματικού χαρακτήρα Έτους Ελλάδας -Ρωσίας 2016, η κ. Κουντουρά τονίζει πως μεγιστοποιείται η προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία. Σημειώνει δε, ότι το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, που μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τη ρωσική αγορά, είναι το γεγονός ότι η χώρα προσφέρει ανεξάντλητες επιλογές ως προορισμός για επισκέπτες με διαφορετικές προτιμήσεις, απαιτήσεις και οικονομικές δυνατότητες.

    Η Ελλάδα αποτελεί για τη ρωσική αγορά μία ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή σε σχέση ποιότητας- κόστους, εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη, και ιδανικός προορισμός για επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, επισημαίνει η κ. Κουντουρά.

    "Το ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν είναι απλώς ένα πρακτορείο, γίνεται σιγά - σιγά ένας ειδησεογραφικός όμιλος", ανέφερε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του, Μιχάλης Ψύλλος, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια του Πρακτορείου για το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις του

    [05] Κατά 23% μειώθηκαν συνολικά οι καταθέσεις το 2015

    Αύξηση κατά περίπου 3 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων το Δεκέμβριο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε στα 123,4 δισ. ευρώ από 120,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2014, οι καταθέσεις ανέρχονταν σε 160,3 δισ. ευρώ. Συνεπώς μέσα σε ένα χρόνο η μείωση τω καταθέσεων έφθασε το 23%.

    Όσον αφορά στις χορηγήσεις το 2015 έκλεισε με μείωση της τάξεως του 2% με αποτέλεσμα το χρέος του ιδιωτικού τομέα στις τράπεζες να περιοριστεί στα 204,340 δισ. ευρώ από 212 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2014. Το χρέος των επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 96,3 δισ ευρώ από 101,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, και των νοικοκυριών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα 94,5 από 97,1 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

    [06] Πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, στις αστικές συγκοινωνίες

    Ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω στάσης εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

    Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 12:00, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου. Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ & Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

    [07] Frontex: Μειώθηκε η αναλογία των Σύρων μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα

    Ηαναλογία των Σύρων μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αντίθετα με αυτή των Ιρακινών, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικών συνόρων Frontex.

    Κατά μέσο όρο, οι Σύροι που καταγράφηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2015 ήταν το 56% του συνόλου των μεταναστών. Η αναλογία αυτή μειώθηκε στο 51% τον Οκτώβριο, στο 43% τον Νοέμβριο και στο 39% τον Δεκέμβριο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Frontex.

    O επικεφαλής της Frontex Φαμπρίτσε Λεγκέρι συνέδεσε τη μείωση αυτή με τη μείωση των ψευδών δηλώσεων μεταναστών οι οποίοι εμφανίζονταν ως Σύροι.

    "Με την αυξημένη παρουσία της Frontex και τους επιπλέον έλληνες δημόσιους λειτουργούς έχουμε μια βελτιωμένη εξακρίβωση των στοιχείων των μεταναστών, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των προσώπων που μπορούν να δηλώσουν ψευδή εθνικότητα έχει μειωθεί", αναφέρει ο Λεγκέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [08] Γερμανία: Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σενάρια για το θέμα της Σένγκεν

    Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σενάρια ή ολοκληρωμένες λύσεις, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του Βερολίνου για τις απειλές αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν.

    Τόνισε δε κατ? επανάληψη ότι το κεντρικό ζήτημα είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Δεν θέλω εδώ να κάνω εικασίες με οποιονδήποτε τρόπο για ενδιάμεσα βήματα, αλλά μπορώ μόνο να πω ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν σκέψεις για το πώς μπορούν να φυλαχθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά δεν μπορώ τώρα να επιβεβαιώσω οποιαδήποτε σενάρια", δήλωσε η κυρία Βιρτς.

    [09] Νέες προοπτικές στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με την νανοϊατρική

    Νέες προοπτικές στο χώρο της Υγείας ανοίγει η νανοϊατρική, καθώς προσφέρει νέα εργαλεία για διάγνωση και θεραπεία, βελτιωμένη ακρίβεια στην απεικόνιση και ανίχνευση βλαβών σε πιο πρώιμο στάδιο σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους, στοχευμένη θεραπεία, αποτελεσματικότερη αξιολόγηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, καθώς και χρήση λιγότερο επεμβατικών τεχνικών. Κυρίως ο τομέας της ογκολογίας, έχει να επωφεληθεί τα μέγιστα από την ανάπτυξη της νανοϊατρικής, με την εισαγωγή εξατομικευμένων προσεγγίσεων στοχευμένης διάγνωσης και θεραπείας για όλους του τύπους καρκίνου.

    Θέματα όπως οι καινοτόμες αντικαρκινικές νανοθεραπείες, οι νανοπλατφόρμες στη μοριακή απεικόνιση, τα «ευφυή» νανοσυστήματα χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων και τα νανοφάρμακα, οι νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις για τη χρήση νανοτεχνολογικών προϊόντων, σχολιάστηκαν από τους καθηγητές, Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Αν. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστα Δεμέτζο, Καθηγητής Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Μαρία Γαζούλη, Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ και Αγάπη Πλουσή, Ερευνήτρια Επιστημονική Συνεργάτης, στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, στους οποίους απευθύνθηκε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    [10] ΚΕΕΛΠΝΟ: Οδηγίες προφύλαξης, από τον ιό Ζίκα

    Ταξιδιωτική οδηγία προφύλαξης, από τον ιό Ζίκα, που από το 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη στην τροπική ζώνη της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά προσφάτως και στην κεντρική και νότιο Αμερική, ανακοινώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

    Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται περιοχές με τρέχουσα τοπική μετάδοση της λοίμωξης συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι, που μεταδίδει τη νόσο, τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.

    [11] Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

    «Πρόθεση αυτής της κυβέρνησης είναι να βάλει επιτέλους τάξη. Σας το λέω ξανά, σε όλους τους τόνους. Η κυβέρνηση αυτή έχει και την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα και θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να πει τέλος σε αυτή την ντροπή που δεν τιμά κανέναν», διεμήνυσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Απέναντι στην σφοδρή κριτική που δέχθηκε από την Αντιπολίτευση, επικαλέστηκε την κρίση των Ελλήνων και των Ελληνίδων «οι οποίοι έχουν καταλάβει απολύτως ποιές είναι οι προθέσεις του καθενός μέσα στο Κοινοβούλιο», ενώ επισήμανε, προς την ΝΔ, πως «ο βασικός καημός της είναι να υπάρξει απεριόριστος αριθμός αδειών», και προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον Ανδρέα Λοβέρδο ειδικώς, πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν και εκείνος ως υπουργός είχε πράξει τα ίδια με τους προηγούμενους παρατείνοντας το ισχύον καθεστώς.

    Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του αιτήματος αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ, και κατά την οποία επικράτησαν υψηλοί τόνοι, κυρίως εκ μέρους των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκη Βορίδη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Παππάς τόνισε πως πλέον έχει την αίσθηση από την τροπή που πήρε η συζήτηση ότι ερχόμαστε να μιλήσουμε για την ουσία. Υπενθύμισε αυτό που είχε πει και στη Διάσκεψη των Προέδρων, ότι «αν κάποιος προσπαθήσει να δημοπρατήσει πάγο στους Εσκιμώους εν τω μέσω του Βόρειου Πόλου είναι πολύ πιθανό η δημοπρασία να μην πάει πολύ καλά, διότι ο πάγος είναι ένα αγαθό που στην συγκεκριμένη περίπτωση και συγκυρία βρίσκεται σε αφθονία».

    « Έχω την αίσθηση ότι αυτός είναι ο βασικός καημός της ΝΔ, να υπάρξει απεριόριστος αριθμός αδειών, διότι όλες οι προτάσεις υποτιθέμενης διεξόδου που έφερε κατατείνουν προς τα εκεί».

    Απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποστήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν εννοεί πως «δεν θα γίνει διαγωνισμός» αλλά αυτό να το είπε εν τη ρήμη του λόγου.

    Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος προηγουμένως είχε απευθυνθεί προς τον υπουργό Επικρατείας, «δεν θα το κάνετε εδώ χουντικό Κοινοβούλιο», ο κ. Παππάς τον κάλεσε να ανακαλέσει εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι αν «είχα παρατείνει τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών με μόνο δική του υπογραφή νύχτα, αν είχα φέρει μια τροπολογία στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 για να συνεχιστεί το καθεστώς της ανομίας, πάλι νύχτα, πάλι με μόνο μια υπουργική υπογραφή, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα». «Αυτό προσωπικά με θλίβει. Ελπίζω και πιστεύω ότι δεν χαρακτηρίζει και την παράταξη που εκπροσωπείτε στη Βουλή αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

    Αφού εξήγησε, πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει διαγωνισμό, υπενθύμισε πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που καταλόγισε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, όπως επίσης πως η παρούσα κυβέρνηση ήταν αυτή που εφάρμοσε τον φόρο για την διαφήμιση. «Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί δεν έχουμε καμία απολύτως επιχειρηματολογία από την απέναντι πλευρά. Αδυνατώ πάλι να κατανοήσω γιατί ένας νόμος ψηφισμένος από το 2010 δεν εφαρμόζεται» τόνισε. Επισήμανε επίσης πως «Εδώ έχουν αποτυπωθεί διαφορετικές απόψεις, για το αν πρέπει να γίνει διαγωνισμός για τις άδειες» και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι με τον ψηφισμένο νόμο η αρμοδιότητα διεξαγωγής του διαγωνισμού βρίσκεται στο ΕΣΡ και να αντιπαρέλθω για ακόμη μία φορά την κριτική περί υπερυπουργού και περί υπερκαναλάρχη. Εάν η δική μας πρακτική είχε αυτό το σκοπό, κάποιες τουλάχιστον από τις χυδαίες επιθέσεις που δέχομαι κι εγώ προσωπικά και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, θα είχαμε καταφέρει τουλάχιστον να τις αποτρέψουμε. Τουλάχιστον στην χυδαιότητα και τον εμετό θα είχαμε καταφέρει να βάλουμε ένα φρένο. Και το λέω και αυτοκριτικά, που η κατάσταση αυτή δεν έχει διορθωθεί» είπε χαρακτηριστικά.

    Επί της ουσίας της κριτικής περί αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας, όπως αναπτύχθηκε από την αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς ανέφερε πως εάν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε να κάνει την αδειοδότηση αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, δεν θα έβαζε την αδειοδότηση σε διαφορετικό εδάφιο με τις διοικητικές κυρώσεις και επικαλούμενος και τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδωνα Λάππα επί του θέματος, υπογράμμισε ότι: «Κατέθεσαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μια επιχειρηματολογία, η οποία καταρρίπτει όλες τις αιτιάσεις για αντισυνταγματικότητα». Ο υπουργός Επικρατείας προσέθεσε επίσης, πως το Ποτάμι είχε κάνει λόγο για «θετικό βήμα», σχετικώς με το να «περάσει» η απόφαση για τον αριθμό των αδειών στο κυρίαρχο ελληνικό Κοινοβούλιο και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτό θα συνεχίσει και θα εκτιμηθεί.

    «Ελπίζω ότι όσοι Έλληνες και Ελληνίδες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συζήτηση, έχουν καταλάβει απολύτως ποιες είναι οι προθέσεις του καθενός μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρόθεση αυτής της κυβέρνησης είναι να βάλει επιτέλους τάξη. Σας το λέω ξανά, σε όλους τους τόνους. Η κυβέρνηση αυτή έχει και την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα και θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να πει τέλος σε αυτή την ντροπή που δεν τιμά κανέναν», κατέληξε την τοποθέτησή του ο κ. Παππάς.

    [12] Μιχάλης Ψύλος: Το ΑΠΕ - ΜΠΕ γίνεται σιγά-σιγά ένας ειδησεογραφικός όμιλος

    "Το ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν είναι απλώς ένα πρακτορείο, γίνεται σιγά - σιγά ένας ειδησεογραφικός όμιλος", ανέφερε ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του, Μιχάλης Ψύλος, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια του Πρακτορείου για το επόμενο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ιστοσελίδα στην τουρκική γλώσσα ενώ στις 21 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ για την υγεία. Τον Μάρτιο το ΑΠΕ - ΜΠΕ θα μεταδίδει εκπομπές στην τηλεόραση της Βουλής και τον Απρίλιο θα εκδοθεί και στη Θεσσαλονίκη μηνιαίο περιοδικό που θα διανέμεται δωρεάν. Μέχρι στιγμής, καταγράφεται ως ιδιαίτερα θετική η έκδοση του περιοδικού "Το Πρακτορείο", στην Αθήνα.

    Ο κ. Ψύλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού "Πρακτορείο FM 104,9", από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τόνισε: "το ραδιόφωνο θα προχωρήσει. Ήδη συζητάμε μια σειρά εκπομπές που είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος να τις δώσουμε δωρεάν σε περίπου 100 ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα καθώς βρισκόμαστε σε επικοινωνία με μεγάλους σπόνσορες ώστε να αναμεταδίδονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα".Εξάλλου, μίλησε και για τη συνεργασία του ΑΠΕ - ΜΠΕ με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και την ελληνορωσική ιστοσελίδα που τέθηκε σε λειτουργία κάτι που, όπως είπε, προκάλεσε τα θετικά σχόλια και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη συνάντησή του είχε πρόσφατα στη Ρωσία με τον πρόεδρό της Βλαντιμίρ Πούτιν.

    [13] Προγράμματα από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

    Ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κονδυλίου των 3,3 εκατ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της μετανάστευσης είναι οι δύο προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ, 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

    Οι συμφωνίες αφορούν στην πρόσληψη 141 ατόμων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, σε θέσεις που είχαν προκηρυχθεί μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη, καθώς και παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος). Με αυτές τις προγραμματικές συμφωνίες καλύφθηκε περίπου το 80% των προκηρυγμένων θέσεων, ενώ όσες έμειναν κενές θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

    Το ίδιο ενημερώνει τους πολίτες ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη απορρόφηση του κονδυλίου αυτού, ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

    [14] Γερμανία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζίκα

    Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζίκα καταμετρήθηκαν στη Γερμανία μεταξύ του Οκτωβρίου του 2015 και του Ιανουαρίου του 2016, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.

    Ο ιός αυτός μεταδίδεται από τα κουνούπια και έχει προσβάλλει πολλούς ανθρώπους στην αμερικανική ήπειρο από το 2015.

    [15] Με όρους και προϋποθέσεις από την Περιφέρεια Αττικής η Ψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια

    «Το ζητούμενο είναι λύσεις προς όφελος όλων», αναφορικά με το γήπεδο της ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια, υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την έγκριση γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής». « Επομένως», συνέχισε, «καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς μαζί με τους επισπεύδοντες επενδυτές, να συνεχίσουν το διάλογο για τη συγκεκριμένη επένδυση, προς όφελος όλων: των φιλάθλων και της ανάπτυξης του αθλητισμού, της πόλης και του δημόσιου συμφέροντος ευρύτερα. Αυτός είναι ο δικός μας θετικός και δημιουργικός ρόλος ως Περιφερειακή Αρχή».

    Η πρόταση με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το σώμα το οποίο ψήφισε και σειράς επιπλέον όρων, που παρουσίασε στο ΠΕ.ΣΥ ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σε ζητήματα Περιβάλλοντος, Νάσος Αναγνωστόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 January 2016 - 13:32:36 UTC